- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz Algieba #20497 üzenetére
Az az agyrém, hogy annakidején nem mondták el nekik, hogy minden kölcsön, hitel orosz rulett. Hogy látszólag minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden rendben lesz, de azt soha senki nem mondta el, hogy a kedves, aranyos, drága jószívű, bankok és hitelintézetek kicseszett Gollammá válnak amint a pillangó megrezgeti a szárnyait, és a világ túloldalán leomlik egy hegy. Hogy mindenki iszonyat kockázatot vállal ezzel, hogy az egész világ hitelekre épül, de a kurva hitelt nem lehet megenni, nem fizethetsz vele, de szabadulni sem tudsz, nem menekülhetsz előle. Abban a pillanatban hogy egy hitelezés létrejön, egy ember annyival gazdagabb lesz, ahányan érintettek a másik oldalon. A hitel lényege a világ kezdete óta az, hogy valaki kölcsönad, és többet kér vissza, mások meg kapnak valamennyit, és többet fizetnek érte.
Szóval értem én, hogy hitel nélkül ezrek lennének utcán(?)..(plazmatévé, kocsi, nyaraló nélkül)...de őszintén...most jobb? Viszont ha valaki elmondja ezt nekik, ha az árfolyamkockázatra felhívja a figyelmüket, akkor kevesebb hiteles lenne? Azt hiszem minimálisan. Az emberek előtt elhúzott mézesmadzag csodákra képes. De hogy elhitették tízezrekkel, hogy hitel nélkül nem létezik mai modern magyar ember, az több mint geciség.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
tildy
nagyúr
válasz BlacKSouL #20503 üzenetére
Dehogy lennenek ezrek az utcan, megoldanak mashogy. Pl szuloknel, vagy onkormanyzati berlakasban , pl. fecskehazban.... Mar ha lenne.
bandus: Nem is ez a hihetetlen, hanem hogy egy bp-debrecen uton iranyonkent kb 4000-5000-ert kapod ezt
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
föccer
nagyúr
Nekem elmondták. Ennek ellenére belementem, megszívtam, majd a nagy V lenyomta a bankok torkán a gombócot, akkor két marokkal kapartam és fizettem. Összeséében ~2,5 millát buktam. Benne volt ez is a pakliban.
Persze lehet mondani, hogy én könnyen beszélek, mert mit csinál az aki még mindig benne van. Semmit. Dolgozik tovább és próbál fizetni. Az én szemem is jojózott, amikor megláttam, hogy 217k-t vontak le a csúcson.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Tim82
félisten
-
föccer
nagyúr
válasz BlacKSouL #20508 üzenetére
Persze, a hitelfelvétel mindenképp bukó, ez tiszta sor. Viszont ha azt nézed, hogy még 15 évig anyóssal kell-e együtt laknod, vagy inkább x év alatt kifizetsz y+ pénz, akkor hamar átértékeli az ember a kidobott pénz fogalmát
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Egyszerűen 30 évesen akartak egy saját otthont. Sose gondolták volna, hogy pár évvel később a lelkiismeretes törlesztés ellenére elszabadul a pokol, és extrém magas lesz a törlesztendő összeg. Igen, kötöttek egy üzletet a bankkal. Számoltak a kamatozással. De azzal, ami történt... ha csak sejtették volna, hogy ilyen előfordulhat, nem vették volna fel a hitelt. Most már ők is okosak a bank markában vergődve.
Persze a bankot kibaszottul nem érdekli a húgom élete és sorsa. Ha el is tudnák adni a lakást, ami már nem ér 7 millió forintot a felújítás ellenére, akkor is ott maradna egy csomó visszafizetendő pénz, ami végül is a semmiből teremtődött, mert anyagi fedezete nincs! És sosem lesz, akkor sem, ha a húgom és szerelme vért izzadva gürcölnek. Értelmét vesztett célért taposómalmoznak.
Aggódva figyelem a húgomat, mert az ideg összeroppanás szélén egyensúlyoz.Szerk.: Éveken át albérletről albérletre vándoroltak. Nem akartak szülőkhöz költözni, mert a szerelmének anyja az alkoholista mostohaapával él együtt még mindig, és mindig is utálta a srácot. A mi őseink pedig másként idegesítőek.
[ Szerkesztve ]
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
tildy
nagyúr
válasz Algieba #20510 üzenetére
De ha't mit gondoltak, lehetett latni az angol fontot is , meg a dollart is mozogni hatalmasakat (280-410, 140-230), 20 ev alatt meg egy gyerek is felno, vagy barmi tortenhet... Na mindegy, megvan a sajat bajuk, inkabb befogom...
Tudom, a forinthitel meg dragabb volt. :S
Amgy ugy nez ki , mi sem usszuk meg hitel nelkul, megtalatuk azt az alberletet, amit megvennenk, amit raadasul mint ittlakoknak 5%-al olcsobban is adnak. Egyetlen egy gond van: Amibe kerul, abbol otthon kb egy normalis lakasra, plusz kb 5-10 evnyi megelhetesre futna...
40 nm , £189 000.
foccer: orokolheto, de csak a orokolt vagyon mertekeig. Tehat negativba nem tudsz lemenni, csak az orokolt vagyon ertekeig felel az orokos, es le is mondhat az oroksegrol...
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
föccer
nagyúr
válasz Algieba #20510 üzenetére
Ezzel sajnos senki nem számolt.
A legnagyobb baj az egészben az, hogy nincs rá jó megoldás. Az sem, hogy nem fizetik és eladják a fejük fölül a házat, ugyanis a kifizetetlen részt adók módjára behajthatják, ráadásul örökölhető...
A többit had ne részletezzem. Ez ellen sajnos még mindig az a legjobb megoldás, hogy fizetik hónapról, hónapra és megpróbálnak nem belegondolni, hogy mennyit is melóznak azért a kis értékért...
üdv, föccer
-
tildy
nagyúr
Mar nem mintha felmerult volna bennem a hazakoltozes. Max ha tuzes vassal kergetnek, vagy tenyleg nincs mas kiut.
Remelem nem vagytok vizualis tipusok
-
válasz föccer #20512 üzenetére
Fel fogom piszkálni a húgomat. Ez így bárhogy is számolom, tarthatatlan, és borítékolható az összeroppanása.
Adják el a lakást, adják vissza a tetű banknak a tőkerészt és még egy kis pénzt. Közben menjenek ki külföldre élni és dolgozni. A húgom nagyon tehetséges kézműves. Ráveszem a nyelvtanulásra. Egy tüneményes ember. Ügyes, becsületes, kedves, segítőkész... erre meg összeroppantják, akár egy picike diót, hogy kiegyék a szívét is...A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
Buster17
addikt
Hali!
Szerintetek hol tudnék venni sapit?
tudom boltbaNa szóval elhagytam a sapim úgy kb 2 éve és megvolt vagy 2évig szal 4éve lett véve 5k-ért valami nike boltba talán egy bevásárló közpönt féleségben valahol Pesten az M akármennyi autópálya mellet, tv-be is reklámozták
Nos hol lehet ilyen sapit venni? 4 éves, nike, szexi és olyan csak nekem volt
Amúgy aprón is hirdetek/keresek -
föccer
nagyúr
válasz Algieba #20514 üzenetére
A legnagyobb baj az, hogy ha ha nem tudják kifizetni az eladási árból a teljes tőketartozást (nem fogják tudni), akkor a fennmaradó összeg továbbra is jogos követelésnek lesz elszámolva, ami elől nem tudom, hogy el lehet-e bújni. Talán külföldön, de ott sem biztos.
Tényleg sajnálom a tesódat, de még rengetegen vannak ebben a helyzetben, többek között az én bátyám is. Nem ér annyit a lakása, mint a jelenleg fennálló tartozása. Észbontó, de ez van...
üdv, föccer
-
-
k.
őstag
válasz Algieba #20517 üzenetére
Én azt gondolom-lehet, most lehurrognak ezért-, hogy szabad hitelt felvenni, de mértékkel.
Én pl úgy gondolom, a max hitel összegnek 5 millánál nem szabad nagyobbnak lennie, és max 10 év.
Ismerősömék is vettek fel 15 millát 20 évre, aztán elszállt nekik is. Ki tudják fizetni,de érted, azért nagyon gáz ez.
Szóval a hitel nem rossz, csak mértékkel. Sajnos a hugodék elszámolták magukat-rosszul gondolom, hogy 0ft indulóval vágtak neki a lakásnak?-, nem szabadott volna igy kezdeni.
Valószínüleg az albérlet maradt volna nekik a megoldás-ahogy sok bedőlt hitelesnek-, de hála a sok köcsög tulajnak, nem csodálom, hogy elegük lett. -
-
bandus
veterán
válasz Algieba #20517 üzenetére
egyáltalán nem értek veled egyet, és k. kollégával se... miért max 5 milla? miért max 10 évre? hülyeség ilyen általános szabályokat hozni.. neked lehet, hogy ezek az elveid, de ezt teljes mértékben kereset függő.
úgy gondolom, hogy egy bank sem kényszerített senkit fegyverrel, egy kormány sem kényszerített senkit fegyverrel arra hogy akár deviza, akár forint alapú hitelt vegyen fel. más kérdés hogy sokan nem tájékozódnak megfelelően, nem kalkulálják bele az árfolyamkockázatot, stb, stb. ezek után persze a bank a szemét. vajon a pék is szemét, mert drágábban adja a kenyeret az emelkedő energia és üzemanyag árak miatt?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
k.
őstag
válasz bandus #20521 üzenetére
Természetesen én magánszemélyre gondoltam, a cégek és tsaikra ez messze nem vonatkozna.
Azért gondoltam erre, mert itthon ha dolgozik az ember, félretesz pénzt, akkor egy kisebb panel lakás 6-7 milla között kijön.
És az a baj, hogy a hitel árnyékában sokan olyan ingatlanokat/autókat vettek, amikre messze nem volt fedezet, mármint a havi fizetésük sem indokolta volna normálisan az adott dolog megvételét, de ugye majd kifizetjük elven ment az egész.
Az, hogy a hitel kell, alap dolog, sokaknak nagy segítség. De a majd lesz valahogy elv miatt, sok sok ember 10 milliókat vett fel, mostmeg alig bírja-ha egyáltalán- fizetni. -
szg88
őstag
Hát ja, ha azt nézzük, hogy kb 3,5 év alatt 1,6M fizettem ki albérletre, lakást is fizethettem volna. De hiába ha nincs semmi lóvém. Egy egyszerü lakás is 10milla. ha 30 évre veszek hitelt (és ugyanolyan kamat lenne végig, meg nem lenne valutaár vátozás) akkor is óvatos becsléssel kb 60-70 ezer lenne csak a törlesztés,ami nekem nem kevés.
-
válasz Algieba #20520 üzenetére
Ez a magáncsőd intézménye lett volna, még nem működik Mo-on.
Amúgy a házat addig el sem nagyon tudják adni amíg a jelzálog rajta van, tehát ha adásvételre kerül a sor akkor először ki kell tisztázni a hitelt róla.
A maradék tartozás pedig elviekben EU-n belől behajtható a kinti jövedelemből is.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz kraftxld #20524 üzenetére
Lehetetlen helyzetbe keverte magát a húgom. Igen, annyiban vétkes, hogy nem gondolt bele mélyebben a valuta árfolyamok ingadozásába.
Most már nem is a lakás a lényeg, hanem az élete. Az idegösszeomlást el kéne kerülni.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
válasz Algieba #20525 üzenetére
Nem sok megoldás van, simán ne fizesse, majd egyszer kilakoltatják (bár szerintem ilyen még nem igazán történt), magyar módra a munkabért okosban kell kérni KP-ben és átnyergelni a szürkegazdaságba, így nem tudják letiltani, de legalább lesz esélye túlélni.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
-
szg88
őstag
Valahol azt is rebesgették, hogy a bankok nem valutába intézik a hitelt csak a szerencsétlen halandóknak számolják abban, hogy minél több legyen a haszon.
-
tildy
nagyúr
Futamidotol is fugg, de szerintem is jogos, nem csak a bank szerint.... Aki tanult kamatos kamatot , meg tudja mi fan terem az arfolyamingadozas, az tudja mirol van szo...
Csak halkan jegyzem meg, hogy en is idegosszeomlas vagy valami hasonlo szelen allok, meg ha nem is ri le rolam. Szivdobogas az alap, meg ogy nyugtatoval kezdem a napot. Mert felek. Felek, hogy nem vagyok eleg jo az uj helyen , ugy erzem keves vagyok.Felek az angolom miatt is, es egyszeruen nem tudom kontrollalni ami velem zajlik. Nem feltetlen a munkahellyel van baj - fel kell nonom hozzajuk, de egyelore nem erzekeltettek, hogy nagok lennenek az elvarasok- egyszeruen tul magasra teszem a lecet,es panikolok. Kivancis leszek, holnapi napom milyen lesz, bar mar elore rettegek. Hozzateszem-> nem adnak ra okot, az ok en magam vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Kívánom, hogy jöjjön el az az idő, amikor ez az egész globális gazdasági lufi a valótlan pénzekkel együtt, amiknek már rég nincsen anyagi fedezete, omoljon össze, és az erősebb "kutya" élje túl a lázadásokat, forradalmakat, háborúkat és egyéb szokásos végzetes rendszerhiba jelenségeket.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
bandus
veterán
figyelj, nem szeretetszolgálattól kértek pénzt, nem várhatod el, hogy a bank jófejségből állja az árfolyamkülönbözetet... különben akkor meg a banki alkalmazottak panaszkodnának, hogy nincs mit az asztalra tenni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
Tudom könnyű mondani, de egyszerűen nem kell parázni. Csak magadat idegeled/hergeled vele, ha meg gáz van a nyelvvel úgyis utána kérdeznek és megkérnek, hogy mondd el mégegyszer.
Velem is volt ilyen a legelején pár hétig, de azóta már elég nyugisan veszem a dolgokat. Jó, néha azért van bennem para, mert van pár meló amikor ha rossz helyre kattintanék másnap már lehet újságcikk lenne belőle Csak lazán profi módon kell intézni a dolgokat és ennyi.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
-
pohár
félisten
mi a fasznak hergeled magad?
értelmét nem látom... majd akkor csináld ezt ha meg is követelik tőled szerintemGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
nagyúr
és aztán annak mi értelme lett volna?
A forint betéti kamatok végig 6-8-10%-on álltak,
Tisztára jó biznisz lett volna ezt továbbhitelezni chf-ben 5%-on...Az egész probléma onnan ered, hogy magyarország a világ kamat-paradicsoma,tizeniksz éve.
És hogy miért? Mert magas volt az adósságunk és a költségvetési hiányunk, azaz a magyar állam kockázatos volt.Azért terjedt el a chf-hitel, mert az volt az alacsony kamatú deviza.
És, hogy miért? Mert igény volt rá. Miért volt igény rá? Mert 2000 körül az akkori kormány bevezette a támogatott forinthitelt, és elhitette a n0ppel, hogy a hitel jó dolog, hisz lehet lakásod.
Persze, ez még ma is évi 100 milliárdba kerül, mármint a kamattámogatás, így meg kellett szüntetni 2003-ban...De a szellem a palackból, az igény ott maradt... Ezt elégítették ki chf-alapú hitellel.
Aztán jött a válság, és a világ tőkéje az addigi olcsó, carry-trade devizáiba menekült, mert ott hitték biztonságban a lóvét....
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Mawyx
őstag
Ha kikészít a hely inkább keress másikat, a magas fizetés nem biztos hogy ér annyit, hogy tönkremenj idegileg. Az is lehet, hogy túl nagy ugrás volt, túl sok az ismeretlen új dolog, amit hirtelen meg kéne tanulni, vagyis már tudni kéne, de lehet csak nagyon megijedtél valamitől. Fejlődni is kell értem én, de az ütem nem mindegy, az előző munkahely meg a mostani közöttit keresgélj ha van rá energiád.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
tildy
nagyúr
Irracionalis dolgokra varsz tolem racionalis magyarazatot. Nem tudom megmondani.
Mawyx: szerintem mas helyen is ez lenne. Miota az elozo helyrol kiraktak ez megy.Mar interjukkor is ez volt. Pedig ide a kodolasom alapjan jutottam be.
-
-
tbs
addikt
Nos, adósság nem örökölhető valóban. De egy jelzáloggal terhelt ingatlan igen. És onnantól tiéd az adósság. Tavaly körbefutottam a témát -> gázos nagyon.
szerk.: A fentiekből kifolyólag, mivel örökségről lemondani sem lehet az utolsó örökösnek, gondosan felügyeljétek a szüleitek hitelfelvételeit...
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
No, mi ezert mondtunk le az egyik nagyszulotol orokolt vagyonrol... Mert volt a csaladban valaki, aki megterhelte jelzaloggal... Hat akkor tessek, viheti....
-
-
Tim82
félisten
válasz JetiRulez #20549 üzenetére
Ebben nem fogok tudni segíteni most. Ha hazaérek este, megnézem, de nekem Win 7-em van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest