- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Azt hol lehet beállítani, hogy a helyi hálózatról csak bizonyos ip címekre engedje, hogy hozzáférjenek a Server-hez? Kerestem, de nem találtam ilyet.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #14900 üzenetére
Ha átalakítás van, akkor biztos mutatja. Arra tökéletes, amihez kell.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Docker-ben fut nálam a plex szerver jóideje. Nem volt különösebb problémám vele az elmúlt időszakig. Mostanában hiába van friss film az általa figyelt mappában, nem kerül be a nézhetőek közé. Illetve olyan is előfordul, hogy sokáig látszólag indokolatlanul terheli a host cpu-t. Ezen általában csak a docker konténer újraindítása segít.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Valahol az Infuse + Plex duónál zavar keletkezett az erőben. Azt vettem észre, hogy Infuse-ban csomó sorozat hiányzik mikor megjelenítem az összeset, de ha konkrétan a sorozat nevére keresek akkor megtalálja, de azt nem veszi figyelembe, hogy abból mi a megtekintett. Illetve a "Legutóbb hozzáadva" részen is megjelennek az új epizódok.
Ezt csinálja Apple TV-n és iPaden is, Plex kliens viszont mindkettőn hibátlanul megjelenít mindent.
Próbáltam törölni a metaadatokat és újra betölteni, azóta 0 sorozatot lát, mindet "Egyéb"-nek jelöli..Plex: 1.32.4.7195
Infuse: 7.5.7Találkoztatok már ilyennel?
-
ratkaics
senior tag
válasz UberMutant #14906 üzenetére
Azt meg tudod mondani, hogy merre találom ezt a beállítást?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Multibit
nagyúr
válasz stickermajom #14905 üzenetére
Érdekes amit írsz. Nem tapasztalok ilyen hibát.
Verziók tekintetében nálam ugyanez a helyzet. A szerver egy öreg Synology NAS-on fut (nem dockerben). ATV-t most nem tudom csekkolni, de az iPad-jeimen minden sorozatot mutat az Infuse. Igaz, mindössze 27 sorozat van nálunk -
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #14912 üzenetére
Eddig nem láttam. Plex pass - hoz kötött?Tegnapelőtt fizettem elő és ezt az intró átugrás lehetőséget tegnap vettem észre sorozatnál.
Mindegy egy évre fizettem elő és így szerintem egész jó ár volt 12500 Ft. Hv transzkódolás is jól működik és nem kellett semmit állítgatni ez ügyben. Egy felhasználónál mindenképpen transzkódol a nagyon lassú nete miatt és így legalább nem tekeri a procit. Jellyfin-ben próbáltam a Hv transzkódolást de ott állítgatni kellett és sokszor nem működött. Másban az is jó amúgy.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #14911 üzenetére
Nagyon régi dolog, ami új, az a stáblista átugrása, az kb. fél éve vezették be.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Adott egy Raspberry Pi 4 kiszolgáló. Az mitől lehet, hogy adott egy 2160-as HDR-es anyag, amit ha Plex (Pass-os) segítségével próbálok lejátszani PC-n 1080p-s nem HDR képes monitoron akkor szépen játssza le színhelyesen a Windows-os Plex kliens, de egy Amazon Fire TV 4k Max-on Kodi+Plexkodiconnect kombónál megy a lejátszás, de a színek fakók?
Milyen beállításokat érdemes megnézni?Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
morfondőr
őstag
válasz Crvsh3R #14916 üzenetére
Be kell kapcsolni a HDR tone mapping-et, ami magyarul csodálatosan HDR hang átalakításnak van fordítva:
Ez megoldja a nem HDR képes kijelzőkön, hogy ne legyen fakó a kép (Pass kell hozzá).[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Crvsh3R
senior tag
válasz morfondőr #14917 üzenetére
Be van kapcsolva és van passom. PC-n jól is játssza le ennek köszönhetően.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
morfondőr
őstag
válasz Crvsh3R #14918 üzenetére
Akkor a Firestick beállításaiban kell keresgélni. Én sokáig Nvidia Shield-el játszottam le nem HDR kijelzőn a HDR tartalmakat és jól ment. Ott van egy beállítás amivel ki lehet kapcsolni teljesen a HDR-t. Ritkán előfordult, hogy fakó színekkel indult a film, de akkor megállítottam, újra elindítottam és jó lett.
-
blakey
titán
válasz Crvsh3R #14916 üzenetére
A PKC magát a oKdit használja lejátszásra, tehát a Kodiban kéne beállítanod, hogy legyen "HDR tone mapping to SDR", azaz a Kodinak kéne elvégeznie az SDR-re való átalakítást. Amennyiben a Kodiban nincs ilyen, így a PKC számodra nem megoldás. Használd a Plex kiegészítőt, gyengébb, de talán nem lesz fakó.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz blakey #14920 üzenetére
Plex-nél Pass-al megoldott HDR to SDR, PC-n történő lejátszás esetén működik is. Ezért nem értem, hogy Fire TV-n miért nem megy KODI-val és natív klienssel sem. (se a PC monitor, se a TV nem HDR képes, mindkettő csak fullHD) Fire TV-n kikapcsoltam a beállításokban a HDR lehetőségét, de így sem jó.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
blakey
titán
válasz Crvsh3R #14921 üzenetére
Plex-nél, de írtam, hogy a Kodin futó PKC, a Kodinak csak az adatbázist biztosítja, minden, ami a lejátszást illeti, a Kodi feladata, ha nem tudja a HDR-SDR átalakítást, akkor fakó lesz. Plex kiegészítőt próbáld ki.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz blakey #14922 üzenetére
Én értem és tudom, hogy csak az adatbázist biztosítja, de mint ahogy írtam natív kliens esetén is ugyanez a helyzet a FireTV 4K Max-on.
-
blakey
titán
válasz Crvsh3R #14923 üzenetére
Rendszerszinten kell megoldanod a HDR-SDR konverziót. Nem sok köze van a Plex-hez (amennyiben a beépített HDR-SDR konverzió nem működik), vagy a Kodihoz..
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
Próbálnám egy hangyányit biztonságosabbá tenni a Plex távoli elérését, eddig egy dolog van, amit tudok csinálni a NAS tűzfalán, hogy országokra korlátozom a csatlakozást az adott porton. Mivel az eszközök, amik hozzá férnek mind dinamikus IP-n vannak, nem tudok nagyon más lehetőséget. Már bevettem a listába egy rakat európai országot, de még mindig ki-ki dobál a távoli elérésből. Legtöbbször működik, de néha megáll. Valaki tudja, hogy hol vannak a Plex szerverei, amik koordinálják ezt a távoli lejátszást? Ha kiveszem az országonkénti szűrőt, akkor stabilan megy a távoli elérés. Ha sikerülne az összeset bele tenni és mondjuk nem Kína, Oroszország és Észak Korea a célország, akkor hátha jó lesz!
Előre is köszi!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
morfondőr
őstag
A család többi tagja azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák a VPN-t, meg a TV-kre sem tudok VPN klienst telepíteni. Tudom, hogy nem ez lesz az ultimate áthatolhatatlan védelem, csak egy picit több, mint a semmi.
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Elég sokszor van, hogy a letöltött hdr filmeknél csak a sample file-t látja a plex, a többit nem.
Mintha ott sem lenne
Más kódolás?
Vagy mi lehet?
Melyik az a hdr kódolás amit tuti le is játszik?
Az a baj, hogy nem 2 giga egy jó minőségű hdr film,és szívok vele elég szépen 🤷🏻♂️
Firestick 4k-val próbálom.
Esetleg valami settings dolog lehet?
Köszi előre is, ha van valami ötlet -
Elemental
addikt
-
zoli8814
aktív tag
Sziasztok! Abszolút új vagyok a témában, vettem egy QNAP Nas-t, letöltöttem a kedvenc sorozataimat, filmjeimet. A filmeket be is hozza rendesen, viszont a sorozatokat össze-vissza jeleníti meg, nem mutatja a borítóképeket, és az évadok külön-külön vannak, tehát egy 25 évados sorozatnál évadonként kell kattintani, és a borítókép sem jelenik meg, nekem ez eddig nem így volt. Valaki tud nekem segíteni, hogy mit rontottam el, esetleg mit lehet csinálni ezzel?
Xiaomi 14 Ultra
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Van ez az új "feature", bár inkább ne lenne, engem nagyon zavar:sorozatoknal jött elő eddig, az utolsó 1-2 percet be rakja kis ablakba a plex. Nem tudom máshogy leirni, gondolom nem csak nálam csinálja. Ezt ki lehet valahogy kapcsolni?
Köszi előre is -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
az valahogy megoldható, hogy a Felfedezés résznél magyar filmleírásokat adjon és magyar előzetest valahogy meg lehessen nyitni, akár youtube átlinkeléssel?(esetleg ha itt nem, van valami alkalmazás, ahol lehet így filmeket keresni? Mint pl. Netflixen)
-
zseko
veterán
Csak puszta kíváncsiságból, működik az hogy nem csak a saját tartalmaimat látom, hanem valaki hozzáad a sajátjához, és azokat is nézni tudom?
HR24.hu
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Új felhasználó vagyok. Sajnos nem értek nagyon, sőt, a modern dolgokhoz... Telepítettem a Plex Media Servert a számítógépre. Sikerült a filmek, egyebek betallózása. Sikerült az LG és a Samsung tv-n is az app telepítése. Megnyílnak, nézhetőek a pc-n lévő médiatartalmak. De csak akkor, ha a böngészőmben (Chrome), a googleban rákeresek a Plex-re, és ott rákattintok a Plex Media Server találatra.
Hiába a Start menüben, a telepített programok között ott a Plex, rákattintok - nem történik semmi. Jobb gomb, futtatás rendszergazdaként - és nem történik semmi! Ha tv bármelyikén elindítom a Plex appot, ott van az utoljára megtekintett video és a kategóriánkénti pc tartalom, de szürke minden. Nem lehet indítani keresést, lejátszást!
Tudna segíteni valaki, hogy mit rontottam el? Ha esetleg az számít, google accounttal jelentkeztem be a Plex-be.
Köszönöm! -
pitvary9837
újonc
Sziasztok, segíségre szorulok.
Évekig működött nálunk egy Plex rendszer, most router-t és NET szolgáltatót kelleett váltanunk és a Plex nem megy, nem látszik a szerver sem. Telekom router, Synolgy DS218j NAS.
Hol olvashatnék utána hogyan kell a router-t beállítani (mivel az az új, a többi minden maradt - azt gondolom a router-en kell valamit beállítanom). Vagy ha van valami tipikus amit ilyenkor nem állítanak be a mezei felhasználók...
Köszönettel:
Gab -
enginev3.0
félisten
válasz herrká #14944 üzenetére
Plex media szerver nem csinál semmit
Csak fut, kis ikon van az óra mellettHa az fut akkor látnod kell böngészőben, és tvn is a tartalmakat
És le kell tudnod játszani
Hátráltató lehet ha a port nincs nyitvaA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz pitvary9837 #14946 üzenetére
Port nyitás
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
zseko
veterán
válasz herrká #14944 üzenetére
Lehet félreértem amit írsz, mindenesetre a pc-n két Plex van: a sima, ami a lejátszó, és a Plex Media Server. Ez utóbbit kell indítani, és alapból ebből valóban nem is látsz semmit. Viszont az óra mellett megjelenik az ikonja, és ott az Open Plex-et választva megnyitja böngészőben.
Ha ez nem fut, akkor sehol nem lehet lejátszást indítani.
HR24.hu
-
pitvary9837
újonc
válasz enginev3.0 #14948 üzenetére
Szia, köszi, kell találjak egy ilyen lehetőséget a router felületén?
Vagy ez egy összefoglaló téma?
Az eredeti rendszert nem én állítottam be csak asszisztáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest