- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antibá
tag
válasz Arolotifar #15297 üzenetére
Htpc-ről akarom elérni a filmeket.
Jelenleg egy 500-as ssd van rádugva a shieldre.
Így az feleségem tudja sorozatokat nézni.
A hétvégén beleásom magam a témába. -
gabesszor1
tag
Sziasztok! Megint kérdezek, most más.. Most vettem plex passt, de nem akar HW transcodolni a gépem. Truenas scale, plexpasst bepipáltam, webes beállításokban HW transcode bekapcsolva, mégse. J4105b proci integrált vga-val. Ötlet?
Üdv, Gábor
-
stickermajom
addikt
válasz gabesszor1 #15303 üzenetére
Nem értek a Truenashoz, de nekem Dockerben például át kellett adnom az eszközt a konténernek. Itt is valami ilyesmit írnak: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz enginev3.0 #15302 üzenetére
De neki szerintem épp a Plex kliens kell a PC-re, nem pedig a Server, ha jól értem a Server a Shiled-en futna.
-
blakey
titán
válasz gabesszor1 #15303 üzenetére
Most vettem plex passt, de nem akar HW transcodolni a gépem. - a HW gyorsítás nem működik minden gépen. Ha arra van szükséged, akkor érdemes utánajárni, hogy a telepített gép megfelel-e a kritériumoknak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gabesszor1
tag
válasz stickermajom #15304 üzenetére
truenas scale-ban elég a settingsben bepipálni ami megtörtént. Elvileg!
Üdv, Gábor
-
blakey
titán
válasz gabesszor1 #15307 üzenetére
Mihez kell a HW gyorsítás? Jobb olyan lejátszókat használni, ahol nincs erre szükség, mert a kép- és hangminőség látja kárát. Milyen klienssel, milyen anyagot próbálsz lejátszani, valamint miből gondolod, hogy szükség lenne a gyorsításra?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
stickermajom
addikt
válasz gabesszor1 #15308 üzenetére
Ebben a videóban is azt mondja, hogy allokálni kell a GPU-t transcode-hoz: [link] Ez is megtörtént?
-
gabesszor1
tag
-
stickermajom
addikt
válasz gabesszor1 #15312 üzenetére
Akkor passzolok. Hátha valaki használ truenas scale-t még innen és tud rá válaszolni.
Még a Dockerből kiindulva: ilyenkor egy restart/redeploy nem kell?
-
ugyes
senior tag
válasz gabesszor1 #15298 üzenetére
Ha átadja neked a Telekom a stream linkeket, akkor megoldható. Kell hozzá egy xteve vagy TVheadend alkalmazás, amelyet egy saját szerveren futtatsz.
-
gabesszor1
tag
válasz stickermajom #15313 üzenetére
De, és megvolt már. Egyébként rollback után (nemrég lett új plex verzió) megoldódott, mostmár megy szépen a HW transcode.
Üdv, Gábor
-
gabesszor1
tag
Viszont a másik kérdés továbbra is fennáll. Magyar nyelvű trailereket nem lehet hozzátenni? Már minden létező helyem magyar a default, és metaadatokat is frissítettem, de csak angol a trailer.
Üdv, Gábor
-
ugyes
senior tag
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Régebben beállítottam open subtitle-t felirat letöltőnek de fogalmam sincs hol! Már mindenhol néztem de nem találom. Ehhez kapcsolódóan lehet még beállítani más felirat szolgáltatót? Ha igen hol?Melyiket ajánljátok? Most például a kiút sorozattal gyűlt meg a bajom mert mindenféle feliratot talált csak jót nem. Szerencsére infuse talált hozzá jót ( nem tudom az hol keres) de az utolsó részhez nem találtam jót. Persze eszembe jutott, hogy hbo maxon fent van és megnéztem ott 😄. A lényeg hogy máskor nem szeretnék így járni és inkább több lehetőség legyen felirat letöltésre azt szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Hasznal valaki innen plex servert infuse playerrel? Elvileg ehhez nem kell plex pass igy?:
Nem akarok atkodolni semmit es nem a plex playert hasznalnam. A Plex server kizarolagos dolga lenne kiszolgalni a mediat es biztositani a media infot.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
blakey
titán
válasz Snoop-y #15320 üzenetére
Igen, viszont nekem alapból van PP-m. Alap szolgáltatáshoz és egy olyan klienshez, ami nem igényel átalakítást, nem szükséges a PP. Infuse HW-ből mindent megold, nincs szükség átalakításra.
-
senior tag
válasz Snoop-y #15320 üzenetére
Igen, Infuse-t hasznlok a PLEX szerverrel AppleTV-n és egyéb almás cuccokon is. Jelenleg van Plex Pass-om, de csak kb fél éve, és azelőtt is ment, az Infuse-zal való lejátszás, Plex Pass nélkül is.
Csak halkan jegyezném meg: a Plex szerver lényege a transzkódolás - ha remote-ban használod - ugyanis így pl. igen komoly mobil sávszélességet és mobiladatmennyiséget spórolsz. Meg különben is. De én is pont azért használok Infuse-t, hogy az otthoni kliensek felé ne akarjon transzkódolni a szerver.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Snoop-y #15324 üzenetére
Alap szolgáltatás pl. az adatbázis elérése/kezelése, Plex oldalán megtudod nézni, hogy mi a PP lényege. Infuse esetében nem probléma a PP hiánya. Ha vannak zenéid, akkor azt más programmal kell megoldanod.
-
blakey
titán
válasz Snoop-y #15326 üzenetére
Akkor nem értem a kérdést, hiszen előfizetés nélkül is használható a Plex, még Plex klienssel is. A PP extrái nem befolyásolják az alapszolgáltatásokat, azaz biztosítva van az adatbázis elérése és azok lejátszása, nincs minőség korlátozás. Embyt használsz, szinte ugyanaz csak pepitában.
-
Multibit
nagyúr
válasz stickermajom #15328 üzenetére
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Linux topicba tettem fel eredetileg a kérdést, de ide is bedobom a gondomat, hátha gyorsabban kapok választ: [link] .
Remélem van valakinek valami tippje vagy ötlete. Előre is köszönöm.
https://ingatlan.com/33821564
-
Shanagyur
újonc
Sziasztok,
ismét lenne egy plex-es kérdésem, hátha tud segíteni valakiA problémám az, hogy a "generating video preview thumbnails" be van állítva, direkt ütemezett feladatként és ezt szeretném is meghagyni.
DE, azt vettem észre, és ami zavar, hogy minden egyes alkalommal amikor a szerver elindítja az ütemezett feladatokat (01:00-tól 07:00-ig), akkor újra legenerálja a preview-kat, azoknál a tartalmaknál is, ahol ezt előző nap már megtette.
Mit lehetne ezzel tenni? Én állítottam vagy nem állítottam be valamit megfelelően, vagy ez ilyen "ismert" hiba?
plex server windows10-en fut, 1.32.6.7468 Verzió, plex pass van
-
Imi1981
veterán
Itt [kép] mobil alkalmazásban ha rányomok csak helyi hálózaton lévő eszközön tudom megosztani /lejátszani amit akarok . Ezt be lehet valahol állítani, hogy távoli külső hálózaton lévő eszközre is ki tudjam küldeni? Néha jól jönne mikor családból nem találnak valamit (kicsit ügyetlen némelyik) és én el tudnám indítani a lejátszást itthonról. Ez emby-n működik és nagyon jól de már nem szeretnék emby-t használni mert minden eszközön át álltam plexre.
-
Dani_kp
addikt
válasz code1005 #15334 üzenetére
Köszönöm a segítséget . A leírás alapján raktam fel, elvileg most már jó, de a teszt csak holnap lesz.
Annyi, hogy így nem programból, hanem böngészőn keresztül üzemel a dolog.Amúgy a kérdésedre a válasz...nem teljesen idegen tőlem az informatika, sem pedig a linux, de még így is csak második nekifutásra sikerült (elsőre valószínűleg kihagytam az egyik lépést) feltelepíteni. Na már most egy átlag user már ott abba hagyja az olvasást, hogy parancssorból . Így adja magát, hogy gui alól csak 3 kattintás ezért is úgy próbáltam, meg mint írtam 1 hónappal ezelőtt is úgy csináltam és nem volt semmi gond.
De mindegy is, a lényeg hogy elvileg már üzemkész a dolog .https://ingatlan.com/33821564
-
Biga123
addikt
-
Shanagyur
újonc
válasz stickermajom #15332 üzenetére
szia, igen, főleg sorozatoknál + ha valamiért a credits és előzetes detection nem pontos
-
Shanagyur
újonc
válasz enginev3.0 #15337 üzenetére
Scheduled Tasks "hivatalosan", ha jól emlékszem
preview generálás, credits és különböző markerek generálása, keresése, cache fájlok eltávolítása, stb. -
Shanagyur
újonc
válasz Aszpirin #15333 üzenetére
azért kétlem a szerverhibát, mert a logban hibát nem találtam, és hely is van azért még a HDD-n, szóval még erre se tudok tippelni
valamiért a korábban legenerált preview-kat nem látja / törli és kezdi elölről, ezért gondoltam, hogy esetleg valami bibi a beállításokban lenne -
Shanagyur
újonc
válasz enginev3.0 #15343 üzenetére
áh, sorry, félreértettem akkor
itt vannak, az [ütemezett feladatok] és a [könyvtárak általános beállításai] -
Ronam
addikt
Sziasztok,
Most látom a Plex beállításoknál, hogy van Netflix, Disney+, stb..
Ezeket hogy lehet beállítani, hogy a tv-n is látszódjanak?
Be van pipálva a Netflix, HBO Max, és Disney+, de sehol nem találom a tv-n.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Azok csak ikonok, linkek, amik az adott eszközre telepített alkalmazásokat indítja el, tehát ha telepítve van az NF, akkor elindítja.
-
ugyes
senior tag
válasz UberMutant #15349 üzenetére
Plexamp-pal is. Ez működik már PlexPass nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest