- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
A to be included in next nightly alapján dolgoztak a következő Nightlyn, ám kérdés mikor lesz kiadva?
https://www.cmxlog.com/14.1/bacon/
"CyanogenMod has shut down and will be succeeded by LineageOS. See here or here for more information."
"nincs rá lezsóidő"
-
Obyboy
addikt
válasz petipetya #33803 üzenetére
Ezt már néztem én is. Kíváncsi vagyok ki lesz-e adva és ha igen milyen néven?
Gyakorlatilag mindegy, hogy 1 hét vagy 1 hónap mire összeszedik magukat.
Jelenleg a 7.1-re épülő ROM-ok stabilak a 8.x pedig még kilátásban sincs.
Ha lehet ilyet mondani akkor a legjobbkor húzták le a rolót.[ Szerkesztve ]
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Zúzz
csendes tag
Üdv! Egyszer frissítettem eddig a OPO-t,otg-vel még a nyáron.COS verzió 13.1-ZNH2KAS1KN.TWRP van.Ajánlana valaki egy újabb stabil verziót ?Köszönöm előre. A frissítés menetét is leírhatná valaki.
-
tihibaby
senior tag
Bocs ha gyök kérdéssel fordulok hozzátok,de eddig nem éreztem késztetést az alap gyári (COS) rendszer piszkálására,viszont mivel ugye az utóbbi időben nem jött frissítés,és már nem is fog (na ennyire azért nem vok gyök ),gondolkoztam a custom ROM-oláson.
Csak annyira lennék értetlen,tehát az összefoglalóban,ahogy le vagyon írva,és ha jól értelmezem:elég ha egy totál törlést csinálok a telón,utána bármilyen rom-ot fel flash-elhetek?
Nem kell hozzá bootloader, nyitás,és root-olás?
Erre a bekezdésre hivatkoznék:
"Custom ROM flasheléséhez nem szükséges feloldani a bootloadert, nem szükséges rootolni sem, csupán letöltjük a megfelelő zip verzióját a ROMnak, és recovery-be bootolva a telefont wipe, aztán flasheljük a zipet."
Tényleg ennyi az egész?
Előre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz tihibaby #33808 üzenetére
Hát, ööö mivel én rögtön kidobom a gyári recoveryt, ezért nem tudok érdemben nyilatkozni, de gyanúm szerint a stock recoveryt nem tudod rábírni flesselhető zip telepítésre. Ahhoz biza kell twrp recovery, ahhoz pedig root és bootloader. Majd többiek kijavítanak.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
petipetya
nagyúr
válasz tihibaby #33808 üzenetére
Custom rom esetén (tehát a gyári Cyanogen OS-nél) valóban elegendő a gyári recovery, azzal mindig tudtam upgradelni.
Ám egy nem custom rom esetén (pl. Nightly, Nitrogen OS stb.) már szükséges a twrp, ahhoz pedig a nyitott bootloader.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
jilian
addikt
Helló
A teló gondolt egyet és frissítés után (sima cm) csak a logóig jut. 10 perc után is.
Recovery van de a cm-es.Szeretném a twrp- t felvarázsolni de nem találok .zip-es formában.
Kérhetek egy linket?
Hogyan tudom megnézni,hogy a bootloaderem nyitva van-e?[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz Lacika0002 #33812 üzenetére
Sikerült az összefoglaló alapján!
BUÉK!
-
petipetya
nagyúr
válasz tihibaby #33813 üzenetére
Gyári rom esetén (tehát a Cyanogen OS-nél) valóban elegendő a gyári recovery, azzal mindig tudtam upgradelni.
Ám egy custom rom esetén (pl. Nightly, Nitrogen OS stb.) már szükséges a twrp, ahhoz pedig a nyitott bootloader.
Köszi a kiigazítást. Meló után válaszoltam, amely nem kifogás a részemről, csak jelzem hogy emberből vagyok.
"nincs rá lezsóidő"
-
tihibaby
senior tag
válasz petipetya #33815 üzenetére
Oké,semmi gond,ezért kérdeztem rá.
Esetleg majd az összefoglalóban is javítsátok ki az általam idézett bekezdést.
Köszi a válaszokat,tehát akkor nyitom a boorloadert,és rootolok,majd feldobom valamelyik custom romot.
Melyik az általatok legjobban ajánlott rom?
Amúgy meg B.Ú.É.K.![ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz tihibaby #33816 üzenetére
Rootolni csak telepített romot tudsz ha éppen kéne.
Tehát első lépés a bootloader nyitása, egyszer kell csak megcsinálni.
Utána TWRP vagy fastboot-ból, vagy van lehetőség telepített root-olt romból is feltenni.
Innen meg a neked tetsző rom telepítések TWRP alól amiknél romja válogatja, hogy alapból root-olt vagy még azt is neked kell megoldanod."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
-
guyver
senior tag
Buek mindenkinek. Kérdésem : ezt a lineage os-t simán rá frissíthetem a cm rom-ra vagy érdemes tiszta telepítés? (nem szívesen kínlódnék vele)
Poco F3 & Gear S3
-
petipetya
nagyúr
válasz vikla007 #33822 üzenetére
Nocsak. Köszi az infót.
Akkor már tegyük be a friss Nitrogént is: Nitrogen-OS-bacon-20170101.zip
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz meridaharcos #33824 üzenetére
Azt mondom el, hogy én miként frissíteném:
- reboot a recoverybe
- wipe art + wipe cache
- nos zip telepítése
- wipe art + wipe cache
- 2016.12.30-i pico Open Gapps telepítése
- wipe art + wipe cache
- reboot systemLehet kissé sok a cache ürítés, de ártani nem árt.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz meridaharcos #33826 üzenetére
Nincs mit. Én is gondolkodom a Nitrogénre való visszaállásra a Nightlyról. Korábban írtam wifi problémát, de természetesen a router volt a ludas. Így nem találtam hibát a Nitrogénben, csak előnyt. Kivéve persze a beállítások bonyolultságát, de csak egyszer kellett végigmenni rajta.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
Obyboy
addikt
válasz architect26 #33830 üzenetére
Már letöltöttem de még nem tettem fel. Ha felteszem csinálok egy képet a ChangeLog-ról.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
petipetya
nagyúr
válasz architect26 #33830 üzenetére
Újra Nitrogen OS alatt vagyok. A changelog menüpontban iszonyat sok infó van 2016.12.19.-2017.01.01. között (kb. 20-30 oldalon keresztül görgettem, amíg meg nem untam). Az lényegében nem is changelog, hanem minden egyes változtatás látható benne.
Engem annyira nem érdekel, hogy most éppen mit javítottak benne, mert vakon megbízom a fejlesztőben.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz baandii #33834 üzenetére
(R.I.P.) Nightly vs. Nitrogen OS:
Röviden annyi, hogy a Nitrogen OS ezerszer jobban testreszabható. Ez mindenhol igaz: gyorsbeállítások, értesítési sáv, érintőgombok stb. Például ami nagyon tetszik, hogy a képernyőből egy részt kiharapó érintőgombok sávjának magassága állítható, illetve nálam a vissza gomb hosszan nyomására legördülnek az értesítések. A gyorsbeállítások alatti plusz ikonok is elég nagy segítséget jelentenek: hang profil, éjszakai fény, melyek hiányoznak a Nightly alól. A telefonbeszélgetés is hangosabb a Nitrogen alatt. Személyes kedvencem a fájlkezelő a Nitrogen alatt: egyaránt kezelhető vele a drive és a belső tárhely, amellett nagyon letisztult. Mindez a Nightly (és stock Android) alatt csak a beállítások / tárolás / felfedezés menüpont megnyitására jön elő, és nem lehet kitenni külön parancsikonba.Persze sok minden orvosolható vagy pótolható a Nightlyban a megfelelő kernellel és egyéb cuccokkal. De csak kényelmesebb egy Nitrogen, amely a telepítés után mindezt alapból biztosítja.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
hedgehog
senior tag
Sziasztok, nougat alapú romok közül van amelyik teljesen rootmentes? (igen, a gránit miatt, meg egyébként is szeretem ha nincs root, nyugodtabban alszom)
-- aka p3d3str1an
-
kano
nagyúr
válasz hedgehog #33837 üzenetére
Gránit egyiken sem megy. Kellene hozzá Xposed modul, de jelenleg még nincs.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hedgehog #33837 üzenetére
Szerk: lemaradtam, bocs... A root-fóbiának egyáltalán, semmiféle racionális érvrendszerrel megtámogatható alapja nincs, ezt szögezzük le először is.
Az már objektív probléma, hogy pl. A gránit nem hajlandó együttműködni rootolt cuccal. Nugát esetében ez tudtommal így is van jelenleg, mert nincs rá - még mindig - megfelelő kiegészítő. Ha mégis, akkor @kano, vagy más gránithuszár előrukkolnak vele.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bence007
tag
Sziasztok!
Honnan lehet rendelni gyári sima fekete hátlapot a telóhoz? A neten nem találtam sehol..
Köszi!
-
kano
nagyúr
válasz RetepNyaraB #33839 üzenetére
Nem szidom jelenleg a Gránitot, mert volt amikor xposed kiegészítővel sem ment. Most legalább működik rootolt telón is egy kis trükkel.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
petipetya
nagyúr
-
kano
nagyúr
válasz petipetya #33842 üzenetére
Nem csak átrakták valahová? Én még a V-t szoktam használni a világításra.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz petipetya #33844 üzenetére
Csak lenne már xposed nugatra, mert így hiába jó a rom, ha nem megy a Gránit Pay.
-
kinghaxor
senior tag
Abban tudna nekem segíteni, hogy hogyan tudnám kikapcsolni a google hangalapú keresést? Autóban szoktam használni a telefont zene hallgatásra. Kábellel össze szoktam kötni a rádióval, de utána automatikusan elindul valami google felismerés vagy mi a csuda. A zenét meg is szakítja és a telefon meg azt mondja, hogy ha mondott valamit akkor nem hallottam. Na ettől szeretnék én megszabadulni. Van valakinek ötlete mit és hol kellene kikapcsolnom, hogy ez ne történjen meg? Simán csak induljon a zene a google hülyesége nélkül. A rendszer 7.1.1 nightly.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Volt benne olyan, hogy ha screen off mellett nyomva tartod a bekapcs gombot, akkor beindul a lámpa. Nem emlékszem merre kellett állítani, de valszeg a gombok viselkedésénél.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kinghaxor #33846 üzenetére
Ha osszekotod a telefont az autóval, beindul a google? Ezt nem is értem. Jack, kábellel, vagy kékfogon, vagy hogy?
Milyen lejátszót használsz?
Esetleg telón a beállítások/google/keresés&now/nyelv menüpontban lehet kotorászni, az ok google beállításokban, vagy környékén.
Én is rühellem az agresszív google "segítséget" de ilyen gondom szerencsére még nem volt..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
G4bi89
senior tag
Azt tudja valaki, hogy a Lineage projekt mikor indul be? Unofficialt már láttam, de azt nem szívesen tenném fel. (Lineage 14.1 for OnePlus One (bacon) - by Okeys)
[ Szerkesztve ]
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
hedgehog
senior tag
válasz RetepNyaraB #33839 üzenetére
Tudom, hogy emberi közreműködés nélkül nem ártalmas a rootolt állapot, de sebaj, attól én még jobban alszom, ha nem elérhető a root user a telefonomon ráadásul nem sípol állandóan valami, hogy jajjjaj, root.
Trükközni, meg csak ezért xposedet feltenni nem akarok, ezért lenne jó egy rootolatlan rom, de akkor várok hátha kijön egyszer valami Lineage snapshot, root nélkül. (esélyét mondjuk nem látom én se)
-- aka p3d3str1an
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest