- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kidnou
őstag
válasz csocsoszán #10852 üzenetére
Ezt most mire akartad irni?
-
Milestone2
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #10849 üzenetére
Szerintem be. Nyilván használattól is függ, de aki percenként installál meg töröl appokat annál igen nagy a valószinüség, mert "szemét" minden után marad...
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Graphics
Jómunkásember
Lehet tudni melyik verzio zarja a bootloadert?
6.1.1 volt fenn, 6.1.14-re frissulni akar.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Milestone2
nagyúr
-
Zsozsoka 74
senior tag
válasz Milestone2 #10858 üzenetére
Nem tudom ebben mi nekik az üzlet mert egy kalap sz@r a frissítéseik és egy normális romot nem tudnak össze tákolni akkor kérdem én hogy miért akarják a jó embereket megfosztani a saját maga által kedvelt romok felrakásától?
Nem baj az lesz a vég eredménye hogy sokan eladják a meglevő telefonjaikat és ráadásul még az újonnan kijövőt sem fogják vásárolni. Ki érti ezt az üzlet politikát??Én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban....
-
Milestone2
nagyúr
válasz Zsozsoka 74 #10859 üzenetére
Nem európára koncentrálnak.
Leszarják hogy Te vagy Én mit érzek.
Full Kínára és Ázsiára összpontosítanak.
Az ottaniak hozzá vannak szoktatva a szigorú zárt szabályokhoz.
Igen, el fognak veszíteni "pár" vásárlót.
Meg sem fogják érezni. Sajnos.(Amúgy ha okosan gondolkoznának, a nyelvet készítő csapatokkal szerződnének, hogy minden új készülékből ad a xiaomi a nyelvkészítőknek, cserébe azok odaadnák a nyelvi fájlokat, amiket simán berakhatna az anyacég a Global ROM-ba. Igen egyszerű lenne. Csak ez sárgaföldön senkit sem érdekel.)
Nézd meg a feltörekvő (most még noname) készülékgyártókat. A zöme európára (is) koncentrál. Nem véletlen rakják be a számunkra is elég fontos B20 (800)-as 4G frekit a telefonjaikba. A Xiaomi leszarja, nem teszi bele.
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
ottoyes
senior tag
Beázott a Note 2-es szerkezetem..nem nagyon,csak kicsit..de itt-ott megvan "marva".Az oxidáció eltávolítása után sem müködik.Szerintetek kuka?
Ottoyes
-
loosht
senior tag
válasz Donki Hóte #10807 üzenetére
Nem tudom mikor felejtitek már el ezt a marhaságot. Töltéssel/merítéssel nem tudsz kárt tenni az aksiban, mert az elektronika szabályozza. Az előző telefonomat 2.5 évig használtam és mindig túltöltöttem, 2-3 naponta egész éjszakás töltésekkel. Számold ki, hogy ez hány túltöltés volt! Mikor eladtam, ugyanannyit bírt, mint mikor megvettem. Bár 8-10 év használat után már lehet nem tudná, csak az eredeti teljesítmény 50-60%-át, de te még akkor is ugyanazt a telefont fogod használni?
-
fene_vad
senior tag
ezzel a locked bootloaderrel kapcsolatban, ha hivatalosan bármikor unlockolhato (30 naponta 1x), akkor mi is a nagy baj?
egységsugarú júzernek jó, ha lockolt, póverjúzer meg úgyis unlockolja... -
DaWe94
senior tag
válasz gamegod #10863 üzenetére
szerintem meg amíg nem lesz kiadva a kernel, addig a cm sem lesz olyan szinten mint a miui
Ez a BL unlock meg majd ki fog alakulni szerintem. Nem csak nekünk új a dolog, hanem a xiaominak is. Nyilván nem a juuzereket akarják szétcumiztatni, hanem azokat az eladókat akik valami összetákolt kínai rommal árulják a telefonokat.
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
válasz DaWe94 #10866 üzenetére
De...ha miui.hu ki tud találni BL nyitás nélküli felrakási módot, akkor webshoposvágottszemű is ki fog tudni találni. Akkor meg mi értelme...?
De igazad van, ki fog alakulni...Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
DaWe94
senior tag
válasz Milestone2 #10867 üzenetére
Hmmm hát igen.. igaz.. de tényleg várjuk ki a végét, mert még nagyon az elején vagyunk a dolgoknak.
-
veterán
válasz loosht #10862 üzenetére
Nem tudom mikor felejtitek már el ezt a marhaságot. Töltéssel/merítéssel nem tudsz kárt tenni az aksiban, mert az elektronika szabályozza.
Természetesen elektronika szabályozza a töltést, de a telefonokban lévő elektronikát nem a Nemzetközi Szabványügyi Hivatal készíti
Minden telefonnak más elektronikája van, a Xiaomi Redmi Note2-nek olyan jutott, ami engedi a túltöltést. Itt már mindenki észrevette, hogy ha 100 %-os töltési szint elérésekor nem húzzuk le a töltőről a telefont 1-2 óráig, akkor tovább töltődik és utána akár 15-45 perc használat után is 100 %-os töltöttséget mutat a telefon.
Más telefonon ilyet én még nem tapasztaltam, ezért kezdtem méricskélni az akkut és bizony voltmérővel rámérve azt találtam, hogy egy óta túltöltés után a cella (terheletlen) kapocsfeszültsége 4,42 Volt! A Li-Poly akkuk pedig nem nagyon szeretik a 4,25-4,3 V feletti feszültséget.
Ezek után ismertesd légy szíves, hogy miért marhaság, amit írtam
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Terentius
őstag
válasz Donki Hóte #10869 üzenetére
Problem solved!
Vettem egy tartalék akksit ha ez megdöglene nevetséges 2200 Ft-ért.OnePlus 12 16/512
-
DaWe94
senior tag
Na rámérek majd én is, túltöltve.
-
helltp
aktív tag
Nem tudom másnál is jelentkezik-e a hiba, de nálam kb. minden 10. hívásnál nem lehet felvenni a telefont. Egyszerűen nem reagál érintésre amég a másik fél le nem teszi... Ez kezd engem marhára idegesíteni, valakinek van valami megoldása esetleg ilyen esetekre? Arra gondoltam hogy hangerőgombokra rárakom a hivásfelvételt, de sehol nem találtam ilyen lehetőséget (valószínűleg mert nincs). Valakinek van tudomása esetleg külsős programról ami megoldja?
Most épp a legfrissebb miuihu rom van rajta, de már az előző 2-vel is csinálta...+1 a túltöltésre, rámérek én is holnap reggel.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
loosht
senior tag
Minden telefonnak más elektronikája van, a Xiaomi Redmi Note2-nek olyan jutott, ami engedi a túltöltést........akár 15-45 perc használat után is 100 %-os töltöttséget mutat a telefon.
Eddig minden telefonom ugyanazt csinálta, amit leírtál. Engem nem kell meggyőznöd, mert konkrét tapasztalatom van arról, hogy semmi baja se lesz. Ha akarod, nyugodtan töltsd csak 95%-ig és akkor kibír majd neked 10 évet is az aksid. Leírtad, ahogy gondolod, én szintén. Ha elfogadod elfogadod, ha nem nem. Nem szándékoztam vitát indítani. Peace!
-
D4ni
őstag
Nálam speciel az eddigi összes iphone-omnál ugyan azt csinálta mint a note 2-nél. 100%-ot mutatta jó 10 percig. Ebben szerintem a kijelzés van megferdítve valamely módon.
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
veterán
válasz loosht #10873 üzenetére
Igazából én se a vitára gyúrok, csak van akinek az fontos, hogy a telefonja aznap sokáig bírja (az akku élettartama meg nem érdekli), másnak meg nem fontos az, hogy egy töltéssel meddig bírja. Akinek nem létkérdés a napi hosszú üzemidő, az ki tudja tolni az akku élettartamár jópár hónappal, azzal hogy nem tölti 100 %-os töltöttségre, hanem korábban lehúzza a töltőről.
2 éves korában eddig minden telefonomnál (és laptopomnál) észrevehető volt, hogy az akku már nem a régi, szóval nekem olyan tapasztalatom van, hogy érdemes kímélni az akkut (még ha csak 10 dollár az ára, akkor is).
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
kvazika
csendes tag
válasz Zsozsoka 74 #10876 üzenetére
Havernek a Sony Xperia S-je esett vizbe, szetszedtuk darabokra es hajszaritoval kulon megszaritottunk minden egyes modult, majd osszeraktuk es voila mukodott megint.
-
numera007
tag
Beázott telefonhoz azonnal a rizs, majd gyorsan elszaladni a teszkóba szilikagél macska-alomért és abba beletenni ez a legjobb. Persze miután azonnal áramtalanítottuk és amennyire lehet kiráztuk a vizet belőle. Talán menthető akkor.
-
AstaJani
csendes tag
Sziasztok!
...(Tudom ezerszer volt már, már mindenki tudja és minek foglalkozom vele ha nem értek hozzá.... stb... stb..
Előre is köszi annak aki veszi a fáradtságot és válaszol a már elcsépelt kérdéseimre (akár rendesen is Sajnos jelenleg nincs időm végig olvasni a fórumot, mert két..... jó tudom mindenkinek meg van a maga problémája és elfoglalt....)....
Szóval, a napokban beszereztem egyet a fenti telefonból egy 2015051 típust. Nos a forgalmazó még telepített rá egy xiaomi.eu romot Miui 7 5.10.22.
A telefon tökéletesen működik semmi baja, és szeretném ha ez így is maradnak a jövőben DEA. A frissítés a gyári Updater nevű progival nem talál semmit. Gondolom itt kézi frissítést kellene alkalmazni.
B. Azért a helyesírás ellenőrzés szempontjából kizárólag, mégis csak jó lenne rá egy friss magyar rom (miui.hu) .Odáig el is tudnék jutni egy letöltök egy update-t és felrakom a Mi Recovery-vel (ezt még talán egy betanított majom is meg tudja csinálni , az összefoglalóban szépen le van írva.
A kérdéseim itt jönnek:
1. A magyar rom mennyire stabil megbízható, mennyire működik jól stb. stb.... egy szó, mint száz telepítés után ugyanolyan szuper lesz a telefonom, mint az után.
2. A Mi Recovery megmarad rajta?
3. Mennyire lesz nehéz visszaállni a gyári állapotra (xiaomi.eu rom 5.10.22-re), ha vissza szeretnék. Kell hozzá valami extra program, driver akármi vagy ha meg van a gyári rom akkor Me Recovery-vel vissza tudom rakni?
Előre is köszi a segítséget és fáradtságot
-
AstaJani
csendes tag
Bocs.... még egy
4. Ez a metódus működhet, ez még a legegyszerűbb talán:
http://en.miui.com/a-232.html
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Milestone2 #10855 üzenetére
Akkor érdemes elgondolkozni a Windows Phoneon is? Mert engem az baromira zavar, hogy egy idő után hiába rakom újra, az egész be van lassulva.
-
Milestone2
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #10882 üzenetére
Gondolkozz, ha akarsz.
Nekem nem jött be.
Van most is.
Nem használom, frissítgetem, hogy ha egyszer kedvem lesz.
De nem lesz.
Legfeljebb ha épp minden más telóm bekrepál.
Vegyél Mi4 LTE-t és arra hamarosan W10 is felrakható.
Aztán ha nem jön be mész vissza miui-ra.
Persze előtte járj utána. Hogy valóban rárakható lesz-e európában is.
Kínában már most is rá lehet rakatni."...Mert engem az baromira zavar, hogy egy idő után hiába rakom újra, az egész be van lassulva...."
Ilyet viszont sose mondtam. Ha belassult, összeszemetelődött, nyomsz egy factory resetet és máris ott az újra szűz és gyors rendszered.
Illetve én mást szoktam csinálni. ROM Install, feltelepítem az összes programot ami kell, majd TWRP-vel azonnal készítek egy mentést a belakott, de még nem összeszemetelt rendszerről, aztán használom a készüléket, amíg nem érzem azt hogy már lassul, akkor leformázom majd TWRP-ből felrakom a mentést. (Igaz ezután minden frissül eltart egy ki ideig) de utána jó a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz IMIIKE1998 #10882 üzenetére
Nálunk van egy több éves Mi2S, egyáltalán nem lassú, sőt...
A törölt alkalmazások nem hagynak maguk után kézzel fogható adatot, az egyetlen oka a belassulásnak az lehet, hogy az MMC nem kapja meg a törölt fájlok utáni felszabadítás parancsát. Ebben az esetben egy fstrim segíthet, amire van alkalmazás is.
Általában akkor mondják az emberek, hogy "magától belassult a telefon", ha:
-30 ezres Samsung-ot vettek, amire már a Play Szolgáltatások is alig fér rá
-Régi telefonjukra új frissítés érkezett, és az új rendszer lényegesen több RAM-ot használ
-20 db "system optimizer+task killer" alkalmazás kombót használnak
-Tele vannak nem használt alkalmazásokkal, amik fel vannak iratkozva rendszer eseményekre
-Illetve, amit fentebb említettem -
DaWe94
senior tag
Valaki megtudja nekem mondani,hogy a Fejlesztői lehetőségek legalján... mi ez a Turn ON miui optimization? mit csinál ez? hiába átkapcsolom, jelentős változást nem észlelek
[ Szerkesztve ]
-
zörgö
tag
Sziasztok!
Megjöttva telóm és szeretném vgyula álltal készített romot feltenni a szépségre.
Viszont elég kezdő vagyok efféle dolgokban.
Az összefoglaló szerint követtem a lépéseket.
Mégsem jártam sikerrel .
Biztos én bénázok. A romot amit leszedtem a miui.hu ról a pc-n ki kell csomagolni vagy sem mielőtt a telefon belső sd re másolom? -
Milestone2
nagyúr
-
abrudan90
csendes tag
Segítségetek kérném!
USB OTG kábellel összekötött webcamerát [camerafi] vagy másik alkalmazással kitudná próbálni, hogy nála működik-e?
Próbáltam 2 fajta cammal, csatlakozik, de sajnos nincs kép... -
zörgö
tag
válasz Milestone2 #10888 üzenetére
olvasnám de nem tudom regeltem mar maill cimmel is de nem kapok visszaigazoló mailt sajnos.
-
zörgö
tag
install update.zip failed
update.zip signature verificasion ...
ezt irja ki a probalkozas utan
nem csomagoltam ki a zipet, átneveztem mindent a leírás szerint csináltam...
-
ottoyes
senior tag
válasz Zsozsoka 74 #10876 üzenetére
Köszi,de nem működnek az ilyen rizs,macskaalom,ioncserélt víz,sárkányfű varázslatok.Remélem csak egy hardware-t mart meg csereszinten,és a többi javítható.Ellenkező esetben gazdasági totálkár..csere,adatvesztés,költség..szomorúság.😞
Ottoyes
-
Milestone2
nagyúr
válasz thefreeman #10899 üzenetére
Nekem soha többé LG és Samu, ha ingyen adják akkor se.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest