- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
Rájöttem a telómon miért hal be a hívásmodul... A Wazze app kavar be. Ha letörlöm akkor hibátlanul működik. A Sony hozzásegít a közösségi közlekedés kerüléséhez. Netán kormányzati cég?
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Fleed
aktív tag
Hali. Tv-vel csak a hdmi vel lehet összekötni a telefont, vagy meg lehet oldani wifi-n keresztül is? Köszi
-
koshmar
addikt
válasz razorka777 #31206 üzenetére
Abszolút. Nagyrészt csak az időt néztem rajta. Max. 40-50 percet neteztem még WiFi-vel.
Csak így lehet.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Obyboy
addikt
Off Topic:
P2-ről vélemény???"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
pepe4
tag
Olyan problémám lenne, hogy a készülékem már legalább 2 hete 50 % környékén fogja magát és lemerül 1 percen belül és ki is kapcsol. Utána fel töltöm és jó megint egy ideig, de ha elérte az 50%-ot újra zuhan egyet és ki kapcsol. Valami ötlet vagy tipp mit csináljak vele?
-
Obyboy
addikt
Ha leesés és kikapcs után vissza tudod kapcsolni és az akku 30-40% körül mutat akkor felcsapott a fürdőkádgörbe. Ergo az aksi az utolsókat rúgja.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Mikor a gyári fénykép album alkalmazásba belépek, akkor a tartalma tök üres. Viszont ha az albumnak kitett widgetéből kattintok egy képre, akkor onnan működik.
Ilyenkor mi a teendő?
Gyári minden, semmi romolás.iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
szmayer1
senior tag
-
pepe4
tag
Üdv! Szeretnék aksi cserét a telefonomban mert már nem bírja mobilnet használata közben gyorsan merül. Segítséget szeretnék kérni ez, hogy lehetséges és kb. milyen árba lenne ez nekem.
-
davidsone
addikt
Nem tudom ki hogy van ezzel a rakadékkal de már alig tudom felvenni ha hívnak befagy akad minden baja van reggelente az idő is 1-2 órával lemarad feloldom rá 5mp és beáll a helyes idő...
...a szégyenségit
base a cucc de egy mp-t se sz*roznék vele......reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
davidsone
addikt
válasz razorka777 #31225 üzenetére
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
CSorBA
őstag
Sziasztok,
ezzel találkozott már valaki? Nem tudom USB porton a gépre kötni a telefont.
"A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)"
-
őstag
válasz davidsone #31224 üzenetére
A telefonnak semmi baja sincs. Szerinted piacra dobták volna így? Megvették volna így az emberek? A skynet egy későbbi verziója csúnyán elbánt vele. A skynet szabadságát kihasználva, egy darabig hackelték főzött és kevésbé főzött ROM-okkal a topiktársak. Alapvetően a legGYK biztosabb az ICS-el volt. Afelett a JB-nél már kellett némi hozzáértés és óvatosság a használatához. Ha szabadjára engedték a JB alatt a skynet lelkű droidot, akkor történhet olyan, hogy 5 (?!) mp telik el a képernyőn lévő óra frissítéséhez. Megjegyzem nekem max 1 mp. és újkorában is volt 1 mp. mire frissült az alvásból. Ha nálad több, mint 1 mp mikor alvásból visszatér, akkor ott user error van... de ha nem akarsz ennyire önérzetes lenni, akkor fogd a szoftverre és magadban ne is keress hibát. Nekem mindegy.
Én már csak másodlagos telefonként használom. A hívásbug alig fordult elő nálam. Nincs okom hazudni. Amit tudtam itt tanultam és magam is leírtam. Ez most már egy 3 éves telefon... tehát nagyjából sok márka itt kezdi feladni... akár hardveresen, akár a hiányzó support miatt. Vegyél egy idei telefont és 2-3 év múlva annak a topikjába is írd bele, hogy hulladék.
A nosztalgia kedvéért meg olvass vissza itt pl. a 2012 évvégi hozzászólásokat. Jó ki teló volt ez. GB-vel... Aztán még ICS-el is. De az emberek mohósága nem ismert határt... így hát kellett a JB... változatlan kernel mellett is. na ezen a szinten már mobilos power user-nek kellett lenni. Ebben pl. sokat segített ez a topik mindazoknak akik olvasták... akkor anno.
Az alsó sáv buborékosodásán kívül egyébként jól össze is volt rakva a telefon. Lehetett itt a topiktársakon keresztül gyári cserekupakokat is rendelni bagóért.... így szép újszerű maradt a teló.
Nekem gyári JB-vel, root-olva, Greenify Pro-val semmi gondom vele.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
davidsone
addikt
válasz bluemirage #31228 üzenetére
" A hívásbug alig fordult elő nálam. " A hívás kapcsolásra bug nélkül is várni kell 1-2Mp-t, ébresztő használhatatlan mivel az időt nem tudja rendesen tartani Igen bubisodik, maszekolás nélkül lötyögne a kupak, a fenti műanyag sem teljesen fix, van amikor nem reagál az érintőkijelzője....... stb....
Van s2 s4mini és lumia750 a családban mind JOBB és MEGBÍZHATÓBB készülékek.
Ez a saját véleményem, tapasztalatom. Örülök, hogy neked nincs vele bajod és működik rendesen ez az égetni való hulladék
De amúgy szeretem
[ Szerkesztve ]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok! a p-m elkezdett olyat csinálni hogy hűvösebb/hidegebb időben 50% alatti töltöttségről másodpercek alatt le merül (ezt gps, net használat mellett). visszakapcsolva, esetleg kicsit melegebb környezetben ezután visszaugrik akár több 10% is a töltöttség. először akksit akartam cserélni, de kicsit elbizonytalanodtam, mert ilyen battery tester progiknál pedig ilyen 2 órákat bír, antutu battery test-ben pedig 4500 pontot ad (nexus 5 kb). szerintetek mi lehet a baj?
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
lacy027
tag
válasz neil_mullen #31230 üzenetére
Szerintem ez P-nél típushiba. Nálam is csinálta és ha jól emlékszem, másoknál is.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz neil_mullen #31232 üzenetére
Igen, az en
-
zsoltzsolt
addikt
válasz neil_mullen #31232 üzenetére
Igen, az enyém is csinálta, tán ezt utáltam benne a legjobban
-
neil_mullen
aktív tag
válasz zsoltzsolt #31234 üzenetére
meg még pár dolgot na de meg tudtad oldani a problémát?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz neil_mullen #31235 üzenetére
Aha, vettem másik telefont. Pedig szerettem, de ezzel, meg a hívás buggal nem tudtam mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
neil_mullen
aktív tag
válasz zsoltzsolt #31236 üzenetére
A hívás bug gondolom ics alatt volt, nekem jb -nél semmi ilyenem nincs... nálam a legnagyobb problémám hogy a gps nem megy
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
válasz neil_mullen #31237 üzenetére
Jb alatt volt keményen hívásbug, gps a végén már sose talált jelet, es az említett hirtelen merülések. A hívás esetében már nagyon durva volt a dolog, volt hogy közel tíz perc volt mire tárcsázni tudtam valakit. Fölvenni meg csak harmadik, negyedik alkalomra. A kijelző és a külalak azonban még most nézve is tökéletes. Szép telefon, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
neil_mullen
aktív tag
válasz zsoltzsolt #31238 üzenetére
érdekes eddig azt hittem az ics bugosabb, lehet akkor kiprobálom azt. azt nem tudja valaki hogy ics alatt az értesítési sávban megjeleníti az új email tárgyát, vagy csak annyit hogy uj email?
-
xtibi
tag
válasz bluemirage #31228 üzenetére
Az első időszak óta van meg a P. Nem értek mindenben egyet veled.
Ez a telefon elszaródott a JB-s frissítéstől és a Sony nem vette a fáradtságot, hogy úgy vegye le a kezét a készülékről, hogy rendben hagyja itt. Ha azt is figyelembe veszem, hogy okostelefont és Iphone-t is alapvetően user-ek vesznek meg éppúgy, mint laptop-ot vagy ceruzahegyezőt. Ezek az emberek nem akarnak hack-elni, root-olni, újraépíteni, elvégezni a Sony fejlesztőinek a dolgát, akik sz*rtak rá. Ezekből az emberekből jobban megélnek a gyártók és nem azokból, akik a leggányabb szemétből is várat építenek. Az előbbi józan ésszel 1,5-2 évente telefont cserél, mert elfogyasztja, hisz ő a fogyasztó és nem biztos, hogy a fejlesztő akar lenni. Márpedig a vendéget, fogyasztót, vevőt ki kell szolgálni, különben elmegy máshova.A Sony ezt nem tette meg és itt hagyott bizonyos szempontból egy szemetet. Nekem sosem bírta 1,5 napnál tovább, mert használtam. 4 nap? Béta telefon? A gyerekeknek játék, hogy tanulják meg használni. Töltögetik sűrűn. Nekik stabil bár olykor kevés a memória a frissítésekhez, folyton megtelik, s akkor takarítok, sd-re pakolok.
Szóval igaz, a telefon nem szemét, temérdek szuper tulajdonsága van. Nem igaz, hogy nem szemét, mert vannak bajai a gyárilag tiszta készüléknek.
Ez egy véget nem érő beszélgetés lehetne, nem fogom folytatni.
Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
juhasz22
aktív tag
Milyen kár, hogy nem láttam meg a telefont csúcsformában sosem volt rajta ICS mióta nálam van. Vannak hibái de nagy általánosságban ki tud szolgálni>>> bár tervezem a nyáron, hogy lecsereljem egy G2 re .
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Flash-elni szeretnék egy Xperia P-t. A flashtool-lal melyikcdrivereket kell feltelepítenem?
Előre is köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ismerősömnek van egy ilyen telefonja és szeretne új aksit bele venni és az volna a kérdésem, hogy honnan érdemes beszerezni új aksit bele meg, hogy érdemes-e gyárit vagy van ehhez is jóval erősebb?
-
őstag
Teljesen egyetértek veled.
Ha visszaolvasol (korábbi link), akkor látod, hogy hogyan alakult a sztorim. Fejlődtem én is a telefonnal együtt.
Megjegyzem, hogy a P-vol az első okostelóm és csak múltból hozott technikai tudás és a fórum hátszele együttesen volt arra képes, hogy a skynet-et kordában tartsam... a telefonom. Már 1 éves van Lumia 925-öm is mellette és belátható időn belül nem lesz droid-os telefonom. Ennek oka van. A droidnál az a baj, hogy csak nagyon drága csúcs készülékekkel lehet csak elérni azt a gördülékenységet és atombiztos megbízhatóságot... amit már egy belépő szintű WP-s teló is tud... és bár igaz, hogy ha láttál egy WP-s telót, akkor az összeset láttad... de ez a N5110-es időkben sem zavart senkit. Mindenki megbízható kommunikációs eszközt keresett és az önkifejezés eszköze kimerült a hátlapok és tokok cserélgetésében... Én továbbra is zárt rendszerek megbízhatóságában hiszek.... a környezetemben csak azok elégedettek hosszabb távon egy droidos telefonnal akiknek olyan erős vas és akkumulátor van..., hogy azzal a skynet sem képes végezni.Ennek ellenére a JB is kordában tartható, de igazad van, hogy nem sima user-nek... és úgy is csak kompomisszumok mellett. Az ICS-el nem volt gond... de sajnos előfordulhat, hogy az egyre frissebb app-ok már nem fognak úgy futni az öregebb droidon... Másodlagos telefonnak szeretem használni a
Nem akarok senkit WP-re rábeszélni... Nekem is addig jó amíg kevesek használják. Addig marad csak meg egy nagyon biztonságos, belterjes és egyben különleges telefonnak. Ami 512 MB RAM-al és 2 gagyi magos telefonokon is normálisan fut... Egy 1GB RAM-os ma más mosolyogni való dual core Snapi S4 Plus és egy Snapi 800-as, 2GB RAM-os zászlóshajók közt nincs különbség, mert egyszerűen nem tud a WP az 1GB feletti résszel mit kezdeni.
-
CJ4567
nagyúr
válasz bluemirage #31245 üzenetére
Nem muszáj csúcs Android, a mid-range Alcatel Pop 2(4.5)-m megbízható és gördülékeny, de ez gyártófüggő, egy LG G3 akad pedig csúcstelefon.
No Sana No Life
-
őstag
válasz CJ4567 #31246 üzenetére
Munkatársamnak, egy hölgynek... egy fehér Alcatel Idol-ja van... mondhatni testvérek... de ő földhöz vagdosná... annyira elégedett vele.
Szóval itt is igaz, hogy valami user error lehet nála... mert ezek telefonok már nem Nokia5110-ek. Aztán, hogy mi fut neki a háttérben és mi okozza a merülést és a gondot.. azt ő, mint 45 éves nő honnan tudná??Én továbbra is tartom, hogy okos telóhoz okos ember kell... .OR. csúcs droidot kell(ene) mindenkinek vennie és abban általában van annyi kraft és mAh, hogy toleránsabb a user errorral szemben .OR. zárt rendszerű telefont kell venni WP, IOS... ezek csak úgy működnek... bár esetenként butábbak... egy droid mágus hamar megunná őket, mert nem csak nem kell velük semmit csinálni, de sajnos/szerencsére nem is lehet.
Mindenki szabadon besorolhatja magát... de az igaz, hogy akik az ilyen topikokban megfordulnak azok többsége az első csoportba tartozik. De a korábbi hozzászólónak az alapfelvetése igaz... az Xperia P-hez Power User-nek kell lenni... és be kell vallani, hogy nem az egyetlen telefon amihez kell a tudás a rendeltetésszerű használathoz.
Szerk a kollégának lehet, hogy IDOL 2-van... de a lényegen nem változtat... akkor uncsitesók...
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz bluemirage #31247 üzenetére
Idolokkal baj szokott lenni, a Pop szériával kevésbé. WP-vel nekem inkább bajom volt, de én ezt az 512MB ram számlájára írom, én P-ről váltottam 520-ra, majd a Pop 2-re, és megváltás volt a Pop 2.
Idol 2 vagy 2S? A 2S-ben jobb a kijelzőfelbontás, újabb Android alapból, meg a CPU tér el picit.
No Sana No Life
-
Bonceke
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom! Van egy Xperia P-m, és valamiért bekapcsolásnál lefagy a készülék, és csak a "Sony" képernyőig jut. Rootolva van a telefonom, de még a CWM-be sem tudok belépni, hogy letöröljek mindent vagy, hogy legalább érzékelje a gép az USB-t, és Sony PC Companion-al újra tudjam telepíteni a rendszert. Valakinek van valami ötlete vagy trükkje? Próbáltam az erőltettet reboottal újraindítani (bekapcs gomb + 3 rezgésig a hangerő fel. gombot nyomja tartani) De az sem segít rajta.
Dobhatom ki a telót?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Robot fűnyírók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asustor NAS
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs