- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Jó a gapps.
A COS egy bloatware-rel teletömött rendszer, ezért olyan bazi nagy.(#33148) Ozsi009@ beakadt a messenger. Töröld az app adatait és indítsd újra a telefont. Letölti a frissítést és rendben lesz (valószínűleg )
Alapesetben a messenger szinte semmit sem fogyaszt, csak ha ébren marad és az hiba.
A Facebook már egy görényebb app, én pl. sosem telepítem, hanem webről megyek rá. A legtöbb normális böngésző tud fb értesítéseket, ha valami nagyon arra kattog.Végül: a "hivatalos" ciánnál általában jobbak az egyéni fejlesztő által optimalizált darabok, saját preferencia szerint. Én pl. A Sultánt nem szeretem, mert lassú játékra. A kernel mindenhol fapados, viszont stabil és legalább az I/O schedulert át lehet mindegyikben kattintani valami kevésbé elmebetegre, mint amit a fejlesztő (Isten tudja miért) megálmodott.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ozsi009
tag
válasz RetepNyaraB #33151 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
Obyboy: azért gondolom hogy valami nincs rendben, mert a face alkalmazás meg csak 1%, pedig azt is nézegetem naponta többször, de nem többször mint a messengert.
-
Obyboy
addikt
válasz RetepNyaraB #33151 üzenetére
Egy kérdésem lenne erre a mondatodra: "A kernel mindenhol fapados, viszont stabil és legalább az I/O schedulert át lehet mindegyikben kattintani valami kevésbé elmebetegre, mint amit a fejlesztő (Isten tudja miért) megálmodott."
Ha a legjobb SOT-ot szeretném elérni akkor a KernelAuditor-ban, bemegyek az I/O ütemezőbe és az ütemezőn belül állítom a bfq-t a Noop-ra, majd restart és boldogság?[ Szerkesztve ]
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
kano
nagyúr
válasz petipetya #33150 üzenetére
És mi lesz így a Gránit appal?
Nézd meg légyszi, hogy az új verzió a Magisk systemless rootot szereti-e?
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Obyboy #33153 üzenetére
A bfq az elvileg nem túl akkubarát, de ez az egész annyira sok összetevős rendszer, hogy belekezdeni is kár...
Én row-t használok 1024MB előolvasással, nem tudom befolyásolja-e az akkuidőt bármiben is. Némi undervolt talán (-50-70mV) hozzájárul, a cpu sebesség kicsi csökkentése szintén (pl. 1574mhz boost, 1196mhz touch boost) interactive governor esetén; de csodák nincsenek. Amilyenre a rendszer írva vagyon, olyan lesz a végeredmény. Márpedig a töménytelen háttérfolyamat, net- és gps használat, tetves google app gyalulja a telót rendesen. 4.4.4 esetén is jóval kevesebb ilyen fogyasztó volt még, úgy könnyű volt jobb üzemidőt produkálni.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
petipetya
nagyúr
CM 14.1
Nyomott egy restartot, és utána elállítódott a beállítások / megjelenített méret által - mindezt magától. A launcheren hirtelen eggyel kevesebb hely lett széltében-hosszában. Amint visszaállítottam, újra látszódott minden ikon. A kapacitív home gomb nem volt olyan szenzitív, mint eddig.
Ha holnap csak pislantani mer meló közben, azon nyomban teszem vissza a korábbi rendszerről készült mentést.Már vissza is raktam a mentésből a Cyanogen OS 13.1-et.Vagy működjön rendesen, vagy sehogy. Majd lesz kiforrott főzött rom, ami beválik nektek, és akkor azt feltolom.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
fricci
tag
Aki használt mindkettőt, az melyik nugat romot tartja jobbnak, cm14.1 vagy Nitrogen?
-
Smiley
addikt
Sziasztok!
Ma szereztem en is egy 64gb-s verziot, hetvegen fel is tolom ra a nightly-t. Olvastam a cm forumot valami mikrofon problemarol... ez a hiba jelentkezett valakinel?
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Obyboy
addikt
válasz fricci #33158 üzenetére
Nekem a 11.12-es Nitrogén volt fent az valamivel jobban merült mint a CM14.1, látom már kijött a 11.17-es Nitrogén azt még nem próbáltam. Nitrogénben kicsit több a beállítási lehetőség a CM pedig talán valamivel gördülékenyebb.
-
Obyboy
addikt
válasz RetepNyaraB #33155 üzenetére
Köszi a gyorstalpalót. Teszek vele egy próbát, persze ésszel nehogy megfektessem a telefont. Ha időm engedi utána olvasok, hogy jobban képbekerüljek..
[ Szerkesztve ]
-
kinghaxor
senior tag
Cm14-ben megint alapból aktív a keep awake a google play szolgáltatások esetében. Én a run in backround-ot is kikapcsoltam. Sokkal jobb lett így az üzemidőm. Próbáljátok ki.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
13.11 CM-ben hogyan lehet megcsinálni, hogy analóg órát tudjak kirakni a zárképernyőre, és/vagy
az időkép widgetjét?Köszönöm!
-
Munkas
aktív tag
Mostanában nem nyitja meg a levelező a képeket. Pedig a fiók beállításoknál az van beállítva, hogy mindig mutassa a képeket, az általánosnál meg, hogy töltse le a nem biztonságos tartalmakat is.
Van még valami amit kifelejtettem? Esetleg valami más alkalmazás lehet, ami "meg akar védeni"? -
petipetya
nagyúr
Amúgy Gránit vs. Romolás. Kényelmes a telefon, de például a Tescoban a sima kasszánál ki kell emelnem a terminált 1-2 centire a tartóból, mert nagy hozzá a teló.
Másrészt a Gránit csak egy mellék számla a részemről, a szolgáltatást kipróbálandó. Úgyhogy nem fogok elvérezni a porban, ha le kell mondanom róla.
Csak lenne egy paypass kártyám, azzal is boldog lennék a sima kártya helyett.
"nincs rá lezsóidő"
-
kano
nagyúr
válasz petipetya #33171 üzenetére
A Tescoban sima paypass kártyámmal való fizetéskor is ki kell emelni.
Nekem is csak 2. számla és akkor jön jól amikor nyáron a gyerekekkel a játszóról hazafelé be kell ugrani a Sparba és nincs nálam a dög nehéz pénztárca.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Smiley
addikt
válasz Obyboy #33165 üzenetére
Eddig 2 bug-ot talaltam csak... nem lehet circle-re allitani az akksi kijelzest , es random elszall ez a cm bug report. Ezt leszamitva egy egesz nap folyamatos nyomkodas utan azt kell hogy mondjam rohadt jo.
-
Smiley
addikt
válasz petipetya #33174 üzenetére
Ha mar itt tartunk, akkor ezt a 15-i nightly-t lehet on the fly frissiteni, vagy gyalulni kellene hozza az egeszet?
Bocs a hulye kerdesert, de eddig csak olyan teloim voltak, ammihez csak xda-n csinaltak friss cm-et, ezert kerdemÉn mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
petipetya
nagyúr
válasz Smiley #33175 üzenetére
Éppen tőled akartam megkérdezni ugyanezt, mivel még sosem használtam a Nightly romokat, Nexus 4 alatt sem.
Látom, hogy a Play Áruházban van app, amely értesít és letölti a friss CM romot. Azt pedig a recoveryben lehet telepíteni, egy cache és dalvik törlés után - legalábbis így képzelem el.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Lacika0002
aktív tag
válasz petipetya #33176 üzenetére
Én a 18.it tettem fel. Azt vettem észre magától nem tudja letölteni a frissítést. Neked kell letölteni a legújabbat és bemásolni a cmupdate mappába, utána megjelenik a rendszerfrissítésbe, rányomsz hogy frissítse le a rendszert, betölt TWRP-be és megcsinál magának mindent. Nekem hibátlanul felment a 18.i így
-
Smiley
addikt
válasz Lacika0002 #33180 üzenetére
En csak letoltottem, majd recovery install zip & reboot. Persze elotte azert csinaltam egy backup-ot.
-
Munkas
aktív tag
válasz RetepNyaraB #33170 üzenetére
13.1.2. A gyári beépített levelezővel 2.8.2 nem bírok.
-
petipetya
nagyúr
Nightly esetén valóban nincs benne a hang és a profilok ikon a gyorsbeállítások között, vagy valami rejtett beállítás előhozza? Ez Nightly vagy CM jelenség?
"nincs rá lezsóidő"
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Én msot nekiállok a CM14.1 19.-i verzsön installálásának. Érdemes kikapcsolni az Keep Awake-t a google play service-nél ?
Vagy egyenlőre ne babráljam?
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
kano
nagyúr
Nekem is jött egy frissítés az AICP MM alapú romra és fel is dobtam. Be lehet állítani valahol CM-ben a statuszbar ikonok sorrendjét? Nem jön be nekem, hogy a WIFI a bal legszélen van.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz petipetya #33186 üzenetére
Köszönöm. Meg szoktam pedig ilyet találni. Összecsukott állapotban kerestem mindenáron a szerkesztést.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
petipetya
nagyúr
Ez most Nugát és Google kritika lesz. Vicces, hogy a Gmail esetén nem lehet az új értesítési sávban válaszolni egy levélre, míg a Messenger esetén ez simán működik. És roppant kényelmes.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
kinghaxor
senior tag
válasz stigma #33184 üzenetére
Szerintem érdemes. Én új rendszernél úgy szoktam, hogy hagyom alapon pár napig, had álljanak be a dolgok. Addig szépen belakom, beállítok mindent és közben figyelem hogyan viselkedik. Aztán pár nap után meg szoktam nézni a privacy-t. Azon belül is az ébrentartás részt. Ott szépen szám szerint írja mikor mi hányszor tartotta ébren a telefont. Amelyik app-nál nagyon sok annál tiltom ha nincs rá szükségem. Ezt a hely lekérdezések esetében is meg szoktam csinálni. Aztán ha még mindig rossz az üzemidőm akkor kernel csere. Arra viszont kíváncsi lennék mi a fene az az egyéb az akku fogyasztók között. Ha rá megyek akkor sem ad semmilyen információt róla a rendszer. Nálam alig fogyaszt kevesebbet mint a kijelző. Pár százalék a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
burny
aktív tag
Nem találtam one plus 2 topicot, bocs az offért:
Megéri a 2-t megvenni? 250 Font-ért, kint vagyok Angliában, ingyenes szállítás, közvetlen amazontól, garancia is náluk lenne.
Ami kicsit elriaszt a melegedés, és hogy a telefon belassul egy idő után. Ezek mennyire zavaróak?
Értékálló telefon? Nem szoktam gyakran cserélni telefont, szeretném ha 1-2 év múlva is működne normálisan. -
senior tag
Szia, itt volna a 2-es topik.
Itt pedig a 3-as.
Inkább ezt érdemes venni vagy az újabb 3T variánst, mint a 2-est. -
RetepNyaraB
veterán
válasz kinghaxor #33189 üzenetére
Az egyéb szinte mindig az Android OS-t takarja. Pár nap után legkésőbb bele kell törődnie sanyarú helyzetébe. Ha nem, akkor reflash.
(#33188) petipetya@ a Nitrogénen jól működik ez a feature, én most jöttem rá, hogy van ilyen
(#33182) Munkas@ petipetyához fordulj, ő a COS mágus. Én sajna sosem használom a beépített email klienst, sőt, le is fagyasztom
(#33183) petipetya@ szerintem működik a hang profil quick setting, a ceruzácskára kattintva a statusbar-on.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz stigma #33184 üzenetére
Érdekes módon a nugátban eddig (kopogjuk le) gond nélkül le lehet lőni több system folyamat ébrentartását, autostartját, stb. Nekem a gplay sem hisztizett eddig és le is lőttem, ahogy kell. A háttérben futást viszont álatalánosságban nem ajánlom kinyírni, az gondokhoz szok vezetni.
-
stigma
addikt
válasz kinghaxor #33189 üzenetére
(#33189) kinghaxor:
Köszi az infót.
Sajnos tegnap kipróbáltam (TugaPower 7.1) kikapcsolni privacy beállítáok közül a play service-knél a keep away-t és hogy a háttérben fusson , ennek eredménye az volt hogy a rendszer ment a kukába mert a pin kód beírása után nem tudtam semmit sem csinálni.
Képernyő ha elóba lement, már nem ébred fel.
Eddig fél napnyi ahsználattal jónak tűnik a dolog.(#33193) RetepNyaraB:
Egyenlőre nem kapcsoltam ki a keep away-t meglátjuk pár napnyi ,,belakással" hogy alakul majd a dolog.Köszönöm mindkettőtök gyors segítségét.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
petipetya
nagyúr
-
RetepNyaraB
veterán
válasz petipetya #33195 üzenetére
Alaposan megnéztem, a sound gomb a hangok fő menübe visz, illetve a régi három nyomogatos funkciója van: cseng, rezeg, néma. Kivették a hangprofilokat feltehetően, mert a Nitrogén aosp alapú és itt sincs többé.
-
petipetya
nagyúr
válasz RetepNyaraB #33196 üzenetére
Mit értesz sound gomb alatt, és melyik romban? Mert én a CM 14 alatti gyorsbeállítások menüre gondolok, ahol nincs hang gomb.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz RetepNyaraB #33198 üzenetére
Köszi. Miután a podcast appomnak van egy gombja a quick settingsben, feltételezésem szerint más app is ki tud oda pakolni dolgokat. A gugliból megtudtam, hogy a "tile" vagy a "quick tile" szavakkal találok ilyen jellegű alkalmazást.
A Playben rá is leltem erre, amely a hozzáadás után tökéletesen teszi a dolgát a quick settingsben: Ringer Modes - Quick Tile
A Tiles nevű appot is ajánlották, ám az fizetős.
"nincs rá lezsóidő"
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest