- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
válasz tariattila #20597 üzenetére
No, akkor egy darabig még maradok a 8.0 májusi frissítésnél
-
-
amit sokan nem hittek el, de most egy béta teszter megírta még májusban:
In connection with the adjustments made by the developers, the security policy of our device. All subsequent updates, starting in May: [OPR1.170623.026.V9.5.11.0.ODHMIFA] , will have a more appropriate degree of protection - user data:
When unlocking, as well as locking the bootloader - will be done, automatically reset to the factory settings, with the removal of all data.
Which, it entails - some inconvenience, for everyone - who wants to unlock the bootloader, for further manipulation, modification, etc.
In order to avoid a complete reset of the device - in advance (before, subsequent updates), unlock the loader, and do not block it, after any - made manipulations.a lényege hogy a májusi verziótól kezdve nagyobb fokú védelmet kapott a személyes adatok védeleme, így bootloader nyitáskor/záráskor minden adat törlődik automatikusan.
A leírásban szerepel hogy:
(!) According to comrades reviews - the installation of TWRP - in any case, will trigger a reset. Regardless of the order of actions.
a twrp telepítés megszakítja a gyári visszaállítás. A rossz hír az, hogy ez most már nem érvéányes, ugyanis NEM szakítja meg, a törlés twrp alatt is lefut!Forrás 4pda
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Bence004
aktív tag
Hali
Samsung 32gb memkártyát használok a telóban és folyamatosan megjelenik az értesítési sávban, hogy sd kártya hibakeresés vagy valami ilyesmi és utánna eltűnik, random jön elő ez a dolog.
Mitől lehet ez ? -
wertigo1984
őstag
válasz Bl.Gyo. #20598 üzenetére
Nekem a led csak akkor villog, ha jon barmi ertesites. 8.1.0 van rajta, augusztus 5-i. A gpst meg nem probaltam, de amugysem hasznalok a google terkepen kivul mas gps appot. A kameraja nekem teljesen megfelel.
Wifit nagyon jol veszi, panelban 2. emeleten lakunk, bejarati ajtotol jopar meterre mar csatlakozik automatikusan.[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
consono
nagyúr
válasz schferenc77 #20591 üzenetére
Sajnos buktátok az adatokat, a fiammal pontosan így jártunk... A reset után már kódot állítottunk be, nem mintát.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
joker1220
őstag
válasz wertigo1984 #20605 üzenetére
Szia!
Az értesítési LED hibát amit az előző frissítés okozott, az augusztusi frissítéssel javították, ha neked már az van fent akkor nincs gond vele Wifinél nekem sosem volt gondom szintén panelba 5 Ghz -re csatlakozva sosem dobta el a jelet..
GPS -t a legutóbbi frissítés óta nem használtam, arról nem tudok nyilatkozni. A kamera nappal jó fényviszonyokban szerintem is teljesen elfogadható képet csinál, naplementében és este sajnos már nem annyira... Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
eclipse19
senior tag
-
schferenc77
aktív tag
válasz st3v3np3t3r #20596 üzenetére
ok, akkor most megy a factory reset. Mi a javasolt megoldás erre egyébként, ha a gyerek elfelejti akár a pin kódot, akár a feloldó mintát és nem szeretném factory reset-elni? Van valami PC-s vagy felhős megoldás, amivel le tudom resetelni az előzőleg beállított PIN-t vagy mintát?
-
válasz schferenc77 #20609 üzenetére
olyat kell megadni amit nem felejt el, viszont más nehezen vagy egyáltalán nem tudja kitalálni...
az alap koncepció a min.6számjegyes pin vagy a min.8karakteres(vegyes) jelszó... nos, azt viszont nem árultad el hogy hány éves a gyereked, ami nem is baj, ezt neked elég tudni... viszont születési dátum,keresztnév,vezetéknév semmi képpen ne legyen... meg az ilyen 12345678 és hasonló very easy jelszavak kerüljétek a biztonság érdekében
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
freeknight
őstag
Ujjlenyomat nem játszik? Azt tuti nem felejti el
-
eclipse19
senior tag
Mi lenne, ha nem csak a gyerek tudná a kódot/mintát, hanem Te is?
Esetleg lehet rögzíteni valami biztos helyen, ahol meg lehet nézni szükség (elfelejtés) esetén.[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz wertigo1984 #20605 üzenetére
Wi-Fi: Akkor szerencsés vagy. Sokaknak nem túl erös. Nekem se: 70 méter van a ház és a kapu között. Félúton az A1 elveszti a jelet és átvált mobilnetre, ami egy másik telómnál csak a kapunál történik.
-
válasz Bl.Gyo. #20613 üzenetére
én magasföldszintű panelban lakom, a routerek nagy kedvence a vasbeton panel ház a lépcsőház elött(ami kb.20m még 2es sávban a wifim 5hgz-en... mindenki szidja a tplink archer c2 routert hogy mekkora f#$ meg instabil a wifije,nekem gond nélkül megy... ha tokban van, az is fog valamennyit, ezt már megfigyeltem...
-
schferenc77
aktív tag
válasz freeknight #20611 üzenetére
volt ujjlenyomat is, de néha ettől függetlenül kér mintát/pin kódot is. :-(
-
válasz schferenc77 #20615 üzenetére
ha jól emlékszem 24óránként... de lehet az LiOS alatt volt...
-
consono
nagyúr
válasz schferenc77 #20615 üzenetére
Igen, bootnál kódot kér a titkosítás feloldásához... Mi együtt állítottunk be kódot, hogy én is tudjam, meg az ujjlenyomatomat is felvettük a kölökével együtt. Ezen kívül sokat nem lehet tenni, max beállítani, hogy szinkronizálja a képeket meg a névjegyeket a telefon.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
tariattila
veterán
GPS 'második nap'
vakuljak meg ha értem.... ma 70% esőben, végig full beborulva (az ég) tekertem 40km-t..
egyszer sem mondta be, hogy elvesztette a gps jelet...
lehet tegnap napkitörés volt vagy takarították a műhódakat
azért van itt valami gubanc, figyelni kell, máshol nem találtam még infót erről. -
válasz tariattila #20619 üzenetére
nem biztos h napkitörés... mindig meg kell várni a gps kapcsolatot,ha van szabad csatorna akkor caatlakozik, ha nincs akkor várni kell még felszabadul
a Waze-t használóknak: Apphiba miatt nem megy a GPS, mert a OnePlus-okon sem működik... tehát nem a telóval van a gond hanem a Google-nél, mivel a Waze a Google-é...nem tudom mióta...nem is lényeges... de mivel más teló is érintett benne így nem készülék hiba
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz kokokka #20616 üzenetére
Miért érdekes? Fejtsd ki bövenbben. Papíron 100m a hatótávja a routernak (2.4 Ghz). Normális hogy 65-70m-nél már elveszti a jelet egy olyan telefonnál aminek a vevöje kiváló, és csak egy vékony fal van köztük.
Ugyan ezt az A1 elveszti már a felénél ugyan olyan körülmények között.Vagy mire gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
AEX 5.8-on vagyok jelenleg. Úgy tűnik nem úszom meg a Reset-et vagy egy tiszta telepítést. Sajnos hetek óta fennáll egy olyan hibám, hogy az istennek se frissíti a GPS az appjaimat. Látszólag elindul a letöltés amikor egy appot kiválasztok frissítésre, tekeri néhány percig, aztán kiírja hogy nem frissíthető. Elég sok mindent próbáltam már, de semmi nem orvosolta a problémát. Szóval szerintetek melyik jobb (célravezetőbb) egy gyári adatok visszaállítása vagy egy tiszta telepítés (esetleg format /data-val)?
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
rzoli
senior tag
válasz mobilizmo #20625 üzenetére
Mielőtt ilyen drasztikus lépésre szánnád el magad, twrp alól egy cache/dalvik törlés, vagy a beállítások, alkalmazások, play szolgáltatások, play áruház, és talán carier services, tárhely, és itt a gyorsitótárak törlése segíthet.
Motorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
eclipse19
senior tag
Az augusztusi frissítéssel változott valami a memóriakezelésben?
Mit tapasztaltak, akik már feltették?
Illetve mik a fontosabb változások?Köszönöm.
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
darvinya
titán
válasz mobilizmo #20631 üzenetére
GPlay app-Beállításában legalul van.
Ha az eszköz nem rendelkezik Play Protect-tanúsítvánnyal
Ha az eszköz nem rendelkezik Play Protect-tanúsítvánnyal, a Google nyilvántartásában nem szerepelnek az eszköz Android-kompatibilitási tesztjének eredményei.Tartsd szem előtt a következőket:
-Előfordulhat, hogy a Play Protect-tanúsítvánnyal nem rendelkező eszközök nem biztonságosak.
-Előfordulhat, hogy a Play Protect-tanúsítvánnyal nem rendelkező eszközök nem kapnak Android-rendszerfrissítéseket, illetve alkalmazásfrissítéseket.
-A Play Protect-tanúsítvánnyal nem rendelkező eszközökön hozzáférhető Google-alkalmazások nem licenceltek, és előfordulhat, hogy nem valódi Google-alkalmazások.
-Előfordulhat, hogy a Play Protect-tanúsítvánnyal nem rendelkező eszközökön hozzáférhető alkalmazások és funkciók nem működnek megfelelően.
-Előfordulhat, hogy a Play Protect-tanúsítvánnyal nem rendelkező eszközök nem biztonságos módon készítenek biztonsági másolatot az adatokról. [link]Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mobilizmo
addikt
válasz darvinya #20632 üzenetére
Ott kezdődik, hogy Google Play app nem létezik.
Létezik Google Play Store, Google Play Services és Google Play Services Framework, de ezek egyikében sincs olyan hogy play protect tanúsítvány. Logikus, hiszen az általad belinkelt szövegben is az eszközre írják ennek meglétét (vagy hiányát). Egyébként mivel hozzád hasonlóan MI A1-em van az eszköz tanúsított.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Land
veterán
válasz eclipse19 #20608 üzenetére
Sokszor abban sem vagyok biztos, hogy foldottam a kijelzőt, mert annyira sötét, aztán lassan "előmászik" a kép. Emlékeim szerint ilyet egyik korábbi telefonom sem csinált.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
eclipse19
senior tag
Hát, ha úgy van beállítva, hogy szobában épp csak látható legyen a kijelző és aztán értelemszerűen feloldáskor az az induló fényerő, akkor az tűző napon lehet, hogy tényleg nagyon kevés.
Nálam automata módban maximumon van, így általában azonnal látható (halványabban) akár tűző napon is és utána persze még erősödik.Próbáld meg ezt, ennél állítható, hogy milyen gyorsan reagáljon a környezeti fény változására.
MI-A1-en még nem próbáltam, de más telefonokon eddig bevált.
Van ingyenes változat is.
Elég régi, de konkrétan Huawei P10+-on Oreo alatt tudom, hogy működik.Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
darvinya
titán
válasz mobilizmo #20633 üzenetére
Mi A1 Android One rendszernek van tanúsítványa, de AEX-nek nincs, ami módosított rendszer és ekkor már nem fogadja el A1 tanúsítványát.
Májusi fw óta BL is törli az adatokat, azaz májusban lépet életbe GPlay Protect.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
nagyúr
válasz darvinya #20637 üzenetére
ez így kb baromság amit írsz, nálam is AEX 5.8 van fenn és soha nem volt olyan probléma hogy ne tudtam volna bármit is telepíteni Play Áruházból!
A másik telómon Notte5 ön is volt fenn AEX, és Android 9 AOSP ROM is, azokkal sem volt soha gond hogy ne engedett volna valamit telepíteni!
-
Fall-N
veterán
válasz darvinya #20637 üzenetére
Össze-vissza hülyeséget írsz! A Google Play Protect az eszközön lévő alkalmazásokat vizsgálja, hogy van-e benne kártékony kód (kvázi egy beépített vírusírtó). Természetesen a Playre feltöltött alkalmazások is átesnek ezen a szűrőn. Semmi köze a telefonhoz, meg ahhoz, hogy mennyire gyári vagy sem a ROM.
A Play csak egyedül a megvásárolt alkalmazások liszenszének az érvényességét ellenőrzi, mást nem.
Olvasnivaló: Google Play Protect
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Mind2nek
És ne keverjük app vírus vizsgálattal, mert az más.
[link]Ha éppen nem működik app, stb. telon.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz fluttershy #20639 üzenetére
LOS van szó? -Nem
AEX fizetett Android Licenszet?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
nagyúr
válasz darvinya #20644 üzenetére
Már megint csak okoskodni szeretnél
Tessék az 5.éves LG G2.esem ezen is AEX et használok
AEX 5.7 (erre ez a leg frissebb)És tessék a Play Áruház azt írja Az eszköz TANÚSÍTOTT pedig már 5.éves teló mégis minden oké!
Ne akarjál már okoskodni ha valamit nem tudsz.........
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz DroiDMester #20645 üzenetére
Hurrá…most LG2 topik vagy A1?
Biztosan ugyanazok készítik fw-t és fizettek.?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
nagyúr
-
eddigi legjobb SoT-om link 😎
-
darvinya
titán
válasz DroiDMester #20647 üzenetére
Ha már kiokoskodtad maga, akkor alap problémát old meg.
Engem nem kell meggyőzni, hogy mókolók mit fizetnek és mit lopással hamísítanak.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Fall-N
veterán
válasz darvinya #20649 üzenetére
Milyen lopás? Olvass már utána. A Google-nek nem fizet egy gyártó sem, azért is ingyenes a rendszer maga. Feltételekhez szabja, hogy mi kell ahhoz, hogy fel lehessen tenni a GPlay-t. Bizonyos alkalmazások (Google csomag) és az, hogy a launcheren legyen alapértelmezetten a Google kereső widget.
Jogi okokból a custom ROM ezért nem tartalmazza és ezért telepíti a felhasználó maga a GApps csomagot. Ezzel senki sem lop meg senkit, mert a Googlenek ha használja az ember a dolgait úgyis fizet a reklámokkal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest