Hirdetés

  • TopSpin 2K25 teszt

    gp Djokovic nélkül ugyan, de bő évtizedes kihagyást követően visszatért a TopSpin-széria – itt van minden Grand Slam, de vajon a játéknak mekkora esélye van a világelsői címre?

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz #34576640 #1700 üzenetére

    Szerintem nem teljesen. People után gyakorlatilag nem használnak e/3 személyt, csak többes számot az igénél. Viszont ahogy volt írva korábban, az olyan főnevek után, amelyek emberek csoportjára vonatkoznak (de egyes számban szerepelnek nyelvtani formájukat tekintve) lehet használni egyes meg többes számú formában is az igét. Tehát nem arról van szó, hogy kontextustól függően lehet többes szám. Magyarban legalábbis nem. A team az csapat, egy darab csapat, viszont mivel sok emberből áll, angolban lehet úgy is használni, mintha többes számú főnév lenne. Viszont ennek a főnévnek van "rendes" többes száma is, a csapatok (teams), ahol értelemszerűen nem is kérdéses, hogy többes számba kell rakni az igét. De lehet félreértelmezem amit írtál...

    A másik amit meg keresel szerintem a present participle, a folyamatos melléknévi igenév. Annyi, hogy nem a főnév elé rakod, hanem a főnév után, így kihagyhatsz egy személyes névmást meg egy segédigét.

    I had been waiting for my train and I saw your girlfriend, she was talking to some guy.

    helyett

    I had been waiting for my train and I saw your girlfriend talking to some guy.

    Erre gondolsz?Ha igen, akkor arról van szó, amit írtam. Viszont a te példamondatodból nekem rohadtul hiányzik a while (az and helyett). Mondjuk amióta a csalhatatlan "hallásom" bekrepált a másik idekapcsolódó topicban, már nem vennék semmire mérget. :DDD Majd jönnek az okosabbak és kijavítanak, ha rosszul írtam.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák