- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
condy
senior tag
Oké. Körül nézek a neten. Beírom a megadott neveket a gugliba.
Már tegnap nézegettem, és megtetszett egy marvin óra, de több mint 150.[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
cserix
tag
válasz sarkanyolo2 #59894 üzenetére
Nekem nem volt ilyen szerencsém.... 2 hét kórház...18 évesen. Rajtam is maradt emlékeztetőül pár heg. Ezzel be is fejeztem a motoros pályafutásomat.
BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
Zozzer888
addikt
válasz BAti77 #59892 üzenetére
Szintén Omi, új szíjjal nyárra szerintem marad ez rajta
(#59900) sarkanyolo2 : 2 évig volt nálam mindkettő Szerettem a kis dögöket
(#59903) condy : Mikor hordanád és mennyit?
Off: Van valaki köztünk, aki telefon szervizeléssel foglalkozik? (Egyik barátom bicajozott...)
[ Szerkesztve ]
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
-
-
BAti77
aktív tag
Az, hogy kinek mi a jó, szerintem teljesen egyén függő. A quartzok többségében kevés gondozást igényelnek, sokkal pontosabbak, olcsóbb a fenntartási költség. Egy mechanikus szerkezetű órával több a macera, időnként "kötelező" szervizeltetni kell őket, ami drágább is, pontatlanabbak, viszont sokan ezeket tekintik "az óra"-nak, mert gyakorlatilag "együtt élnek" az emberrel a hordási szokásaihoz idomulva. Jobban lehet őket szeretni...
(#59905) Zozzer888
A fateromnak is Geneve-je van Nagyon jó ez a lilás számlap!(#59909) flexxx2
(#59911) focvis
Nagyarca csak embereknek van. Ez egy szép óra és jó befektetés...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
veterán
válasz BAti77 #59901 üzenetére
Értettem pontosan a kérdést, csak még új vagyok a topikban és ez akár egy nagyarcú óra is lehetne
Pedig az egyik legjobb befektetés, mióta megvettem, azóta megduplázódott az ára és azt egész jól tartja használtan is.Szeretem az Omegát is nagyon, annak is elszállt az ára rendesen, most nincs nekem.
-
BAti77
aktív tag
Erre mondják, hogy a mechanikus óráknak "lelke van", de ez nem mindenkinek kell. Egyáltalán nem baj ha egy quartz modellt választasz.
A lényeg, hogy NEKED tetszen és megfeleljen az igényeidnek. Itt abban tudunk segíteni, hogy ötleteket adjunk, ennyi pénzért melyik legyen a legjobb választás számodra..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Zozzer888
addikt
Jó kérdés Mikor én vettem, akkor 3-at találtam ilyenből, de kettőnek nyűgje volt.(Az egyik be volt ázva, talán a másik is, már nem emlékszem pontosan)
Érdemes Dzsanát piszkálni ilyenekkel, mert ő tud jó áron, na meg amit ő ad el, azt átnézi és kérheted szervizelve. Lehet, hogy drágább lesz mint a vaterás/olx-es darab, de át lesz nézve és patent lesz az óra legalább biztosan.
Az enyém is tőle van, 47 óra a járástartaléka és napi 4 sec-et késik. (Ha rendesen mozog a kezem akkor 1-et)
Azt, hogy mennyit és hogy hordod azért kérdeztem, mert az automata órának nem mindegy mennyit van rajtad és hogyan.
Én egyetemen hordom az Omegát és bizony kevés neki a napi mozgásom, úgyhogy néha rá kell húznom, de annyira nem vész. Számoltam ezzel. Mondjuk nem csodálom, bal kézen van, jobb kézzel írok és minden 1 órából 45 percben padban ülök és írok.
(#59912) condy : Igazából az a "poén" a mechanikusban, hogy lelke van, és sok mindentől függ, hogy hogy jár.
Szerintem nem gáz, ha elemest választasz, bár én inkább a Solar/Eco Drive/Tough Solar irányba terelnélek.
(Ezek ugyanolyan "elemesek", pontosak csak nem elem van bennük, hanem akksi (vagy kondenzátor, erről sokszor megy itt a vita) és a nap tölti. Soha nem kell elemet cserélni benne (jó, ha megnyuffan az akku 10-15 év múlva akkor kell-8 ezer ft) így nem kell megbontani az órát. Nekem szimpi dolog.[ Szerkesztve ]
-
cserix
tag
Sztem nem, bár én nem vagyok szakértő. Azt hiszem értem miért ragaszkodnak az emberek jobban a mechanikus órákhoz. Amivel törődni kell, azt sokkal jobban lehet szeretni. Egy automatára jobban kell vigyázni mint egy elemesre (eddig ez jött le nekem).
Egy héttel ezelőtt még én is "szűz" voltam.....Vigyázz mert nagyon könnyen el lehet itt csábulni.BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
flexxx2
őstag
válasz sarkanyolo2 #59922 üzenetére
Mit értesz kikapcsolás alatt? ha kikapcsolsz akkor véged, kivéve ha nincs autó a közelben
Én is alig megyek mostanában, pedig ott áll a garázsban, csak a gyerekek meg a többi... -
flexxx2
őstag
válasz Dzsana #59919 üzenetére
Nagyon szép óra, nézegettem vagy 20 percig, közben beszélgettem az eladóval, aki szerintem nem szimpla eladó volt, egy 50-60as úr, és értett az órákhoz. A WDLben volt. Rákérdezek az eladó hölgynél, erre jött ő, és azt mondta: "Azt az órát. Na azt majd megmutatom magának én!"
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz flexxx2 #59923 üzenetére
Én is lassan 3 éve passzív vagyok, nem tudom, hogy visszafogok-e ülni.Ő volt az utolsó Hát igen...veszélyes...épp ezért gondolkoztam azon, hogy a következő "motorom" majd egy MX5 lesz
-
-
skx007
csendes tag
válasz focvis #59930 üzenetére
Ez a folyamatos áremelés, ha más mértékben, szinte minden minőségi órát elért , nemrég emelték a Stowák árát is, és szeptemberben lesz egy újabb emelés is. A minőségi svájci és német gyártók órái folyamatosan drágulnak, különösen azoké, akik egyre feljebb kívánják magukat pozícionálni.
-
skx007
csendes tag
válasz cserix #59921 üzenetére
Jól megfogalmaztad .
Olyan ez, mint amikor az embernek van egy konyhakése, ami hasznos, praktikus, célszerű, jó arra a feladatra, amire kitalálták, de az ember soha nem ragaszkodik hozzá, vagy szereti meg, ha kell lecseréli egy újabbra. Míg egy becsben tartott zsebkést, legyen az akár egy olcsóbb Spyderco vagy egy egyedi remekmű az ember gondoz, szinte megszemélyesít, saját maga részének tekinti és akár egy életre is kiszolgálja. Még akkor is, ha gyakran hűtlenekké válunk, és újabbra cseréljük a régi kedvencet.
-
zack
nagyúr
válasz Zozzer888 #59915 üzenetére
Nekem is Solar-os a G-Shock. Nagyon tuti cucc. Tél végére, tavaszra szokott 1-2 csík maradni a cellákba, de 1-2 nap alatt az ablakban max-ra tölti magát, és egész évben toppon van. Az óra 2004.07.21. lett véve, azóta nem lett hozzányúlva még. Az előzőm az futóóra volt, dupla visszaszámlálós, köridő számlálós, auto ilumminatorosok közül az első. Ez az óra a mostani évben lett 18 éves, és a faterom örökölte még akkor, amikor G-Shock-ra váltottam 10 éve. Köszöni jól van, csak elemet kér 2 évente. A legjobb hogy még nem volt beázva, pedig tömítés cserét sosem látott.
Itt a mostanim:
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
condy
senior tag
Találtam egy oldalt, ahol elég sokk minden van egy helyen. Nem néztem végig az egészet, de ez a kettő bejön! Nagyon mellé nyúltam? Kímélet nélkül mondjátok, jól bírom a kritikát.
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
g0n21
senior tag
Nem nyúltál mellé. A Marvin nagy márka volt annak idején, aztán a kvarcóraláz után már nem a régi fénye, talán egy kicsit túlárazott, nem hiszem, hogy 150-ből kijön. A Certina hasonló zenész, de reálisabban pozicionálva.
Mondjuk nekem a Marvin nagyon tetszik a formája miatt.
szerk.: tévedtem: Marvin de eta g10.211 -gyel én sokallom..
Valaki itt a fórumban nemrég vett ilyen DS Podiumot...
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
g0n21
senior tag
-
teratti
senior tag
Srácok! Eladó lenne az órám ha valakit érdekelne v. tud róla, hogy hasonlót keres pü-ben örülnék ha jelezné. Bocs az off-ért!
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
g0n21
senior tag
válasz teratti #59948 üzenetére
Személyes véleményem egyébként a quartz vs. automata / kézi húzós témában, hogy azt a fokú precíz mérnöki tudást, ami a mechanikus órákkal együtt jár, én nagyon tisztelem. A quartzot kevésbé, talán mert én már abba születtem, és a mechanikus órák valahogy nekem a nálam régebbi, klasszikus, mesteremberi szakértelmet és tudást jelentik.
Ezért van nekem ~40 éves chronograph automatám. Számomra hihetetlen az a fajta mérnöki tudás, és precizitás, kreativitás, stb, ami szükséges volt ezeknek az óráknak a kitalálásához (auto.chrono-k 1969-től...)
Szóval a mechanikus egy más világ, ahol a csuklódon pár köbcentibe akár több emberöltő, vagy egy nagy esemény története ketyeg, addig a quartz esetében csak egy gombelem, nyomtatott áramkör, és egy quartz kristály...(jó, ezzel nagyon degradáltam a quartzot, és az EcoDrive-ot még kedvelem is a hosszabb élettartama miatt..)teratti, nem volt sokáig Nálad, mi történt?
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest