- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Apple iPhone 11 - népalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
ocsirigo
csendes tag
a recovery szó nálam lemaradt, azt hittem ez egy rom... meg is lepődtem, hogy ilyen gyorsan összeraktál rá egyet. mondjuk, a mérete is gyanús lehetett volna...
másnak is volt ilyen gondja, ezért írom: ha a hang le + bekapcs gombbal akarom a recovery menüt, kínai blabla fogad. ha a mobileuncle tools-ból Into Recovery Mode-dal, akkor angol. a backup-ot kb. 7 perc alatt csinálta meg.
-
RBJ
addikt
/Vertis 02/
Én érzem úgy, hogy az usb kábel a telefonba csatolós része kopott volna annyit, hogy már nem olyan szorosan illeszkedik mint régen.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
/Vertis 02/
Jelentem elkészült, vért izzadva a clockwordmode recorey /CWM/ cappa72 által és szerény fárasztó személyem által.
Telepítéshez root és mobileunchletools kő.
Mobileunchletools ban recovery update. Egy kicsi bibi van, hogy fejjel lefelé jön be de sebaj.[Overmax-Vertis-02-plus-CWM-6012-recovery-by-Cappa72-v2]
Lehet menteni és utána barmolni ezerrel a készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
/Vertis 02/
Valahol be lehet állítani, hogy a camera által felvett dolgokat képek stb, viber dolgait a külső sd re mentse a telefon ne a belső kevéske helyett foglalja.
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Vertis-01 tulajdonosok!
Kérlek nézzétek meg, hogy van-e nektek Google Szövegfelolvasó (GoogleTTS) alkalmazás a Vertis-01-en, illetve az alábbi menüpont elérhető-e:
Beállítások / Nyelv és Bevitel / Szövegfelolvasó kimenet vagy Beállítások / Kisegítő lehetőségek / Szövegfelolvasó kimenet
Vertis02 Plus-on van ilyen funkció (csak nem tudom a rootolás miatt-e vagy ez nem befolyásolja), de a Vertis-01-en én nem találtam, pedig a Google Play-ről is telepítve van a frissítés! Fontos lenne ez az információ, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
-
HUNPablo
tag
Jo marka !
-
ssjanos
csendes tag
Sziasztok.
Pár napja kaptam én is egy overmax telót.Nagyon tetszik, szeretem. Viszont lenne egy olyan kérdésem hogy nem tud e valaki olyan beállitást , hogy a telefonkönyvben ne csak a név hanem a szám is megjelenjen alatta? Vagy esetleg le lehet szedni ilyen alkalmazást?
Elöre is köszönöm a választ. -
RBJ
addikt
Be lehet állítani, hogy mutassa a számot is.
/Vertis 02/
Na megvolt az első komolyabb leejtésem. Betonon landolt teljesen szétesett akku, hátlap elszállt. Hál az égnek nem lett komoly nyoma. Kicsit a sarkon van valami de nem észrevehető. Nekem furi, hogy a keretből egész erősen kint van az üveg vagy mi fene.
Jöhetne rá valami szilikon tok.
Ma első melós használatban, rengeteg telefonálás / eddig szabi volt/ csak 10% ot esett az akksi.
Szerintem simán kibír 3 napot majd.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
/vertis 02/
Az előlapot külön szét lehet szedni a paneltól? Nem láttam a képen. Gondolok arra ha eltörne az üveg.
Most nézem a conflex nél már lehet akkumlátort is kapni. Kemény 1000 Ft.
Már csak tokokat várok és hátlap aksi minden combot berendelek.
Pistabá megkérdezed, hogy tokot,fóliák mikor várhatóak?[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Vertis02 Plus
Tovább lehet bontani a készüléket még, de én csak a LED miatt szedtem szét addig, hogy hozzáférjek. Az alaplapot kell kiemelni még (további körmök tartják oldalról), s elérhető az LCD panel, illetve az érintőképernyő is (persze előtte a fóliacsatlakozót el kell távolítani).
Azért elég durva, hogy a gyári akkut szinte "bagóért" érulják Ez jó hír a vásárlóknak, s érdemes 2-3 akkut felvásárolni, majd feltöltve tárolni így egy hosszabb hétvégi túra alkalmával nem kell tölteni, csak akkut cserélni. S nem utolsó sorban: ha a telefon már kimenőfélben lesz, akkor is lehet a készüléket még hosszú évekig használni, hiszen az akkumulátor akkor is "új" lesz
Vertis-01 akku 2100mAh - 1543 Ft
Vertis02 Plus akku 1700mAh - 1006 Ft -
-
mohabacsi67
csendes tag
válasz kisspista #521 üzenetére
Szia! A Poweramp nagyon kis jó alkalmazás. Bár Trial...
Viszont a zenehallgatás minőségén csak nagyon kicsit javított, a minőség továbbra is a Sokol-rádió alatti.A fülest, amivel próbáltam, előtte egy Galaxy Mini 2-be dugva hallgattam. Nem Samsung fülest, egy noname fejhallgato, de nagyon pöpecen muzsikált. (Szerelmetesfeleségtársam a szintetizátohoz használja, és nem panaszkodik.) Aztán próbáltam az asszony Sony fülesével, az eredmény ugyanaz, bár lehet, hogy ott a Sony-specifikáció az ok. De a gyári fülessel is több, mint gyalázat.
Szóval azért kicsit meg vagyok lőve ezzel a Vertis02-vel: minden buherálás után is gyalázat halk a csengőhang, zenét nem tudok rajta hallgatni. Minden más stimmel.
Mi a fenét csináljak a telefonnal? -
kisspista
senior tag
válasz mohabacsi67 #640 üzenetére
Vertis02 Plus
Én most teljesen meg vagyok elégedve vele, mert a belenyúlkálás után már a hangerő is megfelelő (az ébresztőnél majdnem kiugrik a szívem). A Poweramp-hoz meg lehet vásárolni a teljes verziót, csak az a probléma, hogy néha akkor is kiakad a license ellenőrzésnél, pedig minden rendben van
Más: [Az OVERMAX bemutatta a legújabb okostelefonját: OVERMAX EXPI-t!]
-
mohabacsi67
csendes tag
válasz kisspista #641 üzenetére
Ezek szerint akkor az enyémnek valami specifikus baja van... :-( Rossz hír. Akkor szervíz lesz belőle. A csuda vigye el!
Te mindent úgy álligattál a hangnál, ahogyan itt a fórumon kiveséztük? Az Audió alatt mindent át, Level1-6 fokozatosan, max. 250-re? Vagy csak nekem kerülte el valami a figyelmemet? -
kisspista
senior tag
válasz mohabacsi67 #642 üzenetére
Csak a LEVEL6-ot állítottam át maximumra, illetve a Max value-t mindenhol feltoltam (Media,Sip, Sph, Ring). Mindenhol fel kell tolni, nem csak az egyik opcióban!
Szerviz ezzel nem tud mit kezdeni, mert az tipusbetegség (gyenge hangerő), nem egyedi eset!
-
kisspista
senior tag
válasz kisspista #643 üzenetére
Vertis-01 és Vertis02 Plus
Mivel nagyon sok információt kaptam már itt a fórumon és csak tanulni lehet a témában jártas fórumtársaktól, így felteszem a kérdésemet, hátha tud valaki megoldást a problémára!
A Windows Mobile és a Qualcomm chipsetből ismert STATIC NAVIGATION funkció azt a célt szolgálta, hogy lehessen túrázni gyalogosan a készülékkel, s ha kevesebb, mint 5km/h-val haladunk, akkor nem fog "leragadni" a GPS vevő, s nem fog össze vissza ugrálni. Ezt a funkciót kellett kikapcsolni, ha jól emlékszem.
A Vertis készüléken is be lehet állítani ezt a lehetőséget? AZ MTK Engineer módban sok beállítás van, de sokról azt sem tudom, hogy mi is az valójában..... Valaki jártas ebben a témában? A Samsung Galaxy S2-nél van ilyen alkalmazás, de az csak a Sirf chipsettel működik, nekünk meg ugyabár MTK van....
-
mohabacsi67
csendes tag
válasz kisspista #643 üzenetére
Hangerő: persze,én is úgy gondoltam, hogy mindenhol átállítottam, s a Level6-nál került a plafonra az érték.
A szervíz gondolata azért kerülget, mert míg a csengőhangerővel igen, a zenehallgatás minőségével nem akarok megbékélni. Így egyszerűen hallgathatatlan: torz, dinamikátlan és komolyan egy ismeretlen zenének véletlenül tűnt fel, hogy „hallok” éneket is. Átkapcsoltam egy ismert zenére, de ugyanaz volt az eredmény: vagyis nem az ismeretlen keverése volt sajátságos.
Esetleg tudtok olyan fülest, amivel a Vertis02 tutira jól szól nálatok? Komolyan betenném még a próbát a szervíz előtt. Ennyit megérne.
-
kisspista
senior tag
válasz mohabacsi67 #645 üzenetére
A készüléken sosem díjaztam a zenehalgatást, mert a SONY ERICCSON zenetelefonján kívül egyik modell sem tudott "mélyhangot" kiadni a hangszóróból, így alapból nem tud "huppogni" a zene, magyarul dinamikátlan lesz.
Erre van megoldás: szükséged lesz egy külső hangszóróra, amivel tökéletesen tudod hallgatni kedvenc zenéidet. Amit mi teszteltünk, azok közül az egyik legjobb EZ a hangszóró. Ez brutálisan jól szól, s árban is kb. 10-12.000 Ft körül mozog. Érdemes bluetooth hangszórókkal kísérletezned!
-
mohabacsi67
csendes tag
válasz kisspista #646 üzenetére
Köszönöm a tippet, igen jó kis ajánló. A problémámra viszot sajnos nem megoldás nem otthon hallgatnék zenét, hanem utazások közben, BKV-n, munkába menet-jövet, vagyis mintegy mp3 lejátszóként, agyban.
Világos, hogy zenehallgatásra a Sony készülékek a legoptimálisabbk, de volt már Nokiám (vagy nyolc évvel ezelőtti), Samsungom (ebből kettő is, egy félokos meg egy okos), de ilyen gondom, mint most a Vertis02-essel, nem volt egyikkel sem. Nyílván nem azt várom, hogy 5.1 Dolby Surround-osan szóljon, de azért azt igen, hogy kivehessem a hangszereket, meghalljam, ha valaki énekelni kezd, uram bocsá', még értsem is, mit énekel (már ha a nyelvet ismerem, ugye). Mondom, nekem az a döb, hogy kritikán aluli, teljesen élvezhetetlen ahogyan szól, s nem az, hogy nem bont falat és nincs zenei orgazmusom a hipertiszta hangzástól.
-
nagyúr
válasz kisspista #646 üzenetére
Nos a bluetoot-ról annyit, hogy nekem egy BCK-08-as kíníi óccó fülesem van.
Ezt régen egy xperia neo-val használtam. Ott jól szólt, természetesen SonyEricsson fülessel.
Váltottam MTK csipszetre a 2 kártya miatt.
Megfordult pát kínai telefon nálam, és az összessel olyan vacakul szól, hogy az kritikán aluli.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
kisspista
senior tag
válasz mohabacsi67 #647 üzenetére
Nem igazán értem a problémát! Nemrégiben teszteltem Urban Revolt fejhallgatót, amin extrém mélyhangkiemelés van, s annyira szuperül szól, hogy a Vertis02 Plus-on is tökéletesen szólt! De fontos tudni hozzá, hogy szükséges volt a mellékelt átalakító (jack-ből jack más ellenállással), mert enélkül tompán szólt. Ez a fejhallgató headset is volt egyben, s csak akkor szólt tisztán (átalakító nélkül), ha a mikrofon gombját nyomva tartottam....
Nem lehetséges, hogy egy nem kompatibilis eszközzel próbálgatod? Nekem semmi bajom most már a hangzással, így nem is tudom elképzelni, hogy mi lehet nálad a baj. Lehetséges, hogy kontakthibás a telefonod jack csatija, s egyedi esetről beszélünk, mert más nem jelezte az eféle hangzásbeli problémát!
-
kisspista
senior tag
Említettem a GPS gyorsítást a Vertis-en, nos jelentem, hogy az AGPS-t teljesen újraindítottam, letöltöttem az EPO- hozzá, majd megvizsgáltam a vevő éledésének gyorsaságát, pontosságát és a beérkező adatokat; az eredmény érezhető és szemmel látható: sokkal gyorsabb a hidegindítása, s több műholdhoz csatlakozik villámgyorsan!
Előtte:
Utánna:
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
- Iphone 11 128 Gb Független
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PRO MAX 256GB black titanium notebook.hu számla! 1 év Apple garancia!
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PLUS 128GB pink kártyafüggetlen! 1 év Apple garancia!
- iPhone 15 pro 128 GB fehér titán, 92% akkumulátor, karcmentes
- Bontatlan iPhone 16 Black 128GB 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest