- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
Közösségépítő
válasz Markizmark #43748 üzenetére
Egyértelműen az a lényeg, és nekem a cikkből is ez jön le, hogy ami árt az az alacsony fordulaton eröltetés.
De mi nem eröltetjük, vagyis nem gyorsítunk, vagy csak lassan, hanem gurulunk egy adott fordulaton.
Egyébként nekem lett egy erőlködés-jelzőm is mostanság, a hátsó dob kezd fáradni, és annyira hallható lett ha "túlnyomom", vagyis gyorsítok, hogy simán ehhez tudom mérni a gázt.
De csak lehúzott ablaknál hallani, felhúzottnál nem - vagyis a motor hangján nem hallani ha erőlködik / több gázt adok mint amit az adott pillanatban fel tud dolgozni.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
zeg
őstag
válasz kriszpontaz #43705 üzenetére
Anno klímakompresszort cseréltettem a z12xe motoros astra G-be klímakuplungal együtt, gyakorlatilag a teljes klimarendszer ki lett a kocsimból berhelve. Soha semmi bajom nem volt az új klímával a 2 év alatt, míg használtam. Kell egy hozzá értő szerelő, és nincs különbség a gyárilag és az utólag beépített gyári között. Ha jól emlékszem 150ezres volt az új kompresszor, kábé 60e a klímakuplung+ szűrő+ miegyéb, azaz bőven 200ezres volt a gyári alkatrészekkel mindenestül beépítése(nem az Opeltől vette a szerelőm, hanem a klímagyártó hazai képviselőjétől cikkszám alapján)
[ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
gerisz23
őstag
Működik a fejegységem!A gyári kijelző vezetéke volt a ludas,gyártottam egy átalakító kábelt,szépen szól,majd idővel lehet cserélek hangszórókat is de amíg nem recsegnek addig maradnak.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
_seth_
veterán
Vectra B-hez új gyújtás zárhengert vettem tehát most amivel indítani lehet az autót az a kulcs nem nyitja az ajtót. Szeretném összhangba hozni az ajtóval. Kadettnél anno szét tudtam szedni az ajtózárat és a kis ovális alkatrészeket addig cserélgettem amíg nem nyitotta az ajtó zárját az új kulcs. A B veki zárját viszont hiába vettem ki nem tudtam szétszedni, valakinek van ötlete?
Árulnak külön ajtóhoz való zárbetétet is, de ezzel sem lennék beljebb mert ehhez is szét kellene szedni.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
AMD Power
titán
Ez sem volt hülye....
-
-
_seth_
veterán
válasz adorjant #43769 üzenetére
Szuper A csomagtartó zárját az eredeti kulcs sem nyitja (Vagy bár eredeti gm kulcs volt már az is cserélt, ki tudja...) azt is meg tudja vajon csinálni?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
adorjant
őstag
válasz _seth_ #43772 üzenetére
Túlzás nélkül mondhatom,hogy mindent megcsinál
Én amikor zárbetétet cseréltem 1-2 éve,akkor volt 3-5e forint az új lamellázása a régi kulcshoz.
De amúgy nagy penge az öreg, Ford kulcsokat is másol,még azt is ami totál hengeresre van kopva,és nem látszik milyen volt eredetileg -
trassher
addikt
Köszi srácok!
Redmi Note 7
-
_seth_
veterán
válasz adorjant #43773 üzenetére
Köszi, amint lesz időm meglesem, hátha a csomagtér zárját is életre tudná kelteni
-
haddent
addikt
Volt nálunk is csetepaté.. Két házzal odébb van egy nagy kocsibeállójuk, ott szokott állni egy Transporter, egy X6 meg még valami hétköznapi kis szutyok. Na azt szépet beterítette egy fa úgy ahogy van. De beálltak előtte volt eszük. Meg az utcában (főűt) kidőlt egy fa teljes széltében ott állt 6 busz amit mondjuk azért nem értek mert bőven látszott az utca végéről, hogy már áll ott egy busz és előtte meg egy retek nagy kidőlt fa
szerk. am milyen jó hogy még a katasztrófaképeket is vízjelezte Vera és kicsit megszerkesztette
[ Szerkesztve ]
-
n0rbert0
senior tag
válasz kriszpontaz #43737 üzenetére
Szia!
Neked milyen OBD csatid van és honnan rendelted? Én ezt néztem, vajon jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz AMD Power #43779 üzenetére
Brutális vihar volt tegnap... nem is emlékszem ennyire nagyra, vagy csak másnap nem nézelődtem, ma meg igen. Amerre mentem mindenhol kidőlt kitört fák, lehullot ágak az út szélén a katasztrófavédől fel-alá azt se tudják hova menjenek... Remélem nem ez lesz az új módi ebben az országban, eddig ez egy tökéletesen biztonságos jó klímájú/elhelyezkedésű hely volt..
-
gban
Közösségépítő
válasz n0rbert0 #43783 üzenetére
Az 99% hogy nem kompatibilis az OBD2-vel.
Nekem 2000-es, X14NZ, abban is ilyen, de nem kommunikál vele a computer.
Utánaolvastam régebben, emlékeim szerint az F-ből csak valamelyik 1.6-os ami kezeli.
De keress valakit akinek van kütyüje, és próbáljátok ki.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
kriszpontaz
veterán
válasz n0rbert0 #43780 üzenetére
Corsa C 1.2 -höz a fórumról vettem, de gyakorlatilag EZ a kütyü lenne az. Vagy ez.
ODB2 kompatibilis járművek listája Opelből.
ScanMyOpel progival használom, de teszteltük BMW E46 Touring 320D-vel, Astra G-vel, Corsa C-vel. Eddig minddel működött. Ezen nincs USB csati (csak BT képes) de ha olyan kell akkor van olyan verzió is belőle. Nekem bevált.
A ScanMyOpel progit meg különösen ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz kriszpontaz #43786 üzenetére
Ha ezzel menne az enyém is, és csak a szoftok nem kommunikáltak az ECU-val (bár ketten is azt mondták, azt írja ki minden szoft, hogy a cucc ugyan látja az ECU-t, de nem kommunikál vele - maga a kütyü, nem a progi), az jó lenne.
Vagy mégsem? Én fordulatszám, átlagsebesség, meg hasonlók (esetleg fogyasztás, bár kétlem hogy az enyémben tud ilyen adatot kinyerni) figyelgetésére használnám, ez meg nem olyannak néz ki mint a többi, grafikus felületű program.mod: a listád nagyjából azt mondja amit tudtam, a program leírásában meg ott az F Astra 96-tól.
Érdekes, lehet, más kütyüvel tud ezekből akármit is kiolvasni?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
kriszpontaz
veterán
Ezzel az Easytronic vezérlőhöz is hozzáfértem. Hibakódot olvastam belőle és töröltem. Élő adatokat figyeltem, de felsorolja az összes vezérlőt a rendszerben amit lát, vagy láthat. Nem tudom mi a különbség belül típus és típus közt, mert nem szedtem szét.
Most épp egy OP-COM-al szemezek mert az több vezérlőhöz hozzáférne.Mindjárt csinálok pár képernyőképet mobilon hogy miket lát a kütyü és milyen élő adatokat mutat. Kérek vagy 20 percet.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Nem akarom teleszemetelni a topikot képekkel ezért itt a Dropbox link, képernyő lista amit tud a cucc és a progi, valamint pár kép az ELM327-ről.
Az elérhető ECU család típus és évjárat és autófüggő. Természetesen több lehetőség van az új típusok közt.[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
F astra-ra kéne valami könnyűfém felni-gumi méret tipp, hogy ne legyen ilyen virsli alakja a kocsinak. 14-15"? Mintha valahol azt olvastam et 35 fölé nem érdemes menni, mert beleér majd ide-oda. De sötétben tapogatózom.
[ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
Astra-H (Z14xep) ferdehátú. Ma volt átvizsgáláson,ahol a hátsó lengéscsillapítók cseréjét javasolták mert szivárog az olaj.
Mit javasoltok,milyet vegyek? -
w333
félisten
Na kicseréltem a 2 első indexet ... pofon egyszerű volt
Viszont a tükörlap szenvedős volt kb. 20 perc míg felraktam, tanácsként csak annyit mondok hogy a középső vastagot kell előbb bepattintani, aztán egészen le kell állítani a tükröt (így kijön a baloldali pöcök) nálam ez elektromos, majd azt a kis pöcköt oldalról meg kell feszíteni egy sima csavarhúzóval másképp recsegve benyomódik (csavarhúzóval kontra kell), majd utólag a jobb oldani pöcköt (egészen balra kell állítani a tükröt hogy a jobboldali pöcök kijöjjön) ismét csavarhúzóval megfeszít majd simán bepattan ... így utólag nem is volt olyan nehéz
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
AMD Power
titán
válasz haddent #43782 üzenetére
Pedig sajnos ez már csak rosszabb lesz.
A "szűk" és régi Insignia.
Újabb német-japán meccs: Mazda6 vs. Opel Insignia
Összevetés: Mazda6 Sportkombi CD175 AWD AT vs. Opel Insignia Country Tourer 2.0 CDTI[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Viszont a cikkben van zöldség!
Ha nem a Country Tourer 2.0 CDTI rakták volna össze amiből egyébként a (B 2.0 DTH Start/Stop, 125 kW / 170 LE (AWD), 6-sebességes manuális váltós alapáron 10 850 000 Ft + extra) hanem a sima Sports Tourer lett volna az ellenfél , amiből a fullos Sport verzió mindössze 9 550 000 Ft és már nem kell bele annyi
extra és az alapár is több mint egy millával kevesebb. Mát messze nem lenne + 3.1-el drágább. -
Phobion
őstag
válasz kriszpontaz #43789 üzenetére
ezzel gondolom fogyasztást nem lehet nézegetni?
illetve, az "Üzemanyag szint szenzor" az lenne? '99-es F Astra-hoz ez használható?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest