Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz EnterR #46540 üzenetére

    Akkor veszem észre, amikor egy videó vágó szoftverbe be akarom dobni a video stream-eket, amik mondjuk az s8-al készültek. Ekkor az történik, hogy vagy nem lehet konstans fps-t detektálni, így én adok meg egyet, mondjuk ntsc, aminek az az eredménye, hogy a vágást követő renderelésnél a vágó program próbálja helyre tenni a frame rate-et, de mivel nem egyezik ezért a mozgás elmosott, vagy darabos, vagy interlaced jellegű lesz.
    Alternatív verzió, hogy beállítom kézzel a nem szabványos kerek 30 fps-t, ami közelebb van az ingadozó framerate-hez ott kevesebb lesz az artifact, viszont a szabvány hevc és uhd, bd szabványok ugye a 30 fps-t nem támogatják, mert olyan nincsen, hanem ntsc 29,97 van, így a renderelésnél alkalmazott modernebb kodek-ek egy része kiesik.

    Kényegében a telefon által felvett videók utófeldolgozásra alkalmatlanok. Ez a konkrét bajom vele.

    Ha csak le akarod játszani, akkor a lejátszó programok mivel a monitor és tv-vel nem tudják összehozni a telefon videóinak sebességét, ezért inkább azzal kompenzálnak, hogy vagy néha frame-et ugranak, vagy a folyamatos kép érdekében az idő nem fog lineárisan telni, tehát egyszerűen lejátszák úgy mintha 30 fps lenne.

Új hozzászólás Aktív témák