- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MDanny
senior tag
Ultratakarékos üzemmódban 5 óra alatt 7%-ot merült az akku, ez már nagyon dühítő számomra, általában 5% szokott lenni sima energiatakarékos üzemmódban. Beleestem abba a hibába, hogy visszamentem a Telenorhoz, mert korábban a Redmi Note 5 is kevesebb ideig állt rendelkezésre egy feltöltéssel. Tény, hogy nálam borzasztó a hálózat minősége, de itthon direkt 2G-re állítom, akkor elérhető maradok és nagyjából állandó a hálózati jelenlét, ma éjjel nem volt hívás. Elindulok itthonról teljesen feltöltőtt akkuval, kb. 45 perccel később Zuglóban már csak 97%-os a töltöttség. Nem tudom miért, de meggyőződésem, hogy a telenoros kártyákkal sokkal hamarabb merülnek a Xiaomi készülékek, korábban a Redmi 7-ben volt kártyás csomaggal rendelkező Telenor kártya és sajnos ott is észrevehető volt, de nem ilyen nagy mértékben.
Az is biztos, hogy a MIUI11-hez képest is hamarabb csökken a töltöttség, legalábbis nálam.. Ki kell próbálni Telenor kártya nélkül, majd karácsonykor talán sikerülni fog, akkor nem szeretnék elérhető maradni.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
Joe1
tag
Sziasztok!
Frissítés érkezett a telefonomra: MIUI V12.0.QCOMIXM Stabil 349M
Változások:
Control Center: Optomization: Control Center layout in landscape mode.
System: Fix: Noise could be heard when the screen was turned off in some casesNektek jött már, valaki frissített, nem lett rosszabb?
-
kisspall
aktív tag
12.0.2.0 ?
Feltettem, nem is tudtam mi a Control Center, most kiderült. Lehúzható vízszintes helyzetben is, meg némileg átalakult.
Én eddig ott néztem meg mennyi mobiladatot használtam aznap, rákoppintva pedig előjött a lenti ablak, ott kapcsolgattam, mi férjen hozzá a nethez. Na az a sáv most már nincs. Hogyan lehet azt könnyen előhozni? Note 8.
[kép]
Egyéb hátrányt nem tapasztaltam. -
dethroner
veterán
Még mindig csak a 11.0.12, semmi frissebb
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Bodz
nagyúr
-
dethroner
veterán
-
Kleroo
veterán
Sziaszotk!
Note 8T-re honnan tudom lekapni a legújabb avagy legjobb gcam portot?
KöszönömHodor. Hodor? Hodooor!
-
Joe1
tag
Gcam váltásra pár hónapja a másik (8T) topikban Wichaya portját tartották legjobbnak, én a Note 8-on a "GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.1_Wichaya_V2.7.3" -t használom, azóta már vannak újabbak is rajta.
Szerintem tényleg jó, minden kamerát kezel, nemcsak a főkamerát. Lehet váltani a kamerák között, nappal és este is remek fotókat lehet vele készíteni. -
Aurig@
őstag
Üdv.!
Lányomnak és feleségemnek tegnap jött egy új frissítés. 300 egy néhány megás 12.0.2.0 számú, érdemes frissíteni, van valami olyan dolog, ami végett mindenképpen telepítendő?
/Automatikusan jött, nem keresgettem manuálisan./
köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Aurig@
őstag
válasz kisspall #1320 üzenetére
Ok, köszi.
Karácsora kapják a telókat. Viszont, mikor épp nem voltak itthon bekapcsoltam mindkettőt, hogy az aktuális Play áruházas frissítéseket rátegyem. Ekkor jelzett, hogy új rendszerfrissítés érhető el.
Majd négy nap múlva eldöntik kell e nekik ez az új frissítés vagy sem.
Egyébként azt vettem észre, hogy pörgősebb lett a múltkori 12.0.1.0 frissítés után. Remélem tetszeni fog nekik és ugyan úgy kedvelni fogják, mint a régebbi Redmi 4A-t. Ezeket váltja le az új Note 8.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
MDanny
senior tag
Nekem az tűnt fel eddig, hogy nem lövöldözi ki véletlenszerűen a futó alkalmazásokat. Mondjuk csak tegnap óta van rajta, de ennyi idő alatt már voltak gondjaim a 12.0.1.0-val. A merülésre kíváncsi leszek, holnap után estétől már nem lesz benne Telenor kártya, a Redmi Note 5 is látványosan kevesebb ideig bírta egy feltöltéssel vele.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
dethroner
veterán
Ja igen, már visszaolvastam és látom már kérdeztem. De ez fura, anyámnak lesz a teló, október 5-én vettem, azóta folyamatosan megy a wifi, de csak a 11-es miui-ra jönnek foltok. Míg ha jól látom, pl a tiédre is jóval ez után érkezett meg a 12-es, és azóta is jön rá. Mitől függ hogy melyikre jön és melyikre nem? Be van kapcsolva hogy hamarabb kapjon frissítést, néha váltogatok néhány rágió között hátha , de nem jön semmi, marad 11.0.12. Pedig szerettem volna már túlleni a frissítésen és beállítgatáson, mielőtt karácsonykor átadom muternak. 62 éves, jobb lenne ezt nekem intézni.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Aurig@
őstag
válasz dethroner #1323 üzenetére
Nincs bekapcsolva semmi, minden alapon van. Azt, hogy esetleg előbb kapjon meg egy frissítést nem is tudom hol kell bekapcsolni.
Régiót sem váltottam egyszer sem.
Amikor megvettem és bekapcsoltam, szinte azonnal jelezte a frissítési lehetőséget.
Fiamnak szülnapra vettem egy Note 8 Pro-t, ami bekapcsolás után szintén jelezte, hogy frissíthető 12.0.2.0-ra.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
banda1981
aktív tag
Szevasztok!
Redmi Note 8 /Ginkgo/ telora tudtok ajánlani jó Costum romot?Könnyű annak, akinek nem nehéz!!!
-
dethroner
veterán
Csalódás a teló. Jóval gyengébb a mobiljel, mint a korábbi telókon.
-
dethroner
veterán
Note 8. De már meggyőződtem róla hogy többi telón se sokkal jobb, pár dbm nem számít. Először sokkal rosszabbnak tűnt, de a beszélgetős simet visszabutítottam only gsm-re, így kb ugyanazt tudja.
-
Laca0
addikt
válasz banda1981 #1327 üzenetére
Én a xiaomi.eu rom-ot használom már kb 10 hónapja. A hívásrögzítés lehetősége miatt tértem át rá, nincs semmi problémám vele.
Annyira ez nem "custom", nem egy teljesen átformált rom, inkább letisztítottnak nevezném.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
gemini
aktív tag
Sziasztok!
Telefonvásárlás előtt állok.Egyre inkább úgy néz ki, hogy lecsúsztam a 8T-ről, de sima note 8 még több helyen fellelhető. Elkezdtem beleolvasni a topcba, és nem tudom, hogy az én szelekív látásom vagy a valóság is azt tükrözni, mintha a sima note 8-cal több probléma lenne?
Egy atombiztos Note 4-ről váltanék, mert a lányom megáztatta 4a-ját.
Ami az összefoglalóban szerepel különbségként, azt inkább a sima 8 javára írnám. Az NFC annyira nem mozgat, viszont az értesítési ledet már nagyon megszoktam.
Többen írták korábban, hogy a wifi és a BT együtt nem igazán működik. Egy csak a 8-ra igaz vagy a 8T-re is? Sokszor hallagatok zenét wifin keresztül amit a BT hangszóróra továbbítok. -
Joe1
tag
válasz spiderpig820 #1333 üzenetére
Szia!
Nekem RN8 van, valóban gyengít a Bt, mert az is 2,4 Mhz-en működik, mint az én wifim, 5 Mhz-en nemigen befolyásolja.
Most mértem le 2,4 Mhz-en bluetooth nélkül 68/58, bluetooth-al 38/35. -
kisspall
aktív tag
A 8T-nek van egy külön topikja is, ezért billenhet itt a sima 8 felé a hozzászólások aránya. Amik meg persze többnyire valami problémával foglalkoznak, kevesen ínak olyat, hogy minden OK, teszi amit kell.
Én konkrétan nem tapasztaltam olyan hibát, ami szót érdemelne.
A bluetooth lassítja a letöltést, de nem annyira, hogy már szakadozzon egy audiostream. A tuti megoldás erre pedig a két sávos router. 5GHz-es wifivel már eleve gyorsabb a letöltés és a bluetooth zavaró hatása sem jelentkezik.
A vakuledet említhetem esetleg. Az gyenge és a színe sem jó. De az ugyanolyan a két készüléken. -
MDanny
senior tag
Ha telenoros vagy, akkor érdemesebb a 8T-n gondolkodni a 4G+ miatt, ha elérhető nálad. Hiába majdnem ugyanaz a két készülék, a 8 nem tudja a CA-t...
-
hwswinfo
lelkes újonc
Sziasztok! Ti megkaptátok már a MIUI 12 és android 10-et..? Vagy mikor óhajtják már kiadni rá..? 1-2 hónapja ugye visszavonták, azóta se jön semmi, nevetséges, miközben már jön a miui 12.5 s az android 11, a telefonomon még mindig android 9 és miui 11 van.
-
hwswinfo
lelkes újonc
válasz spiderpig820 #1338 üzenetére
Note 8T-re tudom kijött, de a sima 8-ra még nem.
[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
Jön (valamikor) a 12.5 a Note 8-8t-re:
https://piunikaweb.com/2020/12/29/xiaomi-miui-12-5-update-eligible-devices-release-rollout-tracker/Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
gemini
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Végül megvettem a RN8-at. Eddig két problémám van vele. Az egyik, hogy bár van értesítési LED, úgy tűnik ez csak egyszínű, nem RGB. Ami így nem sokat ér, akkor inkább az NFC-t választottam volna, de együtt tudok vele élni.
A másik pedig, hogy szeretném a hívásnaplót és az SMS-eket is áthozni a korábbi telefonról, de ez eddig sehogy sem sikerült. Mi Cloudba csak külföldi számra küldött SMS-aktiválással engedélyezi, ami elvileg nekem le van tiltva. A Note 4-en szinkronizálva van. Próbáltam backup programmal, de azzal sem jártam sikerrel.
A Mi Moverrel úgy néz ki menni fog, csak PC-n keresztül akartam telepíteni, és inaktiv volt a playen a telepítés gomb.[ Szerkesztve ]
-
hwswinfo
lelkes újonc
Ez nem újdonság. Az értesítési led az összes xiaomi telefonon évek óta fehér, én már megszoktam, több xiaomim is volt.
Nekem az nfc pont nem hiányzik, az értesítő led viszont igen, hogy lássam, ha jön valami, és látni azért.
Én úgy vittem át az sms, jegyzeteket hívásnaplót nemrég, hogy Mi fiókba felszinkronizáltam előzővel, és onnan leszedtem a mostanira, és áttette egy az egyben. Ha sajnos külföldi számod van pláne ami le van tiltva, akkor ennyi.
Amúgy jó választás volt, én imádom, igaz néha kicsit lassú, főleg HDR fényképek készítésénél várni kell, vagy akad kicsit appok váltásánál stb. de Teljesen jó kis telefon ár/érték arányba n. -
gemini
aktív tag
válasz hwswinfo #1343 üzenetére
Note 4-en fel tudtam szinkronizálni Mi fiókba, de itt nem tudom leszedni, mert ahhoz hogy ez a szolgáltatás aktív legyen külföldi számra kellene sms-t küldenem, és ez nem járható út nálam. (legalábbis ezt írja ki)
Egyelőre elég pörgősnek tűnik a készülék, remélem így is marad. A HDR kéepeket nem szeretem, így szerencsére nálam akkor egy hibával kevesebb Ha tudja azt az élmény nyújtani mint a Note 4, akkor nem lesz bajom vele. -
hwswinfo
lelkes újonc
Ja hát egy note 4-hez képest csillagos ég sebességben
Volt note 4-em valamikor 3 éve, aztán A1-em, MI note 3-am, pocophone stb., most note 8-am van. A pocophone telefonom azért elég pörgős volt a snapi 845-el, ebben a 665-ös kicsit lassú az után..de muszáj volt vennem másik telefont, mert a poco érintőképernyője már szórakozott és volt más gond is vele.
Lényeg minden napos használatra elmegy, szeretem, de volt már gyorsabb telefonom :-)
A HDR képeket én csak napközben használom, mert akkor van elég fény és gyorsan végez a képpel, félsötét sötétben HDR nélkül fotózok, mert atom lassú lenne.
A többit értem..
+ Szerethető telefon nagyon tényleg. Nem tepsi péklapát, azért is választottam most ezt a pocophone után, még ha lassabb is.[ Szerkesztve ]
-
hwswinfo
lelkes újonc
Akkor te szerintem abba futottál még bele, amikor kiadták pár napig, mert utána rögtön ugye vissza is vonták, és azóta is várja mindenki újra...! Az még bug-os volt. Értem semmi bajod velük, de másoknak volt azért vonták vissza.
Nekem is gyári global van rajta, mégse jön mai napig semmi egyik régión sem.
coolabácsi: Az szép..még a végén örül az ember, ha nem kapja meg. Írod lassabb is minden pff...
Hát szerintem az alaphelyzetbe való állítás sem segített volna, sajnos lehet az van, mint minden újabb szoftverrel update-vel, hogy még jobban agyon van bonyolítva, és több erőforrást igényel.. :-([ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
A Redmi Note 8 nálam most jól működik a 12.0.2.0-val és mióta nincs telenoros kártyám, azóta az akkuidő is jobb. Sőt, azóta megjönnek azonnal a Viber és a Messenger üzeneteim is.
A MIUI 11 gyári háttérképei jobban tetszettek...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest