Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    :O
    Megölitek a topikot.
    Néztem aprón hirdetést, nagy vörös "pöcsét": KITILTVA.
    Ránézek a polgárra, felfüggesztve 2 órára... WTF. Aki nem néz rá, az jól le is írja a tagot gondolom. Azt nem kerestem, h apró vagy fórum miatt van-e a bünti.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

  • Chaser

    titán

    válasz Kalandor #14848 üzenetére

    Elbeszélünk egymás mellett:) Régi balhékat félretéve, mindketten értelmes gyerekek vagyunk. Pontosan tudom milyen mennyiségű/mértékű változás volt a sok év alatt. Nekem sem ez az első nickem, nem tudom hanyadik ez mert előtte csak koca ph-s voltam legfőképp helyi lokálban. Az úgy gondolom egy járható út lenne, hogy mérlegelitek annak lehetőségét, hogy esetleg kikérjétek régebbi tagok véleményét, akár egy privát topik formájában. Lehet pro/kontra többre megyünk célirányosan. Mindemellett nyilván az enyém se a ph, dönteni sem én fogok. Az viszont biztos, hogy sok dologra van meglátásom, amit ugyan lehet csak az idő igazol, de igazol. Ameddig az eladók úgy adnak fel hirdetést, hogy pontosan tudják, bárki bármit mond ami nem tetszik nekik itt rend nem lesz. Ez szimpla matek. Az csak egy része, hogy a felhasználói szám megnőtt. Csalók száma is nyilván nőtt, de már kb nincs aki foglalkozzon velük, mert ovis dolgokkal vannak lekötve a moderátorok. Ez kinek jó? Senkinek. Most az új style itt sokadlagos, az elsődleges a csalások száma és hogy miként lehetne csökkenteni. Amennyiben a moderátoroknak nem azzal telük kb az egész napja, hogy "jajtöröldmár' mert a bolti 100k-s cuccomat 95-ért árulom és beszóltak" ügyeket kell intézni, érdemi teendőkre nem lesz idejük. Ki találta ki azt, hogy üzletrontás, ha valaki kritikával él? Ez egy nyílt fórum. Nem fizet senki a hirdetéséért, de őket véditek mintha úgy csengetne mintha angyalok csilingelnének. Lehetne az is, hogy ne lehessen írni a hirdetések alá senkinek. Akit valami érdekel privát. Viszont ez megint azt szüli, ha pl csaló az illető ki tudja még meddig marad játékban, mert egy tag nem tette közé. Viszont itt jön be az, hogy ha a modiknak van idejük, kiemelten foglalkozhatnának ezzel, mivel a dedóval nem kellene. Talán ez is egy járható út lenne. Nem sértené senki kis lelkivilágát, de egyszerűsítene dolgokon. Ezért lenne jó egy oldschool fórum régi tagoknak, akár tetszik a tulajdonosoknak, akár nem, ez a fórum mint az összes többi annyit ér mint a tagjai. Megint más kérdés, hogy sok HG és talán tulajdonos is azért szokott aktív lenni fórumon is, ami jó dolog. Vannak itt régi motorosok rajtam kívül is, akár össze jöhetne egy megoldás ami vezet valamire, persze mindenkinek megfelelő nem lesz, de legalább meg kellene próbálni. Mondom ezt úgy, hogy én már minimálisan aprózok és csekkolható hányszor kértem moderátori segítséget hozzá és mért, nem fűződik hozzá anyagi érdekem. De rossz nézni ami itt megy, ennyi.

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • Yutani

    nagyúr

    válasz MK VII #14845 üzenetére

    Extra profit alatt azt értem, hogy az esetleg kicsit jobb áron megvásárolt cuccot visszaforgatja ugyanitt és azon profitot realizál. Látjuk, mi folyik itt, talán mindannyian tudunk rá példát mondani. Néha én magam is megteszem, hogy egy jó áron kínált cuccot megveszek, kicsit használom, aztán ha megunom, egy picivel többért eladom, ha sikerül.

    Olyat is látni, hogy emberek itt szabályosan kereskednek a használt cuccokkal. Nincs tiltva, miért is lenne? Ezeknek a hirdetéseit el is kerülöm, általában tulajdonostól vásárolok.

    Valami ilyesmire gondolok extra profit alatt. Na meg a több éves cucc jelenlegi kategóriája árában kínálása ami még ide érthető (55_60k-s HD 7970 és társai, 4-5 éves alaplapok drágábbak, mint új korukban).

    #tarcsad

  • MK VII

    veterán

    válasz Yutani #14854 üzenetére

    Na igen.. Igazat kell adjak.. Mindenkinél vannak pro és kontra érvek ami így jó..

    Egy nagyon régi ismerősünk Balatonalmádiban egy antikváriumos. Tele van a háza antik régiségekkel. Órák, festmények, bútorok, stb-stb.. Neki szoktunk dolgozni kb az egész család. Édesapám meg én órákat újítunk fel neki bátyám meg mivel műbútor asztalos ezért bútorokat, festményeket..
    Ez az ember szokta mondani mindig.. " Zolikám, nem akkor kötsz jó üzletet mikor eladsz hanem amikor veszel".. Ez mindig ott van a fejemben mikor üzletelek..
    Gyakorlatilag ennek pont az az üzenete, hogy legyél ügyes és szerezd meg olcsón a portékát és add el reális áron, hogy visszatérjenek hozzád a vevők akik tőled vásárolnak.

    Bocsi az offért.. Kijött.. :)

    [ Szerkesztve ]

  • shteer

    titán

    válasz domperke #14816 üzenetére

    valahogy úgy érzem nem a kérdésemre adtál választ. de köszönöm, hogy időt szántál rá.

    a dolog sántít, ahogy az egész moderátori jóváhagyásos rendszer, ezt nemrég feszegettem a hardverapros topikban is, ott is gyakorlatilag félrebeszélés lett a válasz.

    tehát még 1x: milyen jogon ad a moderátor lehetőséget bosszú fűtötte értékelés-módosításra? milyen jogon ad lehetőséget meg nem történt adásvétel értékelésére?

    [ Szerkesztve ]

    ..szerintem jónak tűnik

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz Chaser #14853 üzenetére

    Csalók száma is nyilván nőtt, de már kb nincs aki foglalkozzon velük, mert ovis dolgokkal vannak lekötve a moderátorok.
    Sokkal kevesebb csalónk van, mint más oldalakon. Egyszer végignyálaztam a jogifórum.hu és az egyik legnagyobb etémájú FB-s csoportot egy nagyobb időszakra, és kb. minden 30-50. bejegyzésben volt hardveraprós kapcsolat. Messze jobbak vagyunk még mindig a Deáknék vásznainál.

    Amennyiben a moderátoroknak nem azzal telük kb az egész napja
    Egy üzletrontás elbírálása gyors és rutin feladatokat, nem azok viszik az időt. Az utolsó 100 jelentésre kerestem most rá és 0 darab üzletrontás volt benne. Sajnos ezt nagyon rosszul hiszed, nem ezzel megy el az idő!

    esetleg kikérjétek régebbi tagok véleményét
    Nem ismeritek a környezetet, amiben megkötözve táncolunk, hogy milyen lehetőségeink vannak (anyagilag, jogilag, hatóságilag, stb.). Én próbálkoztam párszor ilyen ötletbörzével, de miután értékelhető ötlet nem jött be, ellenben elszabadult lakossági fórummá vált a hely, én pedig nettó 2 munkanapig kérdésekre válaszoltam és a "ha már megkérdeztetek, akkor legyél szíves válaszolni a felvetésemre vagy megsértődök" hozzászólásokra válaszaimban lelkeket ápolgattam és magyaráztam a dolgokat (vagy nem, mert éppen emberileg nem voltam olyan állapotban és akkor persze én voltam a szar, hogy kussoltam vagy csak azt mondtam, hogy nem).
    De elment egy halom időm, és nem hogy előrébb, hanem hátrébb jutottam :( Ezt persze lehet úgyis nézni, hogy a büdös dög a magas lóról meg se hallgat bennünket, de gondolj bele, puszta logikával, nekem lenne a legkényelmesebb(!!!), ha valaki okosabb helyettem bogozná a gordiuszi csomókat.

    Viszont ez megint azt szüli, ha pl csaló az illető ki tudja még meddig marad játékban, mert egy tag nem tette közé.
    Ha valaki csaló, akkor jelentik és egyből likvidáljuk vagy kivizsgáljuk.
    Ha csak gyanús, hogy az, akkor is jelentik, ezt is megnézzük, de persze sokan egyből beírnak a hirdetéséhez is, addig is látják mások. A jelentések átlagos feldolgozási ideje 30-60 perc alatt van, bruttálisan jó, én amikor máshol leadok ilyen jelentést vagy soha nem jön visszajelzés vagy hetek múlva...

  • Yutani

    nagyúr

    válasz MK VII #14855 üzenetére

    Nagyon igaza van az ismerősödnek!

    Egyébként elgondolkodtam az árakon. Nekem még sosem sikerült jóval a reális (vagy HA-s "átlagár") felett eladni a cuccaimat. Miért gondolom azt, hogy ez másoknak tömegesen sikerül? Miért érzek késztetést, hogy egy elszállt árú termék hirdetéséhez beírjam, hogy hahó, térj észhez?

    Tegyétek a kezetek a szívetekre: ti mennyire sűrűn tudtok eladni magasan a reális ár felett?

    #tarcsad

  • Chaser

    titán

    válasz Kalandor #14857 üzenetére

    Itt nem az a kérdés, más oldalakéhoz képest milyen az arány. Ez nem más oldalak, ez a ph:) Ha csak elviekben is lehet javítani, az úgy fair bárkivel szemben ha meg sem próbáljátok, mert így is a legjobbak között van? Tökéletességre törekedni kell, ha elérni nem is lehet.
    Itt továbbra is a fő kérdés az, mért minősül üzletrontásnak az, ha valaki megkérdőjelez egy árat? Ameddig ez úgy marad, a csalóknak is nagyobb terük van, ez egyértelmű. És azok is itt maradnak akik a vakeráról ide átszoktak, vagy már párhuzamosan űzik a kettőt.
    Meg kellene nézni, ha a hsz tiltva lenne mennyivel csökkenne a moderátori megkeresések száma. Egy próbát megér.
    Nem azt mondtam, hogy egy nagy fórum legyen, ahol bárki hozzászólhat, only régi tagok akiknek már "kényszerből" is kell legyen némi rálátása dolgokra, akár civilben foglakozik pénzügyekkel akár nem. A jó ötletek nem annak függvénye. Nyilván nem csak neked kellene jelen lenni ph oldaláról, vmelyik tulajdonosnak is egyértelmű, meg bárkinek aki kompetens benne.
    Egyébként elhiszem, hogy utolsó 100 hsz-ben nincs üzletrontás, mert senki nem mer már beírni sehova, mivel őt büntetik érte:) és ez itt a nagy gond.
    Anyagi nyilván nem tartozik senkire, de jogi és hatósági nem titkos, mert bárki utána tud nézni mire milyen megkötések vannak. Jófogásból ítélve ha nem lehet valamihez hozzászólni nyilván nem ütközik semmibe. Sok hülyeségnek elejét veszi az biztos. Hypeolni se engedi a túlárazott cuccokat se spanokkal, se olyanokkal akiknek csorog a nyála rá de 10ft-ja sincs és csak beírja hogy mekkora király mert a típusától orgazmust kap:)
    Fel lehetne hívnia vásárló figyelmét, hogy minden esetben csináljon képernyő mentést az adott hirdetésről, mivel szabadon módosítható eladói oldalról bármikor.
    Ugyanígy, ami felbukkant ma, a postázási módra is posta esetén. Privátban egyeztessék le a posta módját.
    Arra is fel lehetne hívnia figyelmet, hogy ajánlott telefonos értekezés után a megbeszélteket privát formájában is rögzíteni, ami mindkét felet védi és kizárja annak lehetőségét én erre emlékszem/te arra. /nyilván lehet telefon beszélgetést rögzíteni, de annak meg ugye szabályai vannak/.
    Értékelési rendszer meg egyebek más téma, de ha már szóba jött, 1-10-ig lehetne értékelni. Ez nyilván lefedne mindent és elég finoman skálázódik, Értékelések száma száz, százalékos arány pl 99, 6%, teljesen egyértelmű. Nem is más rendszer koppintása, de ez sokadlagos dolog és csak egy ötlet első blikkre.
    Nyilván nem indulatból és érzelmi felindulásból kell ezt megbeszélni ahogy ma is belekezdtünk, higgadtan, tényszerűen, megy az mindenkinek ha akarja.
    Legrosszabb esetben mi történik? Semmi. Másik esetben dolgok javulhatnak. Vesztenivalója nincs se a ph-nak se másnak, max rosszban sántikálóknak.

    szerk: Yutani Sokan elfelejtik, az idő is pénz. Azt is sokan elfelejtik, a garancia fontos része a bolti árnak. Egy pl 200k-s kártyát nem 200-ért adnának, kiskerben, ha csak 1 év garancia járna pl 3 helyett, nyilván a gyártó is kevesebbért adná nagykernek, stbstb. Ezekre is fel lehetne hívni a figyelmet. Senki jogait nem sérti, de talán tudatosulna emberekben, hogy nagyon nem jó nyomon járnak amikor garancia nélküli terméket bolt közeli áron vesznek meg. Rengeteg dologgal lehetne javítani dolgokon, anélkül hogy bárki jogait/lelkivilágát sértené a ph.

    szerk2: Ezeket a kis felhívásokat közvetlen minden hirdetésbe be lehetne rakni mint a téma összefoglalót topikokban. Persze ha nem terheli a servert túlzottan.

    [ Szerkesztve ]

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • Gyuri27

    félisten

    válasz Yutani #14858 üzenetére

    Nem is akarok. Az a baj.
    Én valahogy szeretem az elégedett vevőket. Szerettem őket.
    Voltak annó jó néhányan akikkel topikban összefutottam és örültek, hogy látnak.
    Persze ők sem a fillérbaszó klánból valóak. :N

    Amd - Radeon - Ryzen

  • TaaT

    veterán

    válasz Yutani #14858 üzenetére

    "ti mennyire sűrűn tudtok eladni magasan a reális ár felett?"

    Mondjuk úgy 50-ből 1x...

    Pl egy 1.5TB winyót sikerült piaci ár felett eladni, méghozzá a helyi számtech boltosnak, azonnal kellett neki egy HDD. :)

    Ja azzal a winyóval kúrt át Gianni, akciós volt, a fene gondolta volna hogy nála az használtat jelent...

    [ Szerkesztve ]

    Give them hell Ukraine!

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    Na csak hogy kicsit visszatérjünk a topik témájához. Helyi szóval nem linkelek, de mi ez már:

    PS3-at ad játékokkal, csere csak PS4-re. :DDD

    +1

    Ahogy nézem, még mindig próbálkoznak egyesek trükkösen accountokat árulni. :(

    (#14864) Chaser

    A normálisabbja odaírja, hogy ráfizetéssel cserélne PS4-re. De mivel itt 70+k összegért akar megválni a PS3-tól, sanszos, hogy 1:1-ben akar cserét. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

  • MK VII

    veterán

    válasz Yutani #14858 üzenetére

    Én még soha nem is akartam eladni magasabb vagy akár olyan áron ami akkor épp a legmagasabb korrekt ár volt a cuccért..
    Memóriáimat, videó kártyáimat, procit, alaplapot is mindig a közép árhoz viszonyítva még alá is lőttem, mert eladni akartam nem nézegetni.. Egy HD5850-es kártyát 14500-ért adtam el akkor amikor 15 alatt egyáltalán nem is lehetett kapni itt aprón..
    Nem nagyon érdekel az, hogy 500 vagy 1000ft-al több nyomja a zsebem.. Majd egy másik vásárlásnál megpróbálok úgy vásárolni, hogy az eladó is elégedett legyen és én meg azt tudjam mondani, hogy behoztam az előző "veszteséget". Ami igazából nem is veszteség..
    Szerintem sokban meghatározza egy termék árát az eladó felfogása a dolgokról..
    Ha túl drágán akar megszabadulni tőle az számomra azt jelenti, hogy kapzsi és nyerészkedni akar..
    Persze sokan ebből élnek, de hát tőlük meg nem kell vásárolni.. Ennyi..
    Tudom, hogy van ebben a topikban is több olyan aki ebből él, ha nem is teljesen, de félig.. Nekik nem tettszik most ez a téma.. Ez van..

  • Chaser

    titán

    válasz oriic #14862 üzenetére

    Ezzel mi a gond? cserélnék 20"-os monitort 30"-osra, nyilván nem 1:1-ben. Ha 1:1-ben gondolja az kicsit másabb.
    Mostani trendeknél a 20-asra kérnének 50k-t:)

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • Gyuri27

    félisten

    válasz oriic #14862 üzenetére

    Loptál egy ps4-t valahonnan. Nincs játékod hozzá. Sírsz, hogy nem tudod használni. A szajrétól is meg akarsz szabadulni. Ott a biznic. :DDD
    Mert különben egy 4-t miért cserélnél vissza 3-ra?

    MK VII: eredendően az apró nem is a neppereknek lett kitalálva. Nem is arra, hogy egyesek ebből éljenek meg. Hanem, hogy az itt lévő tagok olykor le vagy elcseréljék a cumójukat. Aztán ez megváltozott.
    Jött a cancer mint forsennél.

    [ Szerkesztve ]

    Amd - Radeon - Ryzen

  • Chaser

    titán

    válasz oriic #14862 üzenetére

    Nem kellett volna engedni, hogy ilyenek garázdálkodhassanak itt..ez van:)

    Ez pont a tegnapi történet. 120 gigás samu 840 evo fix 15k 1 hét garral.
    Venne i7-et reális áron.
    A 850-es 120-as ára valami 21-22k 5 év garral, 250-es 6-7k-val drágább. 650-es evo 16-17k:) De más gyártótól is van 850 szintű 16-17k-ért.

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • domperke

    HARDVERAPRÓD

    válasz shteer #14856 üzenetére

    A moderátor akkor engedélyez ha a másik fél is értékelt. Mondok egy példát: Eladsz egy gány cuccot amit valaki megvesz. Normál esetben a tag indít értékelést amit természetesen nem fogsz elfogadni mert gány cuccot adtál el és tudod hogy negatívot adna.. Erre ír egy jelentést ahol leírja a gondját a moderátor ellenőrzi volt e bolt ha igen engedélyez egy értékelést. Megkapod a pontjaid amit te nem engedtél volna hiszen tudod sáros vagy erre jössz és viszonzod mert szerinted a cucc nem volt gáz véded a mundér becsületét. Mivel értékeltek jogod van viszonozni. Ekkor mindketten lepontozzátok a másikat ki ezért ki a bosszúért. Máris kész a vita,kalamajka anyázás, stb... A moderátor pedig 1000km ről a két fél leírása alapján tegyen igazat..? Mégis hogyan? Sehogy legfőképpen. Általában a végeredmény a pontok törlése szokott lenni miután mindkét fél lehiggad.

    A másik eset egy kicsit összetettebb. Ismét példát hozok fel.Vennél egy cuccost tőled 300km re lévő tagtól mivel drága termék szeretnéd kipróbálni megnézni ezért megbeszélitek hogy elmész érte mert még úgy is jó az ár. Dátum,hely idő adott.Te tankolsz,vonatjegyet veszel stb pénzt veszel ki a bankból elindulsz..Már majdnem ott vagy kapsz egy smst,privátot,hívást hogy bocsi de elkelt nem adom el stb vagy csak szimplán nem jelenik meg a tag.. Ekkor mérgelődsz visszaülsz a kocsiba,vonatra és hazamész. Forr a fejed kár ért hiszen 10k volt a benzin vagy a vonatjegy a bank levon kezelési költséget stb elment rá a napod és még cuccod sem lett. Jelented hogy bizony mekkora mocsok volt mert ha időben szól el sem indulok. Nos erre régebben volt egy szabály aki nem mondta az ilyen találkát le időben vagy nem ment el(van olyan hogy baleset éri és nem tud szólni volt ilyen is már) és utána sem akarta rendezni a boltot a másik fél értékelhette negatívval az üzlet létrejötte nélkül mert kárt okozott. De ezt már nem alkalmazzuk mert rengeteg volt vele a gond.. Elkerülték egymást,lemerült a teló,rossz időpontra emlékeztem,kutyám beteg lett és hasonló mesék miatt már nincs ilyen csak akkor értékelhetnek ha volt konkrét üzletkötés.

    http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

  • Yutani

    nagyúr

    válasz MK VII #14863 üzenetére

    Az árak alakulása többé-kevésbé önszabályozó, a piaci kereslet-kínálat határozza meg. Ha túlkínálat van egy termékből, és az eladók tényleg el akarják adni, akkor megnézik a többi árát és picit alámennek. Ez látható is időnként.

    Persze a másik véglet is tapasztalhtó, amikor valamiből alig van a piacon, és felmegy az ára, vagy legalább is stagnál.

    #tarcsad

  • schawo

    titán

    válasz domperke #14867 üzenetére

    Általában a végeredmény a pontok törlése szokott lenni miután mindkét fél lehiggad.
    Sajnos ez a pontozási rendszer teljes értéktelenégének kvinteszenciája. Ha engem átvernek, én kapok feketét, jobb esetben nem marad meg, de akkor az csaló is megússza, és röhög a markában. A moderátorok ebben az esetben teljesen súlytalanok. A nemlétük sem hozna más végeredményt. Tehát tök fölöslegesen olvasgatjátok az idegölő vitákat. Semmi értelme a feladatkörnek ebben az esetben, tehát tényleg marad az üzletrontás, mint egyedüli izomerős feladatkör. Hát, mit mondjak...

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • shteer

    titán

    válasz domperke #14867 üzenetére

    köszi a kifejtést! alapjaiban hibás ez a rendszer

    ..szerintem jónak tűnik

  • domperke

    HARDVERAPRÓD

    válasz schawo #14869 üzenetére

    Sajnos nem vagy ott egyik félnél sem csak a leírásaikból bogarászol.. Ez alapján hogyan is döntöd el ki beszél igazat ki ferdít?

    Pl.feladsz egy tuti jó cuccot előtte vetted ki a gépedből működött 5 éven át hűségesen..Vevő megkapja még aznap jelez hogy nem megy. Vegyük esetnek hogy hasonló értékelésekkel bírtok. Te tudod hogy jó volt ő állítja nála rossz.Visszaveszed? Te ragaszkodsz hozzá hogy jó volt nem veszed vissza ezért a vevő értékel negatívval.. Te pedig kéred rá az értékelést mert tudod hogy jó volt.. Itt a patthelyzet.

    Lehiggadtok átbeszélitek majd meg is egyeztek mondjuk némi kompenzációban (1000 nél több ilyen eset volt már csak nekem) a pontokat pedig töröljük hiszen nem valós már.

    http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

  • domperke

    HARDVERAPRÓD

    válasz shteer #14870 üzenetére

    Ezt mondtam hogy nekem is van 2 ötletem is miként kellene máshogy lennie a hasonló dolgok miatt. :R

    http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

  • schawo

    titán

    válasz domperke #14871 üzenetére

    Pont van egy hasonló esetem. Csere volt, és a cserébe kapott alkatrész nem működik, hibás. Még nem jelentettem, mert még bízom benne, hogy megoldódik. De most már tudom, hogy akkor sem fogom jelenteni, ha nem lesz megoldás. Egyszerűen lepontozom feketére, tőle benyelem a viszontfeketéket. Veletek se vagyok előre, csak az időmet pazarlom, ahogy ti is. Ennyi haszna már volt ennek a napnak, hogy több napi/heti fölösleges körtől megkímélem magam.

    Megoldás: Ha zavar a bekapott fekete, hagyd a f..zba, ha nem, akkor pontozd le a p..sába, de a jelentéssel kár vesződni.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • domperke

    HARDVERAPRÓD

    válasz schawo #14873 üzenetére

    Látod leszólod a munkánkat miközben a saját bőrödön tapasztalod ezt..(veletek se vagyok előrébb)Most miért volna a te szavad hihetőbb mint mondjuk a másik félé? Láttam nálad nem működni a cuccot vagy nála működni? Nem láttam. De ő azt monda jó volt te azt mondod rossz..Innentől ismét patt helyzet..Hozom a havert igazolja hogy rossz ő meg az egész iskolát hogy jó..Mi meg nem vagyunk sem bírók sem nyomozók se vizsgálótisztek..Engedélyezzük a pontozást és ennyi mait tudunk tenni. :R

    http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

  • schawo

    titán

    válasz domperke #14874 üzenetére

    Én mindent megértek. Látod, megértettem, ennek megfelelően fogok ezután cselekedni. Ott a végén a megoldás. De tényleg nem vagyok előrébb, ezt te magad is beláthatod.:)

    Én annyit azért ki tudok találni primitíven egyszerű megoldásként, hogy akinek nem származott kára, az nem értékelhet feketére, legfeljebb semlegesre.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • seniman

    addikt

    válasz schawo #14873 üzenetére

    Elmentem kicsit melózni,hát jól bele lendültetek. :DDD

    Ha már ennyi moderátor és házigazda összegyűlt itt egyszerre,lenne egy tök ide nem illő,másoknak talán jelentéktelen kérdésem.Ami viszont régóta piszkálja a fantáziám.Sokszor látom a moderálós topikban,hogy "téves adatokkal regisztrált felhasználó".Ez mi a fészkes fenét takar? :U :F

    PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

  • domperke

    HARDVERAPRÓD

    válasz seniman #14876 üzenetére

    Rossz emil cím pl.Elírja a freeemailt fremailre pl.

    http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

  • seniman

    addikt

    válasz domperke #14877 üzenetére

    Aham,szóval visszapattan a megerősítő email :K

    PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

  • seniman

    addikt

    válasz MK VII #14879 üzenetére

    Mikor elindultam,még punnyadás volt :P

    PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

  • Chaser

    titán

    válasz domperke #14871 üzenetére

    Itt egyszerű a megoldás. adott bármilyen garanciát? Ha igen, köteles visszavenni amennyiben nincs külsérelmi nyom. Ha nem, a vevő bukta. Ezek után ha mindkét fél jóhiszeműen járt el, az eladó elgondolkozik a küszöb garancia fogalmán, pláne ha drágább termékről van szó.
    Pontozás szempontjából is a fentiek adottak.

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • domperke

    HARDVERAPRÓD

    válasz Chaser #14881 üzenetére

    És ha te vagy a vevő történetesen..Akkor is ezt mondod?PL. kapsz egy rampárt 15k ért ami az eladó szerint működött..(Garancia nincs rá vagy kimarad a hirdetésből és te sem figyelsz rá mert olyan tuti ajánlat) Berakod nem megy..Használt termékre garanciát ugye nem köteles vállalni..Főleg nem magánszemélyként. Külsérelmi nyom nincs vagy esetleg van de a berakás előtt ott volt de nem láttad... viszont nem megy.. Bebukod? Csak 1x égeted meg így akkor magad az tuti.. :R

    Lehetne ezen rengeteget oda vissza érvelni sajnos tökéletes megoldás sosem lesz. :R

    Lassan hagyni kéne a topikot arra amire létrejött.

    [ Szerkesztve ]

    http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

  • Chaser

    titán

    válasz domperke #14882 üzenetére

    115-ért adtam el egy pc-t nemrég, ház-táp nem volt csak hozzá. 1 hónap gart adtam. Személyesen adtam át, 3 hét múlva rakták össze, nem indult. Szervizes haver futott vele, indult, elvitték, nem indult, úgyis maradt. Visszavettem. Nálam tökéletesen ment. Lokálban adtam el nem apróban, de többet így nem adok el pc-t, max kompletten lakattal a hátulján:)
    Pont olyan embernek mondasz dolgokat aki már 10 évesen is kereskedett.
    Garanciával kezdem, ha nincs kiírva. Ha ki van írva, de az nincs hova, akkor azzal. Mert ugye evidens, hogy garancia 20 hónap az úgy tökéletes. Aztán esetek 80%-ában kiderül sufni gar, vagy bivalybaznádi kiskerbe szól ami lehet már jövő héten nem fog élni. Ha én adok el valamit akkor is kiírom van-e garancia, mennyi. Tisztázom a szállítási módot, stb. Ha úgy ítélem meg, hogy egy notebook pl nem olyan biztonságos abban a dobozban ami épp kezembe akadt inkább kérek rá saját költségre törékeny kezelést.
    Sőt mondok jobbat, ha notebookot adok el postán keresztül, mivel kb lehetetlen őket fényképezni mindig vállalok 1 napos "nem erre számítottam" garit, nem tetszik valakinek visszaküldi. Volt már rá példa hogy benéztem valamit, eddig egy esetben jött vissza gép, többi esetben megoldottuk kompenzációval.
    Az értékeléseknek töredéke van fenn, nem szoktam kérni, kivéve ha kifejezetten negatívat akarnak adni. Nem volt még rá példa, és elég értetlenül néztek sokan amikor azt mondtam értékelhet, de csak ha negatív jellegű:) Én nem fogok ezzel a rendszerrel szenvedni, mert még mindig nyögvenyelős.
    Cégesen meg tartom a jogszabályban előírt garancia időket/visszavételi feltételeket, és ott is csak vásárló javára térek el tőle.
    Maradjunk annyiban, ha valaki tudja mit jelent kereskedni, az én vagyok:) Jellemzően azért nem hirdetek semmit, mert privátban/telefonon/mailben keresnek régi ügyfelek, vagy olyanok akiknek ajánlott egy ismerősük.
    Legutóbbi eset. Megismertem sok éve egy tagot vakerán, mint utóbb kiderült üzleti téren mindkettőnknek elég jövedelmező történet lett. Személyesen nem találkoztunk, telefon egyszer volt, többi mail/privát. Beajánlott egy ismerősének, kijelzőcsere gépében, linux telepítés. Nem tudom honnan elküldte postán, csomagban a pénzem is és postaköltség is. megcsináltam, visszament, elégedetten használja azóta is. Utána még néha segítettem neki online. Azóta eltelt 3 év, napokban keresett meg kellene neki ez az, emlékszem-e rá. Volt. Tegnap megint keresett, ismerősének kellene ez az. Ez így működik, az ember tartja a szavát az kifizetődő. Sokan nem ismerik fel, az igazi érték a kapcsolatok és az elégedett ügyfelek. Van amikor bebukik valamit az ember, akkor lehet felülbírál dolgokat. De egy embert nem tudsz mutatni aki azt mondja én nem tartottam magam ahhoz amit mondtam, ha buktam is miatta. Vakera céges fiókom is 100%, privát is,, talán mond valamit. Nagyon ritka eset az amikor bármiben hibázok, előfordul persze. De mindig úgy próbálok eljárni, ahogy én szeretném hogy velem szemben eljárjanak ha én vásárolnék.
    Mint mondtam segítenék aprós ügyekben, talán van némi rálátásom nem csak reális árakra, hanem úgy az egészre általában. De élből elutasításos történettel én sem tudok mit kezdeni.

    szerk: Soha nem vettem meg semmit ha nem vállaltak rá garanciát, ilyen egyszerű. Az ember mérlegeljen, mi mit jelent. Ha valaki nem ad semmi garanciát két dolgot jelenthet.
    1. Találkozott már sok kóklerrel akik bármit szétbarmolnak.
    2. Stiklizik, tudja hibás a termék, de mivel nem ad rá garanciát és ha rárepül a madár akkor sincs mért számon kérni, a vevő vállalta.

    Ha valamire nincs garancia akkor csak helyben, személyes átvétellel és teszteléssel.

    [ Szerkesztve ]

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • Chaser

    titán

    válasz domperke #14882 üzenetére

    Hogy legyen on is:

    Nvidia GTX 980 Ti kártyát keresek kisker garanciával! /160k/
    Igény esetén csere megoldható egy MSI GTX 970 Gaming 4G kártyára, 2016.03.01.-től 3 év AQUA garanciával! Természetesen megegyezés szerint ráfizetnék.

    (senior tag)
    Na annyiért engem is érdekelne ;]

    Azért, mert pár gyökkettes aki max álmaiban tud ilyennel találkozni és az egekbe magasztalja a 980ti-t, ne lehessen reális áron venni:) Ha egy korrektebb verzió 220k - alapverziók meg jóval olcsóbbak 180-190k - , mért mennek ilyen hsz-ek?:) Pont a gyökkettesek miatt. Agyam eldobom a múltkori sztorinál, 190k-ért sufni és nem is teljes garral bolti 230 helyett hypeolják mekkora királyság, én meg mekkora kotsog' vagyok meg csak verem a nyálam mert nincs pénzem rá...jaj :)) Biztos emlékszel, mert te törölted saját kérésemre a hsz-eket. Ha ennyire gyökkettesek vannak hajrá.
    De még jó hogy szóltam mert banán lett volna:D
    És mindez mért? Mert valaki kitalálta az üzletrontást. Természetesen így mindenki adhatja bolt közeli áron a dolgait, mert nincsenek reális árak, az ilyen hype miatt meg aki nem tudja hogy miket kell mérlegelni egyes termékeknél úgy rárepül mint a huzat. Ez vakerán teljesen oké, de itt?:)

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • SUPREME7

    őstag

    válasz domperke #14867 üzenetére

    Öhm, akkor az én esetemben - ha már így összegyűltünk, hadd kardoskodjak az igazamért - mire kaptam, illetve mi alapján engedélyezted az értékelést? Üzlet nem volt, az eladót anyagi kár nem érte - de még csak annyi se, hogy feleslegesen utazott vagy bármi, hiszen csak annyit ígértem,hogy ha úgyis otthon van, akkor elmegyek megnézni. De mivel neked is leírtam, és az értékelésemnél is, hogy sárosnak tűnt az ember, ezért nem mentem.

    Szóval kb olyan dologért kaptam negatív értékelést, hogy jegeltetem a cuccot és mégse veszem meg, csak itt még jegeltetésről se volt szó. Gondolom ez alapján a HA 80%-nak lehet adni negatívat mert közbejött valami. De esetemben szerintem elég nyomós érv az, hogy netről lopott (nem gyártói kép, hanem egy külföldi blogból lopott) képpel hirdette, és kitakarította a profilját miután beszéltünk, ráadásul nagy valószinűséggel kokeró... Persze minden előítélet nélkül.

  • elfelejtette

    veterán

    válasz Chaser #14883 üzenetére

    Lokálban adtam el nem apróban, de többet így nem adok el pc-t, max kompletten lakattal a hátulján :)

    A bios jelszóval való levédését elfelejtette(d)! :DDD

    "Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz Chaser #14859 üzenetére

    az úgy fair bárkivel szemben ha meg sem próbáljátok, mert így is a legjobbak között van?
    Ezt csináljuk nap mint nap, mint írtam, a csalók visszaszorításánál legalább mindenképpen sikeresen. Persze saját magától senkit se tudunk megvédeni. Aki előreutal egy nullnapos újoncnak egy fél minimálbért, az mellé az utcán se állhatok oda, hogy lécci ne adj a pirosnál a kéregetőnek, meg az alapítványosnak az aluljáróban, meg a kihagyhatatlan ajánlatos emberkének.

    Meg kellene nézni, ha a hsz tiltva lenne mennyivel csökkenne a moderátori megkeresések száma. Egy próbát megér.
    Ekkora rendszert, több százezer ember életét nem rángatjuk dróton, egy próbált megér alapon. Nem mellesleg pont a régi tagok szokták verni az asztalt bármi változtatásnál, hogy már megint mi folyik itten? És amúgy is régen minden jobb volt:D

    Nem azt mondtam, hogy egy nagy fórum legyen, ahol bárki hozzászólhat, only régi tagok akiknek már "kényszerből" is kell legyen némi rálátása dolgokra, akár civilben foglakozik pénzügyekkel akár nem. A jó ötletek nem annak függvénye. Nyilván nem csak neked kellene jelen lenni ph oldaláról, vmelyik tulajdonosnak is egyértelmű, meg bárkinek aki kompetens benne.
    Mikrodolgokban lehet és érdemes kikérni a régi tagok véleményét, ezt azt hiszem az előző hsz-ben be is bizonyítottam, amikor szerinted nagy gond volt az üzletrontás moderátori munka részéről, én meg bebizonyítottam, hogy nem, az utolsó 100 jelentésben 0 darab volt.
    Kismillió belső információt kell tudni, hogy reálisan lehessen látni a helyzetet. Ti ezeket nem látjátok, így ugyan lehet ötletelni, de máris ott tartunk, amit írtam: azzal megy el az időm, hogy ezekre a kérdésekre válaszoljak, de nem hogy előrejutnék, hanem hátra.
    Nektek lehet, hogy egyszerű válaszokat írni, ötletelni, nekem viszont baromi nehéz és hosszadalmas feladat, hogy ne sértsek meg senkit, ne adjak ki csak annyi információt, amiből nem lesz baj, de talán meg tudom értetni, hogy az ötlet miért nem jó, ellenben ne tudjon belekötni senki se abba amit írok, és konzisztens legyen legalább nagyjából azzal a pár tízezer hsz-el, amit valaha írtram, különben jön holnap kispista és háhhá felkiáltással lobogtat egy 2008. július hatodikai hsz-t, amikor már mondtam, tehát háhhá, én egy szar ember vagyok.
    Mindez nekem 20 perc / hsz. Minimum.
    A ti itt eltöltött éveitek nagyon értékesek, és volt már, hogy születtek ötletek, amelyeket beépítettünk, de abból a szempontból, hogy mennyi információtok van, mennyire látjátok át a Prohardvert, az szerintem 10-25% között mozog abból a szempontból, hogy mennyire tudnátok helyes döntést hozni. És ez nem a hi hibátok, csak ennyire bonyolult a világ, ennyi mindenre kell tekintettel lenni.
    Olyan mikrodolgokban tudtok segíteni, pl. ami volt a prémium rendszer körüli kavarásnál, hogy hogy legyen kijelezve, mert ez színtisztán tetszik-nem tetszik dolog, nem kell hozzá egyéb információ, nincsenek vonzatai más területekről.

    Jófogásból ítélve ha nem lehet valamihez hozzászólni nyilván nem ütközik semmibe.
    Az, hogy a hirdetések kommentelhetőek, egy őscsökevény mint a farokcsont, ittmaradt köztünk 15 éven át. Biztos lenne hepaj meg régen minden jobb volt, meg süllyed a ph meg minden, ha megszüntetnénk. Én nem kardoskodom mellette, nekem emberileg 8, hogy ott van-e, moderátorként baj az biztosan van vele. Az biztos, hogy egy régi dolog megint ledőlne.
    A jófogáson nincs komment, de a vaterán van, igaz, a hirdető törölheti magától is.

    Anyagi nyilván nem tartozik senkire, de jogi és hatósági nem titkos, mert bárki utána tud nézni mire milyen megkötések vannak.
    A belső statisztikákat kihagytam, ez is fontos, enélkül és az anyagi dolgok nélkül pedig már nem lehet megítélni valamit teljes körűen (lásd feljebb). A jogi és hatósági rész pedig olyan dolog, hogy én nem fogok naprakész tájékoztatókat gyártani ezügyben a teljes környezetről és azt prezentálni, hogy ez alapján ítéljen meg bárki. Addig meg az van, hogy mindenki iderángatja a kis azt hallottam, hogy ez így vagy úgy van passzusait, és aztán az vagy így van vagy nem úgy van... Vagy egy magasabb szintű jogszabály ezt másképp rendezi... Vagy épp a jogszabály szó szerinti szövege nem az, amit ő ért alatta (merta jogszabály értelmezése vagy a jogi bevett gyakorlatok ismerete külön műfaj). És akkor megint ott tartunk, hogy vagy azt mondom valamire szimplán, hogy nem, nem jó ötlet és akkor szar vagyok meg tutibiztos az márpedig működne, csak én nem akarom, vagy elkezdek paragrafusokat idézni és magyarázni, és hopp megint egy 20 perc ugrott és hátrébb vagyok mint előtte. Vagy szimplán csak nem válaszolok. És akkor is én vagyok a szar :D Egyszerűen ebből jól kijönni nem lehet.

    Fel lehetne hívnia vásárló figyelmét, hogy minden esetben csináljon képernyő mentést az adott hirdetésről, mivel szabadon módosítható eladói oldalról bármikor.
    Na ez viszont meg lesz oldva, komoly tervben van, szép inkrementális változáskövetés lesz hirdetésre, hsz-re, mindenre. Nem, nem tudom mikor, de lezso már foglalkozott vele.

    Arra is fel lehetne hívnia figyelmet, hogy
    Én legszívesebben, kiscsoportos foglalkozásokon tréningezném a vásárlókat és az eladókat, hogy mire figyeljenek, de az emberek leszarják a jótanácsokat, olyan full szimpla retard üzenetek nem mennek át, hogy ne utalj előre. Előreutal egy 8 karakteres senkinek, akiről semmit se tud. De erről már beszéltem. Nem tudod mindenre felhívni a figyelmüket, pusztába kiáltott szó.
    Ennek ellenére (és mert igyekszek nem megkeseredett **** lenni) vannak ilyen sorozatok, próbálkozom, de rendszerint úgyis az értelmesebbje olvassa el, nekik meg inkább érdekesség.

    Értékelési rendszer meg egyebek más téma, de ha már szóba jött, 1-10-ig lehetne értékelni.
    A PH egy csatahajó, nem is, nem csatahajó, hanem egy óriási tankerhajó. Nem rángatom a kormányt, mert óriási hullámokat vet, meginog a hajó, és ott áll párszázezer ember, hogy mi a franc már megint?
    Röpke példa: amikor átálltunk a kérésemre az email alapú beléptetésre, kb. 2-3 hónapig csak supportáltam embereknek, hogy de miért nem fogadja el a jelszavamat?! De miért kellett megváltoztatni? De nemértem, azonnal segíccsél! Olyan betekintést nyertem a magyar netes társadalom lelkivilágába, ami az enyémen is tuti nyomott hagyott. Csak a félelmetes szót tudom használni értékítélet alkotása nélkül.
    Egy ilyen szintű változtatást "nincs vesztenivalónk" alapon nem csinálhatunk meg, vagy nagyon át kell gondolnunk, vagy nagyon alapos ok kell, mint az emailes beléptetésnél. Személy szerint odasettenkedni szoktam a kormányhoz és lassan, észrevehetetlenül, pici lépésekben módosítani rajta, az úgy átmegy, azt úgy megértik, apró lépések, az nem okoz sokkot. Persze ez se sikerül mindig...
    Visszatérve az értékelésre: ami lesz, az nagyon-nagyon egyszerű lesz, hogy ne terheljük túl az embereket, és a rendszer beavatkozásmentesen, kiszámíthatóan működhessen. De lesz, és a mostani pontokat is átkonvertáljuk majd, értelemszerűen.

    6 óra 21-kor kezdtem el írni a hsz-t és most 7 óra 28 van, ez egy teljes órámba került így vasárnap reggel.
    Ez több mint egy óra. Csak az itteni hsz-eim több óra munkát vittek már el. Ezt nem véletlen szoktam megspórolni máskor :(
    Aztán még csak beleszerkesztettem és 7:37 van :(

    [ Szerkesztve ]

  • Yutani

    nagyúr

    válasz Kalandor #14887 üzenetére

    Olyan betekintést nyertem a magyar netes társadalom lelkivilágába, ami az enyémen is tuti nyomott hagyott. Csak a félelmetes szót tudom használni értékítélet alkotása nélkül.

    És ezeken nem tudsz segíteni, nem tudod megvédeni őket önmaguktól.

    #tarcsad

  • schawo

    titán

    válasz Kalandor #14887 üzenetére

    Én biztos nem szarakodtam volna egy ilyen hozzászólással. Egy ilyen hosszú és összetett írásra, aminek minden pontját tagagdom, vagy cáfolom, egyszerűen egy "Nem." válasszal szoktam válaszolni. Abban is benne van minden.

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • ViZion

    félisten

    válasz schawo #14889 üzenetére

    +1
    ha novellát akarok olvasni ugye, akkor nem a fórumba megyek. Érdekel a téma engem is, némileg érint is, mert néha adok-veszek, de a hsz-ek felét nem olvastam, annyi időt nem ér...

    Kicsit mindkét oldalnak van igaza. Csalók, vagy túlárazva eladók lesznek, ahogy béna vevők is, akik 3-4 hsz alapján ítélik meg az eladót és a terméket. Menthetetlenek.

    Amíg lószar van, veréb is van. Mondták az öregek és igazuk van.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

  • Yutani

    nagyúr

    válasz ViZion #14890 üzenetére

    Mi a vége? A piac szabályozza önmagát. Ha az eladó tényleg el szeretné adni a termékét, addig csökkenti az árát, amíg kereslet nem lesz rá. Ha valaki egy túlárazott terméket megvesz, az magára vessen (vagy pont az kellett neki és kénytelen volt megadni a magasabb árat, mert nem volt más lehetősége).

    Túllihegtük egy kicsit a témát, azt hiszem. A túlárazott termékekhez ne keverjük ide a csalókat, azokat tényleg ki kell szűrni és szankcionálni.

    #tarcsad

  • Adam_Shepard

    addikt

    Örülök, amúgy hogy megtaláltam ezt a topikot. Én a HA-s pályafutásomat -50.000 Fttal kezdtem (azóta sem lett semmi az ügyből). Sokat tapasztaltam a rendőrség hozzáállásáról is így civilként, hogy mennyire tehetetlenek az internetes átverésekkel szemben. (emlékszem, hogy a srác rendszámát, telefonszámát autójának típusát is leadtam náluk, majd 2 év múlva még én kérdeztem rá hogy mi van már az üggyel :DD )

    1-2 kivétel mindig van de most már a helyén tudom kezelni az embereket (mondjuk alkalmanként adok veszek, de inkább eladok)

    Bearer... Seek.. Seek..Lest..

  • Adam_Shepard

    addikt

    válasz Adam_Shepard #14892 üzenetére

    Amúgy az oldalon sokan megnyugodnának, ha egy kicsivel (sokkal) több adatot meg kellene adni, visszaigazolni, stb ami elrettentené, vagy könnyebben azonosíthatóvá tenné az ilyeneket. (ha már üzlet szerű tevékenységet lehet folytatni, nem is értem...)

    [ Szerkesztve ]

    Bearer... Seek.. Seek..Lest..

  • snecy20

    veterán

    [link]

    Gyakorlatilag lehetetlen vállalkozás lesz így egyben eladni ezt a konfigot. :)
    Igazából a gémer jelző is erősen sántít, nagyon más kategória...

    Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

  • MK VII

    veterán

    válasz snecy20 #14894 üzenetére

    "A konfiguráció lehetőség szerint egyben eladó, az ebbe található alkatrészek nagy többsége 1 hónapos- 2-3 év garanciával a Pcx.től."
    Pont erről volt szó tegnap.. Vesz az ember egy kisebb garzon áráért egy gépet és 1 hónap mulva eladja.. WTF?
    Szerintem aki ennyi pénzért vesz gépet nem hiszem, hogy 1 hónap múlva anyagi gondjai lesznek.

    Az utolsó sor meg egyenese már csak hab a tortán...
    Mert ő hol vette? :D

  • Chaser

    titán

    válasz Kalandor #14887 üzenetére

    Én gyorsabb és rövidebb leszek:)
    Nyilván egy ilyen "beszélgetésnek" az a lényege, hogy kiderüljön esetleg a teljes ötlethalmazból használható lesz-e jó esetben 10%. Ha már annyi van megérte, mert ez ilyen minden téren. Mint látom azért 1-2 dolgot tartasz használhatónak, vagy egybeesik valakiével amit már meg akartatok valósítani.
    Igen, drasztikus lenne ha nem lehetne kommentelni a hsz-ek alá. De akkor fordítsuk meg. Lehet, viszont diktatúra kvázi amit a kommentelő kaphat. Nem fizet senki a hirdetésért közvetlen. Közvetve olyanok mint én igen, a tudásukkal meg az idejükkel fórumokban. De nagy része csak seftel, semmihez nem ad hozzá csak elvesz. Ha azt mondjátok nem vállal a ph az üzletkötésekre semmilyen felelősséget, senki nem fizet reklámért - kiemelésért, egyéb szolgáltatásért fizethet - mért van cenzúrázva a lommentekés brutális erővel ami 150%-ban védi akár a rosszhiszemű eladót is?
    Nyilván belsősön kívül senki nem látja át teljesen a dolgokat, aki nincs benne ha megkapja a szükséges infokat akkor se menne, egyértelmű.
    Az a baj hogy HG szinten is látok bődületes baromságokat összehordani utalás/utánvét kapcsán. Azt mondja utálás nem jó, uv jó. Egyik sem jobb a másiknál, csak a referencia számít. Teljesen legális módon mindkettővel át lehet verni bárkit - nem adok tippeket - aztán a vevő 5 évig szaladgálhat polgári perre akkor sem látja többet a pénzét.
    Értékelés első ötlet volt, 1-10, ha a vevő mindenben elégedett nyilván 10-et ad, ha majdnem 100%-osan de nem tetszett neki a csomagolás akkor 9-et, ha a termék nem tetszik neki 5-öt, ha semmi nem tetszik neki 0-t, stbstb. De ez is csak ötlet, lehet másnak sokkal jobb is van, lehet nekem is, ez elsőre jött.
    Illetékeseknek meg akár belinkelhetsz 1-2hsz-t, vagy akár ezt a topikot. Bár lehet sejhajon billentenének érte, nem tudom.
    Amit még tudnék tenni összeírom a tapasztalataimat az adás-vétellel kapcsolatban minden téren, így 10 év után azt hiszem elég jól működik itt is, cégesen is már. Amit akartok be tudjátok rakni a figyelemfelhívó részbe, amit akartok azt meg kihagyjátok.
    Kb ennyi:)

    schawo Az teljesen konstruktív hozzáállás lenne valóban.

    elfelejtette Nem teszek BIOS pass-t semmire.

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    válasz snecy20 #14894 üzenetére

    Egyben felejtős, max külün-külön, de azt is csak úgy, hogy a ramokat egyesével adja el például. De azt sem tudom, hogy Xeon-t ki venne meg külön (használtan nem tudom mennyiért megy, de találtam rá ilyen 3000+ dolláros árat o.O), a többit simán elviszik tőle ha normális áron adja.

    Szerintem ez simán gamer cucc, hiszen minden mai játékot is tud fullHD-n max beállításokkal futtatni szerintem.

    (#14898) snecy20

    Jó hát valszeg tervezésre lett összerakva a gép, vagy valamilyen komolyabb melóra, már csak látván a ram mennyiségét is. :D

    Amúgy nem tudni, hogy mi áll a háttérben, lehet olcsóbban vette, és nyerni akar rajta, de az is simán elképzelhető ( hallottam már ilyenről), hogy megvette a cuccot, de aztán család/asszony/szerető/bárki meg ráparancsolt, hogy adja el, mert másra kell a pénz és különben is hogy merészelt ennyit elcseszni rá. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

  • snecy20

    veterán

    válasz oriic #14897 üzenetére

    Nyilván bőven megállja a helyét játékos gépnek is, de nem hiszem hogy a gémerek céltáblája lesz a hirdetés. :D

    MK VII

    Azt a záró mondatot én sem értem, ezekből mit nem lehet megvenni boltban? :F
    Az meg szintén nem világos hogy vadonatúj cuccokat miért ad valaki szinte rögtön tovább, bár ilyen megesik.

    [ Szerkesztve ]

    Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

  • MK VII

    veterán

    válasz snecy20 #14898 üzenetére

    Lehet, hogy valami nagy cégnél dolgozott, kirúgták és végkielégítés gyanánt megkapta a munkaeszközt. :D

  • Gyuri27

    félisten

    válasz snecy20 #14894 üzenetére

    Megint felmerül bennem a kérdések kérdése.
    Miért?
    Miért épít valaki kb 1,7-t egy ilyen vasat. Majd adja el 1 hónap múlva 700k bukóval?

    Amd - Radeon - Ryzen

Új hozzászólás Aktív témák