- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
válasz condy #135601 üzenetére
"Nem, nem muszáj megnézni. Ez csak Jézus kib... vére baxdmeg" ( Cenzúráztam kicsit bocs ) [Jézus vére]
[ Szerkesztve ]
-
bucsher
őstag
válasz vadászcsiga #135596 üzenetére
Szerintem is kell rá az extra csicsa, úgy adja ki igazán.
In the pipe - five by five!
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #135600 üzenetére
Egy Rolexnél elmerülsz az apró tökéletességekben. Kevés a csicsa, mert nincs értelme. Mindent makrofotóként kell értelmezni, nincs ott unalmas részlet...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #135606 üzenetére
Akkor vegyél egy 20 dolláros kínai szkeletont!
Ezért írtam, hogy ez izlés kérdése is...
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz vadászcsiga #135606 üzenetére
Mutatsz egy példát, hogy milyen óra az amin megakad a szemed?
May the Force be with you!
-
Deskdiver
senior tag
válasz ronin s8 #135607 üzenetére
Igaz ,hogy én is belementem de ahogy korábban feljött ez a téma már párszor: Ízlés kérdésében felesleges...
Én értem, mióta megtapogattam egy-kettőt. Bár azt még mindig nem tisztáztam magamban, hogy a felirat miatti "placebo" miatt volt vagy kézzel fogható volt a minőségbeli különbség mondjuk egy Omega-val szemben.[ Szerkesztve ]
-
-
ronin s8
senior tag
válasz Deskdiver #135610 üzenetére
Végülis mindegy. Nincs egyébként akkora nagy különbség. A Rolex nem egy Audemars Piguet vagy Fréderique Constant (aki eredetileg számlapkészítő volt) vagy akár egy Franck Müller, aki híresen szép számlapokat készít. De ami ott látható, abba nem lehet belekötni, semmilyen szinten. Pont ennél az Omegánál (ahol ugye nincs rakott logó) a számlap - amúgy nagyon szép - hullámzó mintázata miatt a festés nem olyan szintű, mint egy Rolexnél, de azért szép ez is. A Rolex indexeivel kevés tömeggyártó veheti fel a versenyt. A Seiko elég ügyes ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Ha mar AT a tems, most probaltam egy JB limitaltat, asszem ez a kedvenc. Gyonyoru.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
@mriya@
őstag
válasz vadászcsiga #135609 üzenetére
Ez az egyetlen olyan karóra, ami nálam külsőre felveszi a versenyt egy Submarinerrel.
Csak a tök fölösleges hélium szelep, és a szerkezet, amik miatt csak örök második marad.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
kovsol
titán
válasz krx21 #135622 üzenetére
Nekem egy másik James Bond Omega mégjobban bejön.
Omega Seamaster Professional 007 limited edition
A 007 felirat a 7-esnél, meg ahogy a számlapnak a háttere ilyen kis téglalapokból van kirakva. Csak ennyi pénzem soha nem lesz órára, hogy egy ilyen tulajdonosa legyek.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
vadászcsiga
félisten
válasz Deskdiver #135610 üzenetére
Épp ezt szeretném kideríteni hogy az 5 betű mögött mekkora a placebo? Én 80%-ra tippelem. Sok óra megfordult a kezeid között, ne félj kijelenteni hogy nagy valószínűséggel ez, az.
@mriya@
Takard le a he szelepet, túl szimmetrikus lesz. Aszimmetriában van valami érdekes. Werket nem tudom, rolexet nem ismerem de ha a 1120 karban van tartva, örök életRonin
Számlap festésével egyet érték, Gonzi néhai smp-jén mar javították.[ Szerkesztve ]
-
resool
aktív tag
válasz vadászcsiga #135624 üzenetére
Szerintem nem placebo. Már csak a 904L miatt is teljesen más érzés egy Rolex és a jobbik fajtából más.
-
7s26c
őstag
Sziasztok! A Miyota 800-as széria hová sorolandó? Most nézegettem Laco pilótát és nagyjából azzal vannak ellátva... köszi
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
-
resool
aktív tag
válasz vadászcsiga #135629 üzenetére
Nem is a karcállósága a jobb, hanem a korrózió rezisztanciája, a kinézeten, tapintáson kívül persze.
-
BAti77
aktív tag
-
condy
senior tag
válasz squir #135605 üzenetére
Köszönöm neked is.
Skimaster: Azért arra ne kerüljön sor. Volt az életünkben olyan időszak, amikor gondolkodóba estünk, hogy az érettségire kapott vékony kis aranyláncból pénzt kellene csinálni. Hála Istennek elmúlt.
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
vadászcsiga
félisten
Meg is jött az igazolás
-
Deskdiver
senior tag
válasz resool #135630 üzenetére
A nyers keménységi adatokat tekintve a keménysége is egy nagyon picivel jobb. A magasabb nikkel, króm és molibdén tartalma miatt fényesebbre polírozható. Ami jobb korrózióállóságát illeti az foszfor és klórsavas környezetben nyújt némi extrát a 316L-lel szemben illetve hosszabb távon tengervízben való használat során. Ami talán azoknak lehet pozitív akik tényleg búvárkodásra használnak egy Sub-ot. Viszont 3-4-szer drágább mint a 316L.
(#135637) resool Igen. Statisztikailag mindenképpen "nemesebb" anyag.
[ Szerkesztve ]
-
resool
aktív tag
válasz Deskdiver #135636 üzenetére
Ez így igaz, tehát egyértelműen jobb. És ennyi volt a kérdés. Mivel ez egy anyag, nem várható el, hogy még a házinkat is megírja. Csak pár dolog ami említésre került.
-Jobban polírozható
-Korrózióállóbb
-Keményebb
-"Antiallergénebb"
-Szebb, persze ez szubjektív (de ha van egy 904esed meg egy normál SS, nem tudom hányan mondják majd azt, hogy szebb a megszokott, + amíg nincs addig könnyű placebonak titulálni.) Én ha ránézek az enyémre képes vagyok percekig csak a tokot nézni, ez a többi órámra nem igaz.Ez szerintem bőven elég indok a Rolexnek, hogy ezt használja, ha már sikerült az amúgy sokkal nehezebben (és emiatt jelentősen drágábban) megdolgozható fémet feldolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz resool #135637 üzenetére
Mert az agyad szegletében ott van az a sok olvasott, hallott színes történet amit a rolex kemény munkával évtizedek alatt felépített. Csak bizonyos presztízs feletti események támogatása, stb.
Erre értem a 80% placebot. Ne mondd nekem hogy az órát választók többsége a rolexet az előbbi felsorolás miatt veszi?
Ismétlem, többsége. Biztos nagyon sokan vannak akiknek ez a plusz kell, és emiatt választják.Aki meg rendszeresen búvárkodik, azt okosabbnak gondolom. Ő valószínűleg beruház egy komoly buvarkompjuterre.
[ Szerkesztve ]
-
bucsher
őstag
válasz vadászcsiga #135638 üzenetére
Ez a lista csak a tok anyagára vonatkozik. Nyilván mások is közrejátszanak a döntésben, szerkezet, számlap, stb.
In the pipe - five by five!
-
resool
aktív tag
válasz vadászcsiga #135638 üzenetére
Nem tudom mások miért veszik, valószínűleg nem azért, mert 904, de ez hozzájárult a dominancia fenttartásához és ahhoz a törekvéshez, hogy minden "built to last" legyen, ami a Rolexnél szerintem a legnagyobb kitűzött cél. Minden egyes kis apróság jelentős szerepet játszik abban, hogy egy Rolex 50 év múlva rendszeres (5-10 éves) szervizelés mellett is közel úgy nézzen ki, mint ha vennél egy új órát és ezek a dolgok azok amelyek ilyen értékállóvá teszik a Rolexeket a többi gyártóval termékeivel messze ellentétben.
A Beats by Dre fülhallgatókkal vagy az Apple termékekkel szemben itt a presztizs mellé egyértelmű minőségi fölény is társul.vadászcsiga: igen, "is"
Erről a témáról amúgy egy review jut eszembe, srác vett egy Seamastert és Sub hiányában összehasonlította a Subbal.
Omega tulajdonosként kihozta az SMP-t győztesnek. Majd pár év múlva vett egy Subot is... újraírta a review-t... eléggé más lett az eredmény, elismerve saját hülyeségeit.
A tapasztalat meg az előítélet eléggé mást mutat.[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz vadászcsiga #135624 üzenetére
Nehéz pártatlannak lenni ebben a kérdésben ha óra kedvelő az ember és nem engedhet meg magának egy Rolex-et. Nyilván nem szabad lebecsülni az "áhítat" faktort amikor az ember kezébe vesz egy ilyen kaliberű órát. Több időt kellene töltenem egyel hogy el tudjam dönteni. Szóval ha van valakinek egy felesleges kölcsönbe azt szívesen venném. Tuti visszaadom!
-
g0n21
senior tag
válasz resool #135637 üzenetére
-Jobban polírozható -- OK - mi a jobban? Kevesebb polírral tűnik el róla a karc?
-Korrózióállóbb - én meg magasabb vagyok.
-Keményebb - 316L 400HV, 904L 490HV, Sinn Tegiment 1200HV
-"Antiallergénebb" - izmosabb is vagyok, nem csak magasabb
-Szebb, persze ez szubjektív - Igen ez az, biztos szebb, én még nem láttam, csak kirakatban.
Én ha ránézek az enyémre képes vagyok percekig csak a tokot nézni -- Én ha elbambulok, képes vagyok percekig egy adott pontot nézni. Legyen az a kezem, az órám, vagy egy random pont a távolban(#135642) Deskdiver
Itt nem a "pártatlan", hanem a "parttalan" szó megfelelő...[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
vadászcsiga
félisten
-
apholyon
aktív tag
válasz alphaville #135647 üzenetére
Nah, arra várhatsz... hacsak nem Fagyallo, ő az utolsó reményed
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
g0n21
senior tag
válasz Deskdiver #135646 üzenetére
Úgy értettem, és ezt pont ne vedd magadra, csak a te mondatodból lehetett vinni a szójátékot, hogy a tényleg olyan jó-e a Rolex (akár a fém szintjén, akár werk szintjén, akár marketing szintjén), ez egy parttalan vita.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
vadászcsiga
félisten
válasz alphaville #135647 üzenetére
Szép háttér
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest