-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Látom sok Xiaomi-tok volt.
Ja nem.Ez a fórum (nem ez a topic) is lassan egy tetszőleges fb csoport színvonalán van lassan.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Mi az hogy Magyarországra szánt telefon??? Ne legyünk már beképzeltek, hogy mi tényező vagyunk a mobilpiacon (is),
Nincs ilyen.
Olyan van, hogy kínai belpiacos készülékből kilépnek és Európába is szánják a telefont. Márpedig a Mi Mix 2-őt hivatalosan EU-ba is szánják, és vannak az EU-ban hivatalos Xiaomi boltok. Épp ezért van benne többek között magyar nyelv (is). Xiaomi Store meg majd akkor lesz hivatalosan nálunk, ha megéri nekik.Huawei hivatalos márkaszervíz sem régóta van (kevesebb, mint 1 éve), de ez még nem jelenti azt, hogy nem hivatalosan volt kapható nálunk.
Szal röviden és tömören: nincs olyan, hogy valamit Magyarországra szánnak.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Shyciii #1702 üzenetére
De EU-ba szánt, amiben benne van a magyar nyelv is.
És vannak hivatalosan magyar piacra szánt Xiaomi mobilok is, mivel eddig van már két hivatalos magyar Xiaomi importőr.
Így kapható a MM-ban, edigital-bsn, stb. Xiaomi mobil.A mix2 nyilván nem érné meg itthon hivatalosan megfizetett áfa-val, artis just díjjal és haszonnal, 180k lenne, akkor tényleg inkább Galaxy S széria.
Ennyi az oka, hogy nincs itthon hivatalosan forgalmazva. -
Shyciii
veterán
A hivatalos importőrség megegyezés kérdése, és nem az, hogy kifejezetten ide szánják a telefont.
Kérlek sorold fel azokat a mobilokat, amiket a Xiaomi kifejezetten magyar piacra szánt. Mert biztosra veszem, hogy sem a tervezésekor, sem a gyártáskor nem volt a fejükben, hogy ezt kifejezetten magyar piacra készítik, sőt azt sem tudják, hol a fenében vagyunk Európában. Az hogy a viszonteladó, importőr milyen telót választ ki, amit értékesíteni fog idehaza, arra max áldását adják a Xiaominál, de az még mindig nem azt jelenti, hogy direkte ideszánták azt az adott mobilt.Amúgy meg nehogy azt hidd, hogy az edigitalban vásárolt készülék másabb, mint amit mondjuk a Gearbest-nél veszel.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Utolsó mondattal el is mondtad a lényeget. Senki nem mondta, hogy a Xiaomi nem kapható itthon, Kapható. De a Mix 2 hivatalosan nem. Ennyi.
Innentől akár melyik zugGSM-ből megveheted, de a világon senki nem fogja garantálni neked, hogy azzal a ROM-al jön, amit mondanak, és az az official Global Stable ROM lesz.
Aztán ezen az sem fog változtatni, hogy a Xiaomi elhozta(még nem) vagy nem hozta el EU-ba. Itthon HIVATALOSAN akkor sincs. Majd ha az MM-be lesz, akkor szólj.A global ROM azért tartalmaz több nyelvet, mert a Xiaomi konkrétan fogta és ellopta. Ennyi a sztori. Nem véletlen, hogy sokáig az EU ROM is parkolón volt, meg hogy vagyula sem adta ki a magyar nyelvet még az EU csapatnak sem.
A Global ROM eredendően azért készült, mert a Xiaomi látta, hogy sokan veszik külpiacról is a készülékeket, és nekik kelhetett Google, kínai karakterek viszont nem. Ha nem csalnak emlékeim, előbb volt Global ROM, minthogy kiléptek Kínából..Az előző kommentedre reagálva:
Köszönöm kérdésed, a Mix2 a 4. Xiaomi készülékem, és már 8 éve is MIUI-t használtam. Nyilván a levegőbe okoskodok mint egy Random FB csoport Vér Istvánja..Ettől persze nyugodtan bárki megveheti, nem fog semmi gondja lenni vele, de engedtessék már meg, hogy egy naív kérdezőnek meg legyen említve szőr mentén, hogy nem biztos, hogy úgy lesz "out of box", ahogy szeretné.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok. Szeretném megvenni ezt a telefont ami nálam most a favorit.Van valakinek fehér változat fotókon jól mutat viszont elég feláras és még nehezebb beszerezni.Továbbá ha magyar forgalmazótól veszem az adapter Eu dugós?Vagy ilyen még nem lett gyártva?
Köszönöm szépen. -
MODERÁTOR
Fehéret én még nem láttam, igaz nem is kerestem, így ebben nem tudok nyilatkozni.
EU dugós Xiaomi töltő nincs, de ha Eu forgalmazótól veszed, vagy egy másik töltőt, vagy egy átalakítót fogsz kapni hozzá.
Egyébként pár $-ért kapni all-in-one konnektor adaptereket, így emiatt semmiképp se aggódj.Everybody lies.
-
Shyciii
veterán
válasz Barthezz2 #1705 üzenetére
Ugye tudod, hogy ha az MM árulni fogja, attól az még nem feltétlenül hivatalosan kapható magyar piacos termék?
Konkrét ellenpéldát tudok mondani. 2db tv-t is vettem tőlük (Philips), amire anno mikor rákerestem, hogy ki mit mond róluk tesztekben, kiderült, hogy mindkettő típust lengyel piacra szánták, és ott is volt kapható. MM meg behozta ide, és itt árulta nálunk, szal őket se mondanám "hófehérnek" -
Drenadar
veterán
Kérdés ki húzza le a színvonalat tárgyi tévedésekkel, személyeskedésekkel, érvelés hiányával?
Nekem 4 db xiaomi telefonom volt (vagy itt konkrétan "tok"-ra gondolsz? az nem sok volt....).
Neked mennyi volt?De most min is áll a vita? úgy őszintén?
Hogy a Xiaomi telefonokat nem úgy kell elképzelni mint azt a szitut mikor egy hivatalosan forgalmazott telefont kiveszel a dobozból? Egyedül ez a Xiaomi Mi A1-re igaz. (ezen nincs is semmi, csak a pure android) -
Shyciii
veterán
válasz Barthezz2 #1709 üzenetére
A hazai gari mit takar? Ők is javítják, vagy küldik tovább a készüléket ha javítani kell? Mert ha ők is küldik tovább a készülékeket abba a pár nagyobb szervízbe ami szétszórva működnek az EU-ban, akkor igazából nem sok értelmét látom a WayteQ-nek. Az oké, hogy közvetlenül a gyártótól hozzák be a készüléket, de vannak más cégek is akik így tesznek, és tőlük is megveheted webshopon keresztül, és akkor pont ugyanazt kapod.
Amúgy pl én is közvetlenül a gyártótól kapom (1 embert beiktatva, mert nem nekem van velük megállapodásom), és így mindjárt csak 148e-ért kaptam a 6/128-as verziót. Szervíz meg úgy alakul, hogy van egy ismerős aki Xiaomikat tud javítani, mert a gyártótól szerez be alkatrészeket. De ha ki kellene küldenem se lennék kétségbeesve, mert Oneplus esetében is olyan flottul ment, hogy bármelyik itteni helyi szervíz is megirigyelhetné. -
Kornel
veterán
válasz Drenadar #1714 üzenetére
Mondjuk abban, hogy csak a Mi A1 hivatalosan Magyarországon forgalmazott Xiaomi telefon.
A Redmi note 3 SE (de a Redmi note 4/4X is) hivatalosan itthon forgalomazott Xiaomi telefon, előbbi esetén EU töltővel, ami Kínában készült, Xiaomi logóval.
Gondolom ezt is megmagyarázod.Nem tudom miért kell vastag betűvel kiemelni, esetleg OFF-ba tehetnéd, oda való
-
MODERÁTOR
válasz Shyciii #1715 üzenetére
Javítanak is, csak azt küldik vissza, amit már nagyon nem tudnak. Legalább is így tudom.
De mindegy is, sokak számára sokkal kényelmesebb lehet, ha megoldja más, és nem nekik kell a visszaküldéssel bajlódni.Kornel:
EU töltő hiányt én írtam. Én még nem láttam EU dugós gyári Xiaomi töltőt, de ha van, akkor sorry. Erről nem tudtam. Minden esetre sok telefonjukhoz nem nagyon adják azt.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Drenadar
veterán
Hát jó... akkor a töltő határozza meg hogy melyik telefont hova szánták, és hova készült
Bevallom a low end szegmenst sose követtem nyomon, és igen rémlik hogy a Xiaominak voltak próbálkozásai a redmikkel és hasonlókkal, egyikhez se volt szerencsém.
De szvsz nem a töltőtől függ az, hogy mennyire jól használható itt, hanem többek között attól hogy milyen szoftver van rajta. A globalról tudni kell, hogy eléggé mostohán kezelt rom a Xiaomi részéről. a fejlesztések a dev-china romokban vannak, amiket a kínai stabil rom kap meg, ezekből néha kap a global is.
Azért használjuk sokan az EU romot, mert sokkal szabadabb, és a dev romra épül, és benne van a teljes nyelvi csomag. (Ahogy előttem írták a globálban is benne van, mert ellopták. denem hivatalos kínai/magyar fordítás, nem a xiaomi tolmácsai alkották, hanem Vagyula akinek nagyon nagy hála érte, és tudtommal nem a xiaomi fizeti.)Viszont a Mix 2 továbbra se elérhető EU töltővel.
Te logikádat követve levonhatjuk a következtetést, hogy akkor nem ide szánták. Edigitalba nem láttam, de máshol sem.Vissza olvasva a HSZ-eidet amennyire tudtam értelmezni, te tényleg úgy gondolod, hogy aki meg akar róla bizonyosodni milyen rom van a készüléken, és felteszi azt amit akar, mert nem bízik a kétes forrású beszerzésben az téglásít?
Itt a fórumban jó páran kezdők haladók egyaránt cserélték már le a ROMot a telefonjukon és egyik sem lett kuka...
-
kigyi_23
addikt
Megkérnék mindenkit, hogy ezeket a beszélgetéseket privátban folytassa. A topic témájától nagyon eltértetek, a gyártó mit hova szán az biztosan érdekes téma, de nem ide való!
Köszönöm!
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Scooter74
őstag
Uh de felpörgött a topik.
Csak az a baj, hogy megint vita megy.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Kornel
veterán
Tényleg a legvégére, OFF-ba pár gondolat, utána abbahagytam.
Ha valaki veszi a fáradságot, és megnézi a Mi.com international oldalát, akkor láthatja, hogy több európai országban hivatalosan is jelen van a Xiaomi, pl. Spanyolország, Lengyelország, Ukrajna.
Az alábbi linken a Spanyolországban hivatalosan forgalmazott Mi mix 2 látható, árral, specifikációval: [link]
Ezen kívül az összes jelenlegi (nem belpiacos) Xiaomi terméket forgalmazzák, beleértve a Mi6-ot is, ami nem tudja a B20-at, de van rá hivatalos gyári global ROM. Ugyanígy Lengyelországban is, ott még Mi mix 2 nincs jelenleg. Itthon pl. Mi6 sincs hivatalosan, ezt mindig az adott importőr dönti el, hogy melyik global verziót forgalmazza.Három csoportba lehet sorolni az Európában hivatalosan forgalmazott Xiaomi telefonokat:
1. csak ide szánt készülék, lásd a Redmi note 3 SE, aminek csak ide való EU szabvány gyári töltője van.
2. Ide és az egész világra szánt készülékek, amiknek nincsen EU szabvány töltője, viszont van B20 támogatása.
3. Nem elsősorban ide szánt készülékek, de van rá hivatalos gyári global ROM, ezért itt is forgalmazzák, lásd Mi.com lengyel és spanyol okdalai, a hivatalos viszonteladókkal és termékekkel.Magyarország <10M lakosa nyilván nem első számú piac, ezért is nem itt nyílt offline mi store, ellenben van 2 hivatalos magyar forgalmazó is, nyilván egy magáncégtől nem lehet elvárni, hogy akár veszteségesen, vagy nulla haszonnal forgalmazzon itthon réteg készülékeket, ha lenne rá igény, ugyanúgy lenne magyar garanciával Mi6 és Mi mix 2 is.
A global ROM-ok támogatottsága lehet hogy nem China ROM szintű, de a 2 éves redmi note 3 pro-n az Android 6 ellenére novemberi biztonsági csomag van, és folyamatosan jön rá a frissítés, a többivel egyidőben megkapta a MIUI 9-et, láthatóan nem felejtették el.
Ha valaki nem akar nem hivatalos, a gyártó által nem támogatott ROM-okkal mokolni, az ne legyen már közellenség rögtön.
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
Spanyolországban vagyunk? Netán Lengyelországban? Szerintem nem.
Garantálni tudod neki, hogy az itthon hivatalosan nem forgalmazott készüléket ha megrendeli egy itthoni boltból, akkor azt kapja, amit szeretne? Nem hinném.
Mi erről beszéltünk, kösz, hogy végül megerősítesz.
Azért meg akkor én kérek elnézést, hogy egy leendő vevőnek felhívjuk erre a figyelmét.
Everybody lies.
-
Kornel
veterán
válasz Barthezz2 #1726 üzenetére
Szerintem arra hívjuk fel a figyelmét, hogy hivatalos gyári global ROM-al is lehet kapni a telefont, akár 2 év magyar garanciával, EU express szállítással Kínából is.
Nem kell mokolni ahhoz, hogy használható legyen.
Amennyiben pedig mindenképpen itthonról szeretne vásárolni, fel kell hívni az adott boltot, hogy mivel árulják a telefont.
Ahogy előttem más említette, a puremobile oldalán magyar nyelvvel árulják, egy telefonos megerősítést megér. Emelett bármelyik itthoni webáruházbol rendelve él a 14 napos elállási lehetőség is.Az enyém is itthoni, ahogy említettem, és global stable ROM van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
De attól még senki nem garantálhatja senkinek(tök mindegy mit mond a bolt), hogy offical Global lesz rajta. Erről beszélek.
Behozzák így vagy úgy a telefont, kiteszik eladásra, aztán olyan ROM-ot tehetnek rá, amilyet akarnak. Lehet benne magyar nyelv? Lehet hát, meg egyéb más is akár..Nyilván simán lehet, hogy megkapja offical ROM-al, magyar nyelvvel és mindenki örül, de had hívjam már fel a figyelmét, hogy lehet, hogy nem. Láttunk már karón varjút és amíg nincs gyártói oldalról hátszele, fogunk is.
Kintről is jött már "Global" telefon "bolti" ROM-al.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
HUTCHDB
nagyúr
Srácok!
Tényleg elég volt a kioktatásokból, meg a másik piszkálásából.
A tapasztalatokat nyilván osszuk meg, beszéljük ki a dolgot, mert ez is ide tartozik, de ne menjünk bele személyeskedő adok-kapokba![ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
őstag
Esetleg abba lehetne hagyni ezt a vitát? Egyébként a moderátorok dísznek vannak? Már a fele személyeskedő hozzászólást törölni kellett volna. A moderátor nem csak az összefoglaló megírásáért felel.
Megelőztek..
Mellesleg a Mi Mix 2 töltője bármilyen csatlakozóval is rendelkezik szerintem nem jó. Túl nagy hőmérsékleten tölti a telefont a gyorstöltésen. Egy normálisabb 3000 forintos intelligens töltő lehagyja, ezért nekem az volt amit elsőként cseréltem. Mondjuk ez a telefonok töltőinek többségére igaz.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Csak a China ROM-al érkező Ali-s cucc jó, amit utólag kell mokolni.
Örülök, hogy vetted a lényeget. Ezt soha nem mondtam. Meg ugye neked is nehéz lett volna ennyit leírni? Tényleg, inkább kritizálsz mindenkit aki kezdetektől itt van.
Részemről az összes hozzászólásomat lehet törölni. Én itt befejeztem. Úgy is túl hülye vagyok ide úgy nézem..
További jónapot!
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
mgTerminator
veterán
válasz mgTerminator #1725 üzenetére
A kérdésem még mindig fennáll, illetve azt szeretném még kérdezni hogy van e tapasztalatok Telenor hálózattal olyan helyeken ahol más telóval mondjuk nem volt net? Pl kisvárosok, vagy határhoz közel....
-
PeteePeti
őstag
A B20 minden Xiaomi Mi Mix 2-ben benne van? Csak mert olvastam pár webshopban, hogy az általuk kínált Mix 2 nem képes rá! De gondolom ez csak elírás! Ez függhet attól, hogy milyen rom van rajta? Vagy attól teljesen független?
Remélem nem gerlyesztek személyeskedő vitát ilyen láma kérdéssel!OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz mgTerminator #1733 üzenetére
Telenoros 4G-vel kapcsolatban annyi a reakcióm, hogy nálam jól működik.
Határnál nem voltam, kisvárosban viszont szépen tartja a hálózatot, tehát semmi gondom vele.(#1734) PeteePeti!
A B20, az hardveres dolog, tehát minden Mi Mix2-ben benne van.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
gerii
addikt
Ha már verziók:
Egy fajta kerámia hátlapos verzió létezik? Szóval, csak ram/tárhely/szín különbség van? -
HUTCHDB
nagyúr
Ma ismét próbálkoztam a google kamerával.
Vannak esetek, ahol sokkal sokkal jobb képeket csinál, viszont a fókusz nem mindig az igazi, így több alkalommal téveszt, így egyes részletek nem az igaziak.
Ami viszont egyértelműen sokkal jobbnak mondható, az a kevesebb fénynél, vagy mesterséges fénynél készült fotók.Ehhez mit szóltok?
Igen, a képen az iPhone pendrive...
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Drenadar #1741 üzenetére
Nem mozdult be ez biztos.
Nem állvánnyal csináltam ugyan (nincs), de fixen tartottam a kezemet, megtámasztottam az asztal szélében az alkaromat." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Drenadar
veterán
válasz mgTerminator #1725 üzenetére
Igen minden restart után be kell állítani.
Nekem nem volt semmi bajom a telenoros nettel.
Annyira jó lenne kipróbálni azt, hogy B3 (1800 +) on is szarakodik-e a hívás?
Én ha tehetném tiltanám a B20 -at, előző Xiaomi telefonomon ami nem volt B20 képes tökéletesen tudtam 4G-n netezni és a hívás is ment automatikusan (Budapesten).[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Bocsánat, még 3 kép beltérben, munkahelyi elhasználódott szőnyegről. Nagyon jó alany...
Sajnos a google kamera app kicsit fókuszt tévesztett, vagyis a bal oldal 1/3 "összpontosított" igazán.
Ott nagyon nagyon príma a kép, de még a 2/3-án is kategóriákkal veri a gyári képeket." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Végleges megoldás nincs, ez egy kb. 15 másodperces művelet, de ha valaki nem akar ezzel foglalkozni, annak nyűg is lehet.
Én ennyit rászánok, mert egyéb téren meg szinte más készülékek részéről beérhetetlen ez a telefon.
Ehhez viszont ki kell próbálni, használni kell, aztán minden más produktum el fog maradni ettől a teljesítménytől." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
mgTerminator
veterán
Van Nyíregyházi innen aki szívesen meg is mutatná a telót?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz mgTerminator #1749 üzenetére
Debrecenből jelen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest