- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Krisz0418 #19699 üzenetére
Az új, reszponzív oldalak (Fotótrend, új Hardverapró) még a másfélszer gyorsabb Redmi Note 5-ömön is hajlandóak lagolni.
Azt vettem észre, hogy ilyenkor a Chrome vagy a telefon újraindítása megoldja a gondot. Nem tudom, mi a gond, ennyire nem vágok a témát.Xiaomi 13T
-
petipetya
nagyúr
válasz Viktor0610 #19701 üzenetére
Nem akarok vészmadárkodni, de amúgy sem nagyon éri meg itt hirdetni. 1 hónap alatt 11 megtekintése volt annak a kütyünek, amire a jóval praktikusabb használatú a Facebook MarketPlace-en többen is ráugrottak, sőt még egy-két jófogásos ember is jelentkezett. Csak innen nem volt senki, ami sokat elmond.
"nincs rá lezsóidő"
-
MODERÁTOR
-
Zsoleszhun
addikt
-
Fall-N
veterán
-
judas13
addikt
Remélem az augusztusi biztonságival együtt majd javítják a LED folyamatos világítását is. Agyfaszt kapok már emiatt...
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
válasz darvinya #19707 üzenetére
na, erre kíváncsi leszek.... most letesztelem hogy kell-e oem feloldás... kitörlöm a google fiókom...majd csinálok egy FR-t....ha nem kéri a régi a fiókot akkor amit az oldalon írnak hülyeség...
csak halkan megjegyzem, hogy az FRP custom rom esetén egyik android telón sem működik... a samsungokon sem, pedig azokon van újraaktiválás tiltás funkció is legalábbis 1 éve még nem ment, lehet azóta foltozták, de az FRP megkerülhető sajnos...
nem kérte a régi fiókot... és az oem feloldás még is ki van kapcsolva tehát hülyeség amit a weboldal ír..gyári rendszer,babrálás nélkül
csak a ti kedvetekért megcsináltam... amit az android súgója ír(amit Fall-N linkelt),hogy:
Az eszközvédelem kikapcsolása
Az eszközvédelem kikapcsolásához távolítsa el Google-fiókját eszközéről. További információ a fiókok eltávolításáról. - ez igaz!Ha be vannak kapcsolva a Fejlesztői beállítások, akkor ki is kapcsolhatja az eszközvédelmet az eszköz Beállítások Beállítások alkalmazás alkalmazásában. Ehhez koppintson a Fejlesztői beállítások És még OEM-feloldás lehetőségre. - ez a Mi A1-re nem vonatkozik, meg szerintem más telókra sem...ez nagy hülyeség,úgy ahogy van
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz st3v3np3t3r #19708 üzenetére
meg jobban elolvasod azt amit az OEM-feloldás szöveg alatt ír, hogy mire vonatkozik,akkor nem hinnéd el azt a hülyeséget amit az oldalon írnak: A rendszerbetöltő feloldásának engedélyezése tehát ez csak arra vonatkozik hogy fastbootban nyitni tudd a bootloadert...ha ez ki van kapcsolva, az oem unlock parancsot elutasítja... ha engedélyezed akkor meg nyitja... az eszközvédelem ilyen esetben úgy értendő hogy a gyári szoftver sértetlensége nem biztosítható,így az adatok védtelenek lesznek, mivel az oem unlock után bármelyik partíció szabadon hozzáférhető lesz írásra/olvasásra... az oem-feloldás csak ezt korlátozza! a lopásvédelemre és a visszaállításra nincs hatással... sőt, tovább megyek, ha van beállítva minta/pin vagy jelszó, akkor a google fiók is csak ezen kód megadása után törölhető, ahogy a fejlesztői menü is és a oem-feloldás is csak ezen kód megadása után kapcsolható be utólag! tehát ezen beállítások védettek, ha a készülék védelme normálisan be van állítva...aki semmilyen védelmet nem használ, annak tök mind1 hogy fel van-e oldva a bootloader..
!
eladás elött elég csak a Google fiókot törölni gyári visszaállítás elött! az OEM feloldás nem kell!Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
TaylorPro
addikt
VOLTE kikapcsolva a szerviz menüben, újraindítás és az akku is helyrejött.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Fall-N
veterán
válasz st3v3np3t3r #19709 üzenetére
Igen az OEM zár az a bootloader magyarul. Anélkül nem lehet fastbootban feloldani, amúgy ez nincs a fejlesztői beállításban aktiválva.
-
válasz Fall-N #19711 üzenetére
majdnem jó...nem ugyan azt jelenti, de köze van hozzá...
OEM azaz Original Equipment Manufacturer angol szó rövidítése, ami röviden tömören: Eredeti gyártó terméke... tehát ebből az következik, hogy ha az OEM-feloldás ki van kapcsolva, akkor kizárólag a gyártó által digitáliosan aláírt fájlok írhatóak...ha a feloldás engedélyezve van, akkor lehet egyedileg tervezett rendszert felírni....
viszont az OEM "zár" a Mi A1 esetében a gyári szoftvert sem engedi írni. visszatérve a digitális aláírásra, valószínű hogy a bootloaderből ez az ellenőrzés hiányzik, viszont megfelelő tanusítvánnyal rendelkezik,mivel a zárt bootloaderrel is fut, a lineageos-nek nincs ilyen tanusítva, azért van az hogy ha valaki lios alatt visszazárja a bootloadert és kap egy szép "system destroyed" hibaüzit, mert ugye a bootloader nem találja az érvényes tanusítványt, így úgy érzékeli hogy nincs rendszer, vagy "törlődött",szabad fordításban "megsemmisült"... akad olyan gyártó amelyiknél meg engedi...tehát nem általános, hanem specifikus, de a működése ugyan az...
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
darvinya
titán
válasz st3v3np3t3r #19708 üzenetére
Csinálj egy FR-t OEM/fiók leválasztás nélkül, aztán idegen hálózatról idegen fiókkal használd a telot.
Akkor releváns lesz akkori tapasztalatod.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
válasz darvinya #19715 üzenetére
bármelyiken megcsinálom, oem feloldás nélkül is működik...tök mind1 hogy otthon vagyok, vagy a melóhelyen...nem hálózathoz kötött a védelem... mellesleg meg ha az FRP aktív visszaállítás után akkor eleve a korábbi fiókot kéri, amit ki is ír a kijelzőre!ha nem kéri a korábbi fiók megadását akkor inaktív... az oem-feloldásnak ehhez semmi köze... mivel az FRP a készülék imei számához társít, ha leválasztod/törlöd a fiókot, akkor automatikusan deaktív lesz az FRP... mint hogy ennek hangot is a rendszer, fiók törlés elött egy ablakban figyelmeztet hogy az eszközvédelem nem lesz aktív fiók törlés után
-
darvinya
titán
válasz st3v3np3t3r #19716 üzenetére
Az nem baj, hogy meglévő fiókhoz becsatolja hálózatot, stb.
Nem véletlenül írta idegen hálózatot és fiókot, mert akkor nem ír ki semmit, csak kéri a kódot(volt hsz erről a fórumban).Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
válasz darvinya #19717 üzenetére
semmi köze hozzá a hálózatnak...hülyeséget írtak fórumon... egyedül az imei szám és egy eszközazonosító kerül párosításra a google fiókkal.... csak gondolj bele miért hülyeség... debrecenben veszel egy telefont, ott beállítod egy hálózaton... hazamész Szigetvárra ami 510 km távolság ... autóval...és az otthoni hálózatodon csinálsz egy FR-t... ha igaz lenne amit mondasz, akkor visszakéne menned Debrecenbe hogy újra használhasd, mivel társítja azt a hálózatot is amin beállították...tehát akkor csak Debrecenben azon a hálózaton fogadná el a google fiókod amin beaktiváltad...és ha közben az a hálózat megszűnt akkor hogyan tovább? gondolkozz már logikusan....
a másik: custom rendszert használóknak jó hír... titkosított telefonon fel nem oldott titkosítással nem törölhetőek TWRP-ben azok a fájlok, melyet tartalmazzák a jelszó/pin/minta/ujjlenyomat fájlokat... mivel a titkosítás a teljes /data partíciót titkosítja, így ezen szükséges adatbázisok is titkosítás védelme alatt lesznek... így nem elérhető a /system/data és/vagy a /data/system mappa sem ahol ezen fájlok megtalálhatóak lennének!
[ Szerkesztve ]
-
válasz darvinya #19717 üzenetére
sőt, hogy mondjak neked valamit, nekem a Készülék keresőben 2db Mi A1-et mutat ugyan azzal az IMEI számmal... csak úgy megsúgom... hogy miért 2őt? passz...az egyik a mostani, a másik az 2018.Júli 26.-ai regisztráció...
-
attiati
veterán
és azt hol lehet kikapcsolni, hogy beérkezett e-mailjeim előnézetben, olvasható formában ne jelenjenek meg a lezárt telefon képernyőjén?
az sms-t már sikerült beállítani, de a gmail-re sehogy sem találom.
-
Fall-N
veterán
válasz st3v3np3t3r #19714 üzenetére
Igen ez igaz. Itt nem lehet átverni a bootloadert egy sima system update.zip-pel ahogy a régi telefonokat lehett például rootolni. Huawei/Honor is nézte az aláírást, de ha gyári volt legalább lehetett manuálisan minden trükk nélkül frissíteni a telefont. Elég volt felrakni SD-kártyára a fájlt és megette a zip-et. Itt nem is lehet PC nélkül frissíteni. Ez elég nagy hülyeség a Xiaomi részéről.
-
József720
csendes tag
Gondolom ilyen lehetőség nincs, de azért megkérdezem.
Nekem a telefon fölhallgató sistergéssel nem volt problémám, de nekem jó
lenne nagyobb hangerő. Igazából ha bluetooth hangszórót hallgatok a telefonrol
akkor sok zene halkan szól és ez zavar, előtte jó volt. Esetleg ha beütném a
szervizkódot akkor valahol tudnám-e a kimenő hangerőt állítani?
Vagy van erre a problémára valami applikáció? -
tomboy84
tag
válasz st3v3np3t3r #19719 üzenetére
Nem 26-án tértél át Lineage OS-re? Mert nekem is 2 van, egyik az utolsó gyári rom, másik meg a mostani
-
válasz tomboy84 #19727 üzenetére
visszatettem a gyárit... elég körülményes a titkosítás bekapcsolása... a gyári rendszerről áttérve mindig visszaállítást kért... meguntam... meg nem sokkal tud többet a LiOS mint a gyári, csak pár lényesegesen tetszetősebb funkcióval ami nem vonz annyira hogy tartósan használjam is...
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Félig mi a1hez tartozik ezért megkérdezem itt.
Félév használat után leváltanám szeretett telefonomat. Elején tetszett még ez a letisztult alap Android, a sok frissítés de valahogy az idő múlásával kezd unalmas lenni, kevés testreszabhatasi lehetőség stb. Launcherrel se az igazi. Át térnek honor/huawei vonalra, családban van egy p10 lite es egy mate 10 pro is. Jobban tetszik a felület, szép kijelző, p10 litenal is a fekete valahogy jobban feketék, élénkebb színek.
Honor 8 vagy p9 vélemény? Ezekre érdemes lenne?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
tomboy84
tag
válasz st3v3np3t3r #19728 üzenetére
Aha ok, bár nem ezt kérdeztem 😀
-
-
Aurig@
őstag
Ez eddigi legjobb akkuidőm! Igaz este 10-től reggel 5-ig repülő üzemmódban van. Így az említett időszakban 0-1%-ot merül. 5-22-ig, folyamatosan megy a VoLTE, a Viber, az időjárás (15 percenként frissül), és az AquaMail, munkahelyen pedig a wifi. Szerencsére Facebook, Messenger és hasonló baromságok nincsenek.
Megnéztem, ha éjszakára nem kapcsolom ki, hanem "Ne zavarjanak" módba állítom, akkor kb. 3 nap vagy picivel több az akkuidő.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
petipetya
nagyúr
Nem igazán értem. Nálam például a pénteken a reggeli 100%-ról estére 15%-nál 6 óra 20 perc volt a kijelzőidő. A VoLTE egész nap aktív volt (ez nem oszt nem szoroz), a 4G-s mobilnet folyamatosan futott munkaidőben (utána otthon wifi), a Facebook Messenger egész nap izzott, és a többi szokásos netes cucc is futott: Insta, Gmail, Telegram, Chrome stb., szóval csak a szokásos felhasználásnak volt kitéve a teló. Futásidő 396 óra jelenleg.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
MadMancs
veterán
Sziasztok. Elakadtam.
st3v3np3t3r fórumtárs leírását követem LiOS 15.1 telepítésével kapcsolatban. Már az fura hogy 2/1 után 2/2 helyett a telepítő hibára fut (valami pubkey vertification error baja van) ettől függetlenül a rendszer elindul (de csak ha telepítés alatt a B partició aktív) csak csinál érdekességeket. Szóval szeretném hibamentesen feltenni. Alap dologban akadtam el következő lépésben.
- most telepítsük a lineageos-t(elvileg A/B slotra települ, de nem biztos)
- ha kész, csináljunk egy gyári visszaállítástNa a gyári visszaállítást hogyan TWRP alol? Mert a rendszert csak ezután a lépés után lehet indítani leírás alapján. (mellesleg iazt írja TWRP hogy nincs telepített rendszer akarom e folytatni)
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
válasz MadMancs #19735 üzenetére
a legelső körben törölj mindent,system, internal storage, meg format data, majd újraindítás után az első 10.-ei buildet tedd fel... kicsit jobban részleteztem a menetét
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz st3v3np3t3r #19736 üzenetére
És azt hol tudom beszerezni? LiOS oldalán van 07.17, 07.21, 07.24. 07.31 illetve ha beszerzem, utána hogy tudok frissíteni a legújabbra?
(google tárolt változata még mutatja de már not found)
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
válasz MadMancs #19737 üzenetére
az a baj hogy nekem egyedül a 07.10.-eit engedi twrp-ből felrakni, de most kipróbálom a 07.31.-eit engedi-e CosmicDan TWRP-ből felrakni
de az az érdekes hogy nincs specifikusan megjelölve twrp verzió, ergó, bármelyik oreo-s twrp-n fel kéne mennie
és itt a gond:
Error applying update: 18(ErrorCode:: kDownloadPayloadPubKeyVerificationError)Mindjárt felrakom a 07.10-eset
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz MadMancs #19735 üzenetére
Vizuális típus lévén a YouTube-on láttam hozzá bemutatót (ne kérd a linket), amely alapján simán nyitottam a bootloadert, telepítettem a LOS-t, majd a kipróbálása után visszazártam a telót a gyári romok visszatartása közben. Szerintem sokkal könnyebb így, mint csak a betűket látni és az alapján próbálkozni.
"nincs rá lezsóidő"
-
MadMancs
veterán
válasz st3v3np3t3r #19738 üzenetére
Nekem jó lenne más megoldás is mint TWRP, de így lövésem sincs. 31 el próbáékoztam. Közben azt is írja hogy error non treble device meg please repartition stb.
A hagyományos eddig használt oreos twrpknél már a legelején hátast dob error1 el.
Petipetya, Official? Unofficial nekem is elsőre felment, meg minden egyéb rom, csak ez a hivatalos Lios szórakozik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz MadMancs #19740 üzenetére
LiOS 15.1 20180710-ei build beraktam a leírásba is
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz st3v3np3t3r #19741 üzenetére
Köszönöm.
Bár közben elszúrtam, mert véletlen 07.17 et küldtem át és telepítettem. Sikerrel. Amit már csak azért se értek mert eddig az is hibát írt.Jelenleg itt tartok at meglátjuk mi lesz:
Update.
Siker! Köszönöm mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz st3v3np3t3r #19743 üzenetére
bedobtam a lineage teamnek bug reportba, recovery.log-al együtt
-
TaylorPro
addikt
Tegnap ránéztem a gyári letöltő oldalra, végre az is megy.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
MadMancs
veterán
válasz st3v3np3t3r #19744 üzenetére
Az egy jó ötlet volt.
-
-
Atomcsirke
aktív tag
Mivel szegény Redmi 3s-em szűk két év után elkezdett púposodni akkutájékon, ezzel egyidőben az üzemideje is drasztikusan csökkent, elkezdtem töprengeni egy új vas beszerzésén. Nem tudom, lesz-e időm kivárni az A2-ők EUstockos felbukkanását, úgyhogy A1-ben és Meizu Pro 7-ben gondolkodok. Kamerában nagyjából azonos szintet hoznak, akkuban is egyforma kapacitásúak, viszont a Meizu AMOLED / Helio P25 párosa talán kicsit spórolósabb. A 3s mellett azért megszoktam a másnap délutáni töltöre dugást. A stock droid nagy csáberő, de az A1 nem hiszem, hogy a P után kapni fog több frissítés, lévén akkor kinek kell majd az A2(Lite)? A Note 5 is elvben játszhat - bár vaskosabb felépítése annyira nem szimpo - de először az előbbi kettőből szeretnék egyet kiejteni, selejtező mérkőzésen.
Konstruktív vélemények?--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
válasz MadMancs #19742 üzenetére
kíváncsi leszek hogy saját 07.10-es recovery-ből felrakja-e a 07.31-es buildet....
a leges legnagyobb baj az hogy sok alap funkció nagyon instabil működésű... ez elveszi az ember kedvét a mindennapi használattól
a saját recovery-je viszont felteszi...akkor a TWRP-vel lesz a gond ezek szerint...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest