- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
Ki milyen fejegységet használ ami nem gyári a H astrában ?
Mert ez a gyári ami nem usb-s meg mp3-as nagyon gáz márOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
repvez
addikt
válasz repvez #86597 üzenetére
pár ujabb kérdés.
Andoid autonál ha rádugom a telefont és bejön a felület kiválasztom a waze-t , onnan hogyan tudom elinditani az utvonal tervezést és, hogy arrol navigáljon?
Mert tegnap beirtam neki, hogy hova vigyen , de nem mozdult a térkép és csak a gyári navi hangja szolt alatta.
tehát a waze-t láttam a kijelzőn statikusan, de a gyári navi mondta az utvonlatat, hogy merre menjek.Ki használja a myopel alkalmazást?Mert én beregisztráltam és beállitottam, de sehol nem találomm azt a menüpontot amit irnak, hogy távolról lehet felvillantani a fényeket vagy meg az adatokat a kocsirol lekérdezni, abroncsnyomást ,olajat meg km számlálót.
csak a szerviz következő időpontját látom.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz ricsi8800gt #86601 üzenetére
-
ricsi8800gt
addikt
válasz molnarpeter #86603 üzenetére
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
ricsi8800gt
addikt
válasz molnarpeter #86603 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
footy
addikt
válasz Tikakukac #86594 üzenetére
Gumi lesz. Ma voltam egy szakaszon, amit egy par napja ujitottak fel es ott gyakorlatilag siri csend volt ezekkel a gumikkal is.
Ugy latszik a Dunlop Sport Maxx erzekeny az utfeluletre...
Nem tudom hogy a kerekjarati ivek szigetelesevel lehetne-e valamilyen eredmenyt elerni.
En egy ilyen bitumenes szigetelest tuti nem mernek meglepni:
Felnek hogy berohad alatta.
Viszont alvazvedelemet szeretnek csinaltatni es a LIQUI Moly 6119-rol jo velemennyel vannak a zajcsillapitast illetoen is. Talan meg valami zartcellas szivacs mehetne a kerekdob belso oldalara.
A kerdes viszont az, hogy er-e valamit, mert ha a gumi surrogo hangja az uvegen keresztul jon be akkor egyszerubb a gumikat lecserelni.[ Szerkesztve ]
-
repvez
addikt
válasz stickermajom #86606 üzenetére
Németbe opel szerviz az első szerviz alkalmával 9500 nal.
Azt megtaláltam, hogy az 5w30 és a 0w20 is mehet bele, csak fura, hogy a beonto sapkan nincs fél tüntetve a másik.
Meg úgy gondoltam, hogy dexos2es megy bele gondolom az az újabb szabvány.
Egyébként tényleg csak 30000-kent kell szervizbe vinni?
Vagy 10k ajánlott olajcserere mindenképp ha új ha nem a kocsi? -
Szada85
aktív tag
válasz repvez #86608 üzenetére
Pedig a leírások alapján a Dexos1 Gen2 az újabb szabvány, a Dexos2 létezik régebb óta.
[Egy rövid cikk.]A különbözö oldalak szerint pont a kis hengerürtartalmú direkt befecskendezéses turbós benzinesekhez hozta létre a GM a Dexos1 gen2-es szabványú olajakat, tehát ez alapján a 1.5-ös turbós Insigniába is inkább a Dexos1 gen2 szabványos olajak valók.
[Egy angol fórum, itt elég jól le van írva.]
A 30 ezer Km gyári ajánlás, mint maximum intervallum, de ha a legjobbat akarod az autódnak, akkor a 10 ezrenkénti olajcserét biztosan meghálálja a motor, én tuti, hogy ilyen intervallumban cserélném.
-
Zsolt!!
aktív tag
Felraktam a téli 15-ös alufelnit a 16-os alufelni után.Valami döbbenet mennyivel könnyebben megy az autó. (1,4 benzin g astra)Mindenáron hasonlítani kellene valamihez azt mondanám mintha kiszállt volna hátulról 2-3 ember. 16-os alufelni 19 kg 15-ös 15,2 kg. Nagyon gondolkozok hogy lecserèlem a 16-ost a gondom csak az hogy a 15-ös nagyon fel kène újítani. Meg gumit is kellene venni
-
Findzs
addikt
válasz Zsolt!! #86611 üzenetére
Én is ezt vettem észre 1.4 h astra 16 -os alufelni után 15 -ös lemezfelni.
De én úgy vettem észre, hogy inkább a szélesebb gumi miatt érzem sokkal könnyebben vezethetőnek az autót. Nem tekergeti ki a kezemből annyira a kormányt. Cserébe nem érzem annyira stabilnak kanyarokban.
Valamit, valamiért.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Tikakukac
titán
válasz Zsolt!! #86611 üzenetére
Tényleg sokkal másabb. Volt is valamerre anno cikk, hogy mindig van egy gumi méret felnivel, amire az adott futómű el van készítve és úgy nyújtja az ideális harmóniát mindenből. Szinte biztos, hogy ehhez ez passzol, mert tényleg így a legjobb kocsikázni.
Nyilván más kérdés az optika. Van aki 17"-on jár Pesten is ilyen autóval. Egészségére én csak 6-7 utcát toltam a 15"-on és meghaltam. Meg merem kockáztatni vidéken néha jobb út van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
szabog74
aktív tag
Elhagytam az egyik Astra H távirányítós kulcsomat, tudnátok ajánlani kulcsmásolót Bp. környékén? Kódkártyám megvan. Márkaszervíznél olcsóbb hely érdekelne.
köszi -
molnarpeter
nagyúr
válasz Petyyyyy #86618 üzenetére
Legjobb áron Kínából lesz kulcs, gyári szinte tökéletes mása Ismerősnek a csukló törött el, így elektronika nélkül rendeltem egyet, de kapható azzal is. Egyedül az immo transponder chipet nem rendelném, az olcsó itthon is, és kritikus annyira, hogy nem éri meg ha véletlenül máshoz való vagy hibás.
-
Tikakukac
titán
válasz speedernet #86620 üzenetére
Hümm. Nem tudom ezek mennyire elérhetőek így alkatrészként. Bontás nem lenne egyszerűbb egy hátsó puffos kocsiból? De megnézem azért.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz speedernet #86620 üzenetére
Ha nem tudod megmutatni képpel, hogy konkrétan mit keresel, akkor segíteni is nehéz.
Az autód motortere:[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Van valaki, aki használt már Zafira A-t és B-t is?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz adorjant #86628 üzenetére
Szuper! Érdeklődnék: Jelenleg egy Astra F (isuzu) kombi autónk van. Iskola, ovi, munkajárat. Ezt szeretnénk lecserélni valami egyterűre. A keret kb 1MFt, ezért Nagyon nehéz a választás; legyen biztonságos, kényelmes,
kis szervízigényű, megbízható.
Alapból dízelpárti vagyok, de ha jól tudom, ezeknél a modernebb dízeleknél (Az enyém még mech. adagolós)
ha beüt a ménkű, akár 500.000 be is fájhat, ennyi tartalék meg nem igen lessz.Szóval a kérdés? Láttam 1 Misiért A és B zafirákat is benzinmotorral. Hogy vannak ezek szinte egy árban?
Milyen gondokra lehet készülni egy ilyen autónál?(Xsara picassot néztünk még, meg ford c maxot, de a zafira, ill maga az opel szimpatikusabb.)
-
Rosep
senior tag
Bekerült a Zafirába a Touch & Connect, 2013-as térkép volt hozzá. Kérdésem az, hogy ha megveszem a legújabbat hozzá, azzal magyar lesz a navigálás nyelve? Vagy lehet ezt magyarítani úgy, mint a CD70/DVD90-et?
-
speedernet
aktív tag
válasz mohabá 007 #86626 üzenetére
Holnap le fotózom hogy melyik cső az.
Köszönöm előre is. -
ArthurShelby
addikt
Az teljesen más mint a cd70/dvd90. Itt annyi a lényeg hogy memória kártyára föl kell másolni a térkép adatokat, és a memória kártya cid-jének (card id) egy bizonyos kódnak kell lennie (úgymond ez a titkosítás).
Az a probléma, hogy nincs benne most Magyarország a térképben? Vagy nem magyarul mondja be a navigálási információkat?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
adorjant
őstag
válasz 7Sony7 #86629 üzenetére
Nekem mindkettő benzines, 1.8, 125 és 140 lóerősek,szerintem ezek a legjobb motorok,nincs benne EGR,ami amúgy szinte mindig problémákat okozna,főleg ha sokat használod városban. Az árazás nyilvánvalóan sokat mond, 1 millióért biztosan nem vennék B Zafirát Fogyasztásban nagyon hasonlók, a régebbi könnyebb, és mivel euro3-as ezért még talán a virgonc szót is rá merném sütni, míg az utódja a változó szelepvezérlésnek köszönhetően jól reagál a gázra. Van egy kis tartalékuk, jól autózható mindkettő mindenhol. Kialakításban nincs nagy tűzijáték, kb ugyanazt tudja mind a kettő tárolórekeszekben,stb. Én nagyon szeretem mindkettőt, kiadósan kell szervizelni, és akkor nagyon nagy meglepetés nem érhet, szerencsére nem drágák az alkatrészek, és nem tervezett szervizem sem volt még, kopp-kopp
Amit kiemelnék, hogy a szellőzőrendszer szerintem az A-ban picit alulméretezett, nyáron azért tekerni kell a klímát, mire áthűti a bódét, a B-nek viszont meg sem kottyan.
Futóműben viszont ég és föld a különbség az újabb javára.[ Szerkesztve ]
-
adorjant
őstag
válasz 7Sony7 #86636 üzenetére
A Grand Picassot sokáig nézegettem, nagyon klassz szerintem, de a benzinmotorok nem túl jó hírűek, nem mertem venni egyet.
C-Max lefelé lóg ki méretben, de ez ugye felhasználástól függ, VW is elég bajos,sok az FSI motoros, meg eleve mindenhol VW felár van
Fogyasztás szubjektív, engem soha nem zavart még, költök anélkül is eleget[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz molnarpeter #86641 üzenetére
Köszönöm, felveszem a "listámra". (Ez kb akkora, mint a touran?)
-
hacki87
senior tag
válasz diablo1984 #86643 üzenetére
Vagy van belőle XL is az nem tudom mennyivel nagyobb.
-
7Sony7
addikt
válasz diablo1984 #86643 üzenetére
Az szerintem már kicsi.
Hacki87: az xl akkor valószínűleg golf+ méret, azért attól jó lenne nagyobb csomagtartó.[ Szerkesztve ]
-
Rosep
senior tag
válasz ArthurShelby #86634 üzenetére
Az a probléma, hogy a készülék menüje sem magyar.
Pedig a PepaS megcsinálta hozzá a cseh nyelvet. Úgyhogy biztos megoldható...
Most 2013-as SD van benne, ez a kisebb gond. A másik probléma, hogy a navigálás nyelve sem magyar.
Ezért kérdeztem, hogy netán ha megveszek egy új SD-t akkor legalább a navigálási nyelv magyarodik-e.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Budapesten tető kárpitozásra tud valaki jó szakit? F Astra tetőkárpit csere lenne.
-
flesh
aktív tag
Sziasztok! G Astra 99' x14xe-ből ki tudja valaki írni az EGR-t?
Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
-
beg
veterán
Ha jól tudom csak a Z motorokról lehet leprogramozni de csak opcommal.
Ráadásul nem EU-s softot kell rátenni, szerintem egyszerűbb/olcsóbb lefalazni.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
flesh
aktív tag
Sima lefalazással hibát fog dobni, mert figyeli a nyomás változást, vagyis a nem változó nyomást.
Ezzel lehetne becsapni, de ezt elkerülendő szeretném kiíratni belőle!Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest