Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz pictigjis #36151 üzenetére

    Én mindig meglepődik, hogy látszólag érdektelen témákból is lehet tanulni. Például hiába hallottam már korábban róla, hogy terveznek ilyet, most ennek a szálnak a kapcsán vettem észre, hogy az OTP elindította a kedvezményes devizaváltós szolgáltatását. Korábban valamelyik topikban (talán pont itt) írta valaki, hogy az OTP megkereste, hogy hajlandó lenne-e fizetni extra havidíjat, amiért cserébe középárfolyamon váltanak neki. Úgy néz ki, a szolgáltatás már egy hónapja elindult, csak valamiért nem nagyon hirdetik.

    99 forint/hó a díja, amiért cserébe havi 150 ezer forint kártyás vásárlásig és 150 ezer forint utalásos devizaváltásig középárfolyamon váltanak. Ezek együtt egész közel vannak a Revolut 350 ezres kedvezményes limitjéhez, és ez tényleg középárfolyam szemben a Revolut árfolyamába épített kb 0,2% díjjal. A kártyás vásárlások esetén a Revolut még mindig jobb, mert ott az azonnali árfolyamon könyvelődik, az OTP-nél meg majd az 1-2 nap múlva érvényes középárfolyamon, ami lehet azért rosszabb is. Viszont a számlák közti devizaváltás azonnali árfolyamon megy, ami ugyan nem valós idejű, de naponta többször frissül, és simán lehet jobb, mint a Revolut.

    A középárfolyam akciós ajánlat, az akció után kedvezményes árfolyam lesz, ami jelenleg pont azt a 0,2% felárat jelenti, amit most a Revolut is alkalmaz. Az akció még legalább egy évig érvényes, de az a szokás, hogy az ilyeneket meghosszabbítják. Ez szerintem most hazai viszonylatban a legjobb bárki számára elérhető ajánlat, ha valaki nem akar a fintechekkel játszani (mondjuk akkor nincs is itt, és nem olvassa :) )

    (OTP, tehát úgy működik, hogy a számlacsomag-elemet aktiváljuk, aztán a következő naptári hónaptól lesz aktív).

    Árfolyam+ kedvezményes számlacsomag

    A mindenkire érvényes árfolyamok
    A kedvezménycsomaggal elérhető árfolyamok

    Szerk: Á, a kártyás vásárlás csak fizikaira vonatkozik, a netesre nem, úgyhogy ez a része nem annyira használható, csak a váltás, az meg magában nem túl combos keret.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák