Új hozzászólás Aktív témák
-
zed1983
őstag
A Genesis-t nem találom rossz elgondolásnak!
-
zsoltti
senior tag
hát, amig ilyen hosszú a hőcső addig nem nagyon látom hatását egy olcsóbb vízhűtéssel szemben.
-
rviktor25
tag
válasz
#65675776 #44 üzenetére
Mennyivel jobb, ha mindenki azt irja, h "egyetértek", "én is", mint a +1?
Azt, hogy ne ilyennel növeljük a hsz-számot megértem, csak az az érzésem, hogy az a hsz, amiben csak annyi áll, h "egyetértek", semmivel sem jobb, mint az, amiben "+1" áll.
Ha meg egyéb szöveg mellett áll, akkor annyira mindegy, úgyis mindenki érti mire utal. -
törölt tag
Igen, feltűnt. De nem kell egyből kifogásokat keresni. Nem tudom miért bonyolult leírni, hogy "Egyetértek!" Nem chaten vagyunk van idő. Bár szerintem chaten is...
Nem kell véresen komolyan venni egyébként sem mindent, amit írok csak azért mert nem nagyon használok smiley-kat.
-
banhammer
veterán
Érdekes koncepció.
Kérdés csak az, hogy a gyakorlatban mennyire lesz hatékony.
Bár szerintem a Prolimatech mérnökei már rendelkeznek azzal a szakmai tapasztalattal, hogy ne csak kisérletezgessenek a CAD programmal. -
ch003067
addikt
Jól néz ki, de tuningolni nem kell vele szerintem.
-
waithEard
őstag
Sokszor nem a hőcső kevés, hanem a lamellák felülete...(ezért veri ronggyá a 4 hőcsöves AC S1-em az 5850-es karin öcsém MSI 5850-es TwinFrozr 5 hőcsöves gyáriját)...és ilyennek tűnik a 2. versenyző. Hiába szállítja gyorsan a hőt a sok cső, ha nem tudja leadni a relative kicsi lamellasoron.
-
engusz
veterán
-
Eddie141
senior tag
Sajnos az utolsó kép egy kicsit csalóka a render mód miatt
Perspektivikusban azért könnyebben felismerhetőek lennének a részletek, vagy nem?
Az első nagyon kedvezni fog a HTPC-seknek tényleg. Meg esetleg az itx konfigok teljesen paszívvá tételére is elegendő lesz. -
Ruuwa
tag
válasz
atti_2010 #21 üzenetére
Persze, mert a fémeknél nincs halmazállapot változás. Ha pedig olyan fémeket keresünk, amik megfelelő körülmények között, de 30-80°C-os tartományban essenek át a fázisátalakuláson; nem hiszem hogy túl nagy lenne a választék. Ráadásul a víznek van egy olyan tulajdonsága, ami a fémeknek, pláne a különleges tulajdonságokkal rendelkező fémeknek nincsen: olcsó és élettanilag ártalmatlan. Eltekintve a fulladástól, de az ebben az esetben nem veszélyeztet.
-
Srodney
senior tag
egész jó,van fantázia az biztos...
-
mikej95
aktív tag
A hővezetőcsövekben nem folyadék van? Mert elvileg az és, ha 180°-ot csavarnak rajta az senkinek sem jó!
-
bmollszeptim
aktív tag
Az első tetszik,de a többi felejtős nekem.
-
rudi
nagyúr
A számítógépekben használt csövek belseje inkább porózus mint a szivacs és nem hajszálcsöves, hogy a különböző irányú felhasználásból adódó problémár kiküszöböljék. Szerintem kamrára semmi szükség a processzoroknál, azt olyan helyeken használják, ahol problémás a hő elvezetése, a CPU-ra meg csővel is direktbe rá lehet építeni egy kiló fémet. Grafikus kártyánál már problémásabb ez.
-
Lacika112
aktív tag
biztos hülye vagyok de ebbe mi a frász a formabontó?
nekem az nem újdonság jobbról balra tekerik a raktáron megmaradt cuccokat
a cím nem kicsit megtévesztő (pedig már örültem hogy nem rókabőr)
-
engusz
veterán
válasz
macilaci78 #8 üzenetére
Én nem ásnám el őket. Nem véletlenül lettek megszellőztetve. Nem akármivel gurigáznak a Prolimatech mérnökei!
-
.mf
veterán
Van már olyan a neten, a simarézcső elvérzett.
Elpárologtatott, majd újra-kicsapódott folyadék visszavezetése: hajszálcsövesség (gugli, ha általános iskolában nem figyeltél fizikaórán
).
---
Videókártyáknál most a hőkamra az újabb trend, kíváncsi vagyok, mikorra jut el ide is. Drágább, de kisméretű házakban (mITX lanparty gamer kockaházak, vagy htpc-k) lenne rá kereslet. . Az Asetek már próbálkozott vele 4-5-6 éve, csak az a hőleadó felület volt szerintem alul-méretezve, ezért nem ment jobban.
-
"A alumíniumból készült lamellasorokat" <--- Kimaradt egy Z.
-
rudi
nagyúr
Akinek nem világos, hogyan vándorol vissza a folyadék a csőben a talphoz, keresse meg azt az ősrégi PH-s cikket, amiben le van írva a folyamat menete és ki van tesztelve az is, hogy van-e hatása a cső teljesítményére a pozicionálásnak..
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Elég érdekes elgondolás, már csak az a kérdés hogy szerepel majd a gyakorlatban.
-
Tikakukac
titán
Legalább ide nem kamuzták be, hogy lefagyasztja a procit a hűtő olyan jó formája van.
-
zoli03
őstag
És mi van ha nem hűt olyan jól, mint a többi? Maximum nem veszik meg az emberek. De legalább van valami újdonság, nem csak ugyanazokat a hűtőket adják ki kicsit más kinézettel.
-
CocooN-z
őstag
Több cső van benne mint lamella
-
X Factor
addikt
Jó pofa megoldások.
-
DRB
senior tag
A Prolimatech hűtők általában jól teljesítenek, ezek ugyan elég furák, de pálcát törni felettük csak egy teszt után lehet, szerintem.
-
rviktor25
tag
Teszteket ezekről
-
macilaci78
nagyúr
Nem egy épkézláb elgondolás, az biztos. Dizájnos, de a hőleadó felület inkább kevés az utolsónál. Az első persze, rendben van, csinálják meg laposabban HTPC-be és kész.
-
jozsef m.
tag
Még a legelső az, ami leginkább életképes.
-
Apika
addikt
A hűtőszekrények hátoldalán néznek ki hasonlóan a hőleadó lamellák...
-
imibogyo
veterán
Mind a kettőnél nagyon kevésnek érzem a lamellák összesített felületét, vagyis a hőleadó felületet.
-
cannibal
senior tag
Az utolsón hogy folyik vissza a lecsapódott cucc a csőben a hőátadó részhez a procinál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged