-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz st3v3np3t3r #19750 üzenetére
31.ikei builddel lement a titkosítás rendben.
Mikor csak 1 particióra ment fel LiOS én is próbálkoztam saját recoveryéből telepíteni, nem sok sikerrel.
Viszont azt tapasztaltam, hogy fastboot és telepített TWRP nem egyenértéűen működik.
Ha fentvan már egy build, nem kell recoveryből updatelni, megoldja futó rendszer alatt magának. Csak restart kell utána lásd előbbi kép.
Titkosítás:[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
darvinya
titán
válasz Atomcsirke #19749 üzenetére
Redmi után Note 5 ajánlottabb, mint Meizu, mert sokkal másabb MIUI-nál, A1 még ennél is.
De Meizu tetszetős.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
válasz MadMancs #19751 üzenetére
nekem bootloopos lett... egyszer nem akarja elindítani a titkosítást,újraindul mint ha nekliállna, de csak a launchert tölti be... egyszer meg megcsinálja, kéri a sim pin-t, beírom, majd azonnal újraindul újrarakom megint teljesen,lios+gapps, megint nem akarja megcsinálni... kb. a 10dik FR után hajlandó megint megcsinálni, erre bootloopos lesz
nekiállok újra... ez a RescueParty mi a t#k#m... ezt írja a TWRP....
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz MadMancs #19751 üzenetére
igen, az updater a háttérben a régebbi rendszert tartalmazó partícióra frissít,majd restart után slot-ot vált...de hogy ez a rohadt titkosítás nekem miért vacakol állandóan
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
Aurig@
őstag
válasz attiati #19745 üzenetére
Szeretem, amit dolgozok és otthon sem nyomkodom a telefont. Nem vagyok (hál' Istennek fanatikus készüléknyomkodó). Rengetegszer látom, hogy valakinek van egy pici ideje, rögtön a telefont nyomja! ...szerinted ez a normális?
Sajnos az emberek hajlamosak elfelejteni a személyes kommunikációt. Inkább nyomkodják a telefont. Igaz, aki nincs közelben, velük muszáj telefonon értekezni. Viszont azt kétlem, hogy 4-5 percenként feltétlenül nyomni kell a készüléket. Rengeteg kolléga van, akik két-három méterre vannak egymástól mégis telefont nyomkodnak, hogy egymással "beszéljenek". Lustul a nép nagyon.
Ha tehetném naponta csak pár percet foglalkoznék a telefonnal. (De ez nem jön össze. Ha valakinek épp nem akkor válaszolok, amikor üzen, utána már erősebb hangnemben kérdezi, amit akart. Miért kell azonnal válaszolni? Hívjon fel! Egyszerűbb.)
Na mindegy ez a saját véleményem. Mindenkinek mások a szokásai. Van, akinek nem bír egy napot, viszont az is biztos, hogy szinte állandóan a telefonon lóg. Egyébként tovább bírná az akku.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Zsoleszhun
addikt
-
darvinya
titán
válasz st3v3np3t3r #19755 üzenetére
Na most kell fiók kulcs, amiről nemrég írtam, ami nálad minden gond nélkül máshogy működik.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mttssz
senior tag
válasz Zsoleszhun #19757 üzenetére
LiOS-hoz kepest lehet hogy official, de amugy custom ROM.
-
attiati
veterán
válasz Aurig@ #19756 üzenetére
Csak azért írtam, mert ez a telefon alapvetően 1 - 1,5 napos használatot bír szerintem.
Ha sosem használod, akkor kibír akár 10et is
Szerintem sem normális, hogy a klasszikus társasági öszejöveteleken telefont nyomkod mindenki (közös ebéd, buli, kocsma, családi összejövetel).
Azon kívül viszont én is mindent telefonon intézek. Rengeteg hírt olvasok, e-mailek, pénzügyek, netes rendelés, zene, film. Ebből lazán összejön napi 3-4 óra képernyőidő. Abból legalább 2 óra az olvasás.[ Szerkesztve ]
-
válasz Zsoleszhun #19757 üzenetére
LineageOS Official kiadás... de a LineageOS is custom romnak minősül, ha Official ha UnOfficial...amúgy az UnOfficial LineageOS az csak egy portolt verzió, másik készülék LiOS rendszerét módosítják A1-re ... az Official meg kimondott készülékre készített,gyári google forrásból
darvinya nem fiók kulcs kell, hanem állítottam be PIN kódós zárolást, majd próbáltam titkosítani, ami nem sikerült, csináltam egy Format Data-t meg egy FR-t TWRP-ben és ez fogadott miután elkezdtem beállítani, mondjuk gyanús volt a bal felső sarokban az a lakat, beírtam az akkor megadott PIN kódot és tovább lépett... furcsa anomáliák vannak... mert most megint megy a titkosítás is gond nélkül a legfrissebb buildon, nem lett bootloopos...
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz st3v3np3t3r #19761 üzenetére
Ezek szerint LiOS még nincs azon a szinten hogy egy teljesen átfogó telepítési, beállítási folyamatot általánosan le lehessen írni. Vannak anomáliák. Lásd nálad csak a legelső build települ, és azt kell updatelni, nálam már felment a második is (igaz többszöri tanusítványhibás error után akkor is véletlen) Gappsot pl most utoljára megette TWRP elsőre, de mikor csak egy particiós telepítésem volt a legfrissebb builddel akkor cSAK JÚL 31 ES lIos saját recoverye ette meg. Vagy ittvan ez a titkosítás, nálam elsőre megcsinálta ( 2 restart, majd encrypt és megint 2 restart. Nálad nem ment. Úgyérzem egyenlőre még eléggé kénye kedve szerint dolgozik, vagy fogalmam sincs mitől lehet ez.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz darvinya #19752 üzenetére
Izééé, nem vagyok hardcore MIUI-fan, jelenleg nejem Nexus 5-jét próbálom belakni átmenetileg, bár a 3s felülete pont a legutolsó update után kezdett tetszeni. A kamera/ kijelző/ üzemidő szentháromság többet nyom a latban.
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
nagyúr
válasz Atomcsirke #19749 üzenetére
ha csak a rossz üzemidő és a púposodás az ok a cserére akkor egyszerűbb lenne csak egy új aksit tenni a 3S.be nem?
ha cserélsz inkább NOTE5.öt válaszd, semmivel nem vaskosabb mint az A1 0,8mm el vastagabb, tehát még 1.mm sincs ezt kézbe véve sem veszed észre, szélességben azonosak, hosszban meg 3.mm el több a NOTE5 ,amit szintén nem veszel észre(ellenben sokkal jobb hogy a Note5 az 6" kijelzővel rendelkezik kb azonos készülékházban) még ha egymás mellé teszed a 2 telót sem!
Nekem van mind2 típusból és egymás mellé téve sem veszed észre az eltérést a2ő között!Az Android P.ről meg annyit hogy Meizu sem fog ettől feljebb lépni, szóval ez nem ok azt választani, és a Helio P25 pedig nagyon eszi az aksit mint minden MKT SOC, és a GPU ja is HARMAT gyenge, az AMOLED sem egy olyan minőség benne mint egy samuban ha esetleg az lenne a húzó erő.
[ Szerkesztve ]
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz DroiDMester #19764 üzenetére
A 3s-emnek a mikrofonja is lehalt kb. 4 hónapja, azóta csak headsettel megy, meg a kijelző kerete is elkezdett töredezni a masszív bumper-jellegű tokok ellenére, szóval a probléma kicsit halmozottabb.
AMOLEDre csak azért kacsintgatok, mert elég sokat olvasok, bár ezen a téren a Samsung S5 a referenciám.
A Note 5 dupla kameráját viszont nem érzem akkora truvájnak az A1 nagylátószög + 2x tele konstrukciójához képest. A "build quality"-ról meg igazán csak te tudsz nyilatkozni, lévén neked mindkettő van.
[ Szerkesztve ]
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
nagyúr
válasz Atomcsirke #19765 üzenetére
Sokkal jobb a NOTE5 kamerája! És GCAM al is szebb képeket lő mint az A1. Az anyaghasználat és minőség pedig semmivel sem rosszabb, a kijelzője meg szebb a NOTE5 nek.
-
darvinya
titán
válasz Atomcsirke #19765 üzenetére
Egyik kamera sem kiemelkedő, tehát A1-é sem jobb Note 5-nél.
Szerintem Note 5-é jobb, mert A1 legtöbb esetben is csak egyiket használja.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Bl.Gyo.
őstag
Van valami megoldás arra hogy a messenger üzeneteket ne akkor kapjam meg egybe amikor felébresztem a készüléket (bekapcsolom a kijelzöt). Tehát alvó állapotban is jöjjön/jelezzen. Háttérben futás engedélyezve, és az akku optimalizációt is kikapcsoltam az app-ra. Nem mindíg van így, de néha bekapcsolom a kijelzöt és vagy fél percig csak rezeg és ugrálnak fel az értesítések üzikröl, amit azidö alatt küldtek. Tudom Doze meg satöbbi, de azthittem kilehet ikatani azt hogy az akku optimalizációt kikapcsolomaz adott app-ra.
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz darvinya #19767 üzenetére
Mert szerinted Note 5 folyamatosan használja mindkettőt?
Ugyanannyit használja, mint az A1...N5:
itt portréfotós, 5 megapixeles segédszenzor jár, nem pedig 2x-es nagyítású zoomlencse[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Krisz0418
őstag
Mi fit alkalmazás működik mindenféle kiegészítő nélkül? Este futni szeretnék, ha letöltöm akkor mérni fogja?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
laslie92
senior tag
Sziasztok. [Ezt a romot] sajnos nem tudom telepíteni. a TWRP eldon 7 es hibakóddal . mi lehet a probléma?
Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C
-
sztornó
[ Szerkesztve ]
-
nos... kinek jó,kinek rossz hír lesz....
a visszaállítás védelem oda-vissza működik...tehát ha gyári rendszerről váltunk pl.Official LiOS-ra és állítunk be védelmet, pl. pin kódot vagy jelszót, azt gyári rendszer teljes visszaflashelés után is kérni fogja ugyan úgy mint ahogy korábban linkelt kép mutatja, csak a szöceg más, de a visszaállítás elötti védelem feloldására használt kódot kell megadni,ugyan úgy....vagy a google fiókot
más: most olvastam a miui fórumon hogy az A2 Lite ma kapta meg az ehavi azaz augusztusi frissítést...
[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
Itt vagyunk Bulgáriában.
De a 2 nap alatt egy normális képet nem tudtam lőni. Homályos mind vagy pixeles.
Akinek kell a telefon viheti kedvezményes áron , én nem szenvedek tovább vele... -
MODERÁTOR
-
jonnyjoker01
veterán
Na jó kész vagyok... Írtam egy hosszú hozzászólást, hogy mi nem működik nálam az AEX-szel most egy clean install után teljes wipe után és crashelt a Chrome és elveszett a teljes irományom...
Röviden és tömören: AEX-hez hasonló tudású romot tudtok ajánlani ami stabilan, biztosan teszi a dolgát, de nem olyan buta, mint a gyári?
Szerk. néhányan itt írtátok régebben, hogy AEX 5.7-tel nincs semmi gond, nagyon furcsállom, hogy nekem miért szar az egész, pedig teljes belső tárhelyet + mindenmást formáztam, jó sorrendben telepítettem mindent és most kihagytam a custom kernel telepítését is.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
mttssz
senior tag
válasz jonnyjoker01 #19780 üzenetére
RR-t hasznaltam eddig, egy majusi verziot, betonstabil volt nalam, most frissiteskent attertem LineageOS-re, egyelore ez is jonak tunik.
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Tud nekem javasolni valaki egy Gcam verziót (linkkel )ami a legjobb képeket lövi?
Magisk működik LiOS alatt?Idáig teljesen meg vagyok elégedve vele, stabil, üzemidő picit rosszabb mint a gyári, de nekem bőven megfelel, nm sokkal van lemaradva. Viszont a kamera az egy hulladék,
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
Köszönöm ezt megtaláltam, de ez az 1 verzió ami itt van az pont pöttyözős. Volt nekem 1 APK ami kiváló képeket lőtt, csak fogalmam sincs melyik volt az. Ezért kértem segítséget hogy melyikkel kinek mi a tapasztalata.
-
válasz x1port #19778 üzenetére
teljes mértékben megértelek... lehetne jobb is a képminőség, már én is eldöntöttem hogy idén végén megválok az A1-től... de még a gyártónak is búcsút intek... pedig megfogadtam hogy soha többet gagyi kínai noname márka(nekem a xiaomi ala saomi is gagyi márka) a doogee x5 max pro után... az utódja 1000% hogy egy Sony Xperia XZ Premium lesz... már eldöntöttem... az őszintét megvalva... mióta meg van az A1,sose használtam a telelencsés kamerát...csak kipróbáltam 1X... hát hogy az milyen f#$ minőségű képet képes készíteni... siralmas... a frissítések terén viszont nyerő készülék... havi szinten kapja hónap közepén...de mikor megláttam a miui fórumon hogy az A2/Lite csoportban kirakták hogy megkapták az Augusztusi frissítést... egy olyan nagy csalódás érzés rohant át rajtam,illetve próbál átrohanni...
-
K82
őstag
válasz st3v3np3t3r #19785 üzenetére
Miért csalódás h az A2 már megkapta az augusztusi security update-et? A Google minden hónap első hétfőjén adja ki, szóval most reggel még az én Pixel 2 XL-em is júliusin van.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
lehet 20-30perc múlva neked is jelezni fog... ez akkor is nonszensz... a xiaomi egy igen nagy semmirekellő fejlesztői bandával rendelkezik... ezt már bizonyították nem egyszer... a béta tesztelők 99%a használhatatlan a kijelölt feladatra... az A1 frissítései is hónapról hónapra egyre rosszabbak... a fejlesztők alapvető hibákat nem képesek javítani, a felhasználói igényeket semmibe veszik...a hibalista gyűlik, a xiaomi meg b@$z!k a hibalistára szó szerint értve...tehát kimondhatjuk hogy a Xiaomi az egyik legnagyobb műszaki hulladékgyártó a világon... sajnos ezekre alapozva nem tudok pozitív véleményt alkotni a márkáról... a miui fórumon kapásból 13 problémát soroltam fel, kapásból... ami soknak számit ha azt nézzük...és rajtam kívül akad még pár 1000 A1 felhasználó aki talál még szoftveres hibát ami régóta jelen van és nem akarja vagy fejlesztők nem képesek javítani....
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Én arra leszek kíváncsi, hogy ha valóban megjelenik huszadikán a P, mennyi idő kell, hogy az A1-re is megérkezzen?
-
-
MadMancs
veterán
válasz trebrona #19787 üzenetére
Köszönöm szépen.
Más. LiOS on fordítva működik az értesítési led. Értesítés esetén folyamatosan világít (mint elszúrt Stockon) viszont most hogy 25% nál energiatakarékosba vágta magát már villog.
-
-
MadMancs
veterán
válasz st3v3np3t3r #19793 üzenetére
Ismerjük már annyira LiOS-t hogy valahogy nincs két egyforma teló amin egyformán működik.
-
TaylorPro
addikt
Vigyázok a telóra mégis megvan hajolva. Üveggel lefelé téve 1-2mm. Lemerném fogadni majdnem mind ilyen.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
MadMancs
veterán
válasz Ricardo #19796 üzenetére
Enyém se hajlik, pedig melóban is intenzív használatban van viszonyleg szűk zsebben. Az viszont tény hogy nem ülök rajta.
-
Csepy
őstag
Enyém sincs meghajolva egyáltalán. Igaz, tokban tartom, zsebben sosincs.
Regards: Csepy
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest