- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Linkeljetek már nekem légyszíves egy normális teljes leírást a rootoláshoz, s-off-oláshoz és cwm felrakáshoz. Össze vissza van minden, és ellentéteket is találtam a leírásban. Pl.: egyik leírásban azt olvastam, hogy alpharev-el kell rootolni meg s-offoloni, az alphreves követelményeknél meg ott van hogy root. Akkor most wtf?
Unrevoked-et lefuttattam, de nem csinált semmit. Se recovery, se root. A futás végén kiírta, hogy backup cid error, azt annyi. Most már el se akar indulni, csak killelni akar adb daemonokat.
Pls segítsen valaki, mert ez így összevisszaság nagyon! Jöhet angol is, csak legyen egy korrekt leírás az elejétől a végéig.
Köszönöm!Szerk.: PVT1-es
[ Szerkesztve ]
-
dombila
senior tag
Itt van. Egy PgDn után találod. Mivel tied PVT1-es így az Amora rész ill. az erasesize ellenőrzést kihagyhatod, mert az biztos 20000.
A root-hoz unrevoked kell. (Ez feltesz automatikusan egy CWM-et is.)
Az S-OFF-hoz kell (root után) az alpharev.(Van újabb megoldás is revolutionary.io oldalon, ha esetleg az unrevoked nem akar menni. Ez előbb S-OFF-ol - és telepít CWM-et-, utána külön flash-el lehet a root-hoz kellő superuser-t feltenni.)
Próbáltál az unrevoked előtt factory reset-et csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
dombila
senior tag
Nem sok, de a lényeg benne van. A kérdés/válasz részt is nézd meg!
Az unrevoked és ez is rendszergazdaként kell hogy fusson! (Run as...)
-
syl5
őstag
válasz dombila #32606 üzenetére
Hát itt én semmi érdemit nem láttam.
Az sincs leírva, hogy normál módban, hboot módban, vagy hogyan kell futtatni.Rendszergazda vagyok, olyan módban futnak a programok.
Légy szíves ne legyetek már ilyen szűkszavúak! Nem igaz hogy senki nem futott még ilyen problémába. Ezeken az oldalakon nincs semmi leírva. Más telefonokhoz voltak normális leírások, nem is volt gond egyikkel se.
Hboot-ba:
PVT1
Hboot 0.93.0001Gyári Froyo
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Az alphrev az pontosan mit csinál?
S-offol, meg feltesz egy cwm-et?
Kell ehhez egyáltalán root jog? -
dombila
senior tag
Az alpharev S-OFF-ot csinál, és feltesz egy cwm-et is - felülírja az aktuális recovery-t -, de előtte a telefonnak root-oltnak kell lennie!
A leírások jók, ettől részletesebbet nem fogsz találni, de nem nagyon értem, hogy 0.93-as HBOOT-nál miért nem megy az unrevoked. CID hiba unroot-kor szokott fellépni, nem-független készülékek esetében.
Az unrevoked általában nem érzékeny arra, hogy egy készülék független vagy szolgáltatói, de a CID jellegű hibák nem független készülékeken tudnak előfordulni.
Ezen egy GoldCard tud segíteni. (Ez egy spéci SD kártya, ami becsapja a CID ellenőrző részt.) Így kell elkészíteni. (az oldal közepe táján van).
Próbálj csinálni egy GoldCard-ot és azt a telefonba téve unrevoked-olni. (Lehet egy tartalék sd, de az igazi kártyád is, de formatálni kell a goldcard készítés közben.)
Az hogy rendszergazda joga van az account-odnak nem elég, a rendszergazdai account-tal kell futtatni őket. (ha így van, akkor ezt félreértettem...)Normál módban kell futtatni őket. "7. Telefon normál bekapcsolt módban, usb debug mód engedélyezve. "
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
válasz dombila #32609 üzenetére
Köszi! Megpróbálom majd így. Jó ez a Desire, de kikészít a moddolása... Ha lenne benne egy gigás internal memory esküszüm hozzá se nyúlnék, mert annyira jó a gyári rom is!
Nem tudom egyébként mi lehet a baja, és miért ír CID hibát, hiszen a készülék biztos hogy független, pixmania-ba lett vásárolva.
Rejtély az is hogy a Revolutionary miért csak felvillan.(#32610) rekid
Köszz neked is!
Megtaláltam ezt a leírást én is. Nem is ezzel van a baj, a folyamat az már meg van, magamtól is kisakkoztam már, csak az unrevoked nem akarja rootolni a készülékem.(#32611) RazorGTR1
Köszi neked is! -
r4z
nagyúr
válasz dombila #32612 üzenetére
Konkrétan sehogy nem tudom többfelé particionálni. Fogta magát a telefon és unformatted-re alkotta az SD-t az éjjel, minden adatom elveszett (többek között a rengeteg fénykép is, amik nagyon sokat jelentettek nekem ). Azóta se kép, se hang
Már olyan ideges vagyok, hogy mindjárt qrom ki a kukába az egész sz@rt. A kártyám a K750i-ben pihen márA Sensation nem az enyém, hanem édesapámé, de mivel nem tudok sokat foglalkozni vele, ezért végül kivettem.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
tenke.
tag
hali. bocsi a zavarásért csak nem rég váltottam desire-re, és azt szeretném tudni melyik a leggyorsabb senses rom a desire-hez, nincs s-off olva, gyári hboot van rajta, és nem ilyen 2.1+3.0-ás mixet szeretnék.
-
bega82
tag
válasz gordonfreemN #32595 üzenetére
Kinek a pap, kinek a paplan... Ez 1 mondatos összefoglaló volt. Én is ezt tapasztalom amúgy, hogy mindenki másra esküszik.
-
szegto
senior tag
Üdv.
S-OFF -olni szeretném a telóm mert van 1-2 CM7-es rom amit ki akarok próbálni de ugye az S-On-on nem fog menni mert nem lesz elég hely.
1. Jól értelmezem, hogy letöltöm az AlphaRev-et, kiírom dvdre, s-offolom a telót, majd az Itt található táblázatból az alatta leírt módszerrel felrakom a "Bravo CM7 r2"-t ?
2. Valamint ha újra A2SD Romot akarok használni akkor visszarakom a "Bravo Stock" patch-t?3. És S-Off után fogom tudni használni az Android Flashert?
4. CM7 -es rom estén érezhető valamiféle sebességnövekedés a 3D sense romok esetén?
Előre is köszi a választ és sorry ha már volt ez a kérdés.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
omelon
csendes tag
válasz omelon #32590 üzenetére
még mindig nem sikerült megoldanom az akku rejtélyt
watchdog sem mutat semmi olyat ami zabálná
amint a wifit bekapcsolom zuhanni kezd a töltöttségszerintetek érdemes másik radioval próbálkozni? ha igen melyikkel?
bár a rom nagyon tetszik (2.10a), de így lehet hogy kénytelen leszek váltani
tudtok esetleg olyat ajánlani, ami GB, 2.1 sense, a2sd+ és nem eszi meg az aksit 10 óra alatt?köszi!
omelon
-
bega82
tag
-
omelon
csendes tag
válasz bega82 #32625 üzenetére
igen csatlakozik
úgyanúgy wifin van az irodában és otthon is
ugyanannyi szinkron + net + telefon mint korábban
korábban a második nap végén tettem töltőre, most kb 11 óra alatt teljesen vége
eddig a gyári rádiot használtam, most tettem fel a rommal együtt a legújabbatbatabe: köszi, megnézem
[ Szerkesztve ]
omelon
-
r4z
nagyúr
válasz Krisz79 #32541 üzenetére
Ha geek vagy, akkor HD2, ha nem (annyira), akkor Desire. A HD2-re fel lehet húzni WM6.5-öt, Androidot és WP7-et egyaránt, ez hatalmas előny. Hardveresen egy és ugyanaz a kettő. A HD2 kamerája viszont nem foltosodik.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
syl5
őstag
Goldcard-ot megcsináltam, most már időnként kommunikációs hibát is ír az unrevoked és továbbra is backup cid is missing-el leáll. Se root se cwm... Van amikor a pushing revovery-nél áll le...
Minden leírást figyelmesen elolvastam mindent úgy csináltam, ahogy kell, nem értem...
Mindent úgy csinálok ahogy kell, de semmi...Gyári 2.3-nál is ez a folyamat? Unrevokeddel root és cwm, majd alpharevvel s-off, és mehet a custom rom?
-
syl5
őstag
Mi lehet a gond szerinted az unrevoked-el?
Egyszerűen már a pofán leszakad, annyiszor próbálkoztam vele, de semmi.
Nem lehet az a bak, hogy 0.93-as a hboot-om?És a Revolutionary-vel mit kell csinálni? Mert elindítom, felvillan a dos ablak, aztán annyi. Ha Futtatás rendszergazdaként indítom (ami egyébként én vagyok), akkor meg libcurl-4.dll-t keres, pedig ott van mellette...
A superusert, custom romot gondoltam hogy nekem kell felrakni... De nem úgy van, hogy az alpharev-hez, meg a revolutionary-hez root jog kell? Ha meg igen, akkor cseszhetem az egészet, mert az unrevoked nem fut le... Vagy a revolutionary-hez már nem kell root? Csak éppen nem akar elindulni... -
-
syl5
őstag
Kész, ez nem megy gyerekek! Backup cid is missing, bármit csinálok...
Revolutionary meg el se indul mondom...
Factory reset megvolt! Goldcard van. Egyszerűen nem csinál semmit a program.(#32633) RazorGTR1
Mondjuk szerintem a rootolás, meg a recovery flashelés nagyon nem ugyanaz a dolog. Egy recovery-t más telefonokon root-tól függetlenül lehet cserélni... Gondolom itt azért kell root jog, mert ilyen program baszásokkal van megoldva az egész, ami felállt rendszer alól akarja lecserélni a recovery-t. Agyrém ez az egész. Meg bekavar az security is...Nincs valami egyszerű fastboot-os megoldás a recovery cseréjére, meg s-off-olásra (hboot cseréjére)?
-
-
syl5
őstag
"Az USB brick megszüntetését is megcsináltad?"
Sehol nem olvastam ilyenről. Légy szíves írd már le a folyamatot. Senki nem mondta, és sehol nem láttam ezt leírva, mégis hogy csináltam volna meg?
Szerk.:
Egyébként látja a telefon a memkártyát, szal értelmetlennek látom ezzel is időt pocsékolni.[ Szerkesztve ]
-
dombila
senior tag
Valami nem kerek a telefonoddal. Itt valami tutira nem gyári állapotban van, megsérülhetett egy partíció (HBOOT, MISC, ...)...
Esetleg meg lehetne próbálni "eredeti" gyári állapotra visszaállítani egy RUU-val vagy PB99IMG.ZIP-el. (Az RUU-hoz kell PC is, a PB99IMG-hez nem.)
Én a PB99IMG.ZIP megoldást javasolnám, de GoldCard mellett.Itt találsz leírást a Desire gyári állapotra való visszaállításáról.
Ha ezután sem megy, akkor egyszerűen nincs több ötletem. Kicsit Gugliztam a hibára és többen is futottak már ilyenbe. Egy fórum szerint akkor van ilyen gond, ha a szoftver nem gyári, hanem valamelyik szolgáltató módosított rajta. Láttunk már ilyet itt a fórumon, hogy függetlennek hitt készülék német hálózathoz tartozott, bár simán ment bármilyen SIM-el. Ennek ellenére a CID-je nem eredeti volt, így nem minden root tool működött rajta.
Valahogy meg kellene próbálni a Revolutionary-t elindítani, esetleg másik gépen...
A root és a recovery valóban független, de a HTC-ken a NAND lock miatt ezek általában egyszerre jelennek meg. Ha már root-olt és S-OFF-olt a telefonod, akkor simán tudod cserélgetni a recoveryt, HBOOT-ot, bármit.
De ha egyszer elindul a gyári HBOOT, akkor a NAND lock miatt nem tudsz már mit csinálni. Az unrevoked egy HBOOT programhibát használ ki, bootolás közben meg tudja szakítani és emiatt tud recovery-t cserélni ill. root-olni. A HTC a NAND lock-al kicsit megnehezíti a dolgokat más telefonokhoz képest, ahol szabadon írható a memória bármikor...[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
válasz dombila #32638 üzenetére
Elvileg full gyári állapotban van a telefon, most jött szervizből.
Előtte volt partició visszaállítás, majd rádobtam egy zipes frissítőt. Ez még a hboot-ot nem állította vissza, de aztán ráhúztam egy exes frissítőt is (RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_159811_signed) és minden visszaállt gyári állapotba.(#32641) redbiro
És mit csináltál?Szerk.:
Egyébként a telefon biztos, hogy rootolható, mert hozzám úgy érkezett, csak szervizbe kellett vinnem, és a fenti módon visszaállítottam. Ráadásul ha srác akitől vettem azt mondta, hogy ő a 2.3-as droid-ot downgrade-elte és úgy rootolta.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz dombila #32638 üzenetére
Ha ezután sem megy, akkor egyszerűen nincs több ötletem. Kicsit Gugliztam a hibára és többen is futottak már ilyenbe. Egy fórum szerint akkor van ilyen gond, ha a szoftver nem gyári, hanem valamelyik szolgáltató módosított rajta. Láttunk már ilyet itt a fórumon, hogy függetlennek hitt készülék német hálózathoz tartozott, bár simán ment bármilyen SIM-el. Ennek ellenére a CID-je nem eredeti volt, így nem minden root tool működött rajta.
JELEN!
it never gets easier, you just go faster
-
őstag
semmit, nekem minden működött majd 3/4 évig amikor kibukott a dolog egy recovery frissítésen, amikoris CID errorral szállt el a hboot.
akkor kezdtem el keresgélni és kiderült, hogy voda_germany a speedshopban drága pénzért függetlenként vásárolt telefon.it never gets easier, you just go faster
-
dombila
senior tag
A PB99IMG.ZIP-et a HBOOT-nak kellene megtalálnia. Ha nem találja, annak a következők lehetnek az okai:
- nem jó a filenév (esetleg PB99IMG.ZIP.ZIP - elő szokott fordulni)
- nem gyári a HBOOT és nem is keresiAz SD kártyát USB brick alatt is látni kell, mert az USB brick kijavítása is sd-ről megy...
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
A végén nem enged a data-ba másolni... Root jog kell neki.
(#32647) dombila
OK! Köszi a segítséget!
MOst megpróbálom még1szer az unrevoked-et, hátha...
Esetleg tudnál gyorsan összeollózni egy komplett leírást, mert már azt se tudom hol áll a fejem.[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Na most a root jognál akadt el az unrevoked. Telefonon egy szép FC, a pc-s program meg megkérdezte, hogy nem-e túl új a frimware-em.
-
Skillet
addikt
válasz dombila #32596 üzenetére
egy kis segítséget kérnék mielőtt belevágok...
mire formázzam az ext partíciót? mehet ext4-re is? ha felraktam a romot, utána még mielőtt újraindítanám a telefont, recoveryben maradva telepítsem a MINOR TWEAKS & EXT4 (2.0)
szkriptet és az A2SD (1.0) szkriptet is? vagy hogyan csináljam, milyen sorrendben? előre is köszi a segítséget, csak nem akarom elszúrni...nehogy valamit eltoljak és aztán bohóckodhatok itt vele egész nap. meg hát szeretem amikor elsőre megy valami és nem kell tökölődni[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest