- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz Needfor #19550 üzenetére
amennyiben csak bekapcsolod a módot, úgy maximumon spórol, tehát kikapcsolt kijelző mellett csak hívás és sms megy, adatforgalom nem lesz, amelyik alkalmazáshoz/funkcióhoz utóbbit engedélyezni szeretnéd, azt konfiguráld be a stamina engedélyezési listájában.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Needfor #19552 üzenetére
kikapcsolt kijelző mellett? mert stamina lényege az, hogy kikapcsolt kijelző mellett takarékoskodik, amikor nem használja az ember a telefont!
kikapcsolt kijelző mellett alapban nem kellene, csak miután külön egedélyzeted.
ellenőrizd a stamina mód engedélyezési listáját.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Needfor
tag
válasz razorka777 #19521 üzenetére
Visza raktad a gyári romot? Vagy adtál ennek a romnak még egy esélyt??
Xperia P// Jb// phantom kernel
-
wmzr
csendes tag
Helo, eddig csak olvastam, és okosodtam itt.
Most kérdezek, hátha valaki tud válaszolni.
Telenoros P-m van, gyári alig egyhetes JB-upgrade-el. (se root, se costum rom, nem akarok ilyenekkel szórakzni). A JB-vel a következő gondjaim vannak:
1. Stamina mód. Ez ugye arról szólna, hogy alvó állapotban levágja a mobilnetet és a wifit, és csak a whitelist-en szereplő alkalmazásoknak enged kommunikálni. Én egyedül az exchange fiókom szinkronizálását engedtem itt (15 perces frissítésre van állítva), ennek ellenére gyakorlatilag minden jön. (gtalk, play frissítés-értesítők, frissít az időjárás szoftver, stb). Mi lehet az oka? Kamu a stamina mód, és van valami, ami felülírja ezt? Vagy valami állandóan felébreszti a procit? De elvben a stamina a képernyőhöz van kötve, tehát ha nincs képernyő, akkor le kéne vágnia a netet és kész, nem?
2. A telefon a JB upgrade óta bizonyos beállításokra nagy ívben szarik. Ahogy itt is jelentkezett pár embernél, nálam is elkezdett hirtelen 20-30% energiát zabálni a rejtélyes phone alkalmazás. Hosszas kutakodás után kiderült, hogy a maps helymegosztás-beállításai miatt állandóan hozzá akar férni a cellainfókhoz, ha itt kicsekkolom a helyzet automatikus firssítését, akkor elvben nem wakelockol állandóan a cucc. Ezt kilőttem, a phone alkalmazás fogyasztása drasztikusan visszaesett, a phone alkalmazás ettől függetlenül még mindig rendületlenül wakelockol, és a maps még mindig mutatja a helyzetem a térképen (GPS kikapcsolva, tehát valsz cellanfo alapján teszi ezt, egyébként meglehetősen pontosan). Nekem olybá tűnik tehát, hogy a maps még mindig baszkurálja a cellainfókat rendületlenül.
A másik x akta jelenség: az idokep.hu alkalmazását feltettem, szépen beállítgattam az automatikus frissítési szabályokat. (A dolgok nagy részét óránként és csak wifin). Ennek ellenére az idokep több mega forgalmat generál a háttérben. Természetesen a stamina módra is nagy ívben tesz a srác, pedig nincs a white listen. Azonos beállításokkal ICS alatt naponta max 200 Kb volt a háttérforgalom. OK, ez lehet applikáció hiba is, de nem hinném, mert akkor a play tele lenne fikázó kommentekkel.
3. az már csak hab a tortán, hogy az adatforgalom mérő szerint az android OS elkezdett napi 10-15 megákat forgalmazni a háttérben, ICS alatt ez sem volt egyáltalán jellemző.
Ötlet?
Vagy gyalu, és tiszta felrakás SUS-al? PCC-vel frissítettem és nem nulláról, de ennyire szétcseszné egy ráfrissítés a rendszert? Utóbbihoz nincs sok kedvem. -
darvinya
titán
Én egyedül az exchange fiókom szinkronizálását engedtem itt (15 perces frissítésre van állítva),
Emiatt nem megy Stamina-ba, mert a 15 perc túl rövid intervallum.
A bekapcsoláskor rövid leírásába ott van, hogy letöltések folyamata nem szakad meg.
Magyarán ez azt jelenti, hogy mikor letöltés van, de a képernyő lekapcsolásakor folyatatja.Igen ajánlott a tiszta telepítés.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
roland091
senior tag
érdemes csinálni 1 teljes gyalulást sus-al, és a tárolót és üríteni, a stamina mode-os betegség az elején nekem is előjött nekem olyat is produkált hiába adtam hozzá a whitelist-hez akkor se jött semmi XD aztán mióta csináltam 1 teljes takarítást az ilyen gondok meg szűntek
[ Szerkesztve ]
-
Needfor
tag
válasz razorka777 #19561 üzenetére
Szerinted jobb lesz mint a gyári???? szerinted ebbe lesz
auto fényerő és alsò világitás?
Moon breaker 2.0 raktad fel vagy az 1.0?[ Szerkesztve ]
Xperia P// Jb// phantom kernel
-
Needfor
tag
válasz razorka777 #19563 üzenetére
Meg kellet volna próbálni a 2.0 hátha azz jobb lett volna
Hogy hogy nincs a legtöbb kernelbe, cm-be cpu huzás?Xperia P// Jb// phantom kernel
-
retexis
tag
Ha esetleg van valakinek fölös ezüst színű alsó és felső kupak akkor szóljon.
-
darvinya
titán
Mivel látom egyre több mindenkinek kell alkatrész, ezért összekellene gyűjteni és egyszerre megrendelni.
Aki vállalná az is jelentkezen!
Én nekem nincs semmilyen számla így én nem vállalom, és nehézkes lenne.
(#19567) tarakos
Én mondtam, hogy korrektek nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Pigmeus_1
tag
Sziasztok!
Ma reggel megérkezett a Szingapúrból rendelt alsó sávom. (2500Ft szállítással együtt)
Meglepett, mert 8 nap alatt itt volt, közben minden egyen lépésről (rendelés fogadása, csomagolás, szállításra várás, szállítás) e-mail értesítést küldtek, és a csomagolás nagyon rendben voll!!!Egy bubis boríték rendesen megcímezve, benne egy műanyag doboz, abban egy zárható zacsi és abban az alkatrész! (Nagyon komolyan védve volt)
Rendeltem egy alsó kupakot is, de az Bajáról kellene, hogy jöjjön. Nos az ma egy hete lett rendelve de még semmi hír róla... Se visszajelzés, se csomag... Nevetséges!
Csak egy lelkes felhasználó...
-
Pigmeus_1
tag
válasz darvinya #19566 üzenetére
Tényleg azok!
Nézegetem, hogy mit lehetne rendelni még, de nagyon nem találtam semmit. Egy csavarhúzó kellene talán a burkolat leszedéséhez, de azt nem tudom, hogy a P-hez mekkora is kell. Van otthon egy de pont egy mérettel lehet nagyobb mint ami kellene...
Stamina mód:
Most én is bekapcsoltam, hozzáadtam a kivételekhez pár programot (Whatsapp, Gmail, Gtalk, Üzenetek) és működnek is, csak éppen a LED-et nem villogtatja a teló. Mit kell hozzáadni még, hogy LED jelzés is legyen?[ Szerkesztve ]
Csak egy lelkes felhasználó...
-
darvinya
titán
válasz Pigmeus_1 #19569 üzenetére
Ott van leírásomban ami segít a házilag alsósáv cseréjéhez.[link]
Lehet, hogy be kellene rakni a Téma Összefoglalóba, de nem mindenki annyira ügyes.
Ráadásként még javítanom kell, mert kimaradt egy lépés és hozzátartozó figyelmeztetés.
Ezt holnap meg is csinálom.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
calamites
őstag
A profibbaktól kérdezném, hogy a telefon OTG kábelen keresztül valami módon láthatja a Nikon d60 fényképezőmet?
Elsőre nem sikerült, de lehet, hogy van valami trükkje, esetleg valami app?
-
freemanone
addikt
válasz darvinya #19573 üzenetére
Én egy Xperia U-t kötöttem össze P-vel nemrég próbaképp (bár ehez a U-n van SD mounter is, ami bekapcsolja mass storage módot, mert MTP-vel nem megy), de nem sima otg kábelen, hanem tölltőssel. Szóval működhet a fényképezővel is, de helyhez kötött, hacsak nem valamilyen usb power bank-ról van hajtva.
[ Szerkesztve ]
-
calamites
őstag
válasz freemanone #19574 üzenetére
A fényképezőnek van saját aksija, tehát ott az energiaigényt megoldja magának, és nem simán otg-n megy, hanem a fényképezőhöz kapott adatkábel+OTG.
-
darvinya
titán
válasz freemanone #19574 üzenetére
Ez jó.
Amit beraktam ide avval próbáltadSajnos még evvel sem ment az A-DataClassic 500Gb-s HDD.
Lehet EP800-as kevés hozzá, a másik meg nincs.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
freemanone
addikt
válasz calamites #19575 üzenetére
Jogos, viszont akkor arra tippelek hogy MTP módban csatlakozik a telefonhoz és ebben az esetben az én próbálkozásomnmál a P-n nem történt semmi. Nem reagált semmit a másik telefon jelenlétére, de amint átváltottam MSC módba már meg is jelent az értesítési sávban, hogy háttértárolót érzékelt. Esetleg ezt lehet állítani a fényképezőben? Van valami ehez hasonló opció?
(#19576) darvinya: igen egy olyan kábelről van szó.
-
darvinya
titán
válasz freemanone #19577 üzenetére
Mekkora töltővel használod?
Én is pont ezt mondtam, hogy MTP módhoz driver kell, de MSC-t bármikor kezeli.
Sajna MTP egyirányú(nem a kommunikációra gondolok) driver.
Más nemsokára megcsinálom úgy a kábelt, hogy ne csak töltővel lehesen használni.
Hanem menjen eredeti módon és ezt automatikusan felismeri majd, hogy töltő nélküli.[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz darvinya #19578 üzenetére
közben nekem is leesett, csak elsőre nem raktam össze a képet.
Két töltővel is tudom használni egyszerre, mert ha az otg kábel végére teszek egy usb hubot, ahoz szintén van egy power cord, aminek usb végződése van. Például xbox360 kontroller+hdd+egér+billentyűzet+pendrive már nem ment egy gyári EP800-as 850mAh töltővel, viszont van egy EP850-es 1500mAh töltőm Xperia Play-hez, azzal már elbírta, de a telefon csupán ~200mAh-ot kapott ekkor. Tehát ha használva van, ez max késlelteti a merülést, de két töltővel már elég szép arzenált ki lehet szolgálni.
Más: az korrekt, én toltam bele egy pici kapcsolót a sense láb és a elkó közé. viszont az automatikus felismerés érdekelne, hogy mitől függ.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz freemanone #19579 üzenetére
Hát pont ezért kellene nekem is EP850-es.
Ha valaki jelentkezne aki összeszedi a rendeléseket, mert kellene a töltő és egy új k.fólia.
elkó közé ???
Nem inkább ellenállás.?
Mert az elkó polarizált kondenzátor, nem ellenállás.[ Szerkesztve ]
-
Pigmeus_1
tag
válasz darvinya #19580 üzenetére
Én levettem a gyári fóliát mert volt rajta 3 mély karc. Próbálkoztam mindenféle fóliával de hamar karcos lett mind. (volt ami 1 napig bírt csak)
Most 2 hete nincs rajta semmi és még egy hajszál karc sincs sehol! Ez a gyári üveg igen jól bírja!!! Nem is rakok rá semmit!Csak egy lelkes felhasználó...
-
Deck
titán
Többet nem mondthatjátok, hogy nem adtam esélyt a JB-nek fenn van de rakon vissza az ICS-t. Csak a baj van vele.. Bugok amiket írtam továbbra is vannak sőt van még pár. És igen jól raktam fel nem vagyok kezdő. Többet nem idegeskedek miatta
PS5
-
zerdelyi
tag
válasz roland091 #19560 üzenetére
Látom, hogy neked custom romod van, de amúgy, ha az ember egy teljes törlés után gyári romot szeretne feltenni, melyik stoctot ajánlanátok? Az OTA, SUS-al, vagy a topikösszefoglalóban található valamelyiket Flashtoollal? JB-re gondolok természetesen.
KösziiPhone 8 - 64 GB + Watch S 4 Nike + AirPods
-
laca19
csendes tag
Viszem vissza T-hez gariba a telót, mert meghalt a hangszóróm, nem hallok semmit ha telefonálok. Kérdésem az lenne, hogy a topik összefoglalóban levő 6.1.1.B.1.54 ICS-t felteszem az úgy jó, hogy ne kössenek bele?
-
perzeus
tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni!
Xperia P vagy Ion? Melyik a jobb választás, és miért....Köszi
Gábor
-
őstag
válasz perzeus #19590 üzenetére
Véleményem szerint az ION sokkal nagyobb és más szempontból is más osztályba tartozó versenyző. Így ha az alumíniumot nem számoljuk, akkor az Xperia S-el illene összehasonlítani!
Ha viszont az összehasonlítás alapját kizárólag a fém képezi (van itt elég fémfetisiszta), akkor maradjunk is annál. Azaz a külsőnél. Itt viszont már szubjektív a pálya. Melyik fém telefon tetszik?
Nekem a P, mert kisebb, az ION túl nagy lenne Továbbá alig van ezüst fém telefon a piacon... így hát elég egyedi.Meliora sunt bono inimica
-
Hegyirabló
veterán
Ekkora egy hulladékot, mint a Jelly Bean. Miért?
- Eddig ha bejövő hívásom volt, egyszerre indult a rezgés és a csengőhang. Most először rezeg kettőt, csak utána kezd a csengőhang szólni. Ha eddig ment szinkronban, most miért nem?
- A szájbalökött SMS-ből nem akar eltűnni az értesítés, hogy üzenet jött. Megint csak miért?
- A hangtárcsázó használhatatlan. Miért?
Egyelőre ez a három, meg néhány esztétikai probléma, de úgy érzem hamarosan frissítenem kell!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
őstag
válasz Hegyirabló #19595 üzenetére
Kicsit vissza az ollókkal.
Ha csak ez az apró gondod van, akkor Te vagy az egyik legszerencsésebb JB felhasználó itt. Vannak ennél durvább tapasztalatok is.
Visszaolvasás után rájössz erre.
Csengőhang ICS alatt nekem: előbb rezzen hosszan, majd cseng. Pedig gyári csengőhang... és ettől még mégsem hulladék. Egyéb maszek csengőhangnál érdemes megnézni, hogy az milyen formátumú stb.. Ha egy 5MB-os 320CBR-es mp3, akkor lehet, hogy lassan tölti be, és addig 2-t rezzen. Ez csak egy tipp.Nagy szerencse, ha nem vagy megelégedve a JB-vel, akkor fel tudsz rakni egy jó ICS-t, a téma összefoglaló szerint. Hogy ez milyen hátránnyal jár? Semmivel! Jó hétvégét! és egy kicsit Take it easy
Meliora sunt bono inimica
-
darvinya
titán
Én örülök, hogy előbb rezeg és utána rezeg-cseng, mert így nem kell némítanom a telot hogy másokat ne zavarjon.
SMS mindig eltűnik a megnézem mi áll az SMS-ben, de ahhoz be kell menni az SMS-be.
Hangtárcsázás csak angolul tud.
(#19596) bluemirage
Nálam minden oké.
Április 27-e óta van fent pedig adok rendesen a rendszernek.[ Szerkesztve ]
-
wmzr
csendes tag
Nálam JB alatt a telefon funkció hibái egy újraindítással eltűntek, azóta ez a rész tökéletes. (Elsőre iszonyat idegesítő volt, másodperces késések, fél perc rezgés után kezdett csak el csörögni, stb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest