- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Keresztapper #7350 üzenetére
Már miért lennél kártékony...? Pont ezért van a fórum, vagy nem?
Mindenki elmondja amit tud, aztán majd lesz belőle valami...És azt ugye még mindig nem tudjuk, hogy akkor ez a v4-es most jobb, vagy rosszabb mint az elődei voltak?!
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz Intruder2k5 #7351 üzenetére
Hát ilyen órajelen szerintem világmegváltó különbségre nem nagyon kellene számítanunk...
http://palscoffeetech.com/
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Megvettem ma a1043ND routert...[Ezt] követve itt tartok.
kiadva putty alól ez a parancs
opkg update
opkg install kmod-usb2 kmod-usb-storage kmod-usb-core kmod-scsi-coreés rádugva a szűz winchester...
Itt elakadtam, mert hozzá nem értőként ez az infó kevés nekem:
"A meghajtók particionálásához én Particion Magic-et használtam, de természetesen a router alatt is meglehet oldani."Majd ez következne:
Mi a helyzet ext2/3 alatt?Itt a következőt kell telepíteni:
opkg update
opkg install kmod-fs-ext2 e2fsprogs
vagy
opkg install kmod-fs-ext3 e2fsprogsSzóval kérnék egy kis segítséget, hogy a kettő között mit is tegyen egy windowsos hozzá nem értő felhasználó?
Köszi:
L.Xiaomi Redmi 3
-
zack
nagyúr
Csak a kíváncsiság kevéért...Van itt olyan 1043ND tulaj rajtam kívül akinek 120/10 UPC net van? Csak mert érdekelne mekkora letöltési sebessége WiFi-n keresztül.
Az érdekel elsősorban, eléri e vele a 80-100Mbit-et...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
MODERÁTOR
válasz Lesliegold #7353 üzenetére
Szia!
Vagy használsz Windows-os programot, amit így hirtelen csak fizetőset tudok... PowerQuest (vagy Norton) Partition Magic, illetve Paragon Drive Copy. Második lehetőségként letöltöd ezt a LiveCD-t, amivel kapsz egy elég barátságos grafikus felületű particionáló programot, ha erről indítod a géped. Illetve harmadik lehetőség, hogy követed az ITT leírtakat, azzal a különbséggel, hogy az fdisk indítása nem
fdisk /dev/discs/disc0/disc
hanem
fdisk /dev/sda
Illetve formázásnál is
/dev/discs/disc0/part1
/dev/discs/disc0/part2
/dev/discs/disc0/part3helyett
/dev/sda1
/dev/sda2
/dev/sda3parancsokat használsz.
[ Szerkesztve ]
-
viralmind
aktív tag
hello,en jelenleg 120/10-el hasznalom ,asztalin kijon ami a csovon kifer upc-nel,es csatlakozik a routerhez olyan laptop is ami wifin megy n-es adapterrel.
wifin nekem a max letoltes 7,9 volt ami ugy 60-65 korul mozog mbit-ben,folfele jobb a helyzet ott 1,25 tehat ott hozza amit kell neki.
ddwrt a firm. -
Zolás
addikt
Üdv urak. Vettem egy ilyen routert mivel szükségem volt rá. Eddig tökéletesen müködik az alap beállitásokat elvégeztem és egy firmware updatet is csináltam(a gyári legujabbra)
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám limitelni a wifinek adható sávszélt? Valami olyat szeretnék hogy ha nincs wifin senki akkor kábelen legyen a max de ha valaki van wifin akkor osszon le a sávszélből egy bozonyos mennyiséget és a többi a kábelé legyen.
Mielőtt valaki rákérdezne hogy mire kell ez: A jelenlegi netem 3.5/256. Viszont jövöre költözünk és ott lesz 120/60. Nem akarok jövőre megint routert venni igy előre vettem egyet.
Segitséget előre is köszönömCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Igazán hálás lennék, ha valaki leírná, hogy mit csinálok rosszul (mit kéne még csinálnom), hogy működjön a dolog. Problémám
Kezdem feladni, reménykedni merek már csak, hogy lehetséges. -
Lesliegold
tag
válasz Intruder2k5 #7355 üzenetére
Sajnos nem boldogulok...Fel tudnál esetleg msn-re venni? (lesliegold@freemail.hu)
Köszi!
Xiaomi Redmi 3
-
veterán
válasz Lesliegold #7361 üzenetére
ezt az e-mail cimet 3 percen belul indexeli a Google, es spamrobotok millioi telepednek a cimre
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BigBlackDog #7360 üzenetére
Amit eddig talaltam: A haloban az elso routert bridged modba kell kapcsolni asszem, a ket routert mondjuk osszekotni, portot forwardolni, berantani dyndns ala es annak nagyvaloszinuseggel ,ukodnie kell. ha nem, azt is megoldjuk!
-
adamka16
őstag
Esetleg abban nem tudna valaki segíteni, hogy hogyan az istenbe lehet létrehozni több wifi hálózatot egy routeren? mondjuk egyiken vesz a másikon meg szór? elvileg 3 master módot támogat a router egy időben... használta már valaki?
-
hati
addikt
válasz Neil Watts #7359 üzenetére
Semmi különös nincsen benne. Nekem is 120/10-es UPC-s netem van.
-
veterán
-
Zolás
addikt
válasz Neil Watts #7359 üzenetére
A kérdésre esetleg tudsz választ?
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
-
Zolás
addikt
válasz Neil Watts #7368 üzenetére
Már alig várom köszi
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Most készülök egy ilyen router vásárolni. Speeedfire kolléga írását már elolvastam nagyvonalakban és itt a topicban is olvasgattam egy eveset. Az lenne a kérdésem, hogy torrent fut rajta úgy, ha a PC nincs bekapcsolva?
-
tlac
nagyúr
felraktam a 10.03.1-rc4-et
jó hír, hogy nem sikerült reiserfs alatt a transmissionnal kiakasztani a routert nagy torrenteknél
(bár a biztonság kedvéért maradok egy népszerűbb fs-nél, az ext4-nél)(jah ez kimaradt, nekem asus routerem van, azt nem tudom, hogy az rc4 mennyire lehet stabil a tp-link-en)
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz Neil Watts #7366 üzenetére
észre sem vettem, az elírást
ha már itt tartunk, a digikábelnél a 80/25 4500 HUF -
veterán
-
Lesliegold
tag
válasz Intruder2k5 #7355 üzenetére
Valamit elhibázhattam, mert a partícionálás még sikerült, de formázni már nem tudtam putty alól...Ekkor átdugtam PC-re, hogy majd ott, de ott meg a partícionáló progim nem tudta a linuxos kiterjesztésre...Így vissza a routerre, és most már B-jelünek ismeri fel...
root@OpenWrt:~# fdisk -l
Disk /dev/sdb: 250.0 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x3562a2bfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/sdb2 126 188 506047+ 83 Linux
/dev/sdb3 189 30401 242685922+ 83 LinuxHogy csinálok ismét sda-t, sdb helyett? Köszi!
Xiaomi Redmi 3
-
MODERÁTOR
válasz Lesliegold #7377 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy mitől lett sdb, de ha újraindítod a routert, akkor elvileg vissza kell állnia sda-ra, amennyiben nincs rajta másik hdd, vagy pendrive. Ellenben még mind a 3 partició 83-as típusú, szóval azt a sort, amivel átállítod 82-re a swap-et, azt még meg kell csinálni.
Valahogy így...fdisk /dev/sda
t ENTER 2 ENTER 82 ENTER
w ENTERVégül majd valami ilyesmit kell látnod...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# fdisk -l
Disk /dev/sda: 320.0 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 131 1052226 83 Linux
/dev/sda2 132 197 530145 82 Linux swap
/dev/sda3 198 38913 310986270 83 Linux
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek! /igy elore is/
-
Lesliegold
tag
válasz Intruder2k5 #7378 üzenetére
Köszi, sikerült, ezt látom...
Disk /dev/sda: 250.0 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Disk identifier: 0x3562a2bfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/sda2 126 188 506047+ 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda3 189 30401 242685922+ 83 LinuxPróbálok tovább haladni...(Apropó, én nem formáztam meg az egyes partíciókat mert nem sikerült, de egy szűz winyót tettem rá)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
Lesliegold
tag
Bocsánat, már nem tudtam szerkeszteni, ezért a duplázás..
Szal, így akartam folytatni:
root@OpenWrt:~# mkswap /dev/sda2
Setting up swapspace version 1, size = 518188544 bytes
UUID=caef593f-dbd2-4201-899b-644c8dcf443b
root@OpenWrt:~# swapon /dev/sda2
root@OpenWrt:~# mke2fs -j /dev/sda1
-ash: mke2fs: not foundés talán ez lett volna az utsó lépés: mke2fs -j /dev/sda3
ezt az mke2 fs-t telepítenem kéne, hogy formázni tudjak?
Xiaomi Redmi 3
-
veterán
Sziasztok!
Felraktam a r3pl4y fele FW-t es van net csak ilyen
Ezzel mi a fenet csinaljak? -
veterán
válasz Neil Watts #7382 üzenetére
Legyszi! Fontos lenne!
-
tlac
nagyúr
válasz Neil Watts #7382 üzenetére
állítsd be:
[link] -
veterán
-
tlac
nagyúr
válasz Neil Watts #7385 üzenetére
a le- és feltöltést kbit-ben
-
veterán
-
veterán
Ezt ha nem bánják a Medrátorok, akkor egy új hozzászólásba írnám, előre is elnézést érte!
Sikerült megoldanom tlac altal a sebesseg problemat!
Most ennyit mer: 60!!AAAA! Tok jo!
Megegyszer Kellemes Unnepeket! Iszonyatosan boldoh es halas vagyok a segitsegert, meg sosem kellett csalodnom ebben a kozossegben!
Megjegyeznem, hogy 100 folotti pulzust mertem par perccel ezelott, most ez normalizalodott[ Szerkesztve ]
-
Lesliegold
tag
-
tlac
nagyúr
válasz Lesliegold #7381 üzenetére
e2fsprogs csomagot rakd fel
-
veterán
hogy formazom router alatt a winyot?
Radugom, es az NTFS-t alapbol ismeri vagy fdiskkel at kel formaznom ?
Es ext hanyat hasznaljak? 3/4?[ Szerkesztve ]
-
Lesliegold
tag
Köszi, felraktam, megformáztam...
Most jönne, hogy Luci->SYSTEM/mount pointsTettem egy pipát a leírás szerint, de nem kéne lentebb is egy a swap-nél, hogy enable? Az optionsnál jó ami van, vagy mást kéne beírni? És alapból a mount pointot is át kéne írnom /home-ról /mnt/hdd-re?
Ezután a Services/initscripts alatt nekem az fstab megelőzi az usb-t, meg kéne fordítani, de a segédlet nem teljes, mert ezt írja:
"Ezeket a következőképpen tudjuk szerkeszteni: nano /etc/init.d/a_fájlneve" ,de mi a file neve? Köszi![ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
tlac
nagyúr
válasz Neil Watts #7391 üzenetére
ext4-et használj
mkfs.ext4 /dev/valamintfs-t inkább mellőzd
fdisk nem formázásra van, azzal csak a partíciókat tudod megcsinálni
-
veterán
OMG, rosszul fogalamaztam telleg
Akkor fdiskkel letrehozok egy /dev/sda1, 2, 3-at mint 3 particio
es utana:mkfs.ext4 /dev/sda1
mkfs.ext4 /dev/sda3utana
mkswap /dev/sda2
swapon /dev/sda2Valahogy igy, ugye?
Az egesz utan pedig kovetem Speedfire ezen leirasat.Udv. core2
U.i.: Megegyszer koszi!
U.i.: Amugy ki volt az az allat aki default ertekkent a QOS-nak 1024 kbitet adott meg? Amikor meglattam azt hittem ott ajulok el helyben![ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz Lesliegold #7392 üzenetére
options-hoz szerintem ne írj semmit, felesleges
igen, inkább írd át /mnt/hdd-re, de csináld meg a hdd könyvtárat neki
a swap-ot is kapcsold be
keresd meg az /etc/init.d/fstab fájlt és szerkeszd meg, legyen pl. start=90
aztán nyomj egy disabled-enabled párost az initscript-es oldalon, ez fontos, mert akkor újból legenerálódnak jó sorrendben a symlinkek -
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #7394 üzenetére
Csináld úgy, hogy létrehozod a 3 particiót, utána pedig ezt...
mkswap /dev/sda2
swapon /dev/sda2...és ezután mehet a másik kettő. Azért így, mert a formázás elég memóriaigényes feladat, és ha nem megy a swap, akkor párszáz GB formázása nagyon el tud húzódni.
-
veterán
válasz Intruder2k5 #7396 üzenetére
ertem!
Logikus is!
Az ext4-es winyot a halozaton a win-es gepek hogy fogjak olvasni? mert nekem nem gond, en Linuxot hasznalok, de van win kliens is sajnos.U.i.: Amugy 320GB-os a winyo
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz Neil Watts #7397 üzenetére
a samba megeszi az ext4-et is
U.i.: Amugy ki volt az az allat aki default ertekkent a QOS-nak 1024 kbitet adott meg? Amikor meglattam azt hittem ott ajulok el helyben!
azt hiszem itt megnézheted
-
veterán
-
tlac
nagyúr
válasz Neil Watts #7399 üzenetére
nem tudom, a topikban már lett párszor mérve, keresgélj
(nekem nem ilyen routerem van)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest