- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Érdekes ez az egész....
Nekem pl az MSI 980Ti Gaming kártyámnak az ASIC-ja tizedre ugyanannyi, mint az MSI 980 Gaming kártyámé volt, 78.3%, ráadásul tuningban is szinte pont ugyanúgy mennek. De ez inkább szerencse....vagy nem?LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Modst3R
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
TPU tesztben megvolt az 1500+ boost vele, de ha csak 1450et is menne, miközben kvázi néma, nem tökmindegy? Használni kell és ennyi..
modster
Custom BIOSal sem kell búcsúzni a halkságtól..elég masszív a hűtője. Persze egekbe lőtt TDPvel (igaz, elvi plafon 300W) elqrvulhat, de tippre felesleges aggály.[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
Nekem a Palit igy ment, meg igy Nem rossz ez azert... Lehetett volna meg feljebb tolni biztos, annyi idot nem szantam ra...
Bios-t ffodi mester keszitett, a hangja ugyanaz volt... 3 slotos huto, nem vicc kategoria.
Ja, a gyari venti profil volt rajta vegig (auto)...
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Marcikapap
tag
Vízhűtés esetén melyiket javasolnátok?
Marcika
-
Joshi
titán
A Palit ref kártya, az MSI Gaming viszont nem. Mi ezen a meglepő? A lényeg most a leghalkabb kártyán van, nincs szó tuningról. A kettő nehezen összeegyeztethető, vagyis fc vizesblokkal nincs hang, de a customokra nincs blokk. Csak az Asus Strix-re van fc blokk, de arról tuning terén nincs sok tapasztalat.
-
Yllgrim
őstag
En jot fogtam ki, nem tudom neked milyen lenne, ez lutri sajnos minden gyartotol...
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
-
Joshi
titán
A PCB a lényeg, ha 6+8pines a tápcsati, akkor ref PCB-és, ha minimum 8+8 akkor talán jobban bírja a plusz feszt (nincs rá garancia). A gyártó által megemelt órajel ne tévesszen meg, ahogy már írtam szinte az összes ref kártya viszi azokat az órajeleket. Ezért nem érdemes több pénzt kiadni egy "custom" kártyáért. Ez alól kivétel a Giga G1 és az MSI Gaming na meg persze a méregdrága ritkaságok.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz spanglee001 #5113 üzenetére
Van benne némi ráció, hogy magas AQ jól megy, de nem törvényszerű.
82%os 7950em van jelenleg, 1300at tudott benchre, 1200at 1.175Von.. -
Joshi
titán
Nekem pont ellenpéldám van, a 290-es kártyám 73%-os volt aztán feszemelés nélkül vitte az 1160Mhz-et. Voltak 80%+-os kártyák amik meg se közelítették ezt az értéket. A 290-es topikban azt is írta valaki, előfordulhat hogy a 290-es kártyám még az első szériából való volt. Én akkor gondoltam, hogy ez az ASIC kamu dolog.
-
Vigilante
őstag
Valaki nem tud nekem egy linket dobni, ahol le van írva, hogy HEX editorral, hogy lehet azokat a bizonyos hiányzó feszültségi értékeket babrálni!? Az a helyzet, hogy nem találtam róla guide-t, csak a boost table-be miként kell belepiszkálni, de voltage table-st nem találtam.
Mert akkor már, ha belepiszkálok a BIOS-ba, akkor tegyem azt tisztességesen!
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
TTomax
félisten
Nekem a 49%-os 780Ti kingpinem ugy ment 1300MHz-en mint a szél... még feszt se nagyon kért hozzá.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
h1mpi
félisten
Nekem a Gigabyte G1 jött be. Nem hangos, hiába megy magasabb fordulaton a venti, masszív és minőségi kártya. A hűtése kiváló és jó az ára is. Ja meg 3 év garis a Palit csak 2, ha jól emlékszem.
Amúgy meg szerintem sok köze van az ASIC Q-nek a tuninghoz. A 85% körüli Ti-k mennek 1550-1580 Mhz között az alacsonyabb értékűek max. 1500-at.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
#Morcosmedve
veterán
Szerintem is a ma kaphato legjobb atlagteljesitmenyt a G1 hozza, akar csak a 980/970-nel. Szerintem ezzel nehez vitaba szallni.
AsicQ az nagyon megoszto, de valszeg azeet a 80+ az nagy vizvalaszto es inkabb a feszultseg kornyeken keresendo a dolog, azaz, kevesebbel is megy annyit mint egy kisebb AsicQ= gyarilag magasabbra boostol, mert tdp limitbe nem annyira megy bele-> itt ugye ismét a G1 a nyero, mert baromira ki van tolva a limit.
Custom bios t hagyjuk ki a bulibol. Nekem egyebkent attol meg sose ment jobban VGA-m.70-75 az az atlag, ahogy nezegetem, egy-egy esik be 70 alá.
© asszongya'hogy
-
keIdor
titán
-
Firestormhun
senior tag
Bő 2 hete nyüstölök én is egy Palit Jetstream-et, Yllgrim fórumtárs szavait csak megerősíteni tudom, egy rendkívül halk kártyáról van szó. Witcher 3, GTA 5 alatt bekapcsolt V-sync-kel 800-1000 rpm körül teker a venti, de nagyobb terhelésnél sem megy 1300-1400 rpm fölé a kártya. Összeszerelés minőségében semmivel sem marad el az előző MSI Gaming GTX 780 kártyámtól.
Ami a tuningot illeti, az én példányomnak csak 65%-os Asic quality-je van, de így is megy 1475/2000-et 1.22V mellett 24/7 stabilan. Érdekes hogy magasabb mag órajelen Ryse, Crysis 3, Heaven, Valley, 3dmark, GTA 5, BF4 minden gond nélkül megy, de Witcher 3-ban textúra hibák jelentkeznek. Szóval maradt végül az 1475MHz.
Picit szkeptikusan álltam a kártya vásárlásához, mert eddig többnyire az Asus, MSI, Gigabyte szentháromság kártyáit favorizáltam, a Palit meg hát olyan kicsit meh' kategória volt nálam, de nem nyújtott csalódást, sőt, ilyen jó custom hűtővel még nem volt dolgom.
...
-
keIdor
titán
válasz Firestormhun #5129 üzenetére
Jaja nálam is a Witcher 3 miatt kell + fesz 1500MHz-hez.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Assdak
őstag
Ezek alapján tényleg jónak tűnik a Palit is. Már csak a 2 év gari ami miatt kissé óckodom tőle.
Többen írják hogy a Giga G1 nem is annyira hangos, viszont általában azok, akik az előző G1-ek esetében sem tartották problémásnak azt a szörnyű zajt, amiket produkáltak ezek a kártyák. Jó lenne, ha esetleg valaki hangra érzékenyebb ember is tudná igazolni, hogy nem vészes a G1 zúgása load alatt, mert akkor az lenne az ideális választás. -
Vigilante
őstag
1000x köszi, küldöm akkor gyári állapotában, amit kezdetek kezdetén lementettem a kariról.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Yllgrim
őstag
Orulok hogy jol megy, nekem nagyon tetszett, nem hiszik el itt sokan G1 es AMP Extreme utan egy nagyon szuper kartya a Palit.
-
brumi1024
veterán
W3 nálam is érzékenyebb a tuningra, én oda külön csináltam egy profilt, mert igazából alapon sem esik le 60 fps alá 1200p-n.
-
regener
veterán
Merlinnél van EVGA Hybrid ~320k
Ilyen áron szerintem viszont vicc kategória.
-
Firestormhun
senior tag
Ezeket a youtube videókat láttad már?
GigaByte G1 GAMING GTX 980Ti GV-N98TG1 GAMING-6GD Noise test
...
-
Modst3R
senior tag
válasz Firestormhun #5144 üzenetére
Vagy süket vagyok vagy frankón nincs nagy difi a 2 közt...
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Assdak
őstag
válasz Firestormhun #5144 üzenetére
Néztem ezeket, de ezek alapján imho a Giga nagyon hangos. Ehhez képest itt ötbben is azt mondják, hogy nem az =)
Az MSI egész halk, viszont annak meg nem túl jó a hűtése. -
h1mpi
félisten
Saját tapasztalat, hogy ezek a dB tesztek semmit nem érnek. Az számít, hogy a saját házadban, a saját helyén milyen hangos. Én még olyat nem láttam, aki hang nélkül játszik. A legkisebb játék hang bőven elnyomja a venti hangját. Max valami vájtfülű hallja a difit vagy, aki hallani akarja.
Fully electric lifestyle!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest