- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackó1984
junior tag
válasz SunMount3r #15202 üzenetére
Ez így van jelenleg is.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Elég sokat szívok az utóbbi időben a Plex-emmel.
Az alábbi a jelenség:
Az app.plex.tv nem tud biztonságosan csatlakozni a "PLEX" szerverhez.
Nem teljesen értem, hogy mi történt, mert a hiba előtt tökéletesen működött és nem csináltam vele semmit, tehát "magától" ment tönkre valami.
Plex server:
A routeremben a port is nyitva van:
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a galiba? -
smallmer
őstag
válasz merqree #15208 üzenetére
Közben felraktam a legújabb Plex frissítést és megszűnt a probléma. Nem tudom mi lehetett.
Most már csak azt kellene valahogyan kiderítenem, hogy hogyan tudom beállítani a plex servert, hogy a lehető legjobb (eredeti minőségben) streamelje a dolgokat, ne csökkentse le a minőséget.
Ebben még tudtok kérlek segíteni?Köszönöm szépen!
-
morfondőr
őstag
válasz smallmer #15209 üzenetére
A lejátszóban (kliensben) tudod állítani hogy ne rontsa a minőséget.
Viszont ha NAT-olva vagy, akkor proxyn keresztül tud csak csatlakozni, ott mindeképp transzkódolni fog. Engem a Telekom fél év után NAT-olt, én meg csodálkoztam hogy miért nem jó a Plex meg a NAS elérés.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Sanyi.mTs
addikt
Be szeretném állítani, hogy ha nincs internet, akkor is lehessen az otthoni plex szerverről filmeket nézni.
Gondolom erre a lejátszón a kézi szerverek menüben kellene beállítani a szerver IP címét és portját (ami az alapon van).
Kihúztam a router wan portjából a kábelt, szimulálva a net megszakadását, de a lejátszóban nem értem el az otthoni plex szervert.
Mi lehet a gond? -
senior tag
válasz smallmer #15209 üzenetére
Transzkódolás:
A szerver beállításokban, a "Transcoder" alatt van egy "Disable video transcoding", próbáld meg, milyen, ha ezt becsekkolod (sajnos audio transzkódolást akkor is fog csinálni, ha az eredeti audio minőséget nem képes a kliens lejátszani - én magam pont ezért használom az Infuse-t PLEX-kliensként is, mert az behazudja a szervernek, hogy mindent tud, függetlenül a hkliens hardver tényleges tudásától, így a szerver nem fog audio-transzkódolni sem, és az Infuse maga szépen lejátssza az eredeti streamet - ezzel persze a PLEX-szerver egyik legfontosabb értelmét veszíti el, de ha egyszer ez kell ahhoz, hogy veszteségmentesen tömörített Atmos hangsávú filmeket AppleTV-n ne tömörített hanggal játsszon le...).Távoli elérés:
Ha távoli elérést használsz, ne feledd a szerver beállításokban a "remote access" alatt beállítani az otthoni, mérésekkel meghatározható feltöltési sebességet ("Internet upload speed" ez alapból nálam 1 Mbps-re volt állítva, átállítottam 900 Mbps-re, mert legalább ennyit mindig mérek), valamint a "Limit remote stream bitrate"-et is rakd "Maximum"-ra, ha ez a kívánságod (de ezt érdemes átgondolni )A többit a plex klienseken kell beállítani.
Ha web-kliensen nézed, akkor a "Plex web" beállításcsoport alatt van "Quality", itt szedd ki a pipát (ha van) az "Automatically adjust quality" mellől, az internet streaming-et állítsd a kívánt minőségre, a Home Streaming alól pedig szintén szedd ki a "Use recommended settings"-et, és a ezután megjelenő "Video quality" kombóban legyen "Maximum".
A többi kliensen hasonlóan kell eljárni, de tényleg klienstől függ...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Imi1981 #15214 üzenetére
Helyi hálózaton szerintem csak a Plex szerver DLNA szerver funkciójának bekapcsolásával, illetve DLNA-klienssel tudja használni ha nincs internet csatlakozás.
A Plex-klienseknek szerintem kell az internet az autentikációhoz, hiába van a szerver is ugyanazon a helyi hálózaton.
De lehet, hogy tévedek. -
Imi1981
veterán
-
blakey
titán
válasz Sanyi.mTs #15212 üzenetére
Beállítások/Hálózat/Hitelesítés nélkül engedélyezett IP címek és hálózatok listája és beírod:
ip-tartomány/24
azaz, pl:192.168.0.0/24
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
senior tag
válasz stickermajom #15219 üzenetére
Ez elmés megoldás!
-
blakey
titán
válasz Sanyi.mTs #15221 üzenetére
Csak a szervernél kell állítani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Sanyi.mTs #15224 üzenetére
Ezt írd be:
192.168.2.21
, de ennek nem látom értelmét. Ha megadod, hogy192.168.2.0:24
, akkor annak annyi előnye lesz, hogy a saját hálózatodban megjelenő eszköz(ök), amin ugye előtte beléptél, megkapja az engedélyt, hogy közvetlenül is elérhesse. Amennyiben csak a192.168.2.21
-et írod be, akkor csak az az egy eszköz fogja megkapni a közvetlen elérési engedélyt, ha esetleg még egyet hozzáadnál, akkor pl.:192.168.2.21, 192.168.2.22
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sanyi.mTs #15229 üzenetére
Igen, én is úgy írtam a példát. De ha már több eszköz lesz, akkor felesleges vacakolni, engedélyezd az összesre. Jelszó nélkül nem fogják tudni használni.
-
stickermajom
addikt
válasz blakey #15230 üzenetére
"Comma separated list of IP addresses or IP/netmask entries for networks that are allowed to access Plex Media Server without logging in. When the server is signed out and this value is set, only localhost and addresses on this list will be allowed."
Nem kéne jelszót kérnie a subneten belül, ha az egészet adja meg.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Aszpirin #15215 üzenetére
Ezt nem nagyon értem, hogy hogy "hazudja be", hogy le tudja azt a hangformátumot játszani (dekódolni), amit valójában (hardveresen) nem tud? Ha egyszer nem tudja, akkor nem tudja, szóval mi itt a trükk benne?
Amúgy én úgy tudom, hogy az ATV meg tudja az Atmos-t is hardveresen dekódolni, szóval ezt sem nagyon értem...
-
senior tag
válasz SunMount3r #15232 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű megérteni. Vegyél egy laptopos és lejátszóprogramot (pl. VLC), ésjátszass le vele lokálisan a gépedről egy filmet pl. mkv-ban, amelynek 5.1-es hangja van. Dugj a laptopra egy fejhallgatót.
A film meg fog szólalni a fejhallgatódban, pedig az hardveresen csak sztereót tud. A megoldás egyszerű, a lejátszóprogram konvertálja az 5.1-es hangot sztereóba.
A PLEX-ről való Atmos-lejátszáshoz azért kell "behazudna" a kliensnek a szerver felé a kliens hardver képseeégeit, mert az AppleTV nem tud veszteségmentesen tömörített Atmos hangot, ezért ha nem hazudik a lejátszó, akkor a szerver fogja transzkódolni a hangot. A transzkódolás egy picit bonyolultabb folyamat, mint a sima dekódolás/átalakítás/lejátszás, mert az átkódolt hangot szerveroldalon újra be kell pakolni a streambe, vagyis pl. Atmos - 5.1 esetében újra be kell kódolni Dolby Digital (Plus)-ba, amit aztánz Apple TV dekódol. A Dolby Digital (Plus) hangtömörítése veszteséges (értsd: kevésbé szól jól, minte gy veszteségmentesen tömörített hang-stream).Végül, hogy tisztázzuk az AppleTV 4K képességeit: Atmosból kétféle van: veszteségesen tömörített és veszteségmentesen tömörített. A veszteségesen tömörített Atmos-ban a hangobjektumok tömörítésére lényegében ugyanazt a (pontosabban nagyon hasonló) veszteséges eljárást használják (AC4, ami AC3-ra épül), mint a Dolby Digital Plus (AC3). A veszteségmentes Atmos pedig ugyanazt a tömörítási algoritmust használja (MLP, más néven PPCM), mint a Dolby TrueHD. Utóbbit nem tudja az AppleTV dekódolni. Előbbit tudja.
A veszteségesen tömörített Atmos jóval kisebb sávszélességet igényel, mint a veszteségmentes, ezért értelemszerűen a Nstreaming szolgáltatók, Netflix, Prie Video, Disney+, AppleTV+/iTunes, stb. azt használják. Ha AppleTV-n hallottál Atmost szólni, az kizárólag streamszolgáltató-kliensből hallottad.
A torrentezhető filmek ugyanakkor veszteségmentes Atmos-t tartalmaznak. Ezt önmagában nem képes dekódolni az AppleTV, ezért az ilyen filmek esetében igen intenzív transzkódolási aktivitást figyelhetsz meg a plex-szerveren.
Az Infuse behazudja a szervernek a veszteségmentes Atmos-tudást, és az emiatt transzkódolatlanul megkapott streamet szoftveresen dekódolja, majd 7.1 LPCM-bitfolyamként adja át az AppleTV hardverének (ami már nemm igényel így dekódolást, tehát boldogan működni fog). Hozzáteszem, hogy maga a film így sem Atmos-ban fog megszólalni, mert az Atmos nem egyenlő a 7.1 LPCM-mel. A hangminőség viszont akár drasztikusan jobb lehet, mintha a szerveroldal transzkódolná veszteségesbe.Talán így már érthető.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #15185 üzenetére
Sajnos ez (nálam? ) nem működik. A Plex Server indítása után akár 15-20 percet is várhatok, de akkor sem frissíti a könyvtár struktúrát magától. Klikk a "Filmek"-en és "Könyvtáfile-ok beolvasása" után már jó lesz, de ez is eltart egy darabig. Még akkor is, ha csak pár új mappa/file van a struktúrában, vagy át van helyezve egy-két mappa az egyik meghajtóról a másikra, akár percekig is karikázik. Hát ez nagyon messze van attól az "SMB-s megosztás eléréstől", amihez más eszközökön hozzászoktam. Ott kb. "on the fly", másodpercek alatt megtörténik a frissítés és még csak forszírozni sem ell...
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz SunMount3r #15234 üzenetére
Nálam max 1 percen belül már beolvassa az új anyagot amit letöltök! Ha áthelyezek egyet másik mappába az is kb ennyi. Persze egy több évados sorozatot kicsit tovább tart míg beszkenneli. Szerintem ez nem szörnyű. Többi ilyen médiaszerver program is ilyen ( emby, jellyfin). Ha otthon csak magadnak osztassz meg akkor arra jó az smb. Én egész családnak megosztom akik máshol laknak és ebben jó a plex , emby, jellyfin.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Imi1981 #15235 üzenetére
Nálunk csak ritkán kell, mert 1db TV van, amin van Plex kliens, így én úgy használom, hogy általában nem fut a Server a gépen, csak közvetlen az előtt indítom el, amikor kell. Szóval ehhez még hozzá kell venni ezt a felhasználói szokást is, de mint írtam elindítás után még 20 perccel sem mutatta az új mappákat, változásokat ahhoz képest, mikor legutoljára futott előzőleg valamikor.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz SunMount3r #15236 üzenetére
Pedig még így sem tart neki olyan sokáig ahogy írod. Hacsak nem 50 új anyagot kell beszkennelnie az utolsó használat óta. De még úgy is látod egy két percen belül, hogy már beolvasott párat és folyamatosan olvassa. Amúgy mikor megy a gép nyugodtan futhat a plex nem eszik sokat és nem lassítja a gépet! Akkor ahogy letöltesz valamit egyből be tudja olvasni. Szóval ne csak használat előtt indítsd el.
Ha a tévédre van emby kliens megpróbálhatod az emby szervert is hátha az máshogy reagál a használati szokásod mellett. Csak az Androidos és LG tévén elérhető samsungon nem. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Imi1981 #15237 üzenetére
Hát ahogy nézem elég kiszámíthatatlan, most pl. ahogy elindítottam kb. 2 perc múlva már beolvasta az új könyvtárakat. De mint írtam, pl. a múltkor is, hibába vártam sokat, csak a manuális frissítésre reagált. És nem azért van, mert túl sok lenne az új file meg mappa, csak párról volt szó, meg azt úgy is látnám a felső sarokban, hogy "karikázik", hogy éppen frissíti a könyvtárakat, de ilyenkor még csak azt sem csinálja.
Szerintem meg ha igazán jól működne, akkor semmi szükség nem lenne arra, hogy állandóan fusson és indítás után egyből azzal kellene kezdenie, hogy frissíti a könyvtárakat.
Hisense TV-ről van szó, Vidaa rendszerrel, nem hiszem, hogy erre lenne Emby, de még nem is keresetem.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #15234 üzenetére
Meglepődtem volna, ha nàlad is jó.
Szinte biztos, hogy valamit figyelmen kívül hagysz. Amikor nagyobb fejlesztések torténnek, akkor előfordulhatnak ilyen hibák, de azt elég hamar javítják. Most nem tudok ilyen hibáról, nálam tökéletesen, mindig időben frissül az adatbázis, ha változás történik. Nem biztos, hogy jó, ha a szerver rovid ideig van beüzemelve. Én csak éjszakára kapcsolom ki a NAS--, és minden tevékenység a működési idő alattra van ütemezve. PMS- t is karban kell tartani.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #15239 üzenetére
Meglepődtem volna, ha nàlad is jó.-> Miért is?
Szinte biztos, hogy valamit figyelmen kívül hagysz.-> Mit hagyok figyelmen kívül? Már minden beállítást tisztáztunk, vagy nem?
Nálam meg nincs NAS, a PC-mről fut a Server és biztonsági okai is vannak, hogy miért nem akarom, hogy állandóan fusson. Lehet eltúlzom és feleslegesen aggódom, de még nem annyira ismerem a Plex-et, meg, hogy milyen kockázatai lehetnek és hát jobb félni, mint megijedni...
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #15240 üzenetére
Miért is? -
Már minden beállítást tisztáztunk, vagy nem? - nem hinném, egy dolgot kérdeztél válaszoltam. Majdnem annyi beállítási, paraméterezési lehetőség van, mint egy Kodi esetében. Aki 10 éve használja, annak pofonegyszerű és logikus, aki most kezdi, az csak a hibákba fog ütközni. Plusz még számításba kell venni a klienseket, is, ahány OS, annyi változó. Pl. klienseket csak Apple rendszereken használok, ha arra vetemednék, mert ott jó, egyébként inkább pl. Kodit, Infuse-t, MrMC-t vagy egyéb olyan appot, amibe beleépül a Plex.
Egyébként a PMS-t nem ártana, használattól függetlenül, minden nap futtatni néhány órán keresztül. Ebbe az idősávba beidőzíted a frissítéseket, javításokat, tisztításokat, stb.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz SunMount3r #15242 üzenetére
blakey néha kicsit nyers de sokat segít itt több fórumon is mindenkinek. Nekem is rengeteget segített régebben.
Nálam így van beállítva [kép] hátha segít. Őszintén nálam 0-24-ben fut ( nem csak emiatt) így nem tudom szimulálni a te használati szokásodat de szerintem pár filmet 1- percen belül simán be kéne olvasson úgy is ahogy te használod. Nálam Windowson 10- en fut a plex szerver.
De ha van tévédre emby vagy jellyfin próbáld ki azt is hátha máshogy működik.[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz SunMount3r #15238 üzenetére
“Szerintem meg ha igazán jól működne, akkor semmi szükség nem lenne arra, hogy állandóan fusson és indítás után egyből azzal kellene kezdenie, hogy frissíti a könyvtárakat.”
Az a baj, hogy nem ez a Plex koncepciója. Valószínűleg nem a te felhasználási szokásodhoz készült. Kicsit olyan, mintha a családi dízel kombival akarnál versenypályára menni: persze körbe lehet vele menni, de mégiscsak az autópálya az ő terepe.
Plexnél az indítás utáni scan nem értelmezhető, nincs is ilyen benne. Ezért kérdeztem korábban, hogy jól értem-e, hogy nem fut folyamatosan. Az automatikus keresésnél az OS oldaláról jön a trigger a Plexnek, ez bootnál nincs meg, mert nem változik semmi. Ki lehet venni a kezéből az irányítást amúgy: [link] [link] De lehet egyszerűbb lenne alternatívák után nézni.
Gondolkodtál esetleg amúgy a Kodi használatán? Az lehet közelebb állna ehhez a fajta felhasználáshoz.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stickermajom #15244 üzenetére
Mint írtam Vidaa rendszerű a TV, nem hinném, hogy erre lenne Kodi. De ha még lenne is az is olyan lenne, mint általában szokott lenni a TV-ken a Kodi, szóval meh...
-
Arolotifar
őstag
válasz SunMount3r #15245 üzenetére
Vegyél valami normális lejátszót, ne a tv rendszerével küzdj...
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Arolotifar #15246 üzenetére
Az tervbe van (Fire TV Stick), de még várat magára, addig is marad a Plex kliens, mert mégiscsak kell valami. Amúgy itt most nem kliens oldali problémáról volt szó.
-
Arolotifar
őstag
válasz SunMount3r #15247 üzenetére
Igen, tudom, olvastam. De ahogy a kolléga is írta, a Plex nem neked való Jobban járnál egy Kodival, de ugye oda meg kell lejátszó.
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
Imi1981
veterán
válasz SunMount3r #15247 üzenetére
Servioo- t próbáld ki! Nagyon régen használtam de akkor jók voltak a tapasztalataim vele. A tv elvileg automatikusan érzékeli majd. Ha lesz fire tv akkor már emby, jellyfin kodi is szóba jöhet .
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Arolotifar #15248 üzenetére
A Fire TV Stick-el nem lesz gond a Kodi és a sima "SMB megosztás" elérés a PC-ről a Kodi-val (és akkor semmi Plex-es bűvészkedés nem kell mellé). Az más kérdés, hogy a hang kiküldési funkcióiról olvastam már hideget-meleg is, hogy pl. a DTS, vagy az AAC hangformátumokat hogyan küldi ki a TV-nek, mert elvileg csak sima DD-t és DD+Atmos-t tud kiküldeni... Nem akarok negatívan csalódni, ennyi pénzért sem. Ennek még utána kellen néznem jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Eladó DELL Latitude 5410 (i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD) számlával és 1 év garival
- iPhone 15 Hibátlan 2027.03.05-ig Garanciális 99%-os Akku
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
- Seagate Momentus 5400.6 - 500GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest