- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Apple iPhone 11 - népalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
válasz kisspista #849 üzenetére
Néztem a Vertis 01-plus verziót is, de az meg nagyon drága és még az is gázos a vaku tekintetében. Kár érte. Pedig nekem is tetszett. Már mindegy, holnap megy postára, elméletileg legkésőbb jövő héten megjön a zseton is.
Ennek ellenére kicsit elítélem ezt a márkát, illetve a gyártót. Ha kicsit komolyabb kamerát tett volna bele, meg komolyabb külső hangszórót, akkor szerintem versenyképesebb lenne. A huawei Y300 elméletileg pótolja ezen hiányokat és csak 6 rugóval drágább. Szerintem az overmax nem egy vásárlást elbukik ezen spórolások miatt. Ha megadták volna ezeket, akkor a két független sim miatt abszolút piacvezetők lehetnének a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Vertis 02 Plus
Mondom én, hogy a navigáció terén nem a legjobb,de ez lehet a térkép pontatlansága is, illetve a vevőbe érkező adatok feldolgozási hibája. Sebaj elvisz oda ahova kell, mégis rá kell bíznunk magunkat. A gps jelet eldobta neked a teszt során? erre is van megoldás elviekben.Én meg azt vettem észre, hogy telefonáláskor a hívó fél hangja nagyon tiszta, szépen hallható, de van, amikor átvált a megszokott "telefonbeli" hangra, s megváltozik a hangszín is. Érdekes; nem tudom mitől van...
v.attis
Az Overmax nem fog elbukni, mivel még mindig a piacot uralja a kedvező árú készülékeivel. Az, hogy milyen a specifikáció ezért az árért, az más kérdés, de ha nem lenne ekkora választék és kereslet, akkor elbukna, de így nem fog. Szerintem 28.-ért a lejobb vétel, nem hiszem h ebben az árban van másik készülék, IPS kijelzővel és dupla SIM-mel...[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Ott a pont! Nagyon ismeretlen, de nem is az elbukás miatt mondtam amit mondtam (ezt "kis úrnak" mondom), csak tulajdonképp egy tényezője van annak, hogy egy rohadt jó telefon legyen
Viszont a gps jelvesztés az nekem a huaweinél is volt a gyári navigációval. A három betűssel már sokkal simább és megbízhatóbb volt, szóval, lehet, hogy ez az android navigációs szoftverének a gyengéje.
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Nehogy azt hidd, hogy ismeretlen a márka!
Menj be bármelyik hipermarketbe vagy elektronikai áruházba, egészen biztosan lesz Overmax termék a boltok polcain. A telefon az egy új profilja a gyártónak, de ez is rohamosan bővül mindig egy példánnyal; tabletek viszont millió példányban....[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz kisspista #855 üzenetére
Az, hogy van belőle, nem azt jelenti, hogy ismerik. Nem a boltok ismeretségéről beszélt a kolléga, meg én sem, hanem az emberekéről. Van még mit leküzdenie az Overmaxnak. Persze a Huawei is ismeretlenül kezdte hazánkban, én is külföldről ismertem, ma meg az egyik vezető márka lett. Az overmaxot meg speciel a mobilaránás tesztből ismerem, nem is hallottam még róla semmilyen téren. (mondjuk tabletek nem érdekelnek, szóval azokról nem is olvasgatok).
Viszont nem adom fel! Megtetszett a gyártó, tetszik, hogy van gyári támogatása szoftver fronton és hiszem, hogy eljön még az én időm is náluk. Most veszek egy telót, remélhetőleg újat és bízok benne, hogy mire annak lejár a garija, addig kijönnek egy fasza 4,7-5 colos telóval aminek jó a kamerája. Na akkor jövök én!
-
RBJ
addikt
válasz kisspista #857 üzenetére
Én is madarnék a 4 es méretnél de szerintem el fog tűnni ha így folytatódik a tendencia.
Sőt kínai teló fronton már alig van 4 col os méret.
Mondjuk tablet fronton lehet ott van mert az egyik kollegám nézet mikor meglátta a telefont a kezemben, mert azt mondja nem is tudta, hogy van telefonja az overmax nak.
Mert ő meg az asszonyának vett tablet et de azért mert 3 év garancia volt rá.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
v.attis
őstag
válasz kisspista #857 üzenetére
A huawei az összes hazai mobilszolgáltató palettáján megtalálható több típussal képviselteti magát náluk. Tévé reklámokban is szerepel. Mindamellett a világpiacon a harmadik teló eladásban. A távközlési tornyokat vagy 20 éve gyártja, mobiltelefonokat néhány éve kezdték el. Csak mondom...
-
RBJ
addikt
MA is sikerült leejtenem a telefont 3 jára, szintén betonra esett. Jöhetne valami szilikon tok rá.
Érdekes mindannyiszor a bar felső sarkára esett. Biztos saroknehéz a telefon.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
v.attis
őstag
válasz mttaas82 #861 üzenetére
Igen és ez hiányzott nekem de nagyon. Amikor egy dobozt lefotóztam a G300-al, amiben egy panel volt némi kábelkorbáccsal és csak a saját kis ledes vakuját használtam, akkor itthon a gépen tisztán láttam mindent, az összes kötést, a hibákat, a feliratokat. Sajnos nekem ezért nem nyert a vertis 02. De azért figyelem őket, hátha rádolgoznak erre is!
-
kisspista
senior tag
Legfrissebb információk szerint 1 hét múlva fog megjelenni az Overmax Vertis Famy, s a Conflex Kft.-nél br. 21.000 Ft-os áron lesz kapható!
[ Szerkesztve ]
-
eJeti
csendes tag
Nagy reményekkel várom az OTG képes
Vertis Expi
megjelenését. Conflex FB lapja szerint január végén, 41.000 FT körül.+
Processor: Cortex A7 Quadcore 4 x 1,2 GHz
GPU: VideoCore IV, OpenGL ES 2.0 3D támogatássalEzek teljesítményben mennyiben térnek el Vertis-01-től ? Jobb, rosszabb, problémásabb?
Köszi
Talán megérdemel majd egy külön fórumot.
eJeti
-
kisspista
senior tag
válasz lazlogogola #870 üzenetére
Nem lehetséges, hogy egy alkalmazást feltettél rá, aminek ez a következménye?
Mikor indul újra, meddig tölt be a rendszer? -
kisspista
senior tag
válasz lazlogogola #872 üzenetére
Jó tanács: távolíts el minden felesleges (nem használt) alkalmazás (akár a gyáriakat is), s csak az legyen bent, amire tényleg szükséged van! Ellenőrizd, hogy a Beállítások / Be- ki kapcsolás menüpontban nincs-e bepipálva az opció, ami időzítve kikapcsolja a telefont. Én napi szinten használom ezt a lehetőséget, mert energiát takarít meg, na meg éjjel ne hívjon senki!
-
kisspista
senior tag
válasz lazlogogola #874 üzenetére
Ez csak az adott időszakban kapcsolja ki a telefont 1x.
-
RBJ
addikt
a főképernyőn levő google kereső sávot hogyan lehet eltűntetni? szerintem senki nem használja
2. nem tudom, hogy hol lehet beállítnai a főképernyők számát, vagy oldalak számát. nekem max 2 kell.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
mrsoul
csendes tag
Hali, az overmax oldalán már két frissítés található a Vertis 01-hez
http://www.overmax.org/data/upload/product_download_files/ov-vertis-01/update.zip
és az újabb:
http://www.overmax.org/data/upload/product_download_files/ov-vertis-01-v1.8/update.zipugyanakkora méretűek, felteszem, megnézem van-e valami változás, csak írhatnának róla valamit bővebben.
Valaki már esetleg nézte őket?
-
kisspista
senior tag
válasz lazlogogola #880 üzenetére
Nem biztos, hogy jobban fogsz járni vele. Valószínűleg egy hibás Vertis-be futottál bele, amit egy csere orvosolt volna....
-
RBJ
addikt
válasz lazlogogola #880 üzenetére
AZért árban nem egy kategória.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
BlueAthlon
senior tag
Srácok,
Vertis Plus :
Nektek mennyire merül, ha nem használjátok a készüléket ? Én ha feltöltöm + kicsit hagyom csepptöltésen , majd lehúzom (100%-kal ), és 2 óra múlva előveszem, tuti, hogy már csak 96-95% körül van a töltöttség, úgy hogy közben nem is használtam egyáltalán. Egy éjszaka is simán eldob 8-10%-ot a készenlétben.
Ennyit szívna a folyamatos 2 simes készenlét belőle? Vagy valami futkorászhat a háttérben, aminek nem kellene ? ( alapszinten eléggé kigyomláltam már a dolgokat, task managerben nem látok semmit sem, meg úgy 600 mega memória van szabadon ). Azt látom, hogy wifit kikapcsolja sleep módban, de lehet hogy nem vált vissza teljesen energiatakarékosba , pl nem veszi le a CPU-t?
V1.8 van fenn és Juicedefender és társaival nem próbálkoztam még.
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
Sifre
senior tag
válasz BlueAthlon #885 üzenetére
Ha van elérhető hálózat akkor mindig bekapcsolva hagyom a wifit, érezhetően kevesebbet fogyaszt mintha mindig 3G-n kommunikálna.
-
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Most lettem (voltam)egy boldog tulajdonosa Overmax Vertis-01 plus telefonnak.
Nálatok működnek a szenzorok a telefonban Nálam csak az Accelerometer szenzor működik. A többi (gyroscope,compass,magnetic, proximity) szenzorok nem működnek. Nálatok minden rendben? Remélem nem ezeken a szenzorokon spóroltak. Nekem a compass szenzor fontos lenne. Ha nincs benn akkor miért nem szerepel a leírásban? Ráadásul vásárlás előtt a magyar viszonteladót felkerestem telefonon ahol azt mondák, hogy megtalálható minden, ami egy androidos eszközben benne kell hogy legyen. Most már tudom miért nem válaszolt egyértelműen. A 4GB sem áll rendelkezésemre csak 1,9GB amit szintén nem jól mondott. Bocs mérges vagyok, mert félrevezetik az embert. Tudom, ennyi pénzért mit várok. Azt biztos nem, hogy félrevezetnek Szerintem visszaviszem. -
kisspista
senior tag
válasz BlackPlanet #887 üzenetére
Nincs benne mágneses érzékelő, csak közelség érzékelő és giro van a készülékben!
A 4GB az úgy tevődik össze, hogy Telefon-memória, belső SD-kártya (amit az android így nevez, de ez is a telefon tárhelye) és a Rendszer-memória, amin az op.rendszer fut. 2,7GB-ot tudsz hasznosítani belőle, ha ügyes vagy.... -
Sifre
senior tag
válasz BlackPlanet #887 üzenetére
Én nemrég a részecskegyorsítót és a kávéfőzőt kerestem benne, pedig ezek sem szerepelnek a leírásban.
A viccet félretéve gyorsulás- és közelségérzékelőn kívül nincs benne más szenzor. A memória pedig 4gb, csak az Androidnak kell némi lefoglalt tárhely a működéshez. A Nexusomban 16gb tárhely volt és abból is csak kb. 14-et tudtam használni, mégsem reklamáltam.
-
BlackPlanet
csendes tag
Csak azokat a szenzorokat kerestem, ami alapból benne van az androidos telefonok 90%-ban. Egy kávéfőző keresése fel sem merült bennem. Tudom, hogy lefoglal a működéséhe 1-2 GB tárhelyet. Jobb helyeken általában leírják (pl. 8GB amiből felhasználható 5,6GB) hogy mennyi a felhasználható. Amiért mérges lettem, hogy megkérdeztem telefonon nem csak vaktában megvettem. Ezek szerint ennyire lehet hinni a hivatalos viszonteladónak. Akkor kérdem, hogy ezek szerint meg kell vennem, hogy kiderüljön nincs benne szenzor és csak 1,9GB egyben a felhasználható tárhely? Akkor meg minek megkérdezni előtte.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Na ma volt egy kis upc s harcom az új modemmel. csomagot váltottam így kaptam egy újat amin wifi is van. míg beüzemeltem, hogy legyen wlan om és wifi m hülyét kaptam. Na így legalább nem kell a mobileneten csinálni a forgalmat ha kell valami. Igaz nekem az 500 mb bőven sok amire használom
-
kisspista
senior tag
válasz BlackPlanet #890 üzenetére
El kellett volna olvasnod a tesztet a telefonról, ott minden le van írva, s nem vaktába vetted volna! Ezért vannak a tesztek, hogy jobban belepillanthass a készülék lelki világába.
-
RBJ
addikt
Én is azt akartam mondani, hogy azért egy kicsit utána kellett volna olvasni oszt jó van.
-
BlackPlanet
csendes tag
válasz kisspista #892 üzenetére
Nem vaktában vettem. Elolvastam több tesztet, de mint általában minden teszt szubjektív és nem tér ki részletesen mindenre ezért kerestem meg a forgalmazót a kérdéseimmel. Amire szintén nem egyértelműen válaszolt a forgalmazó. Részemről megoldódott visszavittem pedig már kezdtem megkedvelni.
-
RBJ
addikt
Pistabá. Ajánlanám neked a switfkey t. könnyebb gépelni és még ha elütsz egy karaktert akkor is helyesen rakja ki a szót általában t9 el. Nekem bevált.
-
RBJ
addikt
/Vertis 02/
Biztos, hogy a króm gomb szorul. Kezd idegesíteni. mindjárt nyomok neki egy kis műszerolajat.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Nem találom, hogy hol tudom beállítani, hogy a fényképező a külső sd re mentesen. fx camerzoom
-
BlueAthlon
senior tag
Ez így helyénvaló, így teszek én is.
Közben megfigyeltem, hogy ugyan a 90-100%-ból könnyen csúszik lefelé, de úgy az 50-70-es szintben egész sokáig eltanyázik.. Valamint relatíve egyenletesen merül le 30%-ról is, nincs hirtelen halálugrás..
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PRO MAX 256GB black titanium notebook.hu számla! 1 év Apple garancia!
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PLUS 128GB pink kártyafüggetlen! 1 év Apple garancia!
- iPhone 15 pro 128 GB fehér titán, 92% akkumulátor, karcmentes
- Bontatlan iPhone 16 Black 128GB 3 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128Gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest