-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály69
őstag
Ma töltöttem fel pénz a revolutba, otp app-ból. Ment mint a karikacsapás. Az új otp app-al...
A régivel nem ment........Szerver Hosting Debrecenben
-
-
SzGee
aktív tag
válasz trouble #36100 üzenetére
lehet kompromittálódtak a kártyaadataid, és így a legegyszerűbb lecserélni, hidd el a bank nem hülye, ha nem lenne szükséges nem gyártana új kártyát
esetleg valamilyen BIN támadás történt a kártyaszámod range-ében, és nem akarnak kockáztatni
sosem lehet tudni, de ezen ne stresszeld magad, cserélik és készIf you leave me, can I come, too?
-
TrollBalint
addikt
Én ezt találtam:
"A BIN Attack involves a fraudster taking the first six numbers of a card (the Bank Identification Number or BIN) and then using software to automatically generate the remaining numbers and test these combinations to see which card numbers are correct and if the cards are active. "Megszerzik az első 6 számot a bankkártyáról, ami a bankot azonosítja, majd a többit szoftverrel generálják és bepróbálják valami kis összegű vásárlásnál. Ezzel megtudják, hogy a kártya aktív-e.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
kmarci25
veterán
válasz Major Lion #36113 üzenetére
Ez egy 2019-es cikk, akkoriban lehetett beta teszternek jelentkezni, aki jelentkezett az kapott egy kártyát, amin az új "payment processor" üzemelt már. Valószínűleg befejeződött a teszt, éles a rendszer, és cserélik emiatt az összes kártyát, hogy a saját szolgáltatásukat használják.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
SzGee
aktív tag
válasz Major Lion #36113 üzenetére
nyilván nem mindenkinek cserélik, pld nekem sem cserélték
If you leave me, can I come, too?
-
trouble
senior tag
Köszönöm,mindenkinek !
Van valami különbség felhasználói oldalról, a visa és a mastercard között?
Nekem most visa jön és még mindig csak masterem volt ? -
aluser
tag
Sziasztok,
Mitől függ, hogy amikor Revolut kártyára töltök pénzt, utána megnézve a forrás számlát ahonnan lehívta az app a pénzt, hogy mi jelenik meg a forrás számlatörténetben tranzakciós partnernek. Régebben "Revolut - GBR" -volt, aztán váltott "Revolut - internet" , "Revolut Vilnius" -ra, tegnap meg "Revolut - Dublin" volt.
Köszi -
nagyúr
válasz TrollBalint #36112 üzenetére
-
sirály69
őstag
válasz MasterMark #36107 üzenetére
Revolut appban indítottam a feltöltést és rögtön jelzett az otp app, hogy van jóváhagyandó kérés. Engedélyeztem és meg is volt.
Legalább 1 éve ez már így nem működött, csak sms megerősítéssel....Szerver Hosting Debrecenben
-
bigdady
nagyúr
Visa kártyát minek cserèlik Visa-ra?
-
xcsabo
senior tag
Megint Visa lesz MC helyett 😪
-
zerodot
aktív tag
-
trouble
senior tag
Srácok, hol lehet beállítani az app-ban, hogy küldje az értesítéseket mikor bankolok ?
Telefont cseréltem, és állandóan meg kell nyitogatnom mert nem küldi az értesítéseket!
A telefon beállításokban engedélyezve van !
Előre is köszönöm ! -
Hínár929
tag
Sziasztok,
ha nincs semmilyen bankszámlám akkor felejtős a revolut?
Mintha azt olvastam volna a szabályzatukban, hogy névreszóló bankszámlának lenni kell. -
Noxy
veterán
válasz trouble #36116 üzenetére
"Az első fontos információ, hogy a MasterCard kártya euró, a Visa kártya meg dollár alapú. Ha például a MasterCard kártyáddal egy külföldi oldalon dollárban fizetsz, akkor elsőnek átváltja a bankod euróba a dollár összeget a kártya miatt, és utána váltja át az eurót forintra. Tehát egy kétszeres átváltás történik, ami már alapból nem előnyös…" [link]
Ja és természetesen más a logó is.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
pictigjis
senior tag
iszonyúan örülnék, ha ezt a félrevezető baromságot többé nem másolná be senki (ráadásul ilyen noname szar forrásból). komolyan, megőrülök, napok óta csak ezekkel a szar kártyákkal pörög a fórum
dupla konverzió revolutnál, aki ilyet leír, önmagában nem érti az egésznek a működését. és mielőtt bárki visszakérdezne, akár visa, akár mastercard kártyáról van szó, adott bank és a kártyatársaság szerződése fogja meghatározni, mi az elszámoló devizanem. csak hogy példát mondjak: az ersténél a visa és a mastercard is euróalapú, a raiffeisennél meg a mastercard is dollár
jó lenne egyszer és mindenkorra befejezni az ilyen téveszmék terjesztését. teljesen mindegy, hogy visát vagy éppen mastercardot kap valaki, ha meg le kell cserélni, le kell cserélni, felesleges idejönni hisztizni miatta
[ Szerkesztve ]
-
Tamás30
friss újonc
Sziasztok. Az lenne a kérdésem , én regisztráltam a Revolutra megkaptam a kártyámat is. Kaptam hozzá LT kezdődő Ibant. De én eszt Magyarországon szeretném használni. Elfogadja eszt aszámlaszámot a Magyar munkáltató?? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
zsamiatt
őstag
válasz Tamás30 #36133 üzenetére
valószínűleg nem. Vagy ha igen akor rád terhelheti az utalás költségét.
Csak a belföldi bankszámlaszámra kiutalt munkabért kell díjmentesen teljesítenie a munkaadónak. Ha használod a keresőt, vagy vissza olvasol a fórumban többször volt téma, hogy munkabér fogadására nem alkalmas a revo és a normál bankot nem helyettesíti egyenlőre.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Tamás30
friss újonc
Akkor ezek szerint nem tudom közvetlenűl ráutaltatni a magyar béremet a litván számlára?
-
pictigjis
senior tag
válasz dredjudge84 #36139 üzenetére
mindenkinek van egy ismerőse, aki jobban tud valamit még egyszer, jó lenne utoljára: a bankok kártyatársasággal kötött szerződései döntik el, hogy mi az elszámoló devizanem, az üzletszabályzatok és ászf-ek szabályozzák a kérdést. hogy mi volt 20 éve, teljesen mindegy, akkor is, ha sokan még mindig a régi (lejárt szavatosságú) beidegződéseket fújják
-
dredjudge84
őstag
Én most csak azért is felhívtam az otp supportot, és ott is ezt mondták. Ha dollárban fizetsz OTP MC kártyával, akkor dupla konverzió van.
-
pictigjis
senior tag
válasz dredjudge84 #36141 üzenetére
ez hol cáfolja azt, amit én mondtam? ha az otp-nél euró az elszámoló devizanem a mastercarddal kötött szerződés alapján, akkor természetesen előbb a dollárt euróra fogják váltani, aztán az eurót forintra
pont ez a lényeg, hogy NEM LEHET ÁLTALÁNOSÍTANI: ha a raiffeisen mastercarddal euróban vásárolsz, akkor meg azt fogják átváltani dollárra, és azt fogják visszaváltani forintra, még az appban is usd-ben jelenítik meg a külföldi vásárlások elszámolt összegét
de igazából unom ezt néhány havonta újra leírni
-
fant0mi
őstag
válasz dredjudge84 #36143 üzenetére
Nem. Nem teljesen mindegy. Pont ez a lényeg, bankja válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz dredjudge84 #36143 üzenetére
az előbb írtam le másodszor, hogy a raiffeisennél például nincs dupla konverzió dollár esetén mc-vel. tényleg feladom
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz pictigjis #36145 üzenetére
Inkább azt kellene leírni mert ugye ez Revolut topik, hogy a Revolutban kell 0 ft konverziós díjért $, € venni középárfolyamon, és a Revolut kártyával fizetni az ali, e-bay, vagy a külföldi utazás alatt . (A Wise is uen ez, csak ott van egy minimális konverziós díj, de még itt is jobban jársz, mintha a bankod vált neked vételi árfolyamon.)
Ezzel a stílussal, meg jobb ha feladod.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
vnorbi
aktív tag
válasz dredjudge84 #36141 üzenetére
Mint ahogy az OTP-s forint alapú Maestro és VISA kártyákkal végzett dolláros vásárlás is dupla konverzióval megy, nem csak az MC.
"(64) A terhelési tranzakciók elszámolásakor használt árfolyamok
a) Maestro, MasterCard és VISA típusú kártyákkal a Magyarországon kívül és a Magyarországon nem forintban végzett tranzakciók ... eredeti pénznemét a Nemzetközi Kártyaszervezet átszámítja az általa alkalmazott árfolyamon euróra.
A Bank a Nemzetközi Kártyaszervezet által elszámolt összeget a Kártyaszervezet általi elszámolás napján a Banknál érvényben lévő, aznapi első deviza eladási árfolyamon számítja át forintra."Üzletszabályzat, 16. oldal.
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz MasterMark #36148 üzenetére
OK, nevezzük annak, de még így is jobban jársz ha a bankod adja el neked vételi árfolyamon. 2-3 $-l vagy € ki is lehet próbálni az app-ban. Utána meg lehet nézni a vételi árfolyamot, a bank oldalán, hogy mennyi az annyi. A pénz meg nem veszik el, csak átalakul.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest