- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dondonalma
újonc
Sziasztok! Van itt valaki, aki sikeresen frissítette a Vertis 01 Plus készülékét az Overmax honlapjáról? Én decemberben vettem, és azóta még nem frissítettem, de a kamera miatt egyre égetőbb lenne...
-
sgergi
veterán
válasz Dondonalma #1051 üzenetére
/Vertis 01/
Én megcsináltam a vétele után azonnal. Nem volt és azóta sincs gond vele.
-
mariobros
tag
válasz Dondonalma #1051 üzenetére
Szintúgy túl vagyok már 2 frissítésen, semmi probléma nem volt. Nekem is sima Vertis 01-em van, de gondolom a plusz-ra ugyanazt a rendszert lehet feltenni (mármint ugyanazon alapulhat mindkettő), mivel csak a típusszáma más, meg az aksija.
Üdv: Dani
-
RBJ
addikt
Azért kár volt ezért az expi ért.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
For IMEI Number: *#06#
For Touchscreen version: *#*#2663#*#*
For RAM Memory version: *#*#3264#*#*
Executes Emergency Dial Screen to unlock PUK Code: **05**#
Enables Voice Dialing Logging Mode: *#*#8351#*#*
For FTA SW version: *#*#1111#*#*
View Phone Lock Status: *#7465625#
For FTA HW version: *#*#2222#*#*
Disables Voice Dialing Logging Mode: *#*#8350#*#*
Change behavior of Power button: *#*#7594#*#*
To test Vibration and Back-light of device: *#*#0842#*#*
To test Proximity/Distance Sensor: *#*#0588#*#*
To test Touchscreen: *#*#2663#*#*
For Audio Test: *#*#0289#*#* or *#*#0673#*#*
Field Test: *#*#7262626#*#*To format the phone: *2767*3855#
Enter Service Menu (on New Phones): *#0*#
Diagnostic Configuration: *#9090#
To launch Service Mode: *#*#197328640#*#*
Hidden Service Menu (Motorola Droid): ##7764726
To start GTalk Monitoring: *#*#8255#*#*
Packet Loopback Test: *#*#0283#*#*
LCD Display Test: *#*#0*#*#*
To get PDA, Phone, H/W and RF Call Date: *#*#4986*2650468#*#*
Displays Build Time and Change List number: *#*#44336#*#*
USB Logging Control: *#872564#
To display Bluetooth Physic Address: #*#232337#*#
To test secret GPS: *#*#1472365#*#*For Software & Hardware Information: *#12580*369#
To get detailed Camera Information: *#*#34971539#*#*
To display Phone Information: *#*#4636#*#*
To Restore Factory Settings: *#*#7780#*#*
To display HSDPA/HSUPA Control Menu: *#301279#
To display Wi-Fi MAC Address: *#*#232338#*#*
System Dump Mode: *#9900#
To test Bluetooth: *#*#232331#*#*
To test WiFi/Wireless LAN of phone: *#*#232339#*#* or *#*#528#*#* or *#*#526#*#*
To create Immediate backup of your multimedia files:Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Digiflex
tag
válasz johnahex #1047 üzenetére
Na, akkor én sem tartom magamban tovább:
remélem újabb telefonnal nem bővíti a cég a palettáját, mert a trendet figyelve az már valószínűleg totálisan használhatatlan kellene legyen:
Volt ugyanis ez a Vertis 01, ami úgytűnik használható.
Jött a Vertis 02: konstrukciós hibás bekapcsológombbal
Expi: használhatatlan készülékTalán az lenne korrekt a forgalmazó részéről, ha felajánlana a megszivatott vásárlóknak egy cserelehetőséget a Vertis 1-re
ja és ezt idézném Kedves Kisspistától:
"Érdekes módon nem minden készülék rossz"
no comment...Apropó, mit szólt a párod? gondolom boldog volt.
én egy Alcatel Start választottam az Overmax 02-helyett... igaz, hogy egy 10-essel drágább, de több univerzumnyival minőségibb. és van belőle pink is az MM-ben még biztosítást is vehetsz hozzá Törésre, vany törésre+lopásra (az már mondjuk elég drága...)
(Csak egy ötlet)(Ap)
[ Szerkesztve ]
...
-
Źşë'
addikt
válasz Digiflex #1057 üzenetére
a hibás darabok leszállítása engem nem lep meg, több olyan esetről is hallottam hogy úgy adtak ki gyárak termékeket, hogy nagy selejt százalékkal szállították azokat a piacra... az hogy a kis hazánk sok külföldről származó silány termék kikötője lett ez sem városi legenda, egyre alacsonyabb a színvonal...
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Digiflex
tag
És akkor egy pár tény:
a karácsonyra vásárolt Overmax 02 Jan 10-én adta meg magát, nem lehetett bekapcsolni, lötyögött csak a powergomb... (erről már írtak itt rajtam kívül is páran) 14--én adtam be a szervízbe, azt mondták, 2-3 hét
(comment helyett:http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/gyik/szavatos.html#subtitle_16
3 hét után semmi, telefonáltam, kiderült, még hozzá sem kezdtek. Másnapra elkészült...
DE hazáig sem jutott: a hátizsákom aljának ütközött.... tehát nem leesett, csak belecsúszott a hátiszákba, és lndolt az alján, ami egy szőnyegen volt eredmény: POWERGOMB újra beesett....
Mivel 20 éve mikroelektronikával foglalkozom, némi finommechanikai előképzettséggel (BME) és nem akartam újabb 3 hetet tipródni belenéztem a telefonba.... hát, nem kellett volna...Készítettem pár képet, ha lesz rá időm, feltöltöm őket még ma kicsit később
Meg azt is, hogyan lehet bekapcs gomb nélkül használni a telefont.
(Ap)
[ Szerkesztve ]
...
-
RBJ
addikt
Nekem semmi bajom, 3 szor ejtettem már betonra.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Digiflex
tag
Ez itt a hangerő mikrokapcsolója.... ez ugye mükszik is mindenkinek
Ez meg itt a javított Power... mintha valami hiányozna róla... azt nem tudom, hogy eredetileg volt e rajta... De ez így már nem működik...
A konstrukciós hiba meg ott volna, hogy nagyon kiemelkedik a mikrokapcsoló pöcke, a legnagyobb baj, hogy benyomott állapotban is.
Furcsa volt az a jótanács, hogy csak óvatosan használjam a bekapcsológombot. Hát igen. Vagy talán haználható kapcsolóval kellene készüléket forgalmazni. Érdekes módon a szervízben előttem álló illető is bekapcsológomb hibával adta le a telefonját. Micsoda véletlen... Ő sem elég óvatosan használta?
itt éppen jól látható a kapcsoló:
Hát erről ennyit.
Ja, és ha valaki szintén így járt volna:
töltő ki-be csatlakozásakor mindig feléled a képernyő
segítség lehet ez az app is:
Ja és a lényeg: ha ki kell venni az akksit, Bekapcsolás:
úgy kell bedugni a töltőt, hogy közben nyomom a hangerő+ gombot.
aztán a + gombbal a normal boot-ot választom, és a hangerő- gombbal elindítom. És a telefon bekapcsolNa Üdv mindenkinek
és hát én MEGBÁNTAM, hogy ezt a készüléket választottam...
pedig korábban olyasmiről volt szó, hogy "nem fogom megbánni"
megint csak kissspistát kellett idézzem...[ Szerkesztve ]
...
-
kisspista
senior tag
Kedves Digiflex,
Mivel megszólítottál írásodban, úgy gondolom, hogy érdemben a válaszomat várod az álláspontodra! Még mielőtt úgy gondolnád, hogy a Conflex Kft. alkalmazotta lennék, el kell áruljam, hogy független tesztelő vagyok; elfogultság nélkül készítettem (továbiakban is így fogom) a teszteket.
Mindhárom készülékkel rendelkezem (Vertis-01, Vertis-02 Plus és EXPI), így most én is kifejteném a meglátásomat ezekkel a készülékekkel kapcsolatban:
Vertis-01 (nem PLUS) az elsők között került hozzám, s mi készítettük a legelső tesztet erről a készülékről. Az Overmax tableteket ismerve kicsit hezitálva álltunk a kérdéshez, hogy vajon milyen készülék lesz, mert a gyártó nem próbálkozott még okostelefonok terén alkotni. Leteszteltük, s a mi példányunk alapján megállapítottuk, hogy ez a készülék nagyon rendben van, nincs semmi problémája. Később jelezték felénk, hogy a kamera csak 1MP-ben készít képeket, aztán jelezték, hogy a hivatalos frissítés után már a dátumot sem lehetett beállítani a menüből, mert hibaüzenettel elszállt a menüpont! Azok is elvégezték a frissítést, akiknek abszolút jól működött az első példányokból származó Vertis-01-ük, amit hangsúlyozok: semmi működésbeli problémával nem rendelkeztek. Aztán megjelent a PLUS verzió, ami szintén - ha jól tudon (nem teszteltük) - dátumhibás. Tehát az első készülékek abszolút jól működtek a frissítés elvégeztéig.
Vertis-02 Plus: ez a készülék volt a második okostelefon, amit piacra dobtak. A megjelenésig történő várakozás alatt többször is megváltoztatták a készülék külső megjelenését, így mi csak akkr szembesültünk a formájával, amikor már szállítás alatt volt a telefon. Működése megbízható, stabil, egyedül a MAC cím változása jelentett problémát nekünk, amire később a fórumtársunk talált megoldást, s amit a forgalmazó és gyártó felé közöltem is. Persze a hivatalos Vertis-02 Plus frisítés ezt a javítást nem orvosolta (support -1). Megjelent későbbiekben a bekapcsológomb beragadása, ami először nálam jelentkezett, s egy szétszedéssel már fel is mértem a probléma súlyosságát; nem magával a kapcsolóval van a baj, hanem a gomb és a vájat közötti rész, ami hajlamos a piszkolódásra, elkoszosodásra, illetve a zsírmolekulák összegyűlésére. Ez is lehet konstrukciós hiba, mert a kapcsoló gombja túlságosan kiemelkedik, s nagy utat tesz meg (nem úgy mint pl a Veris-01-nél). A LED gyengeségét most ne említsük meg...
EXPI: hát igen, ez a készülék nagyon problémás minden téren! Beszéltem a lengyel vásárlókkal, magyar vásárlókkal, gyártóval, forgalmazóval és több tesztelő kollégával is. Annyi kiderült, hogy a Magyarországra került példányok jelentős része hibás, aminek a megoldásán még jelenleg is dolgoznak, illetev jómagam is kutakodok a hiba elhárításán. úgy néz ki, hogy az 1GB memória megjelentetés után a készülék továbbra sem kezeli megfelelően a memóriát, s a képernyő olykor elhangolódik; de az em kizárt, hogy hibás sorozatgyártás történt, s nem kap megfelelő áramot az érintőképernyő, s ennek a következménye az "ézéketlenség". Kísérleteztünk a készülékkel nagyon sokat, s 2 nap után a készülék "megjavult" magától, majd rá kis idővel újra előjött ugyanaz a probléma. Van, amikor helyesen működik, de a legtöbbször visszajön a hiba. Megoldásként a készülék többszöri ki-be kapcsolása és hangerőgombok nyomogatása jelent, bár nem tudom milyen kapcsolata van a memóriával.
A forgalmazó felelős azért, hogy az eladott készülékek hez szervízt biztosítson, azonban ha a gyártó nem látja el a forgalmazót megfelelő információval, illetve alkatrésszel, akkor ezek hiányában a készülék nem- vagy csak kis mértékben javítható! A gyártó ludas a témában, mert ő adta ki a kezéből a hibás készülékeket és a support figyelmen kivül hagyásával a magyar vásárlól bizalmát megrengette. Már az is furcsak volt az EXPI hazánkba érkezése előtt, hogy a gyártó a honlapján arról biztatta a vásárlókat, hogy tényleg 1Gb RAM van a készülékben, nem 512MB, ez csak az újítás eredménye, amit hamarosan javítani fognak.
Ha a három készüléket egy górcső alá vetném, akkor azt mundanám, hogy multimédiának a Vertis-01, míg telefonnak a Vertis-02 Plus lenne a legmegfelelőbb választás. S igen, azt mondtam annak idején, hogy jó választás, nem fogod megbánni, s most is tartom magam ehhez! Ha a készüléked jó és vigyázol rá, akkor hosszú ideig a "barátod" maradhat, ha csak nem romlik el benne valami, vagy nem adja meg magát a készülék! Ebbe senki nem lát bele, se te, se én... használtautó is rizikós, mert nem tudhatod, hogy a hazaútad milyen lesz vele, motorba nem látsz bele. Egyet ne felejtsünk el: ezek a készülékek kínai telefonok, melyet a lengyel Overmax gyártó rendelt a "sárgáktól", majd az Overmax cég terítette el Európa több országában, kztük Magyarországon. A kínai telefon vagy megy, vagy nem, de ha megy, akkor az jó ideig meni fog...ez szinte minden elektronikai termékre elmondható, persze 1-2 készülék kivételével még nem lehet a típust általánosítani!
Az EXPI vásárlók "kártalanítása" jó megoldás lehet, de ehhez én nem tudok hozzászóli, ez nem az én területem; ez a forgalmazó jóindulatán és a törvényi szabályozáson múlik. A kérdés azonban még mindig nyitott marad: a gyártó visszavszi-e a selejt telefonait, vagy cseréli "működóre"?[ Szerkesztve ]
-
Digiflex
tag
Hali!
dec23. - jan10., aztán
jan14.-től feb06. ig szervízAhogy írtam, délután elhoztam a szervízből, este már nem működött.
Akkor készítettem a képeket. Ahogy ez látható, a javított mikrokapcsolóról hiányzik a gyári fém keret, ami egy kis mechanikai biztosítást jelenthetne. De így leginkább egy orosz rulettre hasonlít, mert csak szerencse kérdése, hogy mikor sikerül kicsit ráejteni a Power gombra, ugyanis akkor nagy valószínűséggel vége a dalnak.
És kedves Pista, csak idéztem tőled. Bár úgy tűnik ez eléggé zavarhat, mert komoly mennyiségű irománnyal válaszoltál. És azért figyelj oda, jól gondold meg, mert amit leírsz, az itt megmarad.
Engem igazából a "nem fogod megbánni" duma piszkált föl kicsit. Szerintem a többségünknek van józan ítélőképessége, hogy ezt valamennyi használat után el tudja dönteni. Persze ismerős az az érzés, hogy amikor már magunkévá tettük a kütyüt, akkor kicsit próbálunk rá büszkék lenni. És nehezen akarjuk elhinni, hogy bizony egy selejtet választottunk, de legalább olcsón. Már csak az a kérdés, hogy olcsó e 30-40 ezerért valami, ami gyakorlatilag használhatatlan, és csak egy rakás bosszúságot okoz.Ja, és az Alcatelhez 1 nap alatt kaptam 990-ért gumi-tokot. Ehhez meg NINCS.
Nem beszélve az AMOLED ujjlenyomat-taszító kijelzőről...
Na, azt a telefont nem bántam meg. És hát én sem vagyok az Alcatel alkalmazottja. Csak leírtam a saját tapasztalataimat, másoknak okulásképp.Na, én itt zárom az overmaxos hozzászólásaimat, használom így amíg megy, és nem kívánok több időt áldozni az életemből erre a ballépésre. Köszönöm a tapasztalatokat, jó árat fizettem értük.... de hát tényleg:
" ennyiért ez a maximum"(Ap)
[ Szerkesztve ]
...
-
kisspista
senior tag
válasz Digiflex #1064 üzenetére
Hát sajnálom, hogy befürödtél a készülékkel. A legtöbb vásárló azért nem tapasztalta ezt a hibajelenséget, mint te, így a te készüléked után még nem lehet azt állítani, hogy az egész széria rossz lenne...
A hosszú lítániát azért írtam, mert idéztél tőlem (s még az egyik fotómat is belinkelted), s eléggé fennhangon, így jobbnak láttam, ha reagálok rá! Természetesen vállalom az írásaimért a felelősséget, mert tudom, hogy semmi rosszat nem írtam!
[ Szerkesztve ]
-
johnahex
tag
válasz kisspista #1063 üzenetére
Akárhogy is nézzük szerintem nem kellene a forgalmazót annyira védeni, sőt..........
magasról les----ja mindenki, hogy ő mit kapott a gyártótól, az legyen az Ő problémája nem az egyszeri emberé
ha meg ilyen galád terméket dobtak piacra és ezt a forgalmazó is elismerte, az lenne a minimum, hogy akit "megkárosított" azt soron kívül intézné............
kifizettem a szállítást a semmire, mert hát ugye nem kaptam semmit csak bosszúságot
két hete náluk van a pénzem 44000 ft,- nálam meg semmi.......
a készüléket is leadtam már 4 napja..........
maximális vevőorientált hozzá állás...... -
johnahex
tag
Szia!
a párom nagyon boldog volt gondolhatod, ajándéknak akartam erre csúnyán befürödtem, ráfizettem......a más sz-------ja miatt
most zte grand x in van kinézőbe
alcatel idol star is esélyes, de 4" kijelző "kicsi" meg csak 512 ram...... és drágább is
sok örömet párodnak az alcatelhez!!!
Szia! -
Źşë'
addikt
válasz johnahex #1066 üzenetére
de a szállítási és garanciális dolgok ott vannak a webshop leírásában, mi hogyan, merre működik! az hogy nem állják a szállítást ez talán az összes webshopnál így van, és ez a normális, miért lenne benne a garanciális ügyintézésben az hogy nekik kötelességük ingyen elmenni, házhoz és a terméket visszavinni térítésmentesen?! van egy webshop, i***, nem akarom reklámozni, ők is úgy oldották meg a dolgot hogy fizetsz felárat rendeléskor! meg mikor még bizakodtál miközben vártad az Expidet, tudtad jól hogy esélyed van egy hibás darabra, hiszen kisspista fórumtárs már akkor vesézte a gondokat! és írta is hogy 2 db volt már nála ugyan azokkal a gondokkal, bevállaltad, és most meg nagyon ki vagy akadva! hétvége amúgy még a garanciális 3/8 nap-ba se tartozik bele, meg nem hinném hogy dolgoznak, türelmesnek kellene lenned, nem pedig idegeskedni
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
kisspista
senior tag
válasz johnahex #1066 üzenetére
Vásárlóként egyetértek veled, hogy a pénzedért tökéletes készüléket szeretnél kapni, főként akkor, ha az ajándékba lesz. Az árát figyelembe véve viszont elmondhatjuk, hogy ebben az árfekvésben nem nagyon lehet ilyen specifikációval rendelkező készüléket találni.
Egészen biztos, hogy a hibát korrigálni fogják, s minden meg fog oldódni! Az, hogy a kezdeti darabok hibásak, erről már tájékoztatva lett a gyártó, s dolgoznak a hiba elhárításán! Türelmesnek kell lenned, bővebb információval a forgalmazó tud szolgálni!
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz johnahex #1067 üzenetére
Rossz tanácsot nem akarok adni de ezt nézd meg esetleg : http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/MYAUDIO-Phone-Series-Q404-2G-k%C3%A1rtyaf%C3%BCggetlen-okostelefon,103952,459064,1150233.html?langId=-19
45-ről van leárazva 20 -ra. Ingyenes kiszállítás,normális garival.
Maga a telefon nem tudom milyen lehet,de az eredeti árából kiindulva,olyan rossz nem lehet.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Motyesz78
újonc
Sziasztok!
Én is egy overmax vertis 02 telefon tulajdonos vagyok, egész pontosan 2013.12.21.-óta.
A telefonról jót nem tudok mondani
Hibái!
- ugye az belső memóriával kezdődött (nem lehet átpakolni sd-re)
- csengetési hangerő, még kültéri módban is alig halható (tudom ezt lehet orvosolni)
- a hívott fél nem hall tisztán (ez változó, recseg, torz)
- a bekapcsoló gomb (power) beragad így egy nyomás után is a kikapcsolás jön fel, illetve szerintem lemeríti az aksit ( de lehet hogy az aksi hibája 54%-ról 4 óra alatt lemerült 0-ra úgy hogy nem volt használva)
- kamera nálam úgy rögzít hogy kis mozgatásnál is hullámzik (kritikán aluli)
- a gps-ről csak olvastam, de meg merem kockáztatni hogy hosszú távon az sem jó
- az ips kijelző helyenként elég érzéketlen
- nálam még a telefon jobb oldala (szemből nézve) 3-4 cm hosszon "huppog" valami kezd szét válni, ha 2 ujjal nem erősen összenyomom a telefont beadja a kikapcsolás menüt. Szóval nálam ez a telefon megbukott.
Vártam a expire hátha arra majd kitudom cserélni ráfizetéssel, de sajnos látom hogy az még ennyire sem sikerült mint 02-es. Igazából én úgy érzem hogy ennyi hibánál automatikusan vissza kéne téríteni a vásárlók pénzét, vagy egy olyan készüléket adni ami hibátlanul tudja a leírt specifikációkat (mert ugye ezért fizetünk) és nem szervizelésre várni.(mint írta egy előttem hozzászóló). Én a héten vagy a jövő héten ahogy tudom viszem a szervizbe! Életemben nem találkoztam még ilyen telefonnal ami 2 hónap alatt ennyire elhasználódik -
johnahex
tag
Szia!
Teljesen igazad lenne általános esetben, de ez nem az szerintem.
Ki is fizettem a szállítást előre, hiszen tudom, hogy működnek a webáruházak, nem hőbörögtem rajta.
DE! Én teljesítettem a megállapodás rám eső részét, azaz kifizettem a szállítást, erre mit kaptam?
SEMMIT, azaz SEMMIT!!!!!
Mindegy lett volna ha küldenek egy üres dobozt én meg küldjem nekik vissza.
Az meg, hogy a tesztelő kifogott selejtes példányokat nem magától értetődő, hogy akkor mindenkinek szart küldenek, mert már megbocsáss ki lenne az dilettáns aki megrendeli a szart????
De nem téma, a conflex bukott egy vevőt, nem hal bele.....Csak legalább intéznék korrektül a dolgot......................
Szép estét és kevés overmaxot mindenkinek...
u.i. leadtam az expit a szervizpontban és a hölgy már előre kérdezte, hogy csak nem egy overmax masina???
ez magáért beszél -
mariobros
tag
Végre valaki portolt-t egy MIUI-t a Vertis 01-re [link] Az első nagy lépés szerintem a costum ROM-ok felé. Ha lesz időm ki is próbálom, és leírom nektek a tapasztalataimat
Üdv: Dani
-
kisspista
senior tag
Legfrissebb ajánlat az OVERMAX gyártótól az EXPI vásárlóknak:
Korlátlan ideig szóló BeOnRoad alkalmazás használattal fogja kárpótolni az EXPI tulajdonosokat a cég, a kezdeti memória problémák nehézsége miatt! Ehhez szükség van a vásárlásnál kapott számlára, IMEI számra és a vásárlói adatokra, melyet a gyártó honlapján kell beregisztrálni! Az akció 2014.02.18-tól 2014.03.18-ig tart!
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz kisspista #1079 üzenetére
Ettől biztosan megnyugodnak a kedélyek, főleg annak tudatában, hogy ez a szóban forgó navigáció elég gyenge program. Nem lenne e korrektebb, ha a pénzt már visszaadni nem akarják, ez látszik is, de felajánlanák a levásárlás, a csere más típusra lehetőségét. Bár ennek ellenére azt gondolom, a pénz visszafizetés lenne a legkorrektebb és a legtisztességesebb módszer. Eddig a cég három termékét használtam, háromszor rá is fáztam...remélem a most nálam lévő 01 plus nem okoz ekkora csalódást....
Lekopogom..eddig jól teljesít.... -
kpeter72
újonc
válasz kisspista #1075 üzenetére
Szia!
Nekem is egy VERTIS EXPI-m van. Nekem nincsenek érintőképernyő gondjaim (max. az alsó része kicsit "érzékenyebb", ), azonban ma azt vettem észre, hogy ha SMS-t küldök és a szövegben van "ü", akkor a címzett csak egy "null" üzenetet kap. Tapasztalta, már valaki? Kipróbálnátok? -
royal-rolls
csendes tag
sziasztok...
vertis 01 plus... fényképező képei homályosak...
valaki tapasztalt már ilyet? -
BlueAthlon
senior tag
válasz royal-rolls #1093 üzenetére
Persze.
V1.8-as szoftver ( nincs már 1Mpix korlátozás ) mellett is jó kis average mediatek style fotókat csinál.
Hétvégén voltam kint Velencében, lőttem vagy 50 képet vele, ezek közül van pár, amin az élességnek halvány nyoma sincs. Mentségére legyen mondva, hogy full auto beállításokkal kellett dolgoznia, fotós analfabéta lévén nem állítottam semmit sem rajta...
Ahogy néztem, idáig az egyetlen MTK6589 alapú telefon, ami a kategóriáján belül egész vállalható képeket készített, az az Alcatel Idol X volt. Gondolom itt a gyártó próbált minőségibb érzékelőt tenni a készülékbe, valamint a szoftveroldalra is ráfeküdt. A többi tuckatkínai csoda, detto ugyanazt a minőséget produkálta a mezei 4.2.1-es robotjával. Bár tény és való, hogy az előző MTK6577-es készülékekhez képest egy fél centivel már javult a készített képek minősége.
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
royal-rolls
csendes tag
válasz BlueAthlon #1095 üzenetére
hol tudom megnézni ezt a v1.8-at?...
a kamera-ban 8mp van beállítva...
a fotók amiket készít 3264x2448... -
BlueAthlon
senior tag
válasz royal-rolls #1096 üzenetére
Rendszerbeállítások->A telefonról->Build szám.
-
royal-rolls
csendes tag
válasz BlueAthlon #1098 üzenetére
v1.7 vagyok...
mit kell tennem? -
BlueAthlon
senior tag
válasz royal-rolls #1099 üzenetére
(Szinte) semmit. 80% az esélye hogy "ez ennyit tud". Ha a képeid kb. úgy festenek mint a mobilarena-s vertis tesztben, akkor nyugodt lehetsz, hogy azt tudja mint a hasonszőrű társai..
Maradék 20%-ot fenntartanám arra, hogy - ha időd engedi - olvasgass utána a megfelelő fórumokban , hogy
- miket érdemes állítgatni az android gyári fotózási beállításai között
- esetleg van-e valami speciális letölthető fényképező tool ami segíthet picit
- avagy a Mobileuncle MTK Tools nevű mediatek telefon buherátor progival lehet-e javítani kicsit a factory beállításokon...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest