- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz Empsepo #230850 üzenetére
Nem a szerkezettel van bajom, hanem a rögzítésével, a tok belső kialakításával.
Így néz ki egy mai TAG Aquaracer:Így néz ki egy hamisítvány Carrera, ugyanolyan primitív fehér műanyag, ellátja a funkcióját, a vevő úgyse látja:
A Seiko gyűrűje ezzel szemben egy bonyolult alkatrész, stabilan, esztétikusan rögzíti a szerkezetet, a tokban nincsenek felesleges helyek, amit a fentiek olcsón kitöltöttek műanyaggal, egy sokkal precízebb kostrukciónak látszik.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
No.01
őstag
válasz nbukta77 #230848 üzenetére
Egyebkent mennyi az annyi? (csuklod atmeroje) Meg gondolkozom ezen mert nekem is tetszik a stilusa... igaz a tokfulek nekem kisse drabalisnak tunnek.
Az SPB185-nel pont az tetszett, h a csiszolas es a kis iv + kerekites elvette ezt a tulsagosan masszivnak hato elet.
Eladtam a GMT-s CW-t igy most kepbe kerul(he)t egy GS is, de latatlanban azert ennyit felek kiadni. (egybkent SBGN003) -
fpatrik17
senior tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Pár hónapja igyekszem folyamatosan "belerázódni" az órák világába és egyre jobban érdekelnek.
Szeretnék otthonra materiális olvasnivalót is és nem csak az internet előtt gubbasztani.
Keresgéltem otthonra asztalravalónak és találtam is pár nagyon érdekes könyvet:
The Books That Every Watch Lover Should Read
5 KÖNYV, AMI MINDEN ÓRARAJONGÓ POLCÁN KÖTELEZŐ DARAB!Innen jött az ihlet, hogy miért ne kérdezzem meg itt is, hiszen ti vagytok a hazai órások egyik "legnagyobb egylete " a következőt:
Ti mit javasolnátok könyv/magazin olvasnivalónak? Angol/magyar minden érdekelne. Tanulós jellegű is, amiből okosodni lehet, illetve katalógus és minden más is, amit dohányzóasztalra ki lehet rakni akár csak design elemnek. Továbbá például itthon elérhető órákkal foglalkozó magazin van-e amire érdemes előfizetni (akár külföldi is szóba jöhet)? Ja és ha valakinél lapul bármi olyan amitől ilyen témákban megválna, szívesen veszem a megkeresés ilyen téren! Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
• Honor Magic5 Pro •
-
BloodRay
veterán
válasz fagyalllo #230857 üzenetére
Jó igénytelenek, pofátlanok tudnak lenni a svájciak ha úgy gondolják nem derül ki... Erről az a limitált Panerai jutott eszembe aminek olyan volt a szerkezete mintha valami utolsó kínai dzsunkagyártó préselte volna bilidarabokból...
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
tag
válasz fpatrik17 #230858 üzenetére
Kezdésnek feliratkozhatsz a Seiko Magazinra és a Chr. Ward Loupe-ra. Ezek ingyenesek. Én is "mindenevő" vagyok, tehát ha akad valami órás témájú könyv, azt megveszem. Keresgélek könyvesboltokban, netten, megnézem ki mit ajánl.
Magyarok:
Óra magazin
ChronosAngol könyvek:
Wristwatch annual 2020
Hodinkee
The Watch[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Taylor79
tag
Most akkor véget ért a beetetési időszak és a Pagani Design prémium márka lesz? Videó.
Remélem a minőségbiztosítás is az árakkal arányosan változik.Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
csabulaxi
senior tag
Mindig akartam születési évszámos órát, de a ruszki nem nagyon jött be.
Ez meg ennyiért hááááát. nem
North Sea 1967 Automatic Historical Limited Edition
Reference: 80118 BRN N67
Movement
Caliber 80 (based on SW200)
Case and dial
Bronze
Ø43mm diameter
14mm case height
Sapphire Crystal
Ceramic Bezel
Water resistance: 320M / 32 ATM
Superluminova on hands
Recommended Retail Price
€ 1’790"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dzsi23
addikt
válasz Taylor79 #230863 üzenetére
Egy forintot nem tennék rá, hogy bármiben változik a minőségellenőrzés. Ettől függetlenül minőségben léphetett feljebb, pl. az már pluszpont, hogy normális csatja van (bár a felesleges "búvárhosszabbítót" ebből sem tudták kihagyni, és az pont gagyibb lett). A prémium szót pedig csak viszonylagosan érdemes értelmezni.
#230843 rozsgyi:
Azzal tisztában vagyok, hogy nem kicsik, fémszíjjal nem is próbálkozom, de gumival talán beleférhet. A Bulovádhoz viszonyítva milyen ezeket viselni?[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz fpatrik17 #230858 üzenetére
Érdekesek ezek a színes képeskönyvek, de szerintem az órák működését is érdemes megismerni, amiket valószínűleg nem ezekből lehet. Youtube-on léteznek nagyon szemléletes animációk, amiből megérthető egy mechanikus óra működése, illetve magyarul egy nagyon jó olvasmány: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #230872 üzenetére
Hm, én szeretem a videóit, rég fel vagyok rá iratkozva. De nyilván csak egy vélemény, amit megoszt a videóiban, nem szentírás, szal ugyanúgy fenntartásokkal kezelem, mint bárki más véleményét. A fizetett promó nem feltétlenül jelent rosszat, sokszor csak annyit, hogy nem ő vette az órát, hanem küldték neki tesztelésre, de ettől lehet őszinte; húzott már le nagyon olyan órát, amit ingyen kapott.
-
dzsi23
addikt
-
csabulaxi
senior tag
Kérdés, mi a furcsa az órán?
Feleségem 1998 karácsonyi meglepetése., jó 12 évig hordta, szinte éjjel-nappal.
és egy kis retinaégetés, vettem sapkát magamnak a monster mellé kiegészítőnek
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
-
őstag
„Nem az a lényeg, hogy a karóra mutassa az időt, hanem hogy üzenetet közvetítsen rólad”
...kézzel összeállított automata órákat készít a budapesti műhelyében a csapatával, és hatalmas értéknek tartja, hogy...
LINK a 4 perces videóhoz. Ha valaki mégsem a Keresztanyut nézné most...bocsi... most látom, hogy egy hete már posztolva volt... OFF-ba rakom
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
gipsztigris
addikt
10 éves a Bulova Precisionist sorozat. [VIDEÓ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
nagyúr
válasz gipsztigris #230885 üzenetére
Ez valami falióra?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
tag
-
Empsepo
senior tag
válasz bluemirage #230883 üzenetére
Ez az üzenet, miszerint nem arra van a karóra hogy az időt mutassa, valami elképesztő ostobaság.
Arról, hogy ilyen szinten is eltorzult a világ, ne a karóra tegyen már.
Aki normálisan használja annak ez az elsőszámú támpont.Tudom telefon meg chip az agyban meg minden, de pl egy hideg időben jön elő a praktikussága, amikor csak felgyűröd a kabátot és már látod is.
És még sorolhatnám.Nem kell mindent feláldozni a modernitás, fejlődés oltárán.
Vannak új dolgok amik jók, de vannak hagyományos bevált módszerek, amik működnek.
Na ilyen a karóra. -
rozsgyi
tag
Nézegettem a Bulova órákat, és rájöttem, hogy össze tudnék állítani belőlük egy három darabos szettet, ami lefedi minden igényemet dizájn téren.
Lehetne ilyen játékot is csinálni, hogy mindenki állítson össze egy kollekciót a következő szempontok szerint:
Legyen egy kronográf, egy búvár, és egy dress watch, de lehet ezek helyett más típus is, mondjuk pilóta, vagy sportos, a lényeg, hogy maximum 3 darabos legyen, ami minden alkalmat lefed. Egyetlen megkötés van, hogy csak egy márkától származhatnak!
Az én Bulova kollekcióm:
1. Kronográf, itt egyértelműen a Moonwatch jöhet számításba
3. Dress watch, az új Sinatra vonalból a My Way
Ebből sajnos csak a Moonwatch van meg, de erősen szemezek a másik kettővel is
-
rozsgyi
tag
Nem rossz, az ára se
Tényleg a Rolexnek van bőrszíjas modellje, vagy ők ilyen nem tartós anyagokkal nem is foglalkoznak?
-
gipsztigris
addikt
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
törölt tag
válasz @mriya@ #230894 üzenetére
Egyiket sem venném fel, egyszerűen nem az én stílusom. Egyszer kaptam ajándékba egy Pateket, betettem a fiókba és három év múlva is csak azért vettem elő, hogy eladjam. Az sem jött be.
Ez szép, bár annyira ez a stílus sem áll közel hozzám. Ez viszont nagyon bejönne, múltkor néztem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Társasjáték topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen monitort vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
Állásajánlatok