Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Rockybro #18884 üzenetére

    Ez a hiba nagyon olyan, mintha kiszáradt kondi lenne valahol. Táp vagy alaplap. De ha az adatlapodon leírt cuccokat használod, azok egyrészt túl újak, másrészt jó minőségűek is. Nyomj egy CMOS resetet elsőképpen, ekkor a RAM visszaáll 800MHz-re. Futtasd a Memtest86+ 2.10-et, hogy hibázik-e a RAM, habár akkor a jelenség nem ez lenne.

    Vedd ki az egyik RAM modult, és úgy próbáld a stabilitást tesztelni. A RAM feszültségét a BIOS-ban 2,3V-ig emelheted, lehetséges az alulfeszelés, de az Everest érékekre nem szabad adni, csak tájékoztató jellegű. Többet ér egy multiméteres mérés az alaplapon fizikálisan.

    Én egy másik tápot is kipróbálnék. Kicsi az esélye, de egy VX450 is hibásodhat meg. Ha ezek sem segítenek, akkor kizárásos alapon marad a hibajelenségek alapján a géped alapját képező alaplap. ^^

    BioNiCMaN @ #18883: Én az 1066-os A-Data Vitestát vagy a szintén 1066-os G.Skillt venném.

    SP!T @ #18875: A Geil BD a leghitványabb RAM-ok egyike sajnos. Még a Kingmax is jócskán túlteljesíti. Ne dőljetek be annak, hogy világít.

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák