Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
Jó helyen tapogatóztunk csak nem speakert állítottuk hanem a sip ot ami nem tudom mi.
type nál változtatni kell, hogy sph gondolom speaker hardware.Elindítod az engineer módot
Hardware testing/ Audio / Normal mode
Type = > Sph
Level = > 0
Value = > 160.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
pillanat képeket milyen gomb comboval csináltad?
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
mohabacsi67
csendes tag
Sziasztok! Nekem háromnapos Vertis-02 Plus-om van.
Nem tudom, megkönnyebbüljek-e vagy sem, hogy nem csak én küszödöm a gép hangerejével.
Nekem nagyjából minden, mindenhogy halk rajta. Fülesen (gyári, ilyen-olyan) Sokol-rádió, a csörgőhang mint lágy őszi fuvallat, BKV ha a belső zsebben csörög,semmit nem hallani, hangszóró: eh!Néztem a kódot is, meg az itt olvasható programot is (Mobileuncle Tools), de ezen a készüléken semmi nem jött be ezekből. A progival az MTK-opciót fel sem ajánlja, csak az Androidot, a kódnál meg nem leltem audio-beállításokat. Elrontottam vajon valamit, vagy ezen más a dürgés?
Egyébként nagyon tetszik a telefon, szép is, gyors is, de ez a hang-dolog végzetes melléfogás. S ezek szerint nem csak nálam...
[ Szerkesztve ]
-
mohabacsi67
csendes tag
Hogy én mekkora... Voltam már itt bent, csak azt nem figyeltem, hogy a menü oldalra gördül, s ott van a Hardver-fül...
Álligattam mindent maxra: nem mondom, hogy falat bont, s hogy letettem a petéimet tőle, de valóban, így azért egész más. Kiváncsi leszek, mit tesz majd fülesen (az most nincs nálam).Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz mohabacsi67 #361 üzenetére
Na akkor tegyük most már tisztába a dolgokat, mert most már totál összezavarodtam és mindent átállítottam, de semmi hangerőnövekedést nem tapasztaltam. Biztosak vagytok abban, hogy hangosabb lett a csengetés vagy a zenelejátszás, vagy csak placebo?!
Az írja le a pontos lépéseket, aki valóban tapasztalta a hangerő növekedését: illetve a készüléken lévő kernel verziót, mert lehet nem mindegyik telón működik ez a funkció! Azt is írja le, hogy az Audio-n belül melyik módot állította be, milyen type és milyen Level beállításnál (max vol és value)!
Most már nagyon kíváncsi vagyok erre a dologra, de amit írtatok, egyik sem működik nálam!
Köszi! -
válasz kisspista #362 üzenetére
Nem akarok okoskodni vagy bárkit eltántorítani vagy szomorítani de szerintem vagy a hangszórók hibája vagy a chip egyszerűen kevés erőt ad.
Én tescoban bluetooth on küldtem egy zenét a telóra. Bedugtam a páréves Sony fülesemet és akkora hangerőt tolt rajta hogy maj betojtam... És a minőség is tűrhető volt. Nem mondom hogy iszonyat tiszta de tényleg jónak találtam.
Ha viszont ennyire halk a csörgés és a beszéd akkor nem sokat ér a telefon. Hisz a fő lényege lenne.
Lehet aki frissen vette érdemes lenne visszavinnie. Mert ki tudja mikor lesz frissítés. A gyári fülest felejtsétek el mert azok a szokol rádiót érik el ahogy a kolléga írja...
Nekem a fő vásárlási szempont ma már a tisztességes hangerő a hangszórókon de pont melléfogtam mert a füles hangereje az enyémen pont gyenge volt de csak zenénél. Beszédnél telefonáláskor meg fejleszakítás félhangerőn, de amúgyis kipurcan úgyhogy várom az árát vissza.
Remélem a forgalmazó vagy a fejlesztők ki tudnak valamit találni, mert ebből bajok lehetnek
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
RBJ
addikt
én type nál mindenütt odanyomtam neki . és a level 6 ot vettem maxra.
Igaz nem jelentős de lehet érezni hangosodást.
Remélem hamar kapcsolnak a suportnál mert jó lenne rendes támogatás lenne mögötte.
Annyira friss a telefon, hogy lengyelben is most jelent meg?
Ezt támaszta alá, hogy a szoftver verziónál nov. 18. i mutat.Én is attól félek, hogy a hardver lesz gyenge, na akkor tojhatjuk le a szoftveres támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
-
Frigetrus
aktív tag
Dettó! Támogatom a felvetést.
Nálam ezek a telefon adatai:A hangbeállításoknál meg olyan sok fül van, hogy csak na.
Ugye az Audio fülön belül van Normal Mode, Headset Mode, Loudspeaker Mode, Headset_Loudspeaker Mode.
Aztán ezeken belül a Type-nál van egy csomó cucc: Sip, Mic, Sph, Sph2 és még sokminden, attól függően, hogy melyik almenüben vagyunk. Valahol csak 6 db, valahol meg vagy 10. De ez így is rengeteg tényező.Nyilván sejtem hogy a Mic az mikrofon akar lenni, és nem azt kellene babrálni, de úgy mégis, most melyiket?
Oké van az Sph, és az lehet hogy a speaker. De van olyan is hogy Media... Akkor az most a videolejátszás, vagy zenelejátszás hangerejét befolyásolja csak?Én próbáltam állítani az Sph-nál, de nem nagyon csinált semmit, se a Value, se a Max vol. fül.
Talán minimális változás van, de simán lehet hogy csak bemesélem magamnak és placebo az egész.Megnéznék egy videót egy olyan személytől, aki szerint változott a hang.
Tegye le a telefont, vegye kamerával fel az egész folyamatot, valahogy így:
1. alap beállításokkal kezdjen el lejátszani egy zenét, vagy bármit
2. lépjen be az engineer mode-ba, és állítsa át a hangerőt
3. lépjen ki belőle, és játsszon le újra egy zenét, ugyan annál a résznélPersze egy felvett videón lehet nem tökéletesen jön át a hangzás, de azért egy próbát talán megér.
Amúgy most bonyolítottam le egy hívást a telefonon, a telefonálás közben bőven tökéletes volt a hangerő.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
válasz Lalikiraly #365 üzenetére
A gyártó hiába változtat már rajta ha az én zsebemben meg sz....r van.
-
kisspista
senior tag
válasz Frigetrus #366 üzenetére
Úgy gondolom, hogy szoftveresen nem nagyon tudjuk befolyásolni, talán a support felől a frissítés lehet tartalmaz majd valami javítást erre. Én speciel azt vettem észre, hogy a hívó fél hangja sokkal tisztább és élethűbb, mint a korábbi Samsung telefonomnál, kicsit már olyan, mint a facebook ingyenes telefonálás közben, tehát nagyon jó. A zenelejátszás és csengóhang erőssége okoz gondot, ez utóbbinál azért, mert zajosabb helyen nem nagyon lehet észrevenni, ha keresnek telefonon.
-
mohabacsi67
csendes tag
válasz Frigetrus #366 üzenetére
A videó elkészítésére nincsen időm sajnos.
De egyértelműen van változásom a hangerőben (csengés + jobban hallanak engem is).
Nagyjából annyit csináltam, amit RBJ leír. Attól a csengetésem hangereje határozottan megváltozott. Nem bont falat most sem, megsüketülni nem fogok tőle, tehát nem vagyok maradéltalanul elégedett, de már így sokkal jobb, mint eddig.
Ezen felbuzdúlva mindent, amit érteni véltem, felnyomta a max. értékre. A zenelejátszás a Hangeffektek bekapcsolásával elfogadható (bár azt nem hozza, amit az előző Samsung Galaxy Mini2-m).
Telefonadataim: Vertis-02 Plus; minden más adatom teljesen ugyanaz, mint amit Te feltettél, Frigetrus!
Csak halkan mondom: amikor először átállítottam az értékeket, nem nyomtam meg a Set-gombot. Nem is jegyezte meg, amit átállítottam. -
RBJ
addikt
Most bonyolítottam pár hívást, mintha menet közben javulna a telefon. egyre jobb, hangosabb.
iphone ról hívók meg nagyon tisztán hallatszanak.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Frigetrus
aktív tag
válasz mohabacsi67 #370 üzenetére
Értem.
Én mindig megnyomtam a set gombot, az nekem is feltűnt, hogy anélkül nem jegyzi meg. De van egy sejtésem mik a level-ek. Olyan mintha az lenne a hangerő csúszka különböző szintjei. Mert annak a némítás után pont 6 db szintje van. Ha azokon belül babrálunk akkor azt is el lehet érni, hogy ugyan olyan hangerővel szóljon a level 0 mint a level 6.
Mert próbáltam, és hiába vettem le a hangerőt, nem történt semmi, például zenelejátszás közben.Más:
Amúgy ha vissza akartok állítani mindent a gyári értékekre, de nem emlékeztek mik voltak azok, akkor nyomni kell egy "gyári adatok visszaállításá"-t a beállítások menüben, az visszarakja az engineer mode-ot is alaphelyzetbe. De ugye ez mindent töröl a telefonról, szóval úgy essetek neki, ha nincs még belakva a telefon. -
Frigetrus
aktív tag
válasz kisspista #376 üzenetére
Igen, határozottan halkabb lesz, ha leveszem a Max Vol. értékét. Levettem 10-re. szinte alig szólt, majd vissza 160-ra, lőn hangerő.
Amúgy te átállítottad a hangerő szinteket is? most nálad a level0 250-en van? Csak mert akkor előidézhető az, hogy hangosabb a level 0 mint a level 1 és társai. Ami a gombbal való hangerő növeléskor érdekes jelenség lesz
-
RBJ
addikt
válasz kisspista #376 üzenetére
Na pityu megyen az látod.
Nekem az a gyanúm, hogy több újraindítás után tér észhez lehet.
És ezzel a beállítással az egész telefon minden funkciója hangosodott? pl a hívás közbeni hangerő is?[ Szerkesztve ]
-
DJC
csendes tag
Az Android fórumon ezt találtam:
"Saját tapasztalatom alapján az alábbiakra jutottam.
1.) Play Store: Mobileuncle Tools app letöltése és telepítése
2.) - Mobileuncle Tools-ban nyisd meg az Engineer Mode-ot
- Engineer Mode (MTK)
- Audio
- Normal modeFIR állítható 0-1-2-3-4-5; Mindegyik beállítást az alábbiak szerint paraméterezd:
(Tehát a FIR 0, FIR 1, FIR 2 .... FIR 5 beállításoknál csináld végig ugyanazt.)Type: Sph - ez a hangszóró beállítása normál gsm használat esetén
Type: Sip - ez a hangszóró beállítása szabványos Voip használat esetén.
Type: Sid - ez a hangszóró beállítása egyéb internet alapú kommunikáció esetén.Tehát a beállítási lehetőségek közül (Sip, / Mic,-(mikrofon) / Sph, / Sid, / Media - (második hangszóró) azt válaszd amelyiket tuningolni szeretnéd! Internetes hang alapú kommunikáció esetén érdemes a Sip-et és a Sid-et is tuningolni.
Általános érvényű javaslat:
Level: 0-1-2-3-4-5-6; azaz hét lépésben tudod fokozni a hangszóró hangerejét. (Ez típustól függően lehet több és kevesebb is.)
• A Level 0 értékét érdemes 0-ra állítani, azért, hogy szükség esetén tudd elnémítani a hangszórót.
• A Level 6 értékét pedig a maximumra kell állítani. (Hogy mennyi a maximum azt a készüléked kijelzi a Value-nél)
• A köztes értékek (Level 1,2,3,4,5) tetszésed szerint fokozatosan állítható." -
RBJ
addikt
Nagy viharban vagyok. a belső tárhely és a telefon memória nem egy és ugyanaz?
Mert betelt de hogy azt nem tudom. 4 gb rom ból van 1.27 belső tárhely. akkor a 1.4 telefon memória hogyan jön ki? Dilis vagyok?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
fortyfive
újonc
Sziasztok!
Ma vásároltam én is egy ilyen készüléket és rögtön azzal a problémával találkoztam, h SIM-ről nem elérhető semmilyen módban sem az internet, úgy hogy az adatkapcsolat be van kapcsolva a beállítások menüben. Továbbá egy SIM-mel próbálkozom és az a kártya a megfelelő foglalatban van. A wifi-ről minden további nélkül működik az kapcsolódás. A SIM a másik mobilban vígan képes a netezésre.
Valakinek hasonló tapasztalat?[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Na gyereke ha már beletúrkáltunk a hang beállításnak a LED et nem kellene?
Elég harmaton világit. Na megyek megnézem, Ezért nem alszok most.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
[link]
Itt is van színes hátlap. pick-pack pont miatt lehet érdekes valakinek.
Rendelnék csak max kéket többi nekem túl meleg szín.
Vagy a piros lehet még elmenne? vagy a zöld?
Led ügyben nem tudom hogy keressek angolul. mindig az értesitésí led találat van. /notification led/[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Vertis 02 plus nak nem kellene -e külön topikot nyitni?
root on is rajta vagyok.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
ocsirigo
csendes tag
Vertis 01-hez kérdés: a gyártó honlapján nézem a frissítéseket. Dátumot sehol sem találok - azaz hogy mikori a frissítés. Letöltöttem a 347,9 MB-os update-et. Kizárólag 2008-as fájlok vannak benne...most akkor mi van?? Az enyémben alapból 2013.11.30-ai szoftver volt.
Honnan lehet azt tudni, hogy a gyártói oldalon lévő frissítés frissebb-e? Köszi!
-
kisspista
senior tag
válasz Lalikiraly #392 üzenetére
Igen észrevettem. A Vertis-01 és a Vertis Plus 5", . Az EXPI-nél a hangerőgombok a jobb oldalon helyezkednek majd el, illetve a lekerekített sarkok azok, amik a telefont jellemzik. Akkuja 2500mAh-es, a szoftver egyelőre megegyezik az elődjével.
A Vertis-01 az tényleges 5", hiszen itt az alsó állapotsor hardveres, fix kapacitív gombok a készülék alján, tehát az EXPI képernyője egészen biztosan kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
válasz kisspista #394 üzenetére
Szerintem nem kellene ennyi készüléket erőltetni inkább kevesebb kellene kiváló támogatással.
Gondolom én.
Várom a tokokat, fóliákat és akkor majd rendelek meleges kéket, zöld hátlapot.[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Ez kőkemény üzletpolitika és marketing. Táblagépből is rengeteg típust kiadnak, nagy a választék. Ha lesz támogatás minden készülékhez, akkor nem lehet gond a későbbiekben! Mi szívesen teszteljük mindegyik készüléküket, s feltárjuk az előnyeit és hiányosságait!
Most speciel a Vertis-01 készülékről írok, mert a Vertis02 Plus-ot teljesen lemerítettem, s töltőre kellett raknom. A Vertis-01-en sokkal kényelmesebb a kétkezi gépelés, sokkal nagyobb a billentyűzet, így a nagyobb ujjaknak sem okoz gondot a használata. A Vertis02 Plus esetében ez már nem igaz, mert ott kisebb a bill. és ott félre lehet elég könnyen gépelni. Én tablet helyett használom a Vertis-01-et , sokkal jobb, gyorsabb és kézenfekvőbb! Vertis02 Plus az tipikus telefon, nem is kell ennél több
-
RBJ
addikt
válasz kisspista #396 üzenetére
Szerintem ez a billentyű gond a szafaládé újjadnak szoftveresen orvosolható. Kismillió billentyűzet progi van.
Led re lehet megoldás? vagy semmi mert a led es izzókat se lehet fényerőre állítani ahogy tudom.
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Van, de én nem szeretem ezeket a programokat, hiszen ez is csak memóriát foglal a telón, valamint folyamatosan fut. nagyobb kijelzőn jobban lehet tájékozódni és jobb az érzékelés is!
A LED háttérfényére gondolsz? Nekem nincs bajom vele: mindig minimumon van, ha kimegyek erős napsütésbe, akkor feltolom rá, de amúgy le van véve alapból. Picit a LED indikátort hiányolom belőle, illetve a képernyőforgás reakcióideje, valamint a telefonálás végén a képernyővisszakapcsolás ideje lehetne rövidebb...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
- Iphone 11 128 Gb Független
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PRO MAX 256GB black titanium notebook.hu számla! 1 év Apple garancia!
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PLUS 128GB pink kártyafüggetlen! 1 év Apple garancia!
- iPhone 15 pro 128 GB fehér titán, 92% akkumulátor, karcmentes
- Bontatlan iPhone 16 Black 128GB 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest