- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csirke
tag
Csak sajnálni tudlak, ha nem érdekel a dolgok miértje.
Egy ilyen frissítés, és hiba visszavezethető egyértelmű okokra. Az, hogy ne őrizzem meg a beállításokat, nem különösebben nagy kihívás, és nem derül ki, hogy mi okozta. Én az okra vagyok kíváncsi. Nem biztos, hogy bárki is tudja, még talán vargalex sem, de az is egy válasz.
A Te válaszodból viszont kiderült, hogy nem Neked címeztem a kérdést. Könnyű kapásból azt vágni rá, amit Te válaszoltál.
Ha viszont le lett írva a válasz (nem az, hogy csináljak alapbeállítást, vagy hogy dobjam el a beállításokat), akkor légyszíves mutasd meg, vagy csak írj annyit, hogy keressem meg, mert elhangzott. Direkt úgy kezdtem a hozzászólást, hogy 'bocs, ha már volt, de nem találtam kapásból'.
Egyedül a smartos válaszod ért valamit, azt köszönöm szépen!www.solarplan.hu
-
doberman
senior tag
én is megőriztem a beállításokat - nem is lett jó....
nálam az előző fw exroot-os partíció törlésével oldódott meg a probléma.
(mondjuk én gyakorlásnak fogtam fel, hogy újra építettem a vpn-t, mjpg-streamer-t, ftp-t, nyomtató szervert, sambát, tvheadend-et - jó móka volt de fél évente egy kis "ujjgyakorlat" nekem nem árt, mert felejtek.. )
8lnu
-
Csirke
tag
válasz doberman #1302 üzenetére
Nekem nem volt szerintem 10 perc, mire beállítottam mindent, mivel nálam szinte semmi nagyon extra nincs. Jelszó, IP cím, wifi, hdd csatolása, dlna, transmission, meg két static ip a dhcp-ben, meg kilőni pár szolgáltatást. Exroot nincs is. Amit írtál, azok közül samba van, de az alap beállítás nekem elég (/mnt).
Egyébként elsőre most is hiányoztak sorok a luciban. F5 segített.
Egyébként nem rossz ujjgyakorlat, tényleg. Egy Cisco router parancssoros konfigurálásához képest egy felüdülés!www.solarplan.hu
-
libus
őstag
A transmission miért csak félgázon tölt le?
15/3-as netem van és 1800kb/s helyett 6-700kb/s a letöltési átlagsebességem.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Zügynök
tag
Sziasztok,
napokban vettem egy 3600-ast, egyenlőre a gyári firmware van rajta, de szeretném frissíteni Vargalexre. Nem találtam meg azonban azt, hogy amennyiben vissza akarom csinálni a frissítés után a dolgot, hogyan lehet visszatenni a gyári firmware-t. Még egy apróság:
Rádugtam az USb portra egy Sharkoon Rapid Case külső hdd-t, az eszköz érzékelte is, de hiába állítom be a file megosztást, én bizony nem látom a hdd-n tárolt filmeket, esetleg tudja ezeket valaki?Üdvözlettel: Zambelly Péter
-
MODERÁTOR
-
szabí
csendes tag
Tervezem egy ilyen router vásárlását.
Tapasztalatok érdekelnének tulajoktól.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora wifi hatóköre?
Két épület között, illetve "ben" szeretném megoldani a wifi-t.
Kb. 20-30 m közötti távolságra lenne szükségem.
Tapasztalatok?
Előre is köszi -
Mi az a "ben" ?
Én lehet eladom a pi..ba mert kb hetenete 2x kell rebootolni a wifi miatt pedig semmi nem megy róla.
Ezt találtam neked a hatótávra.The range is pretty good for me. I'm using it in a house with 3 floors. The floors are all concrete and with the 2.4ghz network i have connection in whole my house. So this is about 20-25m max that i am away from the router. The 5ghz network has less coverage, about 10-15 m in my house, but is the more stable network in speed.
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
szabí
csendes tag
válasz CaNNa3IS #1313 üzenetére
Köszi a választ.
2 épületbe szeretném megoldani a netet. A 2 épület egymástól kb. 5 méterre van.
A router az egyik épület végébe lenne és szeretném, ha még lenne jel a másik épületbe is,
a routertől kb. 20 méterre is.
Vagy még azon gondolkodom, hogy az egyik antennát "meghosszabbítanám", egy antenna kábellel. -
MODERÁTOR
-
Csirke
tag
válasz CaNNa3IS #1313 üzenetére
Nem egy hibás darabbal van dolgod?
Nálam 2 laptop, wifi-s AP-on nyomtató, wifi-s AP-on egy switch, rajta 1-2 pc, mobiltelefon, lan-os tv. Ezek fix-en rajta lógnak, meg még néha a vendégek, ismerősök, akik jönnek.
Dlna, samba, torrent a kötelezőkön kívül.www.solarplan.hu
-
-
-
Zügynök
tag
Sziasztok,
lassan elkezd működni a 3600-as Vargalex alatt. Rádugtam egy 300 gbytos hdd-t, na itt akadtam el. Hogyan kell elérnem, hogy lássa a beépített Transmission és oda dolgozzon, valamint a többi gép is el tudja olvasni a fileokat?
Üdvözlettel: Zambelly Péter
-
Zügynök
tag
válasz Kicsirics77 #1321 üzenetére
Jó lesz, csak valamilyen jelszót kér....Alapból nem tudod véletlenül, mi az?
-
pusi1981
aktív tag
Ma hozta a posta a gepet. Du-án üzemelem be.
Mire figyeljek érdemes e a vargalex féle fw-t felrakni.Ha igen honnan tudom leszedni és mi a menete? Köszi![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Zügynök
tag
válasz Kicsirics77 #1328 üzenetére
Igen, oda. Még nincs kész, de oda ír.
-
vargalex
félisten
válasz Zügynök #1330 üzenetére
Szia!
A korábban adott http://192.168.1.1:8081 oldalon ugye formáztad is a HDD valamelyik opcióval? LuCI-ban a Csatolási pontoknál mi látszik?
Alex
-
Zügynök
tag
válasz vargalex #1335 üzenetére
Azt is leírom:
rootfs / 64.00KB/576 KB 89%(512 KB)
/dev/root /rom 0.00 B / 6.50 MB 100% (6.50 MB)
tmpfs /tmp 60.86 MB / 61.89 MB 2% (1.03 MB)
tmpfs /dev 512.00 KB / 512.00 KB 0% (0.00 B)
/dev/mtdblock3 /overlay 64.00 KB / 576.00 KB 89% (512.00 KB)
overlayfs:/overlay / 64.00 KB / 576.00 KB 89% (512.00 KB)
/dev/sda2 /mnt 291.32 GB / 293.29 GB 1% (1.97 GB)Ezeket látom.
overlayfs:/overlay
-
libus
őstag
De igen, korlátozva volt (már el is felejtettem).
1000kb/s-ra volt korlátozva, és így volt 6-700kb/s az átlag letöltési sebesség.
Most felraktam a sávszélességem maximumára (1800kb/s) a letöltési korlátot, és 1200kb/s lett így az átlag.
Semmi mással nincs terhelve a router, mégsem hozza a maximumot. Nem hiszem el, hogy nem tudná ezt a sebességet.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
A feltöltés az kb. 80%-a a maximumnak. 380kb/s lenne a maximum, és 300kb/s-ra van beállítva.
Mindjárt kipróbálom ezzel a jóval magasabb (4000) értékkel is, meg korlátlanul is.[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
válasz vargalex #1348 üzenetére
Mikor beléptem a Luci-ba ez volt a terheléshez írva: 0.10 0.33 0.82
A menükbe lépkedve felment: 1.02 0.55 0.82-re
Megint a menükbe lépkedve: Terhelés: 0.37 0.46 0.74A PC-n mindig fullon jön.
[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest