- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz korcsi #111396 üzenetére
Nem simít semmit 50Hz-es anyagon, maximum beképzeled 30p vagy alatta működik.
Kalibrálva biztos nem lett, összekutyulták a beállításokat, rakd alaphelyzetbe, és az RTINGS.com alapján állítsd be.
Hát igen, ezért nem ajánljuk az Aqua-t, mert nem hivatalos forgalmazó és olcsóbban eladják a visszavitt cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
szkita
tag
Sziasztok!
Samsung tv képét hogy tudom s5-re átrakni? A screen mirroring nekem csak a telcsiről tv-re mûxik -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Van egy J6200-as készülékem, és az alábbi problémát tapasztalom:
Amikor beírom a WiFi hálózat nevét és jelszavát, felcsatlakozik, de utána szinte azonnal szakítja a kapcsolatot és szinte elérhetetlen a wifi a tévén. Nagyjából 20 próbálkozásból 1x sikerül csatlakoznia, holott a router-en DHCP-n rögzítve van a TV mac címe. Közrejátszhat hogy az SSID broadcast ki van kapcsolva? A készülékkel lehet a probléma hardveresen, vagy szoftveres a gond? -
-
korcsi
veterán
válasz PuMbA #111401 üzenetére
A vizsgálathoz megfelelő jelenetet sokszor megnéztem ki és bekapcsolt motion plus-al, és számomra úgy tűnt jelen van a beavatkozás, az 50p juddert vizsgáltam, nem vártam változást, nem is akartam beképzelni, egyszerűen csak tapasztaltam, még artifact-okat is, megvizsgálom a teszt anyagomat és visszatérek még a kérdésre.
"Kalibrálva biztos nem lett, összekutyulták a beállításokat, rakd alaphelyzetbe, és az RTINGS.com alapján állítsd be." Gondolom csak az alapvető beállításokat, a részletesekhez (fehéregyensúly és színköz) úgyis műszeres segítség kell.
"Hát igen, ezért nem ajánljuk az Aqua-t, mert nem hivatalos forgalmazó és olcsóbban eladják a visszavitt cuccokat." A táp kábele is bontatlan volt, vagy kapott egy új szettet kiegészítőkből és visszavitt, vagy bolti kiállított. A kiemelt rész meg adja a pozitív oldalát.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
PuMbA
titán
válasz korcsi #111405 üzenetére
Nálam semmilyen különbség sincs TV adással. 50p judder pedig nem létezhet, ugyanis a TV adások 50fps-esek és azt megjelenítik teljesen jól, hiszen ez egy TV, ez a fő feladata. Ha ezt nem tudná rendesen, akkor dobhatnánk ki az egészet
A TV média lejátszója már más kérdés, mert szerintem Te annak a belenyúlásait láthattad. HDMI-vel köss rá egy gépet és úgy nézd meg 50Hz-en az 50p videódat. Garantálom, hogy semmilyen problémát nem fogsz látni.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz PuMbA #111406 üzenetére
Azóta csináltam 50p judder teszt videót az rtings 24p mintájára, és rendben van.
Azért a mai világban, nem hiszem, hogy nagy extrát jelentene a 24p judder mentes lejátszása, még ha nem is ez az elsődleges feladata a televíziónak... Ellenben lehet, hogy bizonyos felhasználóknál több a 24 tartalom mint az 50-60hz-es.
Nem használtam még a TV lejátszóját, s905-ös boxom van libreelec-el.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
PuMbA
titán
válasz korcsi #111407 üzenetére
Valószínűleg azért nem rakják bele, mert a legtöbb vásárló észre sem veszi a különbséget Ma szerintem simábban kezelik a 24p 60Hz-en dolgot az eszközök, mint 6 éve. Én sem veszem észre, pedig oldalsó kamera mozgásnál nézem a filmet erősen koncentrálva a gépemen 60Hz-es monitoron, de semmilyen akadást, egyenetlenséget vagy megugrást nem látok. Amit látok és még ez az ok lehet az, hogy kihagyják ezekből a TV-kből az az, hogy a 24p-t 60Hz-en nézve simább képet ad, mint 24p-t nézve natúran, judder nélkül és nem akarták, hogy ezért hívják az ügyfélszolgálatot, hogy miért ennyire darabos a kép
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Nagyboconádi
csendes újonc
Sziasztok.
UE32J5500 tv tulaj vagyok, mostanàban ha Hdd-ről akarok filmet nèzni mkv formàtumban, nem hajlandò lejàtszani, pedig 3 fèle felbontàsban is pròbàltam.Szoktatok így jàrni?
-
daytona1973
újonc
Sziasztok! Olyan problémával fordulok felétek,hogy tavaly novemberben vásároltam egy samsung 49 ku 6500 tipusu tv-t,sajnos biztositás nélkül... A kijelző jobb alsó sarka sérült baleset következtében,először még mükődött a készülék alsó sarki hibával,most már sajnos se kép,se hang...Kuka lesz a vége,vagy még reménykedhetek e esetleg valamiben?? Köszönöm válaszotokat! Üdv!
-
sandró60
addikt
válasz daytona1973 #111412 üzenetére
Tv hiba fórum itt is tedd fel a kérdésed
-
dethroner
veterán
Műholdas tuneres tv-ben hogy lehet egy megadott transzponder értéket törölni?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
titus26
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a samsung tv-k mennyire hajlamosak a hdmi arc kapcsolat meghibásodására? Konkrétan egy UE48H64000 tv-ről van szó. Az történt, hogy hdmi arc-on keresztül össze van kötve egy onkyo házimozival, és kb 4 napja nem tudom összekapcsolni a kettőt. Eddíg úgy működött, hogy bekapcsoltam a tv-t, és kapcsolódott automatikusan az erősítő is. Most viszont nem is találom a hangszóró választásnál sem a tv-n, sem a hdmi-cec- ben sem találja.
Azt tudom, hogy hajlamos az onkyo a hdmi panel meghibásodására, de mikor a bd playert bekapcsolom, az kapcsolja egyből az erősítőt is.
Melyiket vigyem szervizbe vajon?
titus26
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Kicsit off,de most mindenki sávszélességméréseket végez meg tesztel amúgy is!..szóval akinek 6 gen I3 van vagy a körüli gépe(hdd vagy ssd) és Gigás netre vált az tudja is a gép kiszolgálni? Milyen értékeket mértek?206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
szzimo53
tag
Üdv!
Adott egy Samsung UE65ES8000 Smart TV. Olyan problémám van hogy szoftverfrissités után eltünt a youtube app és a böngészöböl se enged onnan lejátszani. Honnan lehetne szoftvertfrissiteni vagy valahogy előszedni a youtubeot? Telefontol sem engedi tükrözni a youtube videokat pedig a telefonos appon felkínálja a lehetöséget de semmi.
HELP!
-
mfranky
őstag
válasz szzimo53 #111419 üzenetére
Esetleg media szerverrel is megoldható, ha a hálózatodon lenne egy laptop vagy asztali gép amit szerverként használsz... PLEX media server és ott megoldható a youtube is... továbbá a serveren lévő összes media file-t lejátszhatod
Egy 40es7000-nél most "zongoráztam végig" én is a folyamatot...[ Szerkesztve ]
PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
addikt
Samsung ue40ks6100
Tegnap ota nem kapcsol be csak pirossan villog a power led.
Ha csak a tap szart be akkor en is le tudom csavarozni a hatuljat es meg tudom nezni hogy a kondi a hibas e?
Vagy ezeket mar nem tudom szetszedni direkt ugy vannak osszerakva? -
Celtis
veterán
válasz ImpersonatoR #111425 üzenetére
Szétszedni valószínűleg gyerekjáték. Meg lehet nézni a kondikat, de sokra ne számíts.
-
Batib
őstag
válasz ImpersonatoR #111425 üzenetére
Valami nem stimmel a modellszámmal. Létezik ilyen tévé?
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
addikt
-
Remo
csendes tag
Analóg hang Samsung UE40H6670-ból (ARC/TOSLINK?)
Helló!
Egy UE40H6670-ból szeretnék analóg audio jelet kierőszakolni, de
* a SCART-on, csak a saját TV tuner-ével fogott adás jele jön ki, a többi forrásé nem
* az ARC HDMI kimeneten egy egyszerű, (de más környezetben tökéletesen működő) HDMI átalakítón keresztül sem jön jel, pedig próbáltam passzív és aktív típust is.
A leírásában az áll, hogy ez az ennek fogadására képes készülék rákapcsolásakor működik, ami az én esetemben lehet, hogy nem teljesül, mert nem egy házimozi van rajta, hanem csak le lett (volna) róla lopva az audio jel.
Nem tudom, hogy ilyenkor a TV menüjéből át kell-e kapcsolni a hangkimenetet (itt lehetne választani a TV hangszórói és a mindenféle, a TV által felismert Samsung hang eszközök között, de nekem nincs ilyenem).Elkeseredésemben azért kipróbáltam a fülhallgató kimenetet is, hogy egyáltalán milyen minőségű, és sajnos annak ellenére, hogy tiszta volt a hang, eléggé vérszegény, basszus nélküli, TVszerű a hangja..., pedig normális forrással, vagy pl ugyanazt a filmet a PC-n lejátszva, szépen szól az aktív sub-al is megtámogatott sztereó erősítőmön.
A DAC vásárlás előtt az a kérdés, hogy vajon a TOSLINK-en folyamatosan jön-e bármely forrás hangjele, és várható-e, hogy teltebb/mozisabb lesz-e a hang, mint a fülhallgató kimeneten.
Előre is köszi!
-
Batib
őstag
válasz ImpersonatoR #111428 üzenetére
Ilyen már valóban van, de KS6100 nem létezik. Amúgy korántsem biztos, hogy ez táp hiba. Nekem a H6200-nál ugyanez a jelenség volt és a main board okozta. Igaz, előtte nekem már voltak jelek. A h6400-nál már kétszer volt táphibám: egyszer a lakásbiztit is leverte a következő esetben pedig standby sem volt.
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Dzsur
tag
válasz titus26 #111429 üzenetére
Akkor próbáld meg a tv-t is resetelni(vagy csak egy gyári visszaállítást) és húzdki ki a házimozi kábeljét tvből utána ha kész vagy a tvvel köst őket újra össze!Ha ez sem segít akkor tényleg szervíz!Amúgy hányszor kattan az erősítő mikor bekapcsolod?Ha egyszer akkor tényleg panel hiba lesz!
-
anorche1
őstag
Megjött a 43colos ku6400 -as tv -m. Eddig nagyon tetszik, nagyon szép képe van
Viszont rádugtam egy usb3 -as külső hdd -t (a hdd -s usb portot használtam), és a teljesítmény tesztje sikertelen, nem tudok rá felvenni
Leformáztam a tv -vel, de így sem jó.
Gépen a crystaldiskmar ezt mérte:Nem értem ez miért nem elég neki. Hisz az usb portja csak 2.0, lehet azon még ennyit sem tud.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Clever0
senior tag
válasz anorche1 #111436 üzenetére
USB Y kábel, és olyat keresel, aminek a 3 vége megfelel neked. Pl. ez, bár rövid: USB Y- kábel külső merevlemezhez
-
lolka-bolka
tag
Sziasztok. Olyan gondom van,hogy vettem egy samsung KU6172-es tvt.Nem tudom a csatornák számait meg változtatni. Van e olyan progi vagy régió ami ezt lehetővé teszi. A lementett csatorna lista csak zip formában tölti le.
-
anorche1
őstag
Még 1 dolog van amire nem tudok rájönni. Az előző tv -en rca kábellel vittem tovább a tv -ből a hangot. De ezen a tv ugye ilyen csatlakozó alapból nincs.
Hogyan tudnám mégis a hangot elvezetni az erősítőmbe? Nincs rajta optikai bement, mindenképp rca -val kellene megoldani."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
dethroner
veterán
Valaki, aki sat tuneres tévét használ, erre tudna választ?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Batib
őstag
válasz lolka-bolka #111439 üzenetére
Tudtommal a Chansort progi kezeli ezt a zip-et.
Viszont előfordulhat, hogy a tv frissíti a csatlistát és akkor visszaáll a szolgáltatói sorrend. Valahol van a menüben vmi készenléti frissítés vagy ilyesmi, azt kapcsold ki.
Másik lehetőség: Installáld ujra a tv-t és ne Magyarhont válaszd felhasználási helyként! Ha van akkor egyéb, ha nincs akkor mondjuk Észtország.[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
válasz A megváltó #111443 üzenetére
A tv -n sajnos nincs jack, az erősítőmön meg nincs hdmi
Ahogy néztem, vagy veszek egy optikai - rca átalakítót, vagy egy optikai bemenetes erősítőt."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
mfranky
őstag
válasz A megváltó #111446 üzenetére
Én nem a TV-t vonnám "felelősségre", hanem az erősítőt... az milyen erősítő, amin se HDMI, se optikai bemenet??...
anorche1
Ilyesmi jó lehet?PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
anorche1
őstag
válasz mfranky #111447 üzenetére
Régi és olcsó
Igazából a tv hangszórója is jó lenne nekem, csak ebben is benne van a hülyeség, hogy ha játék üzemmódot választasz ki, akkor nem csak a képhez, de a hanghoz is hozzányúl, és tompa doboz hangja lesz. Mintha be lenne dugulva a fülem.Más:
Falikonzolból mi az ajánlott? Kell valamire figyelnem?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
lolka-bolka
tag
Nekem megoldotta ez a progi a szerkesztést KU6xxx Samsungom van. Chansort.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest