- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pelenka35
őstag
Samsung tv-t mikor először bekapcsoltam ment rajta egy pár másodperces demo azt elő lehet még 1x csalni ?
Gamertag:Rob3rt75
-
nagyúr
-
veterán
válasz FollowTheORI #111852 üzenetére
Így van, nem éri meg.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Batib
őstag
válasz pelenka35 #111851 üzenetére
Nem tudom milyen tévéről van szó, de a 4k "KU" vagy "JU" sorozatnál a menü aruház módnál UHD demokat mutat. Ha visszaváltasz otthoni felhasználásra minden beállítás megmarad. Úgy tudom.
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Boxi88
őstag
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Használt tv-t szeretnék venni, mindenképp va panelest és valami minőségi darabot.
Szerintetek kb ugyan azért az árért a H6400-as vagy a J6200-as sorozatot érdemesebb választanom?
Illetve esetleg az új full-hd-s tv-k között lehet valami olyat kapni ami ezt a szintet hozná?Köszi a segítséget!
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy UE55D7000 típusú led tv, amin kb 1 éve volt alaplapcsere. Pár hónapja megjelentek rajta csíkok, amiknek a száma nem növekedett. Viszont elgondolkodtunk azon, hogy lehet érdemes lenne javítani, ha javítható és még pénztárca ügyileg sem elborult a projekt.
Csatolok néhány képet, itt látható a hiba. Foglalkozik valaki ezzel itt a csoportban?
-
Top cat
addikt
-
dethroner
veterán
válasz Bence01 #111856 üzenetére
H6400 nagy siker volt itt a topikban annak idején, használunk is páran azóta is ilyet elégedetten. J6200 volt elvileg az utódja, H6 tudja a 3D-t, J6 nem, de mintha olvastam volna valahol hogy szervizmenüben bekapcsolható. De nem esküdnék meg rá hogy tényleg így van. H6 tuti valós 100Hzm míg a J6240-ből már futottak bele a topikból 50Hz-es példányba, a legmeglepőbb módon nagy, 60colos méretben. Holott a mai tévék általában nagy méretben magasabb tudással rendelkeznek a kisebbnél azonos típuson belül is. A mai friss FHD-t nem érdemes erőltetni ha minőségi szórakozást szeretnél, de ha csak háttérben híradót akarsz nézni, akkor jó választás lehet. Minden másra vagy használt magasabb kategóriás FHD, vagy 7-es, esetleg magasabb sorozatú UHD ajánlott.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
A TV-men meg tudom nézni valahol, hogy pontosan milyen Samsungom van?
-
fogirobi
senior tag
válasz PuMbA #111864 üzenetére
Sikerült megtalálnom, köszönöm!
Ebből következik a következő kérdésem, az én TVm egy UE40F6400AW modell, amihez szeretnék venni 3D-s szemüveget, csak nem tudom milyet kellene.
Ahogy láttam a neten SSG-5100GB szemüveget adtak hozzá eredetileg.
Érdemes ilyet vennem vagy vannak ennél ajánlottabb szemüvegek is?
Előre is a köszönöm a segítséget!
-
Bence01
tag
válasz dethroner #111859 üzenetére
Köszi a segítséget,hát rendes használatra lenne nem csak háttérnek. Akkor a H6400 fele kanyarodok, mert kell a 3D is, én szeretem. A jobb UHD-k meg még nem az én pénztárcámnak való
Egyébként egy Philips 42pfl7606-ról váltanék.Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
dethroner
veterán
válasz fogirobi #111866 üzenetére
Jó hozzá az amit linkeltél, de tapasztalatból mondom hogy az egy darab szar. Pálcikavékony, törik, reped. Nekem 2db ment tönkre pár hónap alatt. Inkább ilyet vegyél, én is ezt használom és remek darab
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
zolko74
tag
Egy 20 hónapos, még garanciális samsung tv-n kezdett megjelenni egy több halott pixelből álló fekete folt a képernyő közepén. Ez garanciális probléma, vagy elhajtanak a fenébe?
-
petya2012
őstag
sziasztok
lenne egy szubjektív kérdésem tudom SAMU topic,de azért megkérdem
szerintetek melyik a jobb?? LG OLED vagy SAMSUNG QLEDvéleményetekre is kíváncsi lennék nem csak arra,hogy LG vagy SAMU
köszi előre is
-
petya2012
őstag
köszi a választ nektek
-
Broomi
tag
Sziasztok,
Kerdesem a kov lenne,melyik Samsung Tv-t ajanlanatok 350-400ft-ig?
Kovetelmenyeim 55col
Uhd vagy lehetoseg szerint oled.
ne legyen ivelt,es nem kell a 3d se.
es tudjon komunikalni az otthon telepitett nas rendszeremmel.
köszönöm a hasznos infokat elore is.tisztelettel
[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
Sziasztok, a kérdésem a következő : UPC-től lenne vásárolva a tv, szóval adott hogy melyiket, 32K5500, 40K5500, 50KU6000, 49KU6500, 55KU6000, méret az ár nem akadály, a lényeg a szép kép, PS4-el lenne még össze kötve. Köszönöm a válaszokat.
-
nagyúr
válasz Broomi #111874 üzenetére
MU8000 vagy 7000 (ha picit olcsóbban akarod, majdnem ugyanazt a belső tudást).
Mondjuk, ha lenne még kis pénzed amit ezen felül tudnál dobni akkor Sony XE 9000-et ajánlanám.
Sajnos most pont nincs semmilyen TV akció a netes keresők szerint, ha lenne akkor beleférne a keretedbe szerintem simán, mint legjobb vétel.A fenti Samuk mellett még megnézném a Sony XE 8500-at is.
Ezek most az ajánlott tévék ebben az árkategóriában ehhez a mérethez.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Broomi
tag
válasz FollowTheORI #111876 üzenetére
SZia,
koszonom infod.
erre a modellre gondoltal:[link] ?
ez akkor elviekben jobban teljesit mint barmelyik samu ebben az arkategoriaban? -
nagyúr
-
berczellya
újonc
Sziasztok!
UE40D6570WS - 3D smart led TV egyszercsak elkezdte kiírni 2 eddig megfelelően működő külső HDDre is hogy "nem található videó file". Holott semmin nem változtattunk.
A HDDre gyanakodva megnéztem laptopom, töröltem némi tartalmat, ráküldt egy "meghajtó kavítást", errre csak azt értem el, hogy már a könyvtár atruktúrát sem mutatja a TV, hanem kerreg a "Betöltés" majd egy perc múlva újra indul a TV.
1018 as fw volt rajta, felültoltam 1028-al, de nem vàltozott semmi
Merre lehet a megoldás?
Köszönöm! -
nagyúr
válasz fogirobi #111866 üzenetére
Bármelyik jó hozzá... szerintem a 3050-es volt a legkényelmesebb... de már nem nagyon kapni.
Több mint valószínű hogy már csak 5100-at fogsz kapni... vagy 4100 esetleg.
A többi már csak valami itt-ott felbukkanó raktáron maradt cucc lesz (ettől még persze jó).
Illetve nézd meg az aktív Panasonic szemüvegeket is, azok kompatibilisek a Samsung tévékkel is... (oda vissza, Samsung is jó a Panához).
(aktív, bluetooth-os szemüvegek jók)[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz berczellya #111879 üzenetére
Szerintem ott fizikalag lesz gond a lemezzel talán... vagy az USB port/kábel esetleg.
Azzal hogy PC-re dugtad és ellenőrizted/javíttattad vele, kb csak elrontottad a logikai particiót is szerintem, ezért nem lát már semmit a TV.
Ha nem volt rajta fontos dolog, akkor teszteld le hardveresen valami számítógéppel normálisan, és utána a TV-vel formáztasd meg újra hogy tudjon rá rögzíteni (ha a lemez fizikailag rendben van).
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz berczellya #111879 üzenetére
Gondolom nem a tv formázta?
Akkor nem láttál volna semmit.Így én azt csinálnám,hogy teljes formázás Windows alatt.Az adatoknak már"annyi".Amúgy amikor befejezed a HDD-használatát a tévével,hogy választod le?
Én a tévét kikapcsolom akkor húzom le az USB-ről.így nem károsodik. -
berczellya
újonc
válasz sandró60 #111882 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Kb én is erre indultam volna, Talán ez a jobbik rossz.
Inkább csak az a furcsa, hogy 3 éve ugyanez volt a felhasználási mód...
Dehát voltam ügyfélszolgálatos, sokszor kiszaladt belőlem, hogy "uram a meghibásodás általában 'egyszercsak' szokott jönni, nem lassan." -
törölt tag
válasz FollowTheORI #111876 üzenetére
Valós otthoni tapasztalat van mind a néggyel, vagy csak tippek? Az MU8-ast jobbnak mondták itt több szempontból is az MU7-nél.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #94529552 #111884 üzenetére
Hát inkább csak alaposabb áruházi tesztnek mondanám közel azonos körülmények között, nyilván nem vettem meg mind a 4-et, főleg nem egyszerrre.
A Sony 9k tuti jobb, mint a többi ezt elsőkézből tudom családon belül, az MU8 és a 7 között az ár a meghatározó... van ahol alig van különbség most árban, ott nyilván nem kérdés hogy a 8-at kell venni... de ha 40-50 ezer körüli a különbség, ott már elgondolkodtató lehet a szűkösebb pénztárcával rendelkezőknek a 7-es.
Akkora különbség nincs a kettő között, hogy ezen megérné napokat morfondírozni meg töprengeni... a 7-es is bőven jó, ha érezhetően olcsóbb. Ami a legjobban észrevehető az a már emlegetett bevonat, kicsit kevésbé türöződik, meg emiatt a fekete jobbnak tűnik... ezen kívül mást nem nagyon lehet észrevenni... fényerő, színek stb stb közel azonos és példány/szórás függő is melyik milyen vagy épp jobb/rosszabb egy hangyányit.
De szerintem ezt a netes tesztek többsége is megmondja (fogja mondani)...
A Sony XE8500 meg nagyon közel van az MU-k hoz, ez kicsit inkább már szimpátia döntés, android vagy design vagy csillagok állása, stb. Nagyon közel vannak így gyakorlatban nehéz egyiket vagy másikat jobbnak mondani. Talán sötétebb helyeken picit jobb a Sony... világos nappaliban meg a Samsung, köszönhetően a tükröződés és egyéb panel sajátosságoknak. De ennél jobban már tényleg nagyítóval se igazán.
Meg a netes review alapján a Sony kicsit jobb uniformitásban, talán jobban figyelnek az összerakásra... de hát ez megint csak adott példány függő.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #111885 üzenetére
Akkor csak laza tippeknek mondanám. Aztán az androidról még nem is beszéltünk, még a legutóbb kijött Sony OLED szoftverével is vannak akadozások belassulások, aztán itt többen írnak még mindig lefagyást, éjszakai bekapcsolásokat, rákötött merevlemez felpörgetéseket, stb. A gyengébb lejátszót is nyugodtan meg lehetne még említeni. Tuti jobb valakinek, aki szintén nem használta a másik márkát, de nem lehet általánosan megmondani.
-
blakey
titán
válasz #94529552 #111884 üzenetére
Miért, te kizárólag valós otthoni tapasztalataidról írsz?
(#111886) Pumma
Akkor meg is adtad a választ, a hsz-eid is tippek, nincsenek valós tapasztalataid. Arról nem beszélve, hogy csak linkelgetsz és más hszeiből táplálkozol.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz blakey #111887 üzenetére
Nem adtam neked semmilyen választ. Elmondtam a véleményem, amik mögött a tévét használók tapasztalatai vannak. Ehhez nem kell kommentár. Hogy lehet ezt félreértelmezni?
Azt elmondhatod, hogy neked miről nincsenek tapasztalataid, de másokéról fogalmad sincs, tehát mondhatjuk azt is, hogy találgatsz, esetleg szándékosan félre akarsz vezetni másokat a személyekről szóló írásoddal.
Mivel már valós ellenérveid nincsenek. Aztán simán jobb lett volna a témánál maradni, mint piszkálódnod itt.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz FollowTheORI #111885 üzenetére
"Akkora különbség nincs a kettő között, hogy ezen megérné napokat morfondírozni meg töprengeni... a 7-es is bőven jó, ha érezhetően olcsóbb. Ami a legjobban észrevehető az a már emlegetett bevonat, kicsit kevésbé türöződik, meg emiatt a fekete jobbnak tűnik... ezen kívül mást nem nagyon lehet észrevenni... fényerő, színek stb stb közel azonos és példány/szórás függő is melyik milyen vagy épp jobb/rosszabb egy hangyányit.
De szerintem ezt a netes tesztek többsége is megmondja (fogja mondani)..."
Az Rtings-en olvasgattam, az USA megfelelők az MU8000 és MU9000. Alább egy idézet, ami a fenti hozzászólásban írtakat támasztja alá:
"The Samsung MU8000 offers almost the same performance and picture quality. Both TVs are great at handling motion, but in a bright room the MU9000 has the benefit of a better anti-reflective coating. If you've got a very bright room then it may be worth spending extra for the MU9000, but most people should go with the cheaper MU8000."
Az Rtings mérési alapján a natív kontrasztban van jelentős különbség a 8000-es (ott 9000) javára, de pl. a mozgás megjelenítésben a 7000-at látták jobbnak. Elképzelni nem tudom, hogy miként jön össze, miben rejlik a másfélszeres natív kontraszt...
Szerk: az MM-ben tegnap a 75MU8002 olcsóbb volt, mint a 75MU7002.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nagyúr
válasz gyeniko #111889 üzenetére
Mert náluk valamiért hibás volt a max fényerő a kisebbik Samu tévén... erről videójuk is van, amit linkeltek it nemrég hogy dobálják.
Én amennyire meg tudtam ítélni műszer nélkül, nincs valódi fényerő és ezáltal kontraszt különbség a két sorozat között. Másrészt meg valódi nem műszeres méricskélés és tartalom között ez a taromány igazán elő sem jön.. talán valami jó HDR forrásnál esetleg, de sima TV meg filmnézés közben nem fogod látni azis biztos, még egymás mellé téve sem. A körítés más csak itt ott, a lelke szvsz ugyanaz a két tévének.(#111886) Pumma
Hát szerintem halandó ember ennél többet nem tehet, mint elmegy a Sony szalonba meg a Samsung márkaboltba kifaggatja meg megdolgoztatja az eladókat, mint komoly érdeklődö.. aztán távozik gondolkodási időt kérve.
Aztán elmegy még az Euronics meg az MM egy boltjába és ott is megteszi ugyanezt és megpróbálja megemészteni a tapasztaltakat.Meg persze lehet bújni a netes teszteket, de azok sem mondanak nagyon más ezekről a tévékről. Meg a fentiek mégiscsak kézzel fogható(bb)ak.
Aztán megveszi a XE9000-et, ha megengedheti magának... igaz családtagnak, de magamnak is ezt venném ma.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #94529552 #111888 üzenetére
Veled ellentétben én csak arról írok amiről vannak saját tapasztalataim. Ha te tippelgetsz akkor add meg másnak is ezt a lehetőséget. Én nem írtam az említett tv-kkel kapcsolatban semmilyen véleményt hiszen nem volt szerencém összehasonlítani, de ha te megteheted, hogy más hsz-ét tippnek minősíted akkor más is megteheti a te hszeddel kapcsolatban.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #111890 üzenetére
A Q7-et dobálták úgy rémlik. Bár tévedhetek is.
Mondjuk az elég baj, hogy adott típusból csak 1 db-ot tesztelnek, ami akár hibás is lehet.
blakey Sajnos ferdítesz, én nem minősítettem FollowTheORI-t, hanem beszélgettem vele, amiből msenkinek nem származott hátránya. Itt egyedül te kezdtél el más személyt támadni. Jobb lenne a témánál maradni inkább, és nem megsértődni, ha valakik nem látnak rózsaszínben mindent ami sony.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz FollowTheORI #111890 üzenetére
Titokban én is pont arra gondoltam, hogy a 7000 és 8000 "tezsvérek". Még az is lehet, hogy az egyetlen tényleges különbség a képernyő tükröződés mentes bevonata, hiszen sokkal bobonyolultabb volna tényleges különbséget eredményező eltérő alkatrészeket beszerelni az egymást követő sorozatszámú felső középkategóriás készülékekbe, mint amennyi előny származik belőle. Abban teljesen biztos vagyok, hogy a panelek ugyanazok.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nagyúr
válasz #94529552 #111892 üzenetére
Hát lehet, énis keverhetem már... sorry.
De a Q7 meg a többi annyira fos ár/értékben, hogy kb első körben elvettem... meg is érdemelné a Samu, hogy rájuk rohadjon az összes... bár ki tudja, lehet lesznek majd rájuk nagy akciók télen.
A tavalyi KS széria után ezt eljátszani a pofátlanság a köbön.Amugy 2-őt is vettek. Igen Q7 volt bocsi.
(#111893) gyeniko
Tavaly is ez volt a KS-el... nem véletlen volt a 7k best buy... messzemenőkig. Nekem is az van nagy megelégedésemre, iszonyat jó TV szerintem. Na most ez a Q7 lenne idén... de hát meh... lásd fentebb.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #94529552 #111886 üzenetére
tt többen írnak még mindig lefagyást, éjszakai bekapcsolásokat, rákötött merevlemez felpörgetéseket, stb. A gyengébb lejátszót is nyugodtan meg lehetne még említeni.
Ez részedről erős ferdítés valamint tipp,a lejátszó az egyik legjobb és ugye bármit tlelepíthetünk rá amivel gyakoraltilag mindent visz, persze érteni kell hozzá. Éjszakai bekapcsolások nincsenek csak annyi amennyi az összes többi tv-nél ahol be van kapcsolva az automatikus frissítés, merevlemez felpörgetés nincs, 1 éve rajta lóg egy HDD.
Csak, hogy a témánál maradjunk.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz blakey #111897 üzenetére
Helyeslem, ha valóban csak a témánál maradsz.
Amit írtam, az nem ferdítés egyáltalán, mert mondtam az előbb is, hogy csakis a tévét használók benyomásairól írok.
Akit érdekel, az átnézhet a Sony topikot elolvasni, és akkor majd rájöhet, hogy nekem van igazam.Mert, ha valakinek gondja van a sony lejátszási képességeivel, akkor megkapja, hogy vegyen külső lejátszót, vagy telepítsen 3-4-5 fajtát is, majdcsak egy jó lesz. Ha Szerinted a legjobb lejátszója van, akkor miért megy a telepíts, telepíts, telepíts, rigmus.
Most is: Külső lejátszót mindenképp érdemes használni
Azt is írják, hogy 5 percenként bekapcsol és frissitgeti magát éjszaka, vagy másnak meg bekapcsolja a hangprojektort, HDD-t. -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest