- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmorepapa
csendes tag
Sziasztok,
miert lehet hogy a PLEX pár napja, egy frissités óta nem olvassa be a filmek/sorozatok
adatait automatán és kézi kereséssel sem. Találkozott vele valaki? -
zseko
veterán
válasz enginev3.0 #15798 üzenetére
Jaja, a hdd-n külön alkönyvtárban van például a koreai, kínai, japán. Vagyis így néz ki:
Viszont a Plexben már mindet külön-külön adtam hozzá ugyanahhoz a(z Ázsiai nevű) könyvtárhoz. Ezt felejtettem el és szimplán megadtam a(z Asian) főkönyvtárat.
Ez egyébként csak a sorozatoknál okoz problémát, ugyanis a filmeknél is külön alkönyvtárban vannak az összetartozó részek (pl. a lentebb is említett Die Hard, de a karatés filmeknek is egy saját alkönyvtára van a filmeken belül), de csak a főkönyvtárat (Filmek) adom meg. Legalábbis ott nem tapasztaltam semmi hibát eddig.
Azért így csinálom, mert nekem így tetszik Meg számomra így strukturáltabb, mint ömlesztve beszórni mindent egy könyvtárba. Persze kicsit macerásabb vele így foglalkozni, de nekem jobb.
A filmcímeknél megérte beállítani hogy az eredeti nyelven mutassa, így gyakorlatilag tökéletesen megcsinálta a gyűjteményeket, viszont lett egy - általam legalábbis nem várt, mert nem gondoltam bele - következménye: a kínai, indiai, hindi, svéd, cseh, és mindenfajta nyelvű filmcímek
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz stickermajom #15800 üzenetére
Nézegettem már régebben amit ajánlasz, de arra jutottam, hogy ez azoknak jó - némi túlzással - akik 'ész nélkül' töltögetnek mindent. Na meg azért azt az egy hetet ne úgy vedd, hogy éjjel-nappal csak azt csináltam Ennek is a tetemes részét az egzotikusabbak valós nevének megtalálása jelentette. Egyébként is csak egyszer kellett megcsinálni, a későbbiekben esetleg bekerülő tartalmakat bőven lehet kezelni. Főleg nálam, annyira elenyésző az a pár havonta esetleg egy-egy tartalom, mivel minden is van előfizetve, így 99%-ban online nézek. Bőven van annyi a listán, hogy felesleges mellette töltögetni, na meg tetemes részük nem ér annyit hogy én azt tárolgassam.
Más, hogy emellett engem még a gondolata is irritál a 'bd.rip.remux.x264.dv.hdr.aac.1080p.joskapista.release' fájlneveknek, herótom van a pontoktól is benne pl., és már a torrent kliensben át van nevezve minden, hogy még ott se lássam. Még akár egy ötven részes sorozat is csak alig pár perc lenne még egyesével is. A fentebb írt filmnézési szokásom miatt pedig bőven kezelhető, ha úgy adódna.
HR24.hu
-
azka79
aktív tag
válasz szmorepapa #15801 üzenetére
Én találkoztam, Synologyn fut a szerver. Egy újratelepítés mindig megoldja
-
Redundant224
újonc
Sziasztok!
Adott egy gép, amit szervernek szeretnék használni. Jelenleg eléggé félkész állapotban van, mert az ECC-t támogató alaplapot még várja (elég húzós árban mennek, így még 1-2 hónap biztos lesz, mire rászánom magam, és veszek egyet hozzá).
Jelenleg egy i3 9100 van benne (ez marad is), egy sima alap gigabyte lap (pontos típust nem tudok) és 16GB GSKILL Ripjaws 3200MHz Cl16-os ram.
Unraidet tettem fel rá, de az sajnos nem tud olyan sebességet produkálni, mint a Truenas (SSD-ket tervezek beletenni HDD-k helyett, és 10 gigabites hálózatra kötném rá), így arra szeretnék áttérni.
Unraiden a plexet feltettem, beállítottam a hardveres transzkódolást, és működött is szépen: 4db 4k-s filmet tudott egyszerre 1080p-be átalakítani.
A Truenas Scale-t feltéve több problémába is ütköztem. A telepített qbittorrent nem mindig volt elérhető, pedig azt jelezte a rendszer, hogy fur az alkalmazás rajta. Amikor sikerült egy-egy ilyen kihagyás után elindulnia, az addig összes hozzáadott és már letöltött torrentet újra elkezdte rend szerint letölteni. A konfig mappája külön datasetben kapott helyet, de az alkalmazásoknak adtam hozzá full access-t, szintúgy a letöltések mappának, ami SMB-bel meg is lett osztva.
A fő probléma nem is itt van, ezt talán valahogy össze tudom szenvedni, hogy működjön rendesen.
A fő probléma a Plex-szel van.
Beállítottam a transzkódolást elvileg, telepítésnél ugyan 5 GPU-t listázott ki, de elvileg az 5-öst kiválasztva adja át a plexnek a legnagyobb erőforrást a rendszer.
Plexen belül ki is volt írva az integrált videokártya neve, amit kiválasztottam, viszont egyetlen sávot tudott nagynehezen kipréselni magávól transzkódolással, míg a CPU kihasználtsága 95% környékén mozgott, amiből arra következtetek, hogy továbbra sem a GPU-t használta a transzkódolásra.
Valakinek sikerült megoldania a transzkódolást Truenas Scale alatt? Mi lehet a probléma?
Még ami érdekes volt, hogy ha a plex config mappája nem a letöltések mappán belül volt, a plex nem talált semmit a letöltések mappában, pedig ugye az alkalmazásoknak adtam full access-t a mappához, így a plexnek is kellett volna látnia benne mindent.
Nem szeretnék az unraidnél kikötni, pedig egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy az maradt...
Nem is a licensszel lenne a gond, hanem a segességgel, és nem szeretnék emiatt pluszba cache nvme meghajtókat beletenni a gépbe...
A segítséget előre is köszönöm! -
carrionxxx
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék otthonra egy NAS-t, legfőképp Plex media szervernek.
Egy Synology DS120j szerintetek elég lenne? Full HD felbontás nekem elég.Köszönöm a segítséget!
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz carrionxxx #15806 üzenetére
én nem vennék erre ilyet. kis túlzással néha még az "alap" dolgokban is lassú.
de kérdezz rá syno topikban, hogy használ-e valaki ds120j-t plex szervernek és mik a tapasztalatai. [link] -
szkutyi
addikt
válasz carrionxxx #15806 üzenetére
Ha nem kell transkodolni, elég egy olcsó 10 éves laptop is..nekem is az van...usbn rajta a 4 terrás hdd, gigabit lan, és megy gond nélkül.xd
-
ugyes
senior tag
válasz szkutyi #15808 üzenetére
Abban nem ARM processzor van, mint a DS120j-ben, ha jól sejtem.
@carrionxxx: vehetsz egy olcsóbb mini pc-t ~50eFt körül vannak, amelyre felteszed a Plexet és kényelmesen kiszolgál. Ha sok adatod, stb. van, akkor egy külső HDD rack-be még veszel SSD-t/HDD-t. Valamennyivel több áramot fogyaszt majd.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Redundant224 #15805 üzenetére
Plex pass-od van? Mert anélkül nem fog működni a hardveres transzkódolás, csak a szoftveres.
Mi alá kell írás?
-
atomstefi
csendes tag
válasz szmorepapa #15801 üzenetére
Nekem pár hónapja volt ilyen. Itt tanácsolták az Urak, hogy indítsam újra a NAS-t. Jó is lett rögtön
-
Reinhardt
őstag
Hello,
Mult heten meghalt egy HDD a NAS-omban, RAID 0 volt, szoval ment minden.
Kicsit kodos volt, hogyan kell beallitani a PLEXet, mert evekkel ezelot csinaltam.
Letrehoztam egy Film es egy Sorozat konytarat. Valami szamomra erthetetlen okbol a Film konyvtarban levo dolgokat behuzza, a sorozatokban levoket viszont nem, kiveve az elso sorozatot.
24 volt az elso sorozat amit ratoltottem, es gond nelkul hozzaadta, a tobbi kesobb kerult ra, es nem hajlando hozzaadni.
Barmi otlet? -
stickermajom
addikt
válasz Redundant224 #15805 üzenetére
Szimpla Debian Dockerrel nem lehet jó? Unraid és a Truenas is egy felesleges middle layernek tűnik az esetedben.
-
Redundant224
újonc
válasz sziszi-fuszi #15810 üzenetére
Van. Írtam is, hogy Unraiden sikerült hiba nélkül működésre bírnom.
-
Redundant224
újonc
válasz stickermajom #15814 üzenetére
Nem lenne rossz azzal sem, bár nem érzem magam annyira profinak, hogy azon mindent jól beállítgassak.
Az unraiddel és a truenassal "fogva van a kezem", és vezetve vagyok mindenben, míg linuxon macerásabb beállítgatni mindent.
Szoftveres raidet szeretnék, mert nem csak plexre, hanem nasnak is használnám.
Itt minden le van egyszerűsítve: SMART tesztek, alkalmazások telepítése, stb (bár a truenas esetében pont hogy nem megy az alkalmazás rendesen, de az más kérdés ) -
sziszi-fuszi
senior tag
-
Reinhardt
őstag
válasz Redundant224 #15818 üzenetére
Azt nyomkodom folyamatosan, de ne nem nem tortent semmi.
Letoroltem 24-et, uj scan, semmi.
Atmasoltam a letoltott Andor-t es Firefly-t, eredeti nevekkel, a szepen atnevezettek melle, es scan, igy behuzta mindkettot.
Szoval toroltem a teljes Sorozatok konytarat, es megadtam a letoltest konytarat a TV show-khoz, amiben 3 konytar van, 24/Andor/Frirefly.
Erre megint csak a 24-et huzta be.
Volt mar valakinek olyanja, hogy egy film/sorozat igy betesz a PLEXnek? -
Reinhardt
őstag
24 S01E01.mkv
Andor S01E01.mkv
Firefly S01E01.mkv
Ugyanugy, mint ahogy 100 masik sorozatom volt, meg 1 hete.most a Download konytarban meg:
24.S01E01.720p.BluRay.DD2.0.x264.HUN.ENG-pcroland.mkv
Firefly S01E01 Serenity 720p BluRay DD5.1 x264.HuN-TRiNiTY.mkv
Star.Wars.Andor.S01E01.1080p.DSNP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265.HUN.ENG-PTHD.mkv -
zseko
veterán
válasz Reinhardt #15821 üzenetére
Lehet felesleges, de nálam például a sorozatok közel 100%-nak a könyvtár neveiben is benne van a dátum. Tehát például
Firefy (2002)
Andor (2022)Egyébként ha jól értelmezem, ezt írja is, így lehet nem teljesen felesleges:
"Some important notes:
For the “Plex TV Series” agent, it is recommended to always include the year alongside the series title in folder and file names, e.g.
/Band of Brothers (2001)/Season 01/Band of Brothers (2001) - s01e01 - Currahee.mkv"A fájlnevekbe nem raktam dátumot, de a könyvtárnevekbe igen.
Egy próbát megér.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Biga123
addikt
válasz Reinhardt #15824 üzenetére
Ez be van lőve?
Triggering Scan and Refresh
A library Scan typically needs to happen every time you add or remove media files, and so it’s useful to be automated. A Refresh is something you’ll want to do less often and so it’s a manual action. In many cases, Scans may be initiated for you automatically such as when you save changes to a library’s settings.
Automatic and Periodic Scans[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Hege1234
addikt
-
zseko
veterán
"van ott nálad ami
egy rész
egy évad
teljes sorozat"Ez szerintem nem okozhatna akkora problémát. Nálam is van hogy simán csak az évad van a főkönyvtárban, nincs vele probléma. persze nem is áll több évadból csak egyből, az ázsiai sorozatok jellemzően ilyenek, de például a WandaVision is ilyen. A szimplán egy rész az már kevésbé lehet jó, de alapjában szerintem azzal sem kellene probléma lenni, mindenesetre valóban szerencsésebb mindent a saját könyvtára alá tenni, már letöltéskor.
HR24.hu
-
Reinhardt
őstag
válasz enginev3.0 #15829 üzenetére
#15830 zseko:
Ja, ja, nalam is minden szepen mukodott mielott kinyirtam az elozot.
Last Week Tonight meg vagy torlesre kerul, vagy letoltom az osszeset, meg nincs eldontve.[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Azért ezt látva legszívesebben 'kunyerálnék' olvasási hozzáférést a Plexedhez, már csak azért kíváncsiságból is, hogy vajon mennyi olyan tartalom van amit érdekelne is
A felkapottak, meg Reinhardt példái közül mondhatni semmit nem néztem meg (24, Lost, Loki, Andor, Asoka, Breaking Bad, Game of Thrones, Better Call Saul, Prison Break, stb, végtelenségig tudnám folytatni), mert szimplán nem kötnek le.HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz stickermajom #15832 üzenetére
Nálam csak azért nem így néz ki, mert egyelőre lusta vagyok rászánni magam hogy megcsináljam Egyébként én is így tervez(t)em szétválogatni, felirat/szinkron, 720p/1080p/4K/egyéb. Tesómék például nem szeretik a feliratokat, ők csak szinkronosat akarnak nézni, én meg inkább felirattal mindent, eredeti nyelven. De amúgy meg poénból kezdtem el kipróbálni a Plex-et, amennyi tartalmam van, azt akár egy óra alatt is szét lehetne osztani simán, annyira kevés.
HR24.hu
-
Hege1234
addikt
válasz Reinhardt #15828 üzenetére
és így már látszik is, hogy nálad az az egy különálló rész (last week S10E20) kavart be
ami még a régi mappádban voltaz újban nincsen különálló rész és be is tudta olvasni amiket ott megadtál
#15832 stickermajom
annyira azért nem.. ez kb a minimum aki kodi vagy plex-et használ és nem akar a manuális beolvastatással szórakozni.. -
enginev3.0
félisten
Pedig tök felesleges ennyire szétbontani
A legtöbb magyar cuccon van angol hang és felirat is, így nyugodtan lehet váltogatni lejátszás előtt hogy ki milyen formában akarja nézni
Amin meg nincs magyar hang oda régen raktam egy !FELIRATOS! előtagot a nevébe, de rájöttem hogy felesleges, így már nem teszem, megnyitják és látják a nyelvet, aztán eldöntik hogy akarják e vagy sem, az ilyen amúgy is ritka, inkább csak kérésre rakok fel ilyetEgyébként nekem semmi nincs szétbonta, szimplán nincs raid, így könnyebb hdd-ket cserélni ha szükséges
Illetve nekem se 1080p se 4k tartalmam nincs, a 4k túl erőforrásigényes, a mezei tv csatornákhoz képest meg el vannak ájulva a 720p-től is, főleg hogy csomóan még ezt is kódoltatják, mert nem tudják beállítani a tv-t, meg nem is foglalkoztatja őket, csak kiválasztani akarják, elindítani egy gombnyomással és nézni, na én az utóbbiért szeretem a plexet, egyszerű. nekik meg pont ez kell, kedves barátok és családtagok, "ilyen egyszerűek"
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Hege1234
addikt
azz szép
min fut nálad, hogy egyszerre többen is nézhessék és ne akadjon?
-
blakey
titán
válasz Reinhardt #15839 üzenetére
A probléma összeadódik, egyszer kell megcsinálni és utána jó lesz. Már többször "újra húztam" a NAS-t, többnyire HDD csere miatt, Plexnél mindig jók a találatok, nekem is megvan a 24 és semmi problémát nem okoz. Sorozatok esetében érdemes ránézni a tvdb oldalára, hogy az adott sorozat miként van sorolva, az epizódok hogyan vannak elnevezve és esetleg hova tartoznak, pl. Columbo esetében a kiadott sorrend nem azonos a vetített sorrenddel, a különkiadásokat is megfelelően kell sorolni. pl. 24-nél is van S00:
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zseko
veterán
válasz enginev3.0 #15837 üzenetére
Nyilván, igazad van, annyiból tartom hasznosnak - legalábbis a saját szemszögemből nézve - hogy egyszerűbb áttekinteni mik a kisebb felbontások, amiket le lehet cserélni nagyobbra. Nem foglalkoztam különösebben sosem letöltögetéssel, így sok tartalmam még a 4-8-18Mbps-es időkből maradt, mikor még a 720p is már überfaja volt. Ahogy így poénból meg kíváncsiságból kipróbáltam a Plexet, most kezdtem el összepakolgatni amik szanaszét voltak szórva a HDD-ken, és a most vásárolt 14TB-os hdd-ből úgy maradt még mindig szabadon 8TB, hogy még a játékok, képek, biztonsági mentések is rá lettek másolva
#15834 enginev3.0 Hát ez az Elkezdem nézni, és vagy megfog, vagy nem Amivel mondjuk annyira nem lövök mellé, azok a 'retro' filmek és sorozatok, vagy mostanában az ázsiai tartalmak, azokra eléggé ráfüggtem az utóbbi időben. Vaagy, a Bollywood filmek, egyszerűen annyira elborultak, európai szemmel, hogy marha jól szórakozom rajtuk Amikor vágtából elfekteti a lovat és átcsúszik a kamion alatt, zseniális 😂
HR24.hu
-
Hege1234
addikt
válasz stickermajom #15840 üzenetére
ezek filmek...
-
zseko
veterán
válasz enginev3.0 #15845 üzenetére
Retro alatt én is inkább a 80-90-es éveket értem, bár azért akad néhány valóban retro ami gyerekkor és szülők miatt bejön, pl. Charles Bronson vagy Clint Eastwood filmjeinek egy része.
Hát, az indiaiakhoz soook türelem és nagy befogadókézség kell, na meg el kell engedni ami történik, úgy szórakoztatóak A Supermen dönüyor (ez török) például egyszerűen... leírhatatlan élmény csak a trailer is, annyira trash, hogy elmondani nem lehet Az Asylum filmek az semmi... Na ez például csak emiatt van meg
De akadnak jól sikerültek is, az Enthiran-ban meg például olyan trükköket és ötleteket csináltak, hogy jobban tetszett (és nemzetközileg sokaknak is) mint amit némelyik hollywoodi AAA 'film' mutatott.
(Két és fél órás, de azért, mert van benne összesen egy! órányi táncos-zenés betét )HR24.hu
-
stickermajom
addikt
válasz Hege1234 #15843 üzenetére
Most tényleg arról szeretnél screenshotot, hogy a sorozatok meglepő módon a /data/media/series alatt vannak?
Az eredeti feltevés szempontjából irreleváns. A lényeg, hogy nem kell túlbonyolítani a dolgot, 8 külön pathról, 6 féle tartalmat betölteni és jó eséllyel nem lesz problémája a Plexnek soha. -
zseko
veterán
válasz stickermajom #15847 üzenetére
Szerintem meg a hibás elnevezés több problémát okoz mint a több helyről betöltés. Nálam is négy hdd-ről volt jó tucatnyi könyvtár betöltve, amíg múlt héten össze nem másoltam őket egy helyre, mégse volt sose probléma. A hibás elnevezés, vagy a hibás útvonalmegadás miatt viszont igen.
HR24.hu
-
bmarton7
csendes tag
Sziasztok,
abban szeretnék segítséget kérni, hogy lejátszás közbeni tekergetéshez mire lenne szüksége a plexnek? egy régebbi samsung tv-n a sotreból letöltött plex appal vagy böngészőből szoktam nézni helyi hálózaton ill vpn en keresztül. régebben egy synology ds218play-ről futott, transzkódolás nélkül ment rendesen a lejátszás de ha vissza akartam tekerni egy jelenetet, kész megállt a tudomány, fekete töltő képernyő. átköltöztettem egy esxi-n futó w10 re (5gb ram van adva neki) itt is ki van kapcsolva a transzkódolás, és egy hálózati megosztásról játszik. most már elértem hogy legalább pár mp-t vissza tudok menni, ha többet akkor ugyan az a fekete töltő képernyő és jópár perc múlva talán elindul. időközben került ugyan erre a hostra került egy debian is docker miatt. szeretném ide költöztetni, és úgyan így hálózati megosztásból kapná a forrást. előrébb lennék ha konténerből futna?
mitől függ ez a tekergethetőség? több ramot kéne adnom neki? az esxi egy nvme ssd-n fut i3-6320 de az ingyenes licence miatt csak 2 magot tudok a vm-eknek odaadni.
előre is köszönöm!2 féle vélemény van, az enyém és a helytelen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest