-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
psajti
aktív tag
Most tervezem egy ilyen teló vásárlását... sokat gondolkodtam hogy ez vagy sgs2 de aztán nézegettem mostanában sokat panaszkodnak a galaxy kijelzőjére, hogy foltos meg "beég" stb... meg igazából a P-nek a mérete az ami nekem ideális is lenne... szerintetek nem fogom megbánni ha ilyet veszek és nem a nagy "slágertelefont"?
-
Krisz0630
senior tag
Szerintem nem fogod megbánni. Én is a két telefon között variáltam és nem bántam meg, hogy a P-t választottam. Anyaghasználatra sokkal jobb a Sony és hát csak 2012-es modell szemben az S2-vel ami ugye tavalyi. A kijelző felbontásban és fényerőben is veri az S2 Amoled-jét, és személy szerint nekem jobban tetszik a Sony UI-ja, mint a Touchwiz (pedig én HTC-ről váltottam,de a Sense már nem is nagyon hiányzik) .
És legalább nem néptelefon, mert minden negyedik embernél már S2-t látok, és véleményem szerint a P formaterve is sokkal egyedibb, mint a legtöbb mai telefon "tepsi" formája
[ Szerkesztve ]
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
_Dumber_
őstag
Én dolphin minit , és azon sem akad.
Egyébként érdekesek ezek a tesztek.
NINCS olyan telefon ami néha néha nem reccen meg. Még a 4 kendermagos is van mikor gondolkodik.
Az igaz, hogy képek nézegetésénél olykor várni kell mire megkapod a teljes felbontást, de próbáljátok ki Spicán , egyből nem panaszkodnátok -
psajti
aktív tag
válasz Krisz0630 #1702 üzenetére
igen bennem is hasonló érvek fogalmazódtak meg... egyébként mi a helyzet a fémes rész kopásával? normális használat mellett tokban tartva gondolom sem a fekete sem a szürke változattal nem lesznek bajok? Van esetleg valami olyan dolog ami miatt mégiscsak jobb lenne feketét vagy szürkét választani? Mert igazából mind2 tetszik ugyanannyira szóval legalább valami jó kis ellenérv segítene a döntésben..
-
-
Fekka
tag
válasz egykori #1705 üzenetére
Nekem fekete van, sztem iszonyat jól néz ki
A feketénél az usb aljzat a gyenge pont, én mindig óvatosan rakom fel töltőre, hiszen ott lekophat a fekete festés...ugyanez igaz a karcokra is - ha megkarcolod a fémet, akkor előbújik az alumínium. A műanyag részek nem ütnek el, csak éppen annyira, amennyire még jól néz ki.
Gondolom az ujjlenyomat ezen jobban meglátszik, mint egy ezüstön, de ez sem gyűjti őket, ami kevés megragad rajta, kb azzal le is törlöm, hogy beteszem a tokba -
Fekka
tag
-
psajti
aktív tag
egyre jobban várom hogy megvehessem már a telefont... most már azt is sikerült eldöntenem az utolsó pár hsz. alapján hogy inkább a szürkét venném és akkor ez esetleges sérülések sem lennének annyira szembetűnőek mint a fekete esetén. nem tudom hogy fogom kibírni még kb a nyár végéig mire megvehetem de addigra legalább remélhetőleg már lesz rá sok főzött rom stb..
-
Damage401
senior tag
Nincs valakinek kedve az első Hsz.t megformálni és minden lehetségest leírni. Ált. kérdésekre válaszolni, nem lenne annyi ismételt kérdés csak az első hsz. rávilágítani. Mint ITT
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Damage401
senior tag
válasz spawn21 #1713 üzenetére
mint az Xperia S topikját veszed alapul. Kicsit átformázod. Fogalmazod. Másabb kérdésekre világítasz rá. Miért ajánlod és a többi.. Nekem könnyű tanácsot adni, mivel nem én dolgozok vele.
[ Szerkesztve ]
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
xtibi
tag
Hello,
Azt hiszem a héten megveszem ezt a telefont. Amolyan utolsó check-ként egy kérdés:Az akksi a 1,5-2 napot valóban bírja rendes használat mellett (adatforgalom egész nap, wifi olykor, telefonálás kb. 1-1,5 óra, frissülő mail, naptár, stb.), amit itt sokan írtok?
Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
_Dumber_
őstag
Normális térerő mellett:
hétfő reggel 6-kor töltőről le - azóta:
Állandó mobilnet bekapcsolva.
kb 1 óra wifi.
kb 1 óra böngészés
kb 1,5 óra telefon.
2 nap ébresztés.-- most tettem töltőre 10%-nál (szerda 23 óra)
Ami igazán le tudja használni az a hullámzó mobilnet (rossz térerő), valamint a képernyő. (sok netezés és piszkálás).
Ha a 2 dolog egyszere jön, akkor napi 2 töltés is kell neki. (Volt nap, hogy le se tettem és akkor 2x kellett tölteni.)[ Szerkesztve ]
-
Damage401
senior tag
Hétfőtől én is közétek tartozok, akkor érkezik meg a kicsikém
-
spawn21
veterán
megkaptam az infókat, hogyan is kell első hszt csinálni!
remélem a napokban kész lesz már.....
s24U+15p
-
MMaister
csendes tag
Koszonom
A GPS problema ugy tunik megoldodott. A software volt a gond. Mindenki ovakodjon a CoPilot Live megvasarlasatol!!!!!Viszont a plexilapok kozti buborek nagyon idegesito. Annyira nem latvanyos, es nem szeretnek hetekig a javitasra varni, de azt hiszem visszaviszem. Az araaert elvarom, hogy legyen tip-top.
A szinnel kapcsolatban en mindenkit ovnek a feketetol aki nem tartja folyton tokban. Az aluminium ellentetben a muanyaggal nem rugalmas. Ha leejted deformalodik es a festes pedig lepattan. Bar szerintem normal hasznalattol igy is -ugy is egy ido utan az eleknel es a hatlapon (a kopasnak legjobban kitett reszek) elo fog bujni a fem szin.
[ Szerkesztve ]
-
xtibi
tag
Ma bevásároltam magam a klubba. A vas a csomagtartóban lapul még gyári dobozában, bontatlanul. A ma estém adott...
Feketét vettem (az acél a Legend-nél sem tetszett), ha elkezd kopni levakarom a színt és marad az acél.A telefonon gyárilag van fólia? Érdemes rá venni? Mennyire sérülékeny a kijelző? Tudom, hogy karcálló meg minden, inkább a tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.
Ha érdemes venni, mit javasoltok. Az ebay nekem is barátom, de fóliában még nem volt tapasztalatom (Moto Defy-re nem kellett, az tényleg bírta a GG-vel)Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
TomWexX
addikt
-
tommjee
senior tag
Sziasztok szerintetek megérné lecserélni a Galaxy S2-es készülékem egy Xperia P-re ?
-
Pepeninho
őstag
válasz tommjee #1734 üzenetére
Nem feltétlen.
Anyaghasználat P > Samu
Képernyőméret P < Samu
Proci P < Samu
Memória P < Samu
HDMI P > Samu
3-2 ha így nézzük. Nálam a Sony egy korrektebb, jobb telefonnak számít, ezért maradnék amellett. Ha esetleg egy 10est rádobnának akkor probléma nélkül cserélném.
Ps4, Xiaomi 11T
-
klai
csendes tag
Hali!
Én egy hete nyüstölöm a P-t. Sajnos ahogy észrevettem engem is érint a hálózateldobálós probléma. Naponta legalább 1x biztosan csinálja. Természetesen napközben, amikor esetleg hívnának... Többiek mennyire tapasztaljátok hasonlóan?
-
Krisz0630
senior tag
Egy furcsaságot fedeztem fel a szoftverben (legalábbis a HTC után az mert ott lehetett állítani), hogy a Timescape facebook widgetnél nem lehet beállítani csak azt hogy kézi vagy automata frissítés. Az automatánál nem lehet megadni időintervallumot (pl. óránként vagy 3 óránként), hogy mikor frissítse az ismerőseim posztját. Ha pedig automatára állítom akkor pedig azt veszem észre, hogy körülbelül 15 percenként szinkronizál, ami elég sűrű nekem.
Érdekes módon az időjárás widgetnél nem ez a helyzet, ott lehet rendesen állítgatni a dolgokat.
-
Krisz0630
senior tag
A telefonon tényleg van fólia gyárilag? Nézegettem és jó megvilágítás mellett nagyon úgy tűnik, hogy tettek rá. Valaki szedte már le lesz a készülékről?
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Nekem egyszer volt eddig ilyen - nem tudom számít-e - vidéken egy vastag falú parasztházban. Akkor csak az újraindítás segített, kézi hálózatválasztás nem.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
xtibi
tag
Megvan bár a microsimre még várni kell (céges). Speedshop-ban vettem, a dobozban van USB+töltőfej, headset, HDMI kábel és tok.
Első tapasztalat: k**va jó, amire számítottam csak a kijelző sokkal-sokkal.
A 3D fényképező hátborzongatóan egyszerű és jó, de sorolhatnám bőven a többit is.
Érdekes, hogy a kisebb és műanyag MotoDefy után milyen könnyű, pedig fém meg nagyobb.
Nyilván van egy marék dolog, amit még tapasztalnom kell Motorola után. 2 óra masszív macerálás az első feltöltés után és még mindig vidáman van az akksiban.
Persze az akkuidő eleinte úgysem lesz túl Jedi, hisz minden rá van kapcsolva. :-)
Fólia szerintem is van rajta, legalábbis a képernyő tapintása nem az a rideg üveg.Kérdés:
Hogyan tudom a régi telóból az sms-eket áthúzni ebbe? (Motorola ->Sony)
Kell neki komplett merítés, hogy az akku beálljon?
A képernyőt mivel tisztítjátok? Nadrág szára, póló, ing, ami épp rajtatok van?Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
TomWexX
addikt
Grat!
- sms átvitelre passzolok, soha nem volt motorolám...
- Nem kell komplett merítés, használat előtt elvileg kéne tölteni 30 percet. (most olvasom hogy az megvolt)
- Én szemüveg-törlőkendővel szoktam tisztítani a kijelzőt.Ha esetleg nincs szükséged a bőrtokra, akkor szívesen megvenném.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
klai
csendes tag
válasz Hegyirabló #1744 üzenetére
Így van, csak a restart segít. De nekem Pest belvárosban jó térerő mellett is csinálja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest