- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
DarknessHope
senior tag
válasz freelanced #44745 üzenetére
szívesen időközben azért megtaláltam hogy nem szeretnél használtat......
nos kockázatokat nézve csak annyit mondanék hogy van egy objektív-tisztítom meg egy táskám ami új.. minden mást használtan vettem
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
gab.m
senior tag
válasz Freddy76 #44746 üzenetére
Az, hogy akkor csak szépen leakciózták, most meg visszaugrott az eredeti árára... Mint az x100, ami most egy kis ideig 205 ezer volt, de ismét visszaugrott 270re.
Bár most hogy ezt leírtam, gondoltam megnézem, de még van 1-2 helyen raktáron 205ért.
De basszus, hogy ez az X100 egy mennyire fasza gép... elképesztő... három napja nem vettem a kezembe a D700at, csak a fujit piszkálom, és imádom....-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
TayRol
nagyúr
-
Melanor
tag
válasz freelanced #44740 üzenetére
Azért 1 fontos tényezöt vegyél számításba. Ez a méret. A d3100 18-55 kit amit megjegyzem kicsinek találsz a sony után majdnem annyi mint egy komolyabb bridge. Szerintem amúgy neked találták ki a MILC kategóriát. Bár olyat még nem próbáltam sajna...
Megjegyzem kifoghatsz garis kevés expós használtat.
D3000 1-2 év garival 60k 40 böl meg pl 18-70dx. Nagyon jó az az obi.[ Szerkesztve ]
Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
freelanced
addikt
válasz Melanor #44756 üzenetére
Üdv! Nézegettem a MILC-et de az inkább automatikus használatra van, meg ha belegondolsz egy teleobival már nem olyan kényelmes fogni. Illetve a D3100 olcsóbb is. Elkezdek nézegetni akkor használt vázat, garival. Amúgy akkor senki nem tud nem tükrös gépet, ami jó és >100? Csak, ha minden kötél szakad legyen mivel számolnom ami jó is.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Throme
veterán
válasz freelanced #44758 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy akik itt dslr-t ajánl neked, azoknak több 100k-s cucca van, vagy cucc pörgött már át a kezük között.
Nagyjából túl vannak az útkeresésen, milyen témákat akarnak lőni és azt milyen obival. Van aki simán megteheti, hogy cserélget obit, vannak akik egész rendszereket oda vissza.Neked van 100k-d és vége.
Nem akarok a zsebedben turkálni, de mennyi idő alatt gyűlt össze ez a 100k?
Nem kell válaszolni, mert közöm nincs hozzá, csak úgy magadban....
Ha majd megtetszik egy másik obi a 18-55 mellé/helyett (hamar be fog következni, most szólok...), akkor még ha használtakat is nézel mikor jön össze újra 50-100k??Valamint megveszed a cájgot és a kiegészítőkkel mi lesz?
Apróságok, meg anélkül is működik a kezdő kit, de csak cseszni fogja a csőröd, hogy kéne....Tudod konkrétan mit akarsz? A képminőség a legfontosabb vagy a funkció bőség?
Olvasgatsz teszteket? Tudod értelmezni ami azokban le van írva?
Mivel úgy jössz ide, hogy kb ' mit vegyek, mondjátok meg a frankót' így a válaszokat én már tudom és szvsz nem ajánlatos így venni, hogy más mondja meg mit.
Pl a másik fórumban ajánlottak még pentaxot is neked.
Tudod egyáltalán hogy melyik rendszer szolgálja leginkább az elvárásaid?
Pl vázban képstabi vagy obiban, melyik számodra a kedvező, és miért?Ezeket nem b@sztatásból írom le, de így ahogy most csinálod szvsz jövő ilyenkor is azt fogod kérdezgetni mit vegyél....
Bocs ha kicsit nyers voltam esetleg....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Throme #44759 üzenetére
ha már így megemlítetted, h-h Pentaxot viszonlag kevés ember kezében látni?
tudtommal nem rossz gépek azok. ár/érték? kevés obi?
mikor én vásároltam dsrl-t nekem is egyből nikon és canon volt a lehetséges jelölt. kb meg se fordult a fejmbe h van más is lehet ennyi a válasz? -
freelanced
addikt
válasz Throme #44759 üzenetére
Semmi gond, nem haragszom, és értem is amit mondasz Lassan már én sem látom át az egészet.
Őszintén? Mivel eddig egy Sony DSC H3nál komolyabb gépet nem fogtam a kezemben nem nagyon tudok elvárást mondani
Mindig is szerettem fotózni, most döntöttem úgy, hogy végre kell egy saját gép mivel mostanában a telómmal alkotgattam ami sehogy sem elég, csak kedvtelésből tettem.
Valószínűleg egy új objektívre csak a 2014-es évben kerülhet sor, mert másra is kell idén a pénz.
A H3-al, mindent fotóztam amennyire lehetett, kreatívan használgatom
Makrók amennyire megengedi a gép, tájfotók, épületek, mikor merre járok, de mivel nem saját volt nem hordtam el túl sokat magammal, sőt...Mivel ehhez, külön obi kell a tükrösnél az külön pénz.
Nem tudom mennyi értelme van a MILCnek ahhoz is kell obit vennem, szóval ennyi erővel vehetek DSLR-t is...Ezért kezdtem el nézegetni, az SX230/240-et de komolyabbat szeretnék, főleg a beállítások terén is, szeretnék "játszogatni" a képekkel. Itt jött szóba valami jó Bridge-> FZ150 ami árkategóriájában az egyik legjobb, ha nem a legjobb Bridge gép.
Onnan siklottam a tükrösök felé, és most itt vagyok....
aleister
Ha jól tudom zool1 írta, de nem akarja eladni csak mondta, hogy mennyiért adná ha eladná.. félreértettük...
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
De van olyan tükrös, ami épp 100 alatt van, de attól még nem lesz rá obid.
Az egyik topictárs ajánlotta a D5000+18-105 kombóját 105-ért. Ennél jobbat nem fogsz kapni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
Nem tudom miert idegenkedsz annyira a hasznalt vaztol. En pl annak idejen 2009-ben 90k-ert vettem a Nikon D50-et, kitobival, ugy hogy akkor volt tobb mint 3 eves. 2012-ig szolgalt becsulettel, a mai napig valaki mas a tulajdonosa, habar azt nem tudom, hasznalja is-e Pont egy hasonlo kategorias gepet csereltem le mint a Sony DSC-H3, illetve azelott pont en is majdnem azt vettem, de vegul Panasonic FZ8 lett belole, a memory stick kartya ara miatt tettem le rola.
-
freelanced
addikt
válasz #31757056 #44764 üzenetére
Valószínűleg, a rossz tapasztalatok miatt. Pedig mindig megnéztem, mit veszek mégis beütött párszor és ha volt már ilyen lehet, hogy tudjátok, összespórol rá az ember aztán pár nap múlva bamm, és oda a pénz meg a cucc is. Nem mondom, hogy ez lesz valamelyik használt gépnél sőt valószínűleg nem, de már csalódtam a használt (és drága) cuccokban, ezért ha tehetem kihagyom. Obi még belefér...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Te meg azt értsd meg, hogy itt többen nem azért kardoskodunk úgymond a jobb üvegek mellett, mert fixa ideánk, hogy legomboltassunk pl. az Artworkkel vagy az Extreme Digitallal egy szakajtó pénzt rólad, hanem azért mert minden kezdő fotós beleesik ebbe a hibába.
Megveszi az olcsóbb kitet - főleg spórolva a lencsén (mert neki márpedig az a váz kell ami tud hellokittyt szarni, mert a haveré is tud), majd koppan akkor amikor nem kapja vissza azokat a képeket, amiket mondjuk itt a haladóktól lát.
Ennek egy jelentős része természetesen user error, mert nem gondol bele, hogy az aki évek óta kattintgat bele is pakolt X órányi munkát ebbe, a másik fele a gyengébb minőségű üvegekből adódik.Ha ránk hallgatsz, vedd inkább a használt (bármennyire nem szeretnéd) olcsóbb vázat + 18-105-öt, mert azt még sokan a mai napig használják - még az ügyesebbek közül is, mert kezdőknek tökéletes, vagy várj egészen addig amíg bele nem fér a keretedbe a legjobb ár/érték arányú megoldás.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
TayRol
nagyúr
válasz freelanced #44765 üzenetére
nézd meg m3ss topictárs képeit, most cserélt vázat (az én használtamat vette meg) de előtte D70-nel tolta (ami nem mai vas), és eszméletlen képei vannak. ne ódzkodj a használt cucctól.
-
freelanced
addikt
válasz TayRol #44767 üzenetére
Hát grat...
Ez milyen makró obi?
Amúgy legyen, meghallgatok használtat is, de ha garis a cucc az előny lenne.
De ha mondjuk ha megbízható személytől veszem az sokat segít...
Eddig 75-ért találtam D3100 vázat...
Már csak obi kéne, ha a váz megér annyit, márpedig szerintem megér.[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz freelanced #44768 üzenetére
ha jól tudom 105-ös sigmával lövöldöz.
garis, megbízható embertől számított cuccokat is találni bőséggel, csak ki kell várni.
-
DarknessHope
senior tag
én is ezt tudom javasolni ha olcsón kell jó használt... vagy várj.
egyébként ha idegenkedsz a használt holmitól tudtommal egyik másik boltban meg tudod oldani a gép átnézetését... akár eleve egy digitcam/artwork/digifenykep üzletbe is szervezheted a találkát kiolvassák exposzámot stb..de az is lehet hogy találsz olyan vállalkozó szellemű ismerőst aki eljön veled és segít választani. a fotósok elég jó-fejek amúgy DSLR-nél hibásat elég nehéz találni. a japók értik a dolgukat. pár dolgot kell átnézni hotpixel zárszerkezet karcok villan e a vaku. obinál focus jó e.. nem akad valahol mert mondjuk beázott.blende beugrik e. közben mivel lövöd a képeket kiderül hogy az akku mennyire merül vagy nem.. kiszűrheted ha egy leharcoltat sóz rád. de akár vehetsz boltból is használtat ott azért némi garit szoktak adni... és azért adnak annyira a hírnevükre hogy nem adnak ki a kezükből valami trehány dolgot.
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
freelanced
addikt
válasz DarknessHope #44772 üzenetére
Hát durván 40-el több újonnan egy 18-105-s kit....
Kitalálok valamit, de mondjuk ha elmenne a Camileo SX900 egyből könnyebb dolgom lenne, de eddig 0 ember írt... :S[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #44775 üzenetére
Tehát olyan 30 körül kéne egy 18-105-s obi ha használtan veszem az egészet (úgy, hogy a keretben maradjak) az meg esélytelen.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz freelanced #44778 üzenetére
Feladom.
-
Freddy76
addikt
válasz freelanced #44778 üzenetére
Ha ennyire kőbe van vésve a 100k keret, akkor két lehetőséged van:
1. Újabb belépő váz 18-55-tel;
2. Régebbi váz használtan 18-105-tel.Mindkettő lehet jó is, rossz is. Ha csak lövöldözöl auto módban egy év múlva is jpg-ket, akkor felesleges az egész, akkro jobban jársz egy erős kompakttal, bridge-dzsel. Ha rákattansz, akkor megtanulod kihasználni a szetted korlátait, megtanulsz képet feldolgozni, és majd karácsonyra kérsz egy használt 50-est, 2014-ben pedig megveszed azt az obit, amit akkor a leginkább hiányzónak érzel. De ezt a kérdést itt senki sem fogja tudni neked megválaszolni.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
aleister
veterán
válasz freelanced #44781 üzenetére
Semmi bajom, csak fáradt vagyok már. Most jöttem nemrég a melóból, és nincs már energiám kifejteni az árakat.
A lényeg, hogy a 18-105 nem lesz soha ilyen olcsón. Pontosabban azt nem mondom, hogy soha, mert 5 percig volt fenn az indexen egy Niikor 50 1.8D is 18 kuvicsért, de elég esélytelen.
Általában 45 körül mozognak a 18-105-ök.Figy...maradjunk abban, hogy Te írsz privátot, hogy adja el Zool mester a kit-jét 105ért + egy csokiért. Ha nem akarja a gaz, akkor majd figyelgetem Neked az indexes oldalt (kb 2 óránként úgyis ránézek), és ha látok valami jót, akkor írok.
Oké?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Santiagain
őstag
Azt tudnod kell, hogy az árgépes találatok első néhány üzlete többnyire szürkeimportos cuccokat kínál. Így bukod a hivatalos 3 év garanciát. D3100+18-105 nagyjából 150 ezer, 3 év Nikon garival.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
csacsi77
senior tag
EZT talán érdemes lenne megnézned. Tán még egy 18-105-ös is akad valahol.
Használt is és garanciás is.[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
MC Pite
veterán
Milcbő panát ajánlottunk, G1/2/3. Plusz ennyi pénzből is ajánlottam -használt- bridget, ennyiért csak szuperzoom van újonnan.
Nem is értem hogyha tényleg olvastál róluk, miért ne lenne fogása ezeknek?Santiagain:visszaadnám.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
cool13
őstag
Hozzátennék én is a szappanoperához.
freelanced pár ötlet.Garis és pénzed is marad, vagy a kiegészítőkre, vagy egy kicsit később 18-105.re.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz aleister #44783 üzenetére
Üdv, Köszi mindenkinek! Ha jól lattam az AV Planetnél 140.000 18-105s obival.
Amúgy írtam neki múltkor privit és mondta, hogy egyelőre nem szeretné eladni.
MC Pite: Akkor pontosítok. Nem lenne olyan jó fogása mint egy DSLRnek...
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
válasz freelanced #44794 üzenetére
Gondolom a D3100-re írtad a 140 pénzt. Akkor itt van egy + a már említett 18-105, és majdnem benne vagy a költségvetésben.
Még esetleg ha arra is figyelsz hogy a vázban legyen a fókuszmotor, akkor későbbiek során olcsóbban tudsz obit venni. Remélem ezt jó gondolom. De ezt majd megerősítik a hozzáértők.[ Szerkesztve ]
-
Melanor
tag
válasz freelanced #44796 üzenetére
Arra figyelj oda, ha újat veszel, hogy a 3 évet a Nikon akkor vállalja, ha nikon partnernél veszed. Erről a Nikon oldalán tájékozódhatsz. Ellenkező esetben a bolt szokta vállalni, pl 220.
Leírom az én példámat:
d70 150.000 expó (eladtam, még most is megy)
d80 120 009 expó (ma adom el)
d200 5000 expó körül (elajándékoztam)
most vettem d5100-at és az itt leírt kompromisszumokkal, mint pl kevés dedikált gomb, kissebb kereső jobb mint az eddigiek.
Az objektívektől is megszabadultam, mert a 18-105 általában kiszolgál, meg ugye ebben van egyedül af motor.A DRLR felszerelés egy feneketlen kút. Akármennyi pénzt elkölthetsz rá, de ha nem ebből élsz, főleg ha most ismerkedsz komolyabban a fotózással, akkor felesleges. Később megtapasztalod a korlátait a felszerelésednek és onnan bővítesz.
Off: egy barátom akart venni DRSL-t és a tanácsomat kérte. Canon 600D mellett döntött, nem is bánta meg, mert a kompaktnál jobb.
Kipróbálta neki egy barátja és ugyanazt a tanácsot adta neki, mint én neki, vegye meg a legjobbat, amit a pénzéből ki tud hozni. Főleg az optikákra vonatkozott persze, amit meg is mondtam.
Vett 5d-t 2 obit, manfrottót, vakut, táskát amibe bele is fér, meg ezt-azt.
Millió fölött volt, de anyázik, mert nyaralásra vette, meg családi fotókhoz, de arra meg nehéz és nem is készít olyan jó képeket...Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
aleister
veterán
válasz freelanced #44796 üzenetére
Most van fent D3000 50-ért, 18-105 45-ért. Ez 100 alatt van egy ötössel. De várjuk meg, hogy nesa szerint miért nem jó a D3K.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Melanor #44797 üzenetére
"anyázik, mert nyaralásra vette, meg családi fotókhoz"
Ilyen célra lenne pont megfelelő egy top-kategóriás bridge, vagy manapság egy MILC 2-3 obival+vakuval.
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Melanor
tag
válasz M_o_g_y_i #44799 üzenetére
Állítólag az eladó megkérdezte, hogy milyen obi parkja van és gyorsan kiderült, hogy első SLR gép, milc gépet tanácsolt neki, de neki komoly DSLR kellett. Mondtam hogy a fényerős obi jobb, így min a 2 obija f2.8.
Amúgy majd leírom hova megy nyaralni vele, lehet serpának jelentkezni
Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest