- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
PACSA75
őstag
válasz randras_83 #26200 üzenetére
A beszédhangszóró az valószínűleg szoftveres gond volt, mióta átálltam Lineage OS re sokkal hangosabban és tisztábban hallom a vonal másik végét (és engem is odaát).
Sajnos a híres nagy support (és a követelt sűrű frissítés), inkább árt, mintsem használ a készülékeknek .
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz randras_83 #26202 üzenetére
Röviden leírtam fennebb, csak ismételni tudom magam, jobb a lineage, de szebb az Oxigen. Őszintén gondolkodom hogy visszarakom (csak a kinézet miatt). A lineage al sokkal tisztábban és hangosabban hallom azt akivel beszélek, és nem kapcsol be a kijelző beszélgetés közben. Talán megpróbálom a factory resetet és vissza a gyári romot, lehet hogy ez is megoldja a régi gondokat.
-
ToniSlow
senior tag
Esetleg 8.1-es rom-ot próbált már valaki?
-
-
cd334
tag
válasz randras_83 #26202 üzenetére
Most telepítettem kedden. Nem vágyom vissza Oos-re. Teljesen jó. Mivel eddig is nova launchert használtam kinézetre sincs különbség. Sőt végre a hangerő állítás is normális, bármilyen módban le lehet venni rezgőre. OP csak igérgette, hogy megváltoztatja ezt a hülyeséget.
-
farena
tag
Oxygen updater jelzett egy 35 MB-os frissítést.
"General bug fixes and improvements"
Biztonsági javítás szintje december 1 maradt.
Jah, full gyári minden.[ Szerkesztve ]
Iphone 15 Pro Max + Amazfit Balance
-
PACSA75
őstag
Lineage OS 7.2.1 vs Nitrogen OS 8.1 = 0 - 1. Egyelőre sokkal szebb (testreszabhatóbb) és gyorsabb ez a Nitrogen rom, de még nem beszéltem senkivel mióta ez van fent, ha olyan tisztán és hangosan hallok majd vele, mint a Lineage al, akkor ez lesz a befutó.
Megpróbáltam visszarakni egy backupot, ami sikerült is, de mivel aktív volt az ujjlenyomat + minta védelem, restore után nem enged belépni, sajnos a mintát nem tartja észben, csak azt hogy be volt kapcsolva. Erre esetleg tud valaki megoldást, vagy így ez a backup kuka?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Minta szükséges a nagyobb biztonság érdekében. Az android ilyen szutyok szar hogy néha rájön az ötperc ami fél napig tart hogy szekszuál elfogadni az ujjlenyomatot vagy a készülékkel van valami gond? Újraindítás megoldja a problémát, de én nem akarom újraindítgatni a készüléket és fél napot se akarok várni hogy fejezze abba a mintakérést.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
PACSA75
őstag
válasz Winner_hun #26217 üzenetére
A hiba a te készülékedben (vagy rom odban) van, mert nálam nem jelentkezik ez a probléma, azaz OOS el max egyszer egy hónapban, de akkor sem kellett újraindítani, elég volt a mintát behúzni, utána már újra ismerte az ujjlenyomatot.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz Winner_hun #26219 üzenetére
Sajnos csak kizárásos alapon lehet megállapítani hogy szoftveres vagy hardveres gondod van. Én egy wipe cachel kezdeném, ha nem elég, akkor factory reset, ha az sem akkor másik rom, és ha továbbra is fennáll a hiba akkor 100% hogy az ujjlenyomat érzékelővel van a gond (szerintem).
-
Winner_hun
titán
válasz PACSA75 #26220 üzenetére
Az ujjlenyomat érzékelőt azért zárnám ki mert érzékelni érzékel és nem 3 rossz érzékelés után adja meg magát, csak amikor rájön. Volt hogy felkeltem és már kódot kért, nem fogadta el az ujjlenyomatot. Előtte úgy volt lerakva hogy még működött.
Sőt, alkalmazáson belül aminek kell ujjlenyomat, ott is rendben működik.[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
PACSA75
őstag
válasz Winner_hun #26221 üzenetére
Jobb ötletem nincs, én azokat próbálnám, amiket fennebb írtam.
-
t181
senior tag
válasz Winner_hun #26221 üzenetére
És azután sem működik az olvasó, miután beírtad a jelszót, feloldottad a képernyőt, majd visszazártad?
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
Cry0
őstag
sziasztok!
kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
eddig használtam egy adott romot, mai nap újra telepítettem ugyan arra a romra, viszont nem észlelte a sim kártyámat és a menüből is el van tűnve a mobilhálózat beállítások,felrakta a telefonra a gyári romot szuper volt minden majd mikor felraktam az általam használt custom romot megint nem érzékeli a sim kártyát. mi lehet a gond esetleg mi lehet erre a megoldás?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Cry0
őstag
válasz PACSA75 #26228 üzenetére
köszi a segítséget már sikerült megoldani, hibás lehetett a fájl.
Kicsit off más telefonról van szó de ti kicsivel jobban értetek hozzá mint én, feltették az oreo rom System és a boot.img (kernelt) most a 2 db fájl használatával lehet csinálni egy használható romot vagy más cél használata képen tették fel XDA-raIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
nutfile
aktív tag
pár napja megjelent RR-O-6.0.0 is, vagyis a Resurrection Remix 8.1 (oreo).
valaki próbálta már?
most RR 5.8.5-ön (android 7.1.2.) vagyok. érdemes frissíteni, vagy van valami kezdeti bug? -
emeron
tag
Lenne pár kérdésem Lineage OS-szel kapcsolatban:
1) A telepítéshez ugye szükséges bootloader-t nyitni. Ezt vissza lehet-e zárni a telepítés után úgy hogy megmarad a Lineage OS? Adatvesztés nem probléma, minden archiválva van.
2) Sok videón látni az animált boot logo előtt valamilyen szöveget. Az micsoda? Eltüntethető?
3) Olyan alkalmazások, amik kényesek a rootolt és nyitott bootloaderes telefonokra (pl. az OTP Smartbank, OTP Simple) működnek megfelelően?
4) Vannak esetleg olyan funkciók, amik a gyári OOS-hez képest nem, vagy csak bugosan működnek?
5) Mennyire megbízható és biztonságos OS? Havi biztonsági frissítések jönnek rá, vagy 1/4 évente mint OP-nél?
6) A "legfrissebb" 14.1 már Oreo alapú?
7) A későbbiekben OTA jönnek frissítések, vagy recovery-ből kell őket manuálisan felrakni?
8) Ha jól értem ez a nightly valójában weekly, azaz hetente jön rá frissítés? Vagy ez valami "béta" lenne? Akkor honnan szedhető le a stabil változat?
9) A GApps-ból melyik verziót kell választanom, hogy egyenértékű legyen a szűz OOS rendszerrel? Elegendő a sima, ami csak a Play Store-t tartalmazza?
10) Sok videós és szöveges leírást találtam a telepítéshez, de mindegyik egy kicsit eltérő. Ti melyiket ajánljátok?
11) Ha esetleg valamit elrontok, akkor mennyire biztos hogy az OP féle unbrick tool megmenti a telefont?
12) Bármi jó tanácsot szívesen fogadok!Előre is köszi!
-
ToniSlow
senior tag
válasz emeron #26232 üzenetére
1. Nem lehet visszazárni amíg nem gyári rendszer van a készüléken.
2. A boot előtt megjelenő szöveg a nyitott bootloader miatt van.
3. Nyitott bootloader nem okozhat problémát, a root-ra érzékeny alkalmazásokra is van megoldás tudtommal bár én nem root-oltam a saját készülékem.
4. Nem tudok bugokról, én a sultan féle los-t használtam, nem volt bajom vele
5. Biztonságos, frissítések azt hiszem hetente vagy talán havonta...
6. 7-es droid alapú jelenleg
7. OTA
8. 5-re: akkor mégis csak hetente...
9. OOS-ben sok minden benne van, ide elegendő a micro vagy a nano, a többit majd kézzel felrakod az áruházból
10. Teljesen mindegy a sorrendnek ugyanannak kell lennie. Bootloader nyitás, telepítő csomagok felmásolása, TWRP telepítés, OS telepítés, GApps telepítés
11. Nem tudod annyira hazavágni hogy ne lehetne újraéleszteni, ha más nem is akkor a support távolról
12. Használj eng.stk féle TWRP-t, azzal nem szokott gond lenni.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz emeron #26232 üzenetére
Próbáltam azokra válaszolni amikre még nem válaszoltak, vagy szerettem volna még kiegészíteni valamivel.
3) Olyan alkalmazások, amik kényesek a rootolt és nyitott bootloaderes telefonokra (pl. az OTP Smartbank, OTP Simple) működnek megfelelően?
Nem kötelező rootolni, ilyenkor ugyan úgy működik minden app, ha a gyári root-ot használod, akkor a smartbank nem megy, a simple ugyan úgy jó. Van lehetőség mással is rootolni, pl magisk, de én nem szenvedtem vele, mert akkor minden telefon OTA frissítés után lehet újra rootolni.
Gyári root meg marad OTA frissítés után is, a többinél meg lehet bajlódni.5) Mennyire megbízható és biztonságos OS? Havi biztonsági frissítések jönnek rá, vagy 1/4 évente mint OP-nél?
Hetente van általában új frissítés, én a havi 1 frissítésre álltam át, hónap közepe fele szokott a google security update bele kerülni, szoktam nézni a változás listát, és csak akkor frissítek.
Soha nem volt semmilyen stabilitási gondom a rendszerrel, bátran ajánlom. Sima hivatalos LOS.8) Ha jól értem ez a nightly valójában weekly, azaz hetente jön rá frissítés? Vagy ez valami "béta" lenne? Akkor honnan szedhető le a stabil változat?
Jól érted, a nightly az valójában weekly, tehet a stabil verzió is ez, jelenleg 7.1.2-n van az android verzió, lassan jön a 15-ös lineageos is, ami már 8.x-re épül majd, mondjuk engem már hidegen hagy ez a verziózás, nem sok különbséget látok a verziók között.12) Bármi jó tanácsot szívesen fogadok!
Csak használd, nem kell szarakodni semmivel, van egy rahedli beállítás, kis finom hangolások amik nagyon szerethetővé teszik a rendszert, ne kérd hogy soroljam fel, mert szerintem már 1 éve is van hogy LineageOS-t használok, már nem igazán tűnnek fel az apró extrák, de eleinte néztem nagyokat. -
nutfile
aktív tag
válasz nutfile #26230 üzenetére
felraktam, kipróbáltam.
nekem tetszik, de jelenleg két problémát látok vele kapcsolatban:
1. F2FS data partícióval nem működik megfelelően a Magisk (pl. nem menti el a kiadott su engedélyeket), emiatt nekem felejtős
2. a jobb 3rd party kernelek (elementalX, franco, boeffla) oreo-s verziói valamiért még nem támogatják. vagy telepítés során kiírták, hogy nem támogatják, vagy bootloopra futott. elvileg a los-os verzióknak támogatnia kéne.visszatettem a 7.1.2 alapú RR-N-5.8.5-ös backup-ot, aztán ha sok időm lesz, akkor majd mindent mentek belső tárhelyről is, visszakonvertálom a fájlrendszert ext4-re és újra próbálkozok.
-
emeron
tag
-
PACSA75
őstag
A LOS ből nekem nagyon hiányzik a fekete háttér a menűből. Erre ha tud valaki megoldást, szívesen kipróbálnám.
-
nutfile
aktív tag
válasz nutfile #26236 üzenetére
este megcsináltam az f2fs->ext4 konverziót twrp-ből. (előtte persze mentettem mindent, az internal storage-ot is, mert ugye a folyamat alatt tényleg minden törlődik)
ami meglepett, hogy ezután visszarakva a nandroid backup-ot (ami ugye f2fs data pertícióról készült), tökéletesen működött az RR-N-5.8.5.
ezután twrp-ből uninstall magisk, aztán flash-eltemn az RR-O-6.0.0.-át és az OpenGapps 8.1.-et, majd a Magisk-ot és tökéletesen megy minden, be sem kellett lakni újra romot[ Szerkesztve ]
-
B@ldrick
aktív tag
Napokban OOS után kipróbáltam néhány 8.1-es ROM-ot. Liquid remix (akadt a görgetés), Omni (nemrossz), RR (nemrossz de a fényerőt dobálta) de a Nitrogen OS jött be a eddig legjobban (fekete téma alapból van benne). Még várom hozzá az f2fs fixált magisket. Omnin a 15.3 nem mentette el a megadott root jogot.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
PACSA75
őstag
-
B@ldrick
aktív tag
válasz PACSA75 #26246 üzenetére
Én nem látok lehúzáskor narancs hátteret, az éjszakai fény az sárgás. Hangban sem vettem észre semmit hosszú oos használat után. Most egy darabig gyűröm, aztán meglátom, szerencsére van választék, mindenki megtalálhatja az igényeihez illeszkedőt.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
Új hozzászólás Aktív témák
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest