- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz icemad #53176 üzenetére
Na ez lesokkolt!!!
A tv YT appjából nézve ezeket a 4k-"8k" tartalmakat majdnem a könnyen potyogott a gyönyörtől!!! Arról van szó!!! Olyan részletek jelennek meg ott, amiket EGYETLEN módban sem látok!
Na most game módban ami ez után látványban történik az maga a képhalál. Én elhiszem, hogy ti ezt megszoktátok, de, hogy nem ez a normális az is biztos.
Készítek majd képet, de ezt le kellett írnom!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Madwe
nagyúr
Nem, a te túlszaturált szarrá csavart túltolt videókat élénk módban nézni az az aminek semmi köze a valósághoz. Persze aki egy samsung amoledet használ túltolva attól mit vár az ember
a. Zelda-s képed pl annyira túl van tolva h az valami elképesztően ocsmány mód távol áll attól ahogy az ki lett találva.Úgy mondod mintha mi szoktuk volna meg s fogadtuk volna el a nagy kompromisszumot, miközben te szoktad meg a túltolt fost amit a marketing tol rád s aminek semmi köze a valósághoz.
de már baromi unalmas a vergődésed, inkább késöbb visszajövök mikor már elmentél innen eladtad s vettél egy qledet s feltoltad a szaturációt rajta 100%ra s 5000 nittel égeted a szemed. Mert az a jó s mindenki más hülye
[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
A telód sokat javít rajta??? Mármint azt akarod mondani a telód jobb képet lő mint a valóság??? Bocs de csapkodom a térdem a hülyeségedtől. Nyilván lehet játszani a fotózással de nekem még soha nem sikerült ködben élessen fotózni!!!
Bárhol rákérdezhetsz de mindenhol azt fogják mondani hogy játékra nincs jobb panel mint az oled ha TV-ről van szó. Egyetlen dolog ami miatt nem mindenki szereti a beégés veszélye. Számodra az egyetlen megoldás a szerviz kihívása és ha azt mondják hogy hibátlan akkor veszel magadnak valami túlszaturált Samut mint már fentebb említettem. Szerencsés vagy mert ilyen TV-t már 100ezerért kapsz 55”-ost. -
Jegesmaci81
aktív tag
Teszek egy utolsó próbát, hátha megoldódik a problémád.
Nem ismerem az LG beállítási lehetőségeit de biztosan van minősített dedikált képernyőbeállítás. Javaslom hogy sötétítsd be a helységet ahol a TV van, keress egy 4k HDR filmet és kezd el nézni úgy, hogy képbeállításnak állítsd be valamelyik minősített színképet. Lehet az THX vagy netflix nem tudom mi a neve LG-n. Nyilván van jobban kalibrált kép de minden itthoni és külföldi teszten ezek a képmódok állnak legközelebb a tökéleteshez. Ha nem tetszik amit látsz akkor biztosan nem neked való az OLED.(feltételezve, hogy a TV nem műszaki hibás)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Csesszétek meg, zárjuk már le. :-D!
írt egy fontos infót a regényei mellett...
Mégpedig:
A tv YT appjából nézve ezeket a 4k-"8k" tartalmakat majdnem a könnyen potyogott a gyönyörtől!!! Arról van szó!!! Olyan részletek jelennek meg ott, amiket EGYETLEN módban sem látok!
Ebből egy dolog adódik, hogy a HDMI bemeneten keresztül kapott kép szar, vagy a HDMI része az az alaplapon, vagy a kábelek, vagy PS4, vagy az összes az. Azt is eltudom képzelni, hogy a sok ki-be dugdosástól, a tévé alaplapja, kb tönkre is ment, mármint a HDMI része.
De az biztos, hogy nem a panel a rossz, ha youtube-on olyan képminőséget kap, mint amit szeretne látni.
A megoldás, tv csere, vagy szerelő, tovább ragozni addig nem érdemes. -
Crus
őstag
A Zeldás kép nem ilyen, hanem FAKÓ. De a telefonon nézve 2 fokkal jobb, mint a tv-n, mivel a telefon is használ képjavító eljárásokat, még akkor is, ha azt van idejáró, aki nem tudja. Azon a képen a zöld fákon látszik leginkább, hogy nem zöldek, hanem élettelen, halott fakó, mosott szemetek. Ezt tudja az OLED-em 400k+-ért game módban. Az a vicc, hogy volt egy korábbi Sony tv-m, W8-as. Az FHD volt csak, de game módban, mind a PS4, mind a Switch kategóriákkal jobban nézett ki rajta, mint most OLED-en dettó game módban.
Az meg betonkemény, hogy a nittet ide kevered, amikor senki nem beszélt a fényerőről, hanem végig a színtelenségről. Ahogy p.ü.-ben írták valóban durva itt az LG fanboyok aránya...
Nyugi elmentem innen és élhetsz továbbra is abban a hitben, hogy a mosott, kopott, szürke, húgyfilteres szar amit látsz game módban az rendben van.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Madwe
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #53205 üzenetére
Filmmaker modenak hívják lgnél. Nem lesz neki jó ha szerinte az élénk a helyes s a jó, mindenki más aki valós képet néz az vak
Crus - a linkelt zeldás képedhez képest remélem is h fakó, mert ocsmány túlszaturált fos amit linkeltél.
azt a mosott kopott szürke húgyfilteres szart azt úgy hívják hogy kalibrált színhelyes kép, ami a valóságban van. Viszlát.[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
"a telefonon nézve 2 fokkal jobb, mint a tv-n, mivel a telefon is használ képjavító eljárásokat, még akkor is, ha azt van idejáró, aki nem tudja."
Az ugye megvan, hogy mi nem a te telefonodon nézzük? Mi maximum a telefonod fényképezőgépének képességeit és a hozzá kapcsolódó szoftveres képalkotási technológiákat látjuk. Nem fog jobbat fotózni mint a valóság ezt elhiheted.
Nagyon komoly hiányosságaid vannak! EAGLE-nek igaza van! Hívjál szervizt és segítenek.
-
Segal
veterán
válasz Jegesmaci81 #53209 üzenetére
Szerintem csak kitűzte hogy még idén eléri a veterán szintet hozzászólásba...
Egyszerűen lassan ignorálni kéne a hozzászólásait, mert akkor talán rájönne hogy értelmetlen napi 20-at írni a semmiről"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kolosszus87
senior tag
Van még egy ötletem, Add el a CX-et a faxba és vegyél egy Sony A8-at...Sony tv-k game módja a legjobb általában, mivel ők a PS gyártó cég is így figyelnek rá, hogy a game mód a lehető legjobb képminőséget adja. Ha azzal elégedett leszel akkor ok, ha azt is leszarozod akkor nálad van a hiba ez tuti.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Madwe
nagyúr
válasz kolosszus87 #53211 üzenetére
Valószínű az lg meg poénból ment rá a gaming vonalra s ajánlja mindenki a 4k120 vrr gsync támogatással s direkt egy FAKÓ SZAR FOS képet tolnak game módba, tekintve h ez a zelda se elég élénk neki [link]
-
kolosszus87
senior tag
Nem vagyok LG párti, LG CX-et elsősorban a 4k 120hz, a rohadt alacsony input lag és oled mivolta miatt a legajánlottabb játékra, de általános képminőségben game módban ettől még nem biztos h a legjobb lesz. PS5-höz pl. a Sony XH90 is a legajánlottabbak között van, az FALD led, de igen komoly képminőséggel és nem túlszaturált mint a Samu Qledek. Ettől független kizártnak tartom, hogy a CX olyan szar lenne mint amit Crus itt előad, ez egyszerűen lehetetlen, mint ahogy az is h a tv hibás lenne, nem hallottam még olyat, hogy egy tv teljesen jól működjön csak az egyik képmódja lenne szar! Ez a Zeldás kép meg szörnyű, de nem fakóság miatt, hanem mert színek teljesen el vannak mászva rajta, túlszaturált nem kicsit, barna szín már majdnem vörös rajta és a többi....
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Mivel a mai nap költözünk és a tv-t nem viszem, eljött az idő, hogy vegyek egy oled tv-t. Jelen körülmények között csak a bx fog belférni a keretbe. One x, normál tv adás, és egyéb tartalom fogyasztás (sorozatok filmek) a cél. Remélem, hogy egy pana ex780 után nem lenne csalódás a bx sem. A kérdés: gari kiterjesztést/biztosítást vettetek hozzá? Köszi -
senior tag
Cx-en Feliratos filmekhez van valami tanács? Nem HDR cuccokat 30-40es fénnyel ajánlott kb? Feliratnak állítsak más szint? Nem néztem még miket tud a gyári lejátszó, de olyan nagyon sok cuccot nem nézek, max 2-3naponta 1db1oras sorozat részt vagy ilyesmi. Jelenleg járatom meg a tv-t 30as fénnyel sima 4K YouTube termeszetfilmmel.
iPhone 13 Pro 128GB
-
boksz
senior tag
LG65OLEDCX
2 hónapos kb 100 óra van benne. Most vettem észre, hogy letöltött tartalmaknál illetve Netflix-nél a bal szélén egy halvány 1cm széles alig észrevehető nagyon halvány szürke vonal fut végig fenntről az aljáig... mintha vonalzóval oda húztak volna agy vonalat. Felesegem nem látja, annyira halvány, de szürkés tartalmaknál odatéved a szemem !
Másnál is van, volt ilyen ?https://www.flickr.com/photos/boksz/
-
EasyLife
aktív tag
Valaki használ ps5-t c9 mellett esetleg cx. Rám írna privátban. Érdekelne, hogy állította be őket!
-
janos666
nagyúr
Befejeznéd kérlek ezt a téves alapokra épülő társalgást a Game mód szaturáltságáról?
(Egy-két hozzászólásod már töröltem, mert egyszerűen hülyeség, és nem állsz le vele.)
Köszönöm!TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
AL
addikt
Szia. Lehet, hogy csak egyszerűen rossz Nálad valami . Ez lehet beállítás, kábel, vagy egyébb. Ennyi ellenvéleménynél már a helyedben utánanéznék. Lehet, hogy egyszerűen megoldható és végre jó képet kapsz. Ha nem sikerül, akkor még megérné a szakszervíztől is tanácsot kérni. Nagyon bonyolult ez a mai technika, egy hibás beállítás, vagy kapcsolási fejetetejère állít mindent. Üdv.
-
Monngoose
aktív tag
Szerintem egyetlen dolog rossz nála, a szeme.
Ha valaki az agyonszaturált youtube videókat is csak élénk módban találja elég színesnek, miközben a normál színteret fakónak látja, annál én a kezdődő szürke hályogot sem zárnám ki.
Egyébként janos666-tal értek egyet, nem kéne állandóan válaszolgatni neki, különben soha nem ér véget ez a saga.Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Jorgi Kormi
senior tag
Próbáld ki ezt:[link]
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Peet 80
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt egy évben rengeteget olvasgattam az itteni fórumot. Sok-sok tapasztalatot szereztem tőletek (amit nagyon köszönök mindenkinek), így tegnap kellőképpen felspanolva meg is vásároltam életem első OLED tv-jét, egy Panasonic 65 TX-HZ2000-es modell személyében. Mivel egy Panasonic 55 VT60-as tv-t váltott, így nem is volt kérdés számomra, hogy melyik márka mellett tegyem le a voksom. Játékra egyáltalán nem használom, viszont filmekre annál inkább. Jövőhéten érkezik hozzá még egy Panasonic DP-UB9000-es drágaság, amivel remélhetőleg minőségibb ugrást tudok majd elérni, mint a jelenlegi régi BD lejátszómmal. Amúgy már így is nagyon bűntet a képe egy mezei BD-vel, főleg Filmmaker módban.
-
Mankó
veterán
Panasonic FZ800 tv-n hol találom a HDMI fekete szint, Gamma, Háttérvilágítás beállításokat? Már sokadszorra nézem át a menüt, de nem találom, pedig tudom hogy van, mert már láttam, de amikor kéne, akkor meg nem bukkanok rá. Már megőrjít.
-
EasyLife
aktív tag
Azt hittem már játék módban van a tv onnantól, hogy bekapcsoltam a ps5-t, hiszen felismerte, kiírta minden, nos a kép módnál is játék módra kellet tenni, most már nem szaggat a háttér az astro playroomban kameramozgásnál
-
veterán
Pedig a speciális beállításoknál van a kontrasztvezérlés, amit egyedire téve a kontrasztvezérlés beállítása menüpontnál van többek között a Fekete-szint kiterjesztése is. Egy csúszkán lehet állítani.
Illetve az opció beállítasoknál van még olyan többek között, hogy HDMI RGB-tartomány, ahol a kép fekete szintjének teljes és normál tartománya között lehet választani.Viszont ami még téged érdekelhet. Elég sok képmódnál szürke a speciális beállítások. Pl a Játék, a Sport, a THX Cinema, a THX Bright Room, a Normál módnál és a Dinamikus képmódnál is.
Én Professzionális1-ben használom mindkét tv-t, ott állítottam be mindent. Így van beállítva az FZ800 és az FZ950 is. Ebben a képmódban van speciális beállítások is.[ Szerkesztve ]
-
-
daneel_hu
addikt
válasz Monngoose #53225 üzenetére
A fekete-szint jópár beállítással vagy esetleg HDMI 1.4 használatával is rossz lehet.
Lehetőség mint a tenger.
Ha sötétben az oled feketéje körül valami gixer van, az bizony könnyen látszik.Viszont attól ha valakinek az élénk mód tetszik, és nehezen áll át a szeme egy esetlegesen kalibrált profilra, szerintem a feketének még rendben kell lennie.
Lehet tényleg a fekete-szint beállítás van elcseszve a menüben. Ezzel én is szívtam 4 éve amikor külső lejátszót vettem a tévéhez. Még SDR-ben is elcseszhető, nemhogy HDR-ben.[ Szerkesztve ]
-
Peet 80
csendes tag
válasz rothfb #53234 üzenetére
Köszönöm! Nem logikáztam sokat rajta, ezernyi tesztet/tapasztalatot elolvasva más márkákkal kapcsolatban, ez tűnt filmekre a legjobb megoldásnak. A plazmához szokott szememnek már az első bekapcsoláskor egyértelművé vált, hogy nekem ez a tv kell. Nyugodt, filmszerű és nem túlszaturált képek fogadtak, rengeteg részlettel a sötétebb árnyalatoknál. Ami meglepett, hogy a plazmával ellentétben 4 óra használat után sem melegszik sehol, csak nagyon kis mértékben az elektronika körül a hátlapon. Maga a panel "jéghideg" maradt szó szerint. Foltosodást/tintinget/sávosodást eddig nem tapasztaltam, remélem ez így s marad.
-
Peet 80
csendes tag
válasz kolosszus87 #53236 üzenetére
Köszönöm! Én is minőségi ugrásra számítok mind kép, mind hang terén a mostani 11 éves sony BD lejátszómhoz képest, ami még ugyan működik, de azért jócskán eljárt már felette az idő.
-
kolosszus87
senior tag
-
Peet 80
csendes tag
válasz kolosszus87 #53240 üzenetére
UHD lemezem ugyan még csak 30DB van (majd innentől jobban gyűlik ), viszont BD lemezből 500DB sorakozik itthon a polcon. Mivel még csak BD-t adtam a tv-nek tegnap óta, szerintem le fogom éjteni az államat ha megérkezik az új masina. Állítólag az UB9000 a BD-knél is eléggé szép munkát végez a felkonvertálás terén.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz rothfb #53244 üzenetére
Azoknak ajánlom figyelmébe az Orion Vénusz televíziót és hozzá egy Commodore 64 vagy 16-ot. (Legalább megbecsülnék a jelenlegi "technikai eszközeiket")
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
veterán
válasz Jorgi Kormi #53245 üzenetére
A Commodore 64-et és Commodore Vic 20-at se tedd ilyen kontextusba kérlek. Mindkettő volt és abban az időben nagyszerű szórakozást nyújtottak.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz rothfb #53246 üzenetére
Nem a "lefikázása" volt a célom ezeknek az eszközöknek ( már csak azért sem mert sz@rrá játszottam magam annó a c16-on és ez a fentebb említett tv volt a monitor),hanem a jelenlegi elégedetlenkedő( semmi sem jó ) emberkéknek próbáltam rávilágítani , hogy mennyit fejlődött a technika közel 40 év alatt.( Mégsem példálózhattam a négy falábon álló fekete/fehér Vidi tévénkkel , mert már az kicsit túl "erős "lett volna) OFF]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Peet 80 #53238 üzenetére
Foltosodást/tintinget/sávosodást eddig nem tapasztaltam, remélem ez így s marad.
Tudsz erről képet berakni [link] innen 1%-ról a vertical banding, majd fehér háttérű képről a tinting miatt. Ha ez mind homogén lesz képről, akkor rendelek egyet 65-öst a hálóba azonnal, mert eddig nem volt időm elmenni és kipróbálni, főleg a mozgás miatt. Fogjuk rá, hogy látatlanban bepróbálom...
Előre is kösz.
Egyébként a Panasonic miért nem gyárt 77-es méretben?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nektek a panel hogy bírja OLED-nél? Nekem van egy LG 55C7V és most másodszor kell benne beégés miatt panelt cserélni cirka 2 év alatt ... :/
Szeretem, mert jó a képe, meg az LG az elsőnél kijött és helyben orvosolta a problémát, de a mostaninál már be fogják vinni a héten valamikor. Ennek annyira nem örülök nem szeretném valami baja , vagy karcos legyen. Ez normális 2 év alatt 2 panelcsere? Ezekután erősen elgondolkozom a következő TV mi legyen, csak hát nagyon nincs ennek a technológiának egyelőre vetélytársa. A QLED jó lenne, de hát az a fekete elég messze van az OLED-tőlJA és tök átlagos tartalom van rajta nézve TV műsor meg időnként hálóról filmek.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs