Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Luser2000

    addikt

    Írok pár gondolatot annak kapcsán, hogy hosszú és masszív Samsungos évek után pár napja átváltottam próbaképp Mate 8-ra. Közvetlenül előtte Samsung Note5 készüléket használtam.

    Azt hittem zavarni fog, hogy nincsenek különválasztva a lapozgatható képernyők és a programokat tartalmazó képernyők (mint a TouchWiz felületen). Magam is meglepődtem, hogy ez tulajdonképpen nem is hiányzik, sőt még talán kényelmesebb is, hogy nem kell egy gombot külön azért megnyomjak, hogy az alkalmazások közé kerülhessek.

    Kifejezett felüdülés a Samsung GUI használata után a Huawei grafikai megoldása, Alapbeállításokat tekintve is kellemesebbek az ikonok, alapképernyők. Nagyon szép a Hívóképernyő, a tárcsázó, stb. (Kitérő: a Note5 előtt egy LG V10 készüléket használtam. Mind a három felület gyárilag témázható, de meg kellett állapítanom, hogy a Samsung és az LG a témaáruházaiban - számomra - igen ócska/ízléstelen grafikai szörnyűségeket kínál - nem beszélve azok cseppet sem ergonomikus megoldásairól - és ebben a Huawei sem sokkal jobb).

    Megszoktam az évek során az AMOLED kijelzőt, de kellemes vizuális élményt az a IPS-NEO LCD is. Fényerő OK.

    A Note5 3000-es aksijához képest a 4000mAh-s akis nyilván tovább bírja, de azt nem vártam tőle, hogy nálam elvigyen két teljes napot. Pedig DE, nagyon jól bírja szuflával.

    A Samsungnál nagyon szerettem a vezeték nélküli (gyors) töltés lehetőségét, ez sajnos hiányzik most.

    Zenehallgatáshoz a Samsungban egész jó kis DAC lehetett, szebben szóltak a zenéim (ugyan azzal a fülessel hallgatva), de nem jelentős a különbség. Hangerőben a Huawei jobban meghajtja a fülesemet.

    Pont ma tűnt fel, hogy itt a készülék tetején van a a Jack csatlakozó. Én sokkal jobban szerettem az alulra tett megoldást.

    A rendszersebességet illetően a Note5 elég jól össze lett rakva, igen szépen pörög, gyakorlatilag kb fél év használat során - az én szememmel - akadást nem találtam. Ebben a Huawei picit rosszabbul szerepel, mert - igaz csak nagyin ritkán - néha van egy apró kis döccenés. Zavarni nem zavar, de van. (Abban nincs tapasztalatom, hogy ez mennyire a B320 ROM sajátossága, mert még első nap feltettem azt).

    Tök jó fej a Hui, hogy adott két kijelzővédőt és egy hátlapot a csomaghoz!!!

    Ami nagyon tetszik, az a két SIM-es használat során a Hui megoldásai. Picivel egyszerűbb itt, mint a Samsungnál az épp szükséges kártya kiválasztása.

    Jelentéktelen dolog, de örülök, hogy a Hui a lépésszámot megadja km-ben is, nem csak magát a lépések számát (nem mintha nem tudtam volna a Samsungnál az alapján megsaccolni a távot).

    A beépített hangszóró (vagy nevezzük kihangosítónak) a Hui esetében kezdi elérni az általam etalonnak tartott Apple megoldását. A Samsung ezen a téren képtelen komolyabb hangzást összehozni.

    Fényképezés? Erről még nem akarok inkább semmit mondani, mert még 20-30 kép gyűlt csak össze. Ettől tartok a leginkább. Gyakorlatilag az utóbbi időkben azért "ragaszkodtam" a drágább Samsung készülékekhez, mert azok kamerája számomra nagyon jó minőségű képeket készített. Az első egy-kettő fotó alapján úgy láttam, hogy talán a Hui itt nem hozza az általam elvárt szintet, de inkább nem kezdtem el ezen pörögni, mert nagyon kevés kép van még. Egy pár hét és utána leszűröm magamban a benyomásaimat.

    A Hui alkalmaz számomra újszerű, a Samsungnál nem látott megoldásokat. (Ilyen pl. az értesítési sáv és "redőny" és annak testre szabhatósága; Az Intelligens asszisztens; vagy pl. a frissen telepített alkalmazások ikonjának effektezése). Ezek kitapasztalása még időt igényel, de minden esetre szembetűnő az eltérés.

    Tehát így pár nap után azt tudom mondani, hogy nem vagyok nyugtalan, hogy most egy Huawei készülékkel kell együtt létezzek. Jónak tűnik, most már van személyes élményem róla, így már értem a Huawei használók lelkesedését is.

    Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

Új hozzászólás Aktív témák