Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- DIGI Mobil
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amike
csendes tag
válasz ronin79 #11551 üzenetére
És ezt a 210.12.40.falcon_umts.vodafonesl.en.gb ROM-ot honnan tölthetem le? XDA fórumán látom, de nin linkesítve. Itt rákerestem, de nincs az előzményekben, a google meg ilyen "multilangual" parkod mutat, de nekem ugye a gyári ROM kéne...
Vagy ha innen letöltöm valamelyik/bármelyik (korábbi) falcon_umts.vodafonesl.en.gb ROM-ot, akkor az OTA majd lefrossíti nekem az első boot után?
[ Szerkesztve ]
Samsung Monte -> ZTE Blade -> Motorolsa DEFY -> N4
-
Amike
csendes tag
Most fastbootból (vagy miből) kiválasztottam a factory-t és fél órája a kékeszöld motorola logo-t csodálom, szal sztem ez így nem kafa.
A 0. hozzászólásban olyan dolgokat írnak, amiket én ki se tudok vitelezni, tekintve, hogy nem kapocsol be a telefon, így nem tudom a fejlesztő módot, meg a debugginkot sem bekapcsolni.
Olyan megoldás nincs, hogy fasboot-nál (az még bejön) egy Windows program feldúr egy ROM-ot a telefonra és kész is?
[ Szerkesztve ]
-
fatorzs
tag
-
Amike
csendes tag
Maga a készülék még garanciális és módomban is állna gariztatni (igaz kicsit macerás) megéri küszködnöm vele? Mert ha ugyanezt csinálnák vele a szervizben, akkor természetesen megpróbálom, de ha nem akkor lehet nem kéne kockáztatnom...
-
Amike
csendes tag
válasz fatorzs #11554 üzenetére
Na csak megpróbáltam és úgy fest jó lett, mármint a telefon bekapcsolt és működőnek is tűnik.
Amit ez felrakott az egy gyári ROM?
Még kérdés, hogy miben másabb ez a 210.12.40.falcon_umts.EURetail.en.EU, mint a korábbi 210.12.40.falcon_umts.vodafonesl.en.gb ??
Amiben biztos különböznek, hogy míg az előzőre 8 google találat volt, addig erre 503, szóval valószínűleg gyakoribb... A kérdés, hogy vajon jobb is-e?
-
Amike
csendes tag
válasz fatorzs #11557 üzenetére
Csak mert annyi, hogy a korábban letöltött 4.3-as vodafone ROM fájljait átmásolom ide és akkor azt erőszakolja rá ez a megoldás. De szerintem már nem bolygatom, mert tényleg a lényeg, hogy működik, meg mint montdtam, ez tűnik a gyakoribb romnak
-
Sanyi.mTs
addikt
hol lehet beállítani, h a gyári adatforgalom számláló a hónap első napjától számolja a wifi forgalmát?
-
azoltan88
tag
válasz mediumgecso #11536 üzenetére
Szervusz!
Vasárnap este rendeltem meg az expansysról, kedd délután már nálam is volt a második generációs készülék.
Szerintem nagyon megéri az árát. Eddig nincs problémám vele. Gyorsan működik, a kijelző nagy, a színvilág az AMOLED után (s2-m volt) kissé visszafogott, de a valósághoz közelebb áll. Betekintési szög rendben van egyedül a fényerő amibe szerintem bele lehet kötni, mert lehetne nagyobb - de ez tényleg csak egy kis probléma. Külön öröm az állapotjelző led. A telefon borítása egyszerű, de nem csúszik ki a kézből a telefon. A hangszórók teljesítménye átlag feletti, szépen szól. Akkumlátorról még nem tudok nyilatkozni, tegnap 90%-ig tudtam csak a munkahelyemen tölteni, max fényerő mellett 3 óra kijelzőidőt produkált - közben eléggé nyúztam. 15%-nál raktam fel tölteni, szóval én úgy sejtem hogy akár 3,5-4 óra kijelzőidő is lehetséges mérsékeltebb használat mellett ami szerintem elég jó.
Igazából a mellékelt tartozékok alapján látszik, hogy próbáltak spórolni: csak egy adatkábelt mellékeltek.
Összegezve ennyi pénzért ilyen telefont nem kapni. Az összeszereléssel nincs panasz, a stock android gördülékeny és letisztult (5.0-ás frissítés is várható), kitűnő ár/érték arányú készülék.Ha van rá igény akkor később még írhatok részletesebb beszámolót az új Moto G-ről.
Üdv
Zoli
[ Szerkesztve ]
-
bmate7
tag
Sziasztok!
Ha amazonról (fr.) rendelek egy készüléket akkor a garancia hogy van? (hány év, kell-e külön fizetni, stb..)
Választ előre is köszönöm
De vagyunk-e azok, amik lehetnénk?
-
ronin79
addikt
Ez a Carbon egész jó rom. Annyira bejött, hogy még a hiányzó magyarítását is összedobtam amire rég volt példa
Más: TWRP-t használóknak material téma TWRP Materialised - Dark / Light / Play. Második postban leírás hogy lehet saját boot képernyőt készíteni hozzá, ha valaki egyedibbé akarná varázsolni.
-
BtommyX
csendes tag
Létezik olyasmi mod/app amivel az androidos telefonok képernyőjének szaturáltságát lehet állítani? Úgy mint ahogy a PC-n lehet a monitorokat kalibrálni.
Jólenne ha egy kicsit szaturáltabbak lennének a Moto G-m szinei mert eléggé halványak az IPS monitorjaimhoz képest.
-
azoltan88
tag
Valakinek van valami tippje a rádió kihangosítását illetően?
-
ronin79
addikt
-
Fricy78
tag
válasz ronin79 #11571 üzenetére
Nekem GPE 4.4.4 van az 1. genes moto g-n. A kérdésem az lenne, hogy a 2-es verzió azon esetleg menne, vagy valamilyen módon fel lehet rá varázsolni az fm rádiót a nélkül, hogy vissza kellene flashelnem a gyári romot?
Köszi előre is.
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy-két gyökér, de annak jól odabaszol az ásóval, oszt haladsz tovább!"
-
ronin79
addikt
válasz Fricy78 #11572 üzenetére
Lehet megoldható lenne a gyári moto rádió is, de nem játszottam vele. A szükséges fájlok egy része meg van gpe romban (etc/permissions, frameworkben, stb.) de a Spirit2 nekem tökéletesen működött. Playen fizetős viszont itt nézz szét, már sajnos nem tudom melyik verzió volt telepítve.
-
milestone
tag
Sziasztok,
Felkeltette az érdeklődésem a 2. gen. Moto G. Lenne egy pár kérdésem:
- a 8 gigás tárhelyből mennyi marad felhasználható és egyben van-e vagy ketté van osztva?
- milyen a wifi és GPS vételi érzékenysége? Pozicionálás ideje mobilnettel és anélkül? Tartja az útvonalat?
- milyen a hangminőség telefonálás során?
- olvastam az 1. sorozat problémájáról, a beragadt GPS-ről, mely zabálja az akkut. Megmaradt ebben is?
- milyen akkuidőket lehet elérni vele (pl. kijelző idő)? Akkutöltés ideje mennyi?
- ugye van benne automata fényerőszabályzó? Jól működik?
- mennyire melegszik pl. navigálás során?
- végezetül: mennyire takarékos a SOC?
Köszönöm. -
MKLS
aktív tag
Sziasztok!
Kérdéseim azokhoz szólnak akik amazonról szerezték be a telefonjukat, ill. már rendeltek innen bármi műszaki cikket.
Amazon.co.uk-n néztem ki a 2nd Gen.-t akcióban ami Nov.1.-éig tart, tehát sürgős. 139,95GBP ami 54720HUF napi árfolyamon számolva (1GBP = 390.86HUF), szállítással együtt lenne 148.12GBP ami 57915HUF ami nagyon jó árnak számít.
Jön még erre bármi egyéb költség, vagy ez ennyi amennyit a dispatch-nál ír?A kereső által legleső készülékre clickkeltem, gondolom az alapból amazonról jön nem egyéb helyről (more buying choice), de mit jelent mellette a prime felirat? Korlátoz/jelent ez valamit, vagy ez nem érint engem?
Sosem rendeltem még olyan helyről aminek legalább egy magyar fiókja ne lenne, mint pl.:expansys, kell valamire különösebben figyelnem, vagy ha simán lépésről-lépésre értelemszerűen kitöltöm a megrendelést akkor meglepetés már nem érhet?
Más:
Sziasztok!
Több fórumozó írta a, hogy problémája volt a rezgőmotor meghibásodásával, ez csak az első szériát érinti vagy 2nd.Gen.-t is?[ Szerkesztve ]
-
Kacsanova
csendes tag
A 148.12 fontra még rájön a szállítás ami, 6.90 font, így 155.02 fontra jön ki az ár, ami cca. 60.764 Forint középárfolyammal számolva. Mondjuk, ha UK-ben élsz akkor ingyenes a szállítás.
A lényeg, hogy ezt válaszd, így az Amazontól jön, nem más kereskedőtől.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Az áfakülönbözet.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
MKLS
aktív tag
Most már teljesen világos a dolog.
Ez az áfakülönbözet dolog csak UK felé van amazonon, vagy Németország, Ausztria, stb. felé is? Gondolom igen, csak más % ez az összeg.Ami még érdekes, hogy expansys-on 50154HUF nettó és 20% ÁFA van feltüntetve úgy 60185HUF a G 2nd Gen. Itt a 20% ÁFÁ-n akadt meg a szemem. Ide nem jön rá a 7% különbözet?
Bocsi, hogy szét OFF-olom a topikot, nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, nem párszáz forinton skótoskodok, de szeretném tisztán látni, hogy mit hogyan kell számolnom.
-
ghiottone
nagyúr
Nem, az expansyson nincsenek ilyen plusz meglepik, de az amazonnak jobb a garanciális ügyintézése (baj van a készülékkel, kapcsolatot felveszed, megírják hova küld, elküldöd, postai feladást beszkenneled, utalják a teló és a feladás árát)
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ronin79
addikt
Rá se ránts az offért, hisz jó helyen kérdezed és ezért vannak az ilyen topikok, ha valamit nem tudsz megkérdezd.
Mondjuk lehet ha nem lenne tilos a fórum kereső használata kérdés nélkül is találtál volna választ főleg ilyen örök jellegű, érdekfeszítő témában honnan mennyiért rendeljem
Rohadt jó ez a topik, olyan mint a Barátok közt, amiből ha ki is hagysz egy fél évet akkor sem maradsz le semmiről.
Egy hónappalbezelőtt itt is milyen jó téma ment, ugyanaz mint most és még mindig aktuális. -
MKLS
aktív tag
Akkor még egy kis türelmet és segítséget illetve megerősítést szeretnék kérni a teljes megvilágosodásomhoz.
Amazon.de-ről Nov.4 keddig, 186Eur(készülék), (7.50+1.30/kg)=8.80Eur(szállítás Mo.-ra), azaz innen rendelve összesen 194,80Eur végösszeg ami 59855HUF.
Tud valaki ennél jobbat jelenleg? -
Sutee89
aktív tag
válasz ronin79 #11589 üzenetére
Szerintem ez a lényege egy ilyen topicnak.
Ha folyton ismétlődik a téma, akkor ki lehet tenni a összegzésbe és nem kérdezi meg minden második ember.
Egész egyszerűen van olyan dolog amire nem lehet normálisan rákeresni, mert kimarad egy csomó fontos infó, 11 600 hsz-t végigolvasni meg nem mindenkinek van ideje.
Ha zavar a túl alacsony a színvonal, nyiss egy mélyvíz topicot, ez már régóta működik máshol is.
De annak, hogy ezt csak folyton megjegyzed, nem sok értelme van. -
ronin79
addikt
válasz ghiottone #11590 üzenetére
Jaja, nem is morgok már e miatt és minden szarkazmus nélkül szerintem ezeket a "honnan rendeljem mennyiért" nem is kéne offban tolni, hiszt telóval kapcsolatos és esetleg összefoglalóban is lehetne róla említés alapinfókkal.
Na mind1, más: Android 5.0 Bootloader and KitKat Compatibility ez érdekes, főleg a BL rész. Nyitott bl-en inkább nem lesz ajánlatos első körben frissíteni?
-
embe
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
válasz ronin79 #11594 üzenetére
Most ezzel megerősítettél, hogy X-n várjam meg az 5.0-s frissítést és majd utána kérjem a BL nyitó kódot. Így is gondolkodok rajta, hogy a Multilang az 5.0-ra még nem lesz egyszerű, kell egy új apktool verzió is az appok szét- és összerakásához.
-
ronin79
addikt
Nem tudom mennyire van a küszöbön vagy volt, mert xda-n pl.van egy januári topik is tegnapi h.sz.-el amiben a google eladta a motorolát, de ezt még nem nyálaztam át és nem vagyok képben.
Viszont visszatérve a mélyvíz topikhoz, lehet nem is rossz ötlet. Szájbarágós magyar leírások recovery telepítéstől kezdve módosításon keresztül, magyarítások menete, cyanogenmod romok felrakása, előnyei-hátrányai (mondjuk ennél lehet elfogult lennék, mert nem tudnék mit felsorolni a hátrányánál, max.BL nyitás jöhetne szóba a gari elvesztéssel) és lehet nőne a custom romot használók tábora. -
ronin79
addikt
válasz ghiottone #11597 üzenetére
Apk tool sztem nem lesz gond, TMA-ba bekerül vagy lehet lesz forráskódból készíteni. Pl. ahogy a Carbonhoz csináltam a magyarítást ott is kellett egy módosított verziót legyártanom, mert recompile nem dobott hibát, de elveszett a sötét ui váltás frameworknél, slimkates apk toollal meg fczett a beállítások.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bundle topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bestbuy játékok
- Projektor topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 12/512GB Extrákkal, valamint Zöld Honor 200 256 Gb
- iPhone 13 pro 128gb szürke/ kis hibás/87%akku
- APPLE iPhone 12 64 GB Black - 9 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest