- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Plex Media Server Kiadási jegyzéke
Verzió: 1.32.7.7616
Új
(TerraMaster) Improve multi-volume support when adding folders to libraries.
(Transcoder) Enable hardware transcoding by default where available (#14282)Javítások
(Hubs) User could order a hub before Continue Watching hub (#14236)
(Library) In some cases, media item presence and accessibility could fail to be reported (#14307)
(Photos) Autotag data was not visible even if photos had pre-existing autotags (#14493)
(Photos) Places filter was not visible even if photos had pre-existing place data (#14519)
(Preferences) Adjust library section preference text for intro and credits detection (#14152)
(Scanner) Episodes with absolute numbering of 264 and 265 could get ignored (#14084)
(Security) Certain requests could trigger unwanted notifications (#14524)
(Security) Curl version contained a vulnerability that could be exploited if user set a SOCKS proxy in env.A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
nababika
aktív tag
Segítsetek légyszi. Van egy laptop amin fut a Plex server, 2 Winchester van rákötve, az egyiket rendszeresen elfelejti. Olyankor a szerver beallitasokban kell újra lekeresni a tartalmat, ezzel persze azt is folyamatosan elfelejti, hol tartottam, mit néztem már meg. A Windows alatt a Winchester látszólag hibátlan. A torrenteket is erre mentem hiba nélkül. Mi lehet a baj?
-
szkutyi
addikt
Sziasztok.
Otthon laptopon fut a szerver, 1000/1000 nettel, be van kapcsolva a távoli elérés, de mobil nettel hiaba van 5g és 130-150Mbps, a filmek amik nagyobbak már csak töltenek...néha elindul pár másodpercre de utána megint csak tolt...még a 35-40es bitrataval is...:/ mi lehet a hiba? -
senior tag
válasz szkutyi #15505 üzenetére
Milyen laptop, és min nézed s filmet (pl. telefonon?)? A Remote-hoz a transzkóüdolás igen számításigényes lehet, főleg, ha a film eredetileg 4K-ban van fenn, többcsatornás hanggal. Rendesen meg tudja izzasztani a gépet. A transzkódolás azt jelenti, hogy a kloiens és a szerver leegyeztetik, hogy a kliens hardver mire képes (mekkora.a képernyőfelbontás, milyen hangot képes kiadni), és a szerver lejátszás közben kicsomagolja az eredeti fájlt, kicsinyíti a képet ha kell és adott esetben bele is égeti a feliratot ha kell, átalakítja a hangot ha kell, majd visszatömöríti és vissza is csomagolja, és úgy küldi át, mindezt azért, hogy a lehető legkisebb legyen a megkövetelt felhasznált (mobil)sávszélesség, ezáltal pl. a lehető legkevesebbet fogyasszon a mobiladat-keretedből. Paradox módon, minél kisebb az így elért szükséges sávszélesség, annál "izzasztőbb" feladat ez a szerver számára, ami, ha nem eléggé "bika", akkor nem tud lépést tartani az online lejátszással, és az egész erősen akadozni fog.
Nem biztos, hogy ez a gond, de nálam a hasonló esetek 100%-ban ez okozta a problémát eddig. Megoldás csak vagy erősebb gép PLEX-szervernek, vagy videó-trsnmszkódolás kikapcsolása a szerverbeállításokban (ez nagy felhasznált mobil-sávszélességet fog eredményezni, de ha pl. korlátlan a mobilneted, akkor nem okoz ilyen problémát, csak, ha nincs meg a megfelelő sávszélesség) , vagy, ha még ez sem segit (audio-transzkódolást nem lehet kikapcsolni tudtommal, és az is izzasztó lehet), akkor az eredeti PLEX-kliens heéyett pl. Infuse-t használni, mert az "behazudja" az eget is a szervernek, így a szerver nem fog transzkódolni, mert azt hiszi, a lejátszókliens mindent tud...[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Aszpirin #15506 üzenetére
Ki van kapcsolva a hang és a video transkódolás is..otthon egy LG c3 amin megy gond nélkül, xiaomi mi box amin megy gond nélkül, chromecast amin megy gond nélkül, ápolás iPad amin megy gond nélkül.....szóval eredeti minőségben elvileg csak át kellene küldje...otthon wifin működik gond nélkül még a legnagyobb bitrataval rendelkező film is..
Jól erzem hogy arra utazik a plex hogy fizessek elő?:@ -
senior tag
válasz szkutyi #15508 üzenetére
Arra biztosan utazik (érthető okból) de nem hinném, hogy így. Bár ki tudja....
Azért nézd meg, hogy mi történik a szerveren, amikor mobilneten játszol le... ha nagyon "pörög", akkor a transzkódolás lesz a ludas. Ha nem,akkor bármi lehet, akár még router-probléma is.
(egyébknt érdekelne, hogy a hang transzkódolást hogyan kapcsolod ki konkrtéan, ilyen beállítást én nem találtam a szerveren... vagy vaksi vagyok).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nababika #15503 üzenetére
Nem a Plex felejti el, a géped és a HDD között szűnik meg a kapcsolat, ha azt rendbe teszed, akkor a Plex sem fogja elveszíteni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szkutyi #15508 üzenetére
A PMS-ben van erre vonatkozó beállítás, alapesetben transzkódolással, azaz átalakítással jutna az eszközökhöz, mivel a géped kevés hozzá, így nem kerül sor az átalakításra.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szkutyi #15513 üzenetére
Az lényegtelen, a szerveren kell beállítani a távoli hozzáférésre vonatkozó minőséget, más vonatkozik a belső hálózatra és más a külsőre, valamint a kliensek sem egyformák, nem biztos, hogy a telefonos kliens hajlandó átalakítás nélkül lejátszani.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #15515 üzenetére
Telefonos kliens be van állítva eredeti minőségre. - az nem számít, a távoli hozzáférésnél beállítható, hogy mekkora sávszélességet használjon, milyen minőségben biztosítsa. Ne vedd készpénznek, hogy a telefonodon érintetlen lesz a lejátszás, értelmét sem látom, illetve lehet, hogy a felbontás érintetlen, de a hang miatt mindenképp átalakítana, szóval inkább csökkentsd a felbontást, állítsd be a sávszélességet és talán jó lesz.
különben hisztizik hogy fizess .... - a szoftveres dekódoláshoz nem kell előfizetés, csaj erős gép, a hardveres gyorsításhoz szükséges az előfizetés.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szkutyi #15518 üzenetére
Több összetevőből áll, kell a jó szerver, a jó beállítás, a jó net, a jó mobilnet, a jó eszköz, ezek közül bármelyik gyengébb, akkor már nem lesz maximum minőség. Távol vagy az otthonodtól, netán telefonon néznéd, akkor miért akarsz 4K Dolby Vision, Dolby Atmost? Valahol mindenképp meg kell húznod a vonalat, vagy mindenből az 1000%-osan legjobb cuccot veszed "horror áron", tehát a "csúcscsúcscsúcs" cuccokat, vagy elfogadod a jó minőséget és egy jót szórakozol, majd utána folytatod a munkádat. Szerintem az utóbbi többet ér, nem kell mindig a legjobbat hajkurászni, elég a jó is.
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #15519 üzenetére
De engem nem érdekel se a dv se a 1000% minőség távol .én csupán a letöltött 4k hdr anyagokat meg akarom nézni itt a meló helyen, esetleg ha nyaralunk a mobilnettel, anélkül hogy elofizetnék, mert azt kéri ahhoz hogy tudjam csökkenteni a minőséget...:/ annyit tudok hogy az otthoni net 1000/1000 és tudja is, a mobilnettel meg most 130-150et mértem.
-
blakey
titán
válasz szkutyi #15520 üzenetére
Akkor fizess elő, vedd meg, stb… Évekkel ezelőtt megvettem, így nem tudom, hogy mi érhető el ingyen és mi nem. Láthatóan nálad nem fog menni a jelenlegi felállással. Távoli eléréssel most néztem bele a Gemini Man-be és működött, szépen dolgozott a hardveres gyorsítás, csökkentett felbontásban és átalakított hanggal, telefonon nem volt probléma, 5G-n próbáltam.
Próbáld meg egy másik "1000-es hálózatból", hogy arra mit reagál, a mobilnet szerinte kevés, ezek szerint.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mgTerminator
veterán
válasz szkutyi #15522 üzenetére
A net sebesség nem elegendő. Működik, ha egy 1000/1000 wifire vagy csatlakozva.
Nekem többnyire 720p és 1080p streaminges tartalmak vannak ami azt jelenti hogy a bitráta átlagosan max 5-6 körül van. Ahhoz hogy ezt meg tudja nézni bárki eredeti minőségben, legalább 30mbit/s STABIL internetkapcsolat kell. A mobilnet pedig minden csak nem stabil.
Tehát minimum 6x gyorsabb kell legyen a neted stabilan mint amekkora a videó bitrátája, és ekkor talán nem fog megakadni. Ha neked 35-40-es a bitrátája a filmnek akkor 210-240 mbit/s kell legyen a neted, de ez a minimum amivel talán már nem fog akadni.Látom Samsung telód van, én [EZT] a programot használom arra hogy az értesítési sávra kiírja az aktuális internet sebességet, így láthatod mennyivel tölt le amikor próbálja betölteni a filmet.
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15523 üzenetére
Na pont ezaz hogy max ilyen 7mbit/S írt ki aztán 1-2-t....ha stremaletrm egy hd anyagot akkor még ilyen 1-1.5mbit/S....
Értem amit mondasz de nem.ertem a miértjét.....
Speedtest és torrent szerint is most itt ahol ülök tud ez 120Mbps-t...
A bitráta nagyon max 60Mbps...de még a 30Mbps-es film is bootol...bele kellene férjen...minek akkor 6x-os sebesség?[ Szerkesztve ]
-
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15525 üzenetére
Szomorú.bele kellene férjen...strem appok is mennék 4k hdrben...felugrik 5-7mb/S aztán vissza 0kb...és még se reccen...
-
senior tag
válasz szkutyi #15526 üzenetére
Netflixnek 20 és 25 Mbps közötti igénye van 4k HDR-hez, Atmos hanggal.
valamivel 20 Mbps alatt az 5.1-es hanggal.... Sztereóval nem néztem még, de azt az 5-7 Mbps-t valahogy nehezen tudom elhinni...De ne feledd, hogy jó eséllyel más tömörítésről beszélünk.
Én azért megnéznék a szerveren az Activity Monitorban, hogy mi történik távoli lejátszás közben. Csak hogy egyértelmű legyen.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz szkutyi #15528 üzenetére
Akkor az nem valódi 4K HDR lejátszás. Szerintem.
Itt elég részletesen megvannak a streaming szolgáltatók sávszélesség-igényei a különböző felbontásokhoz: [link]
Azt azért tudni kell, hogy ha nincs meg ez a sávszélesség, akkor is lejátszik mondjuk a Netflix neked egy 4K-s filmet, csak éppen visszaveszi a minőséget, egy filmnézés közben akár többször is). Az 5Mbps körüli bitráta az bizony FullHD lejátszás lesz, nem 4K, függetlenül attól, hogy maga a film 4K-s. -
-
blakey
titán
válasz mgTerminator #15534 üzenetére
Plusz jobb tömörítést és kodeket használnak, ezért férnek bele az alacsonyabb birrátába.
-
mgTerminator
veterán
válasz blakey #15535 üzenetére
Ja igen, a saját lejátszójukhoz van igazítva 100%-osan. A Plexnek meg tudnia kell mindent minden platformra. Kicsit olyan mint Apple és az Android .
De egyébként nem lehetetlen ez a 4K Plex streaming. Nekem a Plex szerver egy X országban van és én egy Y országban élek, 1000/1000 net mind a 2 országban és az Avatar 4K lazán ment a Samsung tabletemen gond nélkül. Hozzáteszem 2 külön szigeten is van 2 tehát nem szomszédos országról beszélek, tengeren óceánon keresztül (fene se tudja nem voltam jó földrajzból )
De a mpbilnet ehhez kevés. Esetleg 5G torony mellett ami nincs sok eszköz.[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Na se a grafikont nem találom, se azt ahol be tudnám állítani a kimenő sebességet...amúgy elég nehezen jut el odáig hogy kapcsolódjon a szerverhez, nehezen jelenik meg az irányító pultban a telefonom...de ha el is indul, akkor is megáll pufferelni...
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15538 üzenetére
Értem. Igazából van sok mese megnézem mit visz szépen.a szerver nekem tuti nem combos egy i5ös két magos proci van csak.xd.de otthon azért szépen megy a 4k hdr/dolby vision belső hálózaton..szóval nem hiszem hogy a szerver oldalon lenne a probléma..
Mondjuk ahogy megjelent a lejátszás, valami 135Mbps-t írt..ami egyértelmű a duplája a reális bitratanak..
A bitráta grafikont hol találom plexen belül?[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
válasz szkutyi #15539 üzenetére
Dashboard oldalon van minden szerver infó.
Van home és remote minőség telefonon is TV-n is. Mind a 2 originalon legyen és az automata legyen kikapcsolva mert okoz problémákat még mindig...
Ha otthon WiFin megy a lejátszás telefonon akkor távolról is mennie kell, csak ugye a net nem elég. Az elején azért ugrik fel mert előtölt hogy ne akadjon meg.Ha kész, tegyél be róla ide képet hagy nézzem meg hogy jó e.
-
senior tag
válasz szkutyi #15539 üzenetére
No de miért nem nézed meg, ahogy javasoltam, hogy mi történik a szervereden, mikor külső kliensről játszol le? Ne plexen belül, hanem Task Managerben (Windows) vagy Activit Monitorban (Mac) Nincs egy mobilneted, vagy mi a gond? Ha minden rendben, akkor ezzel kizárod a szervert.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Aszpirin #15541 üzenetére
De az előbb már le írtam...kliens én nagy nehezen megjelent S telefonom, és az adott filmnél írt egy kimenő 135Mbps sávszélt..és közvetlen lejatazast írt....
Ja megnézem feladatkezeloben majd.
De helyi hálózaton bírja 3 felé az osztast, akk sztem nem ott a gond
Mindjárt megosztom a netem, és megnézem kislányom ipadja hogy viselkedik[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szkutyi #15542 üzenetére
Szakadj le a helyi hálózati lejátszásról, az független a távoli lejátszástól, vedd úgy, hogy két szervered van, belső lejátszáshoz nem kell combos hardver, távolihoz viszont nem árt, főleg ha szoftveresen kéne átkódolnia. Kevés a gép és a mobilnet az érintetlen minőséghez.
-
senior tag
válasz mgTerminator #15545 üzenetére
Ha jól értettem, nem a "gyári" PLEX-klienssel nézi... az meg kiír valamit... amit lehet, hogy nem is "úgy ért", ahogy mi.... meg kell bakker nézni a szerveren, hogy mi történik, túl sokat filozofálunk ezen. A szerveren tisztán és világosan látszanak az éppen zajló kliens aktivitások, és azok adatai. A Tsk Managerben pedig szépen meg tudja nézni, hogy zabál-e túl sok erőforrást (CPU-t, memóriát, hálózati sávszélt, stb)...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Aszpirin #15546 üzenetére
nem a "gyári" PLEX-klienssel nézi... - Gyári Plex klienssel nézi.
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest