- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CactuS
Arcképgyáros
Van, legalábbis én ~ 1 hete ott vettem meg végül.
Más: most hogy kell keresni azt a beállítást, hogy a MIUI ne takarítsa ki az appokat a memóriából? Fejlesztői beállításoknál MIUI optimalizáció ki, de a memóriára csak olyat találtam, hogy háttérfolyamat korlátozása: normál/nincsenek háttérfolyamatok/1/2/3/4 folyamat.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Istuu15
senior tag
Nem vagyok benne biztos, hogy egyre gondolunk-e, de miui 9 en megnyitod az app vàltót ès lehúzod az appot és ott lesz egy lakat, miui 10 en pedig hosszan kell az appra nyomni és elvileg ott lesz a lakat.
Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
rwbag2012
tag
Képernyő témák nálatok vannak? Nálam csak egy lehetőség van.
Az esetek többségében csak a negatív dolgokat szoktuk megjegyezni a telefonárusító cégekről; nos a Turbadonál először vásároltam, dicséretesen korrektül/flottul ment minden, remélem, ha ne adj isten garanciáztatásra kerül a sor, akkor is így működnek majd a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Ott nincs GDPR. Maga az ötlet és az elmélet dicséretes volt, hogy legyen átláthatóbb az adatkezelés, de gyakorlatilag egy olyan káoszt hoztak össze, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni. Főleg, ha ehhez hozzáadjuk, hogy országonként hogyan értelmezik az adott paragrafusokat a jogalkotók. Ezen átrágnia magát nem könnyű egyik multinak sem és főleg azért sem sietnek, mert a büntetési tételek nem csak fixek, hanem éves bevétel arányosak, így még a legnagyobbaknak is fáj.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
rwbag2012
tag
Egyébként a készülék maga nagyon-nagyon rendben van, erősen jó vételnek tűnik
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz rwbag2012 #761 üzenetére
Én ma navigáltam vele belvárosban, hibátlan a GPS, hibátlan a kijelző. Vannak még bugok, de nem bántam meg, hogy ezt vettem az F1/mix2s helyett.
-
Istuu15
senior tag
Milyen rommal használod?
Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
zsoltiz
aktív tag
-
CactuS
Arcképgyáros
Hol kéne feltüntetni? Egy gyártó nem tehet arról, hogy egy tőle független régió/állam/közösség milyen törvényeket hoz a polgárai "védelmében". Ahogy egy nemzetközi tesztoldal sem fogja ezt "világszinten" ellenőrizni, maximum a saját régióját érintően nyilatkozik. Erről, mint állampolgár neked kell tájékozódnod.
Ez kb. olyan, mintha az iphonenál reklamálnál, hogy a retail price köszönőviszonyban sincs az itthoni majd 600k-s árral. Nekik sincs semmi közük pl: a mi adórendszerünkhöz, vagy a csodás Artisjus-unkhoz.
-
zsoltiz
aktív tag
Hol kéne feltuntetni? Pl a weboldalukon? A specifikációban, hogy bizonyos _fő_ funkciók régió függőek? Ezt hívják tájékoztatásnak. De akár szoftver szinten is ott lehetne egy erre figyelmeztető üzenet, amikor beállítom a régiót.
Pont jó példát mondasz az apple-lel, mert az új apple Watch EKG funkciója pl hasonló okokból nem elérhető az EU-ban. De ezt szépen elmondták már a bemutatón is, és sanszos, hogy fel van tüntetve a gyártó oldalán is, hogy ne utólag szembesuljön ezzel a ténnyel az európai vásárló, mikor már megvette az órát.
-
retesz147
addikt
Van egy 3000+ hsz-el rendelkező fóruma is a telónak, ismeritek?
Xiaomi 13 eu dev...
-
-
CactuS
Arcképgyáros
Megnéztem mobilról, nincs az óránál, hogy ne működne itthon, főleg nem nagy piros betűkkel... Kicsit túlpörgöd, ugorjunk...
[ Szerkesztve ]
-
piocasember
tag
Mivel navigálsz? Én többek között azért is váltottam készüléket, mert az előző kiborított, hogy ha nem arra mentem, amerre mutatta, akkor 4-500 méter múlva vette csak észre, hogy másfelé megyek. Waze-t használok. Lehet, hogy inkább a szoftver a hibás? Ezért lennék kíváncsi, hogy neked melyik szoftverrel ilyen pontos a GPS. Köszi szépen!
-
rwbag2012
tag
válasz piocasember #772 üzenetére
Az AOD nálam az SMS-t, a nem fogadott hívást és a messengert jelzi, a Vibert, a gmailt nem.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz piocasember #772 üzenetére
Wazeval és nincsen vele ilyen gondom. A régi Mi 5S Plusnál volt, ennél nem.
-
rwbag2012
tag
Tv-re valahogy ki tudom vinni a képernyőt? Mint mondjuk a Huawei-nél a Mirror Share opció.
-
Fefe66
tag
Üdv
Egy 3 éves Redmi Note 2 telót szeretnék lecserélni és a MI 8 és a Mate 10 Pro között (a fiamnak ez van és nagyon dicséri) gondolkozom .A Xiaomi telefonok gyengeségei között említik a kamerát és a hangot , a Note 2 is ilyen , a tesztek alapján a MI 8-nál a kamera nagyon jó lett de a hangról nem sok szó esik.Én sokat használom kihangosítva a telefont és a mostani viszonylag halk és sokszor érthetetlen ,videó lejátszáskor is problémás . Akinek van MI 8 milyen a hangszóró használat közben ?Xiaomi Mi 8 ,HiMedia Q5 Pro,Sony STR-DR1060,EPSON_EH-TW5210
-
őstag
AOD-t hol és hogyan lehet bekapcsolni?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
V.Dave
senior tag
Szerintetek karcolodik a kamera lencse? Kicsit ki áll a sikbol ha le veszem a tokot.
Xiaomi mi 8 6/128
-
Griff55
senior tag
Nektek elforog a youtube app? Minden másnál hibátlan, csak a youtube nem akar elforogni, ha megnyitok egy videót. Ha csak simán böngészem a videókat akkor elforog, de ha megnyitok egy videót akkor nem...
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
őstag
-
CactuS
Arcképgyáros
Az EU dev rom lépéseit le tudná valaki írni, hogy hogyan is kéne? Olyannak, aki nem járatos ebben. (A bootloader nyitásig megvan a történet. )
-
enginev3.0
félisten
Azt hiszem jövőre váltani "kell"
Úgy látszik elkezdik növelni a gyártók az akksik kapacitását
Plusz én reménykedem egy kisebb kavaban, bár az nem hiszem hogy összejön a xiaominak
Na meg a képernyőben lévő ujjlenyomat olvasó
Pedig most ez az egyik kedvenc telefonom ami valaha volt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Istuu15
senior tag
válasz enginev3.0 #796 üzenetére
A mi 8 pro nak in display fingerprint scannerje van tegnap néztem róla videót. Bár ugye nem annyira gyors mint a mi 8 hátlapi fingerprint scannerje. Na meg ugye a pro ban az aksi is csak 3000mah.
-
Istuu15
senior tag
válasz enginev3.0 #798 üzenetére
A 8gb ram az jól hangzik na de ilyen áron nem.
-
őstag
Miui Eu ROM feltelepítése nyitott BL-el rendelkező telefonra:
Fontos, hogy legyen egy USB-OTG-d ami Type-C-s
Minden szükséges anyag megtalálható itt a Xiaomi EU ROM Projekt alatt a MIUI ROM Releases fórumon.
Itt megtalálod a "Stable", és megtalálod a heti "Béta" ROM-kat is.Utóbbiból a 8.9.20 jelenleg a legutolsó. Ha belépve a 8.9.20-as topikban találod meg a linkeket a ROM-okhoz.
A kijelölt részre kattintva az adott heti ROM-ok találhatók.
Nekünk csak a készülékünkhöz tartozó ROM-ot kell letöltenünk (esetünkben sárgával jelölve).
Ez egy .zip fájl, amit nem kell kicsomagolni.
Vigyázni kell mert nem csak Mi8-hanem több Xiaomi készülékhez találunk itt ROM-ot, így ne más készülék ROM-ját töltsük le!A Xiaomi Mi8-as készülék kódneve: dipper.
Ez azért fontos, hogy a letöltéseknél (pl. TWRP kiválasztásánál, ROM kiválasztásnál) is ezt a kódnevű fájt kell letöltenünk.
A másik fórum ahol sok értékes infót, és ROM telepítéséhez szükséges anyagot találunk az XDA fórum.Előkészületek, szükséges lépések ROM telepítés előtt:
Bootloader nyitás:
Jogosultság itt a kérelem elküldésével szerezhető be, amihez minden Mi fiókkal rendelkező felhasználó rövid időn belül hozzájuthat. Bootloader nyitás jogosultság Mi fiókra vonatkozik, ami állandó érvényű, egyszer kell csak igényelni. Nyitásra jogosult Mi fiókkal havonta egy készülék nyitható, de nyitás után ugyanaz a készülék ugyanazzal az Mi fiókkal korlátozás nélkül bármikor újranyitható.
Jogosultságon felül a bootloader nyitás további feltétele, hogy a telónak Mi fiókkal összekapcsolt állapotban 0-360 órát el kell tölteni (ez Mi fióktól függ, de 360 óra az alap).
Az összekapcsolást itt kell elvégezni:
Settings > Additional settings > Developer options > Mi unlock status: Add account and device.Developer options engedélyezése: About phone/My device menüben 7x érintés a MIUI verzión
Ha letelt az előírt várakozási idő, akkor töltsd le innen az unlock tool-t > indítsd el a telót fastboot módban (kikapcsolt állapotban power + hangerő le gombok nyomva tartva a fastboot logo megjelenéséig) > telót csatlakoztasd kábellel PC-hez > futtasd unlock tool-t rendszergazdaként > add meg a kért adatokat és unlock
Feltöltött akkumulátor:
Minden telepítés megkezdése előtt fontos, hogy az akkumulátor 65% felett legyen.
Alacsonyabb akku szint alatt semmi esetre se kezdjük el a telepítést.ADB, Fastboot és Device driverek telepítése:
Innen töltsd le 15 seconds adb telepítő fájl 1.4.3-as verzióját, futtasd rendszergazdaként, üss minden kérdésre Y-t (mint Yes) és ENTER-t. Telepítés eredményeként létrejön egy adb mappa a C meghajtó gyökerében: C:\adb
TWRP recovery image előkészítése telepítéshez:
Innen töltsd le TWRP Mi8-as utolsó verziót, másold be a C:\adb mappába és az egyszerűség kedvéért nevezd át twrp.img -re. (.img a fájl kiterjesztése!)
ROM előkészítése telepítéshez:
Mivel mi USB-OTG-ről telepítünk, a letöltött ROM file-t (xiaomi.eu_multi_MI8_8.9.20_v10-9.zip) felmásoljuk egy üres Pendrive-ra, majd bedugjuk az USB-OTG-be.( telefonba még nem)Telepítés TWRP Recovery:
1. Csatlakoztasd a telót PC-hez, majd kapcsold ki és indítsd el fastboot módban (fastboot mode: kikapcsolt állapotban power + hangerő le gombok nyomva tartva a fastboot logo megjelenéséig)
2. PC-n nyisd meg C:\adb mappát > adb mappán belül SHIFT+Jobb klikk és válaszd "parancsablak vagy PowerShell ablak megnyitása itt" lehetőséget > TWRP telepítéséhez a parancsablakba másold be a következő adb parancsot és üss ENTER-t:
fastboot flash recovery twrp.img
Majd a TWRP-ben Reboot, majd Recovery klikk.
Így újraindul a telefon, szintén TWRP Recovery-ben- Ha TWRP jelszót kér első indításkor, csak simán nyomj Cancel-t (data partíción lévő titkosítás miatt van, amit későbbi lépésben data partíció formázásával eltávolítunk)
- Ha TWRP recovery nem reagál érintésekre, akkor indítsd újra a telót TWRP recovery módban Power+Hangerő Fel gombok hosszan nyomva tartásával (ez TWRP recovery bug)
4. TWRP recovery-ben válaszd "Keep Read Only" vagy "Swipe to Allow modifications" (opcionális) majd > Wipe > Advanced Wipe > jelöld be: Dalvik/ART Cache, Cache, System, Data, Internal Storage és Swipe to Wipe (elhúzni a csúszkát jobbra)
5. TWRP recovery főmenü > Wipe > Format Data > írd be: yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról)
6. TWRP recovery főmenü > Reboot > Recovery
ROM telepítés:
csatlakoztasd USB OTG pendrive-ot telóhoz > Install > Select storage > USB-OTG > Tallózd be a ROM.zip-et > Swipe to confirm FlashEz egy kicsit hosszabb folyamat, de amikor kiírja a végén, hogy "done" akkor végzett
7. > Wipe Chache/Dalvik
és ha végzett akkor > Reboot-SystemElső indulás, míg mindent betölt az időbe telik, de ne aggódj dolgozik, és el fog indulni.
Ezzel fent van egy heti béta ROM. Ugyanígy tudod feltenni a Stable ROM-ot is, csak annyi a különbség, hogy akkor nem kell már a TWRP-t feltenni.
Későbbiekben frissíteni, új DEV vagy Stable-t fel tudsz tenni a > Beállítások, > A telefonról, >MIUI verzió >ROM telepítés kiválasztása
Ennek az a feltétele, hogy előzőleg a telefonnal letöltöd a ROM-ot, és az kell betallózni, nem USB-OTG-ről.Remélem tudtam segíteni
[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest