- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzol
tag
válasz SteveBeard #1393 üzenetére
Köszi szépen a válaszotokat!
Hogyan tudnám a mostani extroot-omat visszacsinálni, hogy aztán a winchester helyett már egy hangtalan pendrive-ot tudjak használni? Sehol nem találom a módját, és annyire meg nem értem, hogy pontosan hogyan történik fizikai szinten az extroot. Ez csak hozzácsatolja a /-hez a winyó partícióját, vagy van egy teljesen független / partícióm a winyón, amire egyszer csak a router flash-én lévő firmware átvált? Ugye ez esetben csak újra felrakom a firmware-t és kezdhetek mindent előről.
-
voriand
csendes tag
Sziasztok!
Nekem WDR3500-asom van, de mivel nagyon hasonló a két router, ezért írok ide. Valaki esetleg találkozott olyan problémával, hogy random időközönként elmegy a routeren a net? Wifi kapcsolat aktív marad, de a laptopokon, telefonokon nem elérhető az internet. Ilyenkor admin felületet sem érem el. Újraindítás után aztán megint van egy ideig, aztán kezdődik elölről. Magát a routert kicseréltettem már, mert előző darab is ugyanezt csinálta és azt hittem, hogy rossz, de ezek szerint más lehet a probléma. Minden beállítása default a jelszavakat leszámítva. Be kéne még valamit állítanom rajta? Köszönöm a válaszokat!
PS.: Erre rá lehetne esetleg tenni openwrt-t? Lehet az megoldaná, bár nem vagyok benne biztos...
-
Zügynök
tag
Sziasztok!
A 3600 routeren fenn van a Vargalex, teljesen jól működik. Az USB1-en van egy 300 Gb-s hdd, ezen a két partíció, minden rendben. Azt szeretném megtudni, mit kell tennem , hogy a másik USB2 kimeneten tudjak használni egy másik hdd-t, és azt a belső hálózatról lássam? Erre is jó a 8081-en indítható felület, vagy másképp kell csinálni?
Valaki tudna segíteni?Üdvözlettel: Zambelly Péter
-
félisten
Sziasztok!
Ilyen típusú router vásárlásán gondolkodom, mert ezt ajánlották másik topikban, mivel OpenWRT segítségével pont kielégíti az igényeimet, melyek a következőek:
- torrent
- URL szűrés
- publikus proxy kifelé
- FTP szerver kifelé
- web szerver kifelé
- 1db USB nyomtató megosztás belső hálózaton
- 1db 2TB-os merevlemez kezeléseEsetleg néhány webkamera kezelése, és netes megosztása, ha ez lehetséges.
Azért döntenék emellett a Router mellett, mert elvileg jóval kevesebbet fogyaszt, mint egy Atom-os gép, viszont nem tudom, hogy milyen kompromisszumokat kell kötnöm cserébe.
Tudnátok tapasztalatokat írni, hogy milyen problémák és kompromisszumok várhatnak rám, ha egy Atom-os szerver helyett ezt a Routert választom?
Illetve az előnyökről is szívesen olvasok.Köszönöm!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
suste
veterán
-
Zügynök
tag
válasz vargalex #1462 üzenetére
Szia Alex!
Odáig már eljutottam, hogy a 3600-asra rákapcsolt másik hdd már formattálva van, de most valamit nem jól csináltam, mert azt irja ki a particionáló/formattáló programod, hogy
/dev/sdb2 mounted to /tmp whole_root-disabled as ext4Mit csináljak, hogy ez a drive is látszódjon a belső hálózaton? Fel kell csatolni valahová/valahogy?
Üdvözlettel: Zambelly Péter
-
pusi1981
aktív tag
Az mitől lehet hogy hogy egy "ősrégi routernek a jelét tudja venni a tabom kb 6-7 méterről 4 falon keresztül panelban. Viszont a hiper szuper wdr3600-as jelét nem látja ??? Közelebről persze már igen.
Valami beállítás nem stimmel vagy egyszerűen nem szeretik egymást .... ???
A routeren megy mind a két csatorna a 2,4 és az 5 Ghz is.[ Szerkesztve ]
-
voriand
csendes tag
válasz Kicsirics77 #1459 üzenetére
Akkor lehet az lesz, hogy ezt eladom és veszek egy 3600-asat, köszönöm választ! A problémám viszont még mindig aktuális... eldobálja a netet és nem tudom miért. Hálózatkarbantartós ember azt mondta, hogy kapcsoljam ki a routerben az SPI tűzfalat és az UPnP-t, mert nagyon gyenge a router procija és ha ezek terhelik, akkor beállhat és ez lehet az oka. Most tesztelem, hogy ez megoldja-e. Nagyon remélem...
-
ajani
aktív tag
Az mitől van, hogy ha a miniDLNA-ból el akarok távolítani egy mappát (a mappa melletti piros x-es kis ikonra kattintva, majd save&apply) ahelyett, hogy eltűnne a mappa, megjelenik még egyszer. Most 6-ik próbálkozás után, már 7x van hozzáadva a mappa, mint megosztandó tartalom.
vargalex 1.1.7''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
-
suste
veterán
ez nekem is meg volt, de 1.02.1 alatt miután felraktam a legújabb miniDLNA-t, úgyhogy a luci minidlna felülete a hibás
sajna nem találtam teljes megoldást, csak annyi sikerült, hogy mindíg a legelső beírást lehetett törölni, és így 2 egyforma sor mindíg maradt, de legalább nem 6-7 egyforma
a 2 egyforma sor, hibát nem okozott szerencsére, azóta is így van az a 1043-as..... -
voriand
csendes tag
válasz Intruder2k5 #1468 üzenetére
Mivel a bolt együttműködő, ezért visszaküldöm nekik és veszek inkább egy 3600-ast. Érdekes, hogy azt mondja, hogy nem küldtek neki vissza még ebből a típusból, mert az elmondottak alapján széria hiba lehet. (vagy eddig egyik emberke sem értett annyira hozzá, hogy diagnosztizálja mi is pontosan a probléma )
-
Pjoe69
tag
Sziasztok!
Vettem én is egy 3600-ost, kapásból fel is raktam Vargalex buildjét. Jelenleg még az alap beállítások futnak, nincs HDD, torrent, stb. Csak net megosztás.
Nos, itt akadt egy kis problémám, kérlek segítsetek, mit kell állítanom még.
A routerhez 2 gép csatlakozik vezetékkel, a kiosztást az alap beállításon hagytam, vagyis dinamikusan kapnak IP-t a gépek. mindkettő WIN 7, az egyik 32 a másik 64-es.
A 64-esen minden megy rendesen,...
DE a 32-essel a következőt tapasztaltam:
- míg mindenhol másutt volt net (WIFI, másik gép) egyszer csak megszakadt a netkapcsolat
- kb 12 órája mehetett (ez az alap IP kiosztási ciklus, ahogy néztem. Ezért gondoltam az IP kiosztás frissítésekor van valami probléma. Mintha nem tudnának újra egymásra találni...
- átállítottam 72 órára a frissítést, nem is akadt le 12 óra után.
- majd mikor a 2 gyerek online játszott mindkét gépen ugyanazzal a játékkal, a net újra leakadt ezen a gépen. minden más ment rendesen, CSAK ez a gép akadt le.Kábelt próbáltam már átdugni másik portba, nem segített.
Mit nézzek meg? Mit állítsak? Ja és hol?
Az sem gond, ha fix IP-t osztok ki, ebben is segíthetnétek, hogy hol találok rá leírást, útmutatót.
Nem vagyok vérprofi, főleg nem linuxban, kérlek a segítő leírást közel LÁMA szinten adjátok.Köszönettel: Zsolt
-
Csirke
tag
Én azt csináltam, hogy a fix gépeknek, tehát amik sajátok, adtam fix ip-t a dhcp, statikus bérletek résznél.
Luci -> hálózat -> DHCP és DNS
Itt pedig alul a Statikus bérleteknél megadni a gépeket, meg a hozzájuk rendelt ip-t. Így nem jár le, iiletve mindig ugyanazt az ip-t kapják.www.solarplan.hu
-
tzol
tag
Keresd meg a minidlna.conf-ot és abban állítsd be a könyvtárakat! Első tippem, hogy /etc/minidlna.conf alatt fogod megtalálni. Nagyon egyszerű szerkeszteni, ha egy kicsit is értesz angolul, mert tele van magyarázattal. Ha ki akarod törölni a megosztást, csak keresd meg azt a sort, ahol megtalálod a könyvtárt és kommenteld ki egy #-val a sor elején. A változás csak akkor fog látszódni, amikor a minidlna frissíti az adatbázisát. Ha ezt nem akarod kivárni, akkor minidlna -R segít. (egyes rendszereketn a service minidlna --force-reload is működni szokott, de nem tudom, hogy ez OpenWRT-n működni fog-e)
-
tzol
tag
Azt kellene megsaccolni, hogy ez mekkora terhelést jelent a procinak. Mindegyiket el kell hogy bírja a router még együtt is ha megfelelően van használva. Ha egyszerre sok torrent szál fut, ftp másolás és még 23 kérés kiszolgálása apach-on, miközben videót vágsz a routeren ...na akkor ez kevés, de ha egyik szolgáltatást sem használod folyamatosan (max torrent) akkor szerintem megfelelő.
(URL szűrést és proxyt nem használok, így nem is tudom, hogy lehet-e és hogy alkalmazni ezeket)
-
Csirke
tag
válasz vargalex #1484 üzenetére
Olyat esetleg meg lehet oldani, hogy a minidlna mindig abc sorrendbe rakja a file-okat?
Most olyat csinál, hogy ha törlöm az adatbázist, akkor újragenerálja, és jó minden. Ha viszont a torrent pl. egy sorozatot folyamatosan töltöget, akkor a file-okat a mappában időrendben helyezi el. Lehet, hogy azért, mert ugye be van állítva a folyamatos frissítés, és a torrent a minidlna által jegyzett mappába tölt közvetlenül, így amikor elkészül egy file, azt kapásból beteszi az adatbázisba, így összekeveredik a sorrend, mert nem sorrendben jönnek le a file-ok.
Mi lehet megoldás? Torrenten kéne állítani átmeneti/done könyvtárat? Vagy a minidlna-n lehetne valamit módosítani (abc sorrend erőltetése)? Esetleg cron-t állítani az adatbzis újragenerálására?www.solarplan.hu
-
suste
veterán
pedig tényleg nálam is előjött ez a hiba
ha jól emlékszem firefox alatt -
Csirke
tag
válasz vargalex #1487 üzenetére
Ez lenne a logikus, de amin én használom, az egy Pana plazma, ott nem találtam semmiféle beállítási lehetőséget. Próbálkoztam mégegyszer, de most, hogy megvan minden file, és újraépíttetem vele az adatbázist, akkor sem abc sorrendben jönnek a file-ok.
Másik dolog is jutott eszembe: ha törlök egy mappát a dlna-s könyvtárból, akkor az nem mindig tűnik el a kliensen, hanem <empty folder> (vagy mi) néven tovább szerepel.
www.solarplan.hu
-
suste
veterán
-
félisten
Egyszerre 8-10 torrentnél több nem hiszem, hogy fog menni, de egyszerűbb webes kérések egészen biztosan lesznek; kb. percenként egy SQL lekérdezéssel.
Nyomtatni nagyon ritkán szoktam, ez nem számít komoly tényezőnek (heti 4-5).
FTP-t is viszonylag ritkán használok. Napi négy öt szinkronizálásnál nem hiszem, hogy több lenne, ami napi <100MByte forgalmat jelent - azt is valami lassú wifin, vagy 3G-n keresztül.
Ami viszont folyamatosan menne (a torrenten kívül), az a tűzfal, URL szűrő, és a proxy.További kérdésem, hogy elképzelhető, hogy pár webkamerával megbírkózik ez a Router? Arról lenne szó, hogy több kamera közül egynek a képét megosztaná neten. Vagy ez már túl sok lehhe egy 500Mhz-es MIPS procitól?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Csirke
tag
Jaja! Nem egy nagy probléma. nem tudom, hogy mi az elegáns módszer, én simán törölni szoktam a files.db-t, és a minidlna meg újraépíti.
Jobban 'zavar' a rossz sorrend. Pl. most egy torrentben jött le egy sorozat 5 évadja. Évadonként 20 rész. Az 100 file egy könyvtárban. Nem megugorhatatlan probléma, csak mégis jobb lenne, ha véletlenül nem a 4. évadból kezdeném el nézni a következő részt a 3. helyett, mert nem oda figyelek!www.solarplan.hu
-
suste
veterán
nem tudom van-e elegánsabb, én is csak egy adatbázisfájl törléssel szoktam megcsinálni (elötte persze miniDLNA stop, utána start)
az ilyen sorozatok nevében bent szokott lenni az évad és a rész száma (pl: s5e3), és ebből már ki lehet találni mit akarsz nézni
még esetleg meg lehet próbálni, hogy a helyfoglalást teljesre teszed, és kikapcsolod a done mappát
ebben az esetben egyből látni fogja a miniDLNA sorrendben (de ez csak egy tipp ) -
Csirke
tag
Én nem szoktam leállítani, hanem csak törlés után restart, ha gyorsan akarom újraépíteni.
A sorozatok nevében tényleg benne van minden, csak tudod, a lustaság, meg a felületesség...
Ezt a helyfoglalást még ki fogom próbálni, bár most azért van hátulütője is, mert van amit csak elindítok, és tudom, hogy nem is fogom letölteni, mert pl. csak az idő miatt van bent a listában, de ez hosszú történet, és már megvan a megoldás, csak időbe telik...
www.solarplan.hu
-
suste
veterán
keresgéltem, és eddig jutottam:
/etc/init.d/minidlna stop
rm /mnt/minidlna/files.db
rm /mnt/minidlna/minidlna.log
/etc/init.d/minidlna startjó ez így?
meg kéne egy kis várakozás a stop után, azt hogy lehet megadni?
vagy nem lesz gond várakozás nélkül sem?a cron-ba meg ez menne:
2 4 1 */3 * /mnt/minidlna/minidlna_rescan.shjavítsatok ki légyszi
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest