- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
hp1950
tag
Kedves Nikonos kollégák!
Egy kis segítséget kérnék!
Ff.-re vátás előtt állok, és D600-ra milyen optikákat javasoltok. Kit-ben venném meg a 24-85-el. E mellé milyen obik azok amik szóba jöhetnek fix 50, és valami telére gondoltam 70-200 körül. Nikon az ára miatt nem valószínű, hogy szóba jöhet. -
TeeJay
félisten
válasz Santiagain #44099 üzenetére
engem inkább a D7000+AF-S 35/1,8 vs. D7000/Tamron 17-50/2,8 érdekelne főleg
a Nikon fix jobban karcol és már 1,8-on is megeszi a Tamron-t 2,8-on meg főleg
cserébe fix és lábzoom van illetve beltérre lehet sok a 35mm DX vázonMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Darko
senior tag
válasz spanyoll #44100 üzenetére
A héten volt nálam egy, csak akkor derült ki hogy k@k@, amikor manuálban fókuszáltam, frontfókuszos volt automatán, ha nem kezdem el csesztetni manuálban akkor nem derül ki. Gondoltam ennyit tud. Lehet, hogy más vázon frankó, mint ahogy a tulajnál is elmondása szerint, de nekem
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Horbal
őstag
Nagyon nagylátót/halszemet használ/van itt valakinek, ha igen akkor melyiket.
Esetleg a samyang 8mm-est ismeri valaki?
[link]Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Santiagain
őstag
válasz spanyoll #44100 üzenetére
Mint előttem is írták, akad. Olyat is olvastam, hogy ez inkább a régebbi példányokra igaz. Mármint a nagy szórás. Ezért is lenne jó összehasonlítani párat.
(#44106) Horbal: a halszem már nagyon speciális. Általános használatra jobb lehet az UWA. Olyan van néhányunknak.
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
MODERÁTOR
válasz hp1950 #44103 üzenetére
Normális fix fényerős 2.8-as 70-200-akból a Sigmának van egy elég jó darabja (kevesebb mint a fele a Nikkornak), illetve az Tamron gyárt egy képileg rendben lévő, de az se nem ultrahangos fókuszú, se nem stabis (de harmada a Nikkornak).
Viszont már a Tamron is bejelentette a stabilizátoros és ultrahang AF motoros cuccot.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Real_Necro
veterán
Már bocs, de melyik Nikkornak a fele/harmada? A Nikon 70-200 VR-es!!! Tehát ne hasonlítgassunk már egy nem VR-es obit egy VR-hez. Ez esetben a 80-200-as stabi nélküli verzióval lenne értelme összevetni nem? Akkor meg már korántsem lehet ilyen árkülönbségről beszélni.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Viperator
őstag
Szép estét!
Számomra valami nem tiszta, Tamron 17-50/2.8 (non VC) objektívről van szó - tehát csak a régebbi fajta a jó? A mostani nem jó? (újonnan 95 ezer HUF-ért lehet venni és 5 év garanciával) Mi a gond a mostanival?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Eagl3
veterán
válasz Viperator #44112 üzenetére
Az olcsóbbikba nincs stabilizátor, a drágábbikba van. A stabi nem feltétlen előny jelen esetben sőt...
Más: nézegettem flickr-en a 17-50-es tamival készült képeket és kicsit furcsállom a színeket, csak bemesélem magamnak, vagy valóban előfordulhat, hogy valahogy nem szimpatikusak ennek az objektívnek a színei?
Persze azért volt egy-két nagyon szép kép, de a többségén azt éreztem, hogy valami nem kóser. -
Viperator
őstag
-
phaseOne
tag
azért köszi a válaszod
többiek: (még 1x a kérdés)
vettem egy ir filtert (cokin)
feltéve az obira a középső fókusz szenzor nappal mindig talál élességet, ezért így is használtam először, meg persze a kötelező állvány.
az azonban a gond, hogy minden képem életlen lett. nem durván, csak éppen. nem bemozdulás, hanem a fókusz nem volt jó.
mit csináltam rosszul? hogy a fenébe használjam ezt?? -
-
TeeJay
félisten
válasz Viperator #44114 üzenetére
szerintem mindkettőből ha egy zsír új példányt nézünk amit a photozone is tesztelt akkor érdemes a VC nélkülit venni!!! mert optikailag jobb mint a VC-s verzió
hogy régebbi használt példányoknál mi a helyzet az passzamit még szoktak tanácsolni hogy hiába vadi új hiába VC nélküli vagy VC-s érdemes megpróbálni a vázon
hogy tuti tökéletesen passzol-e és jól fókuszál vagy sem.
én ha vennék az VC mentest venném újonnan 5év garival tényleg baráti az ára és tesztben jól muzsikált
VC-s felejtős mert 25-30-al drágább és gyengébb optikailag a VC meg ilyen gyújtótávolságnál értelmetlen
DX vázon 17-50ből lesz ~26-75mm oda 1/80 záridő reciprok szabály alapján már több is mint elégMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
eastsider
nagyúr
inkább mindenki vegyen valami hasonlót, jó áron van ( )
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #44119 üzenetére
Liveview ha macera, azon kívül úgyis f/5.6 f/8 környékén fél métertől végtelenig minden éles így ...
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Viperator
őstag
Félreolvastam ...
Azt mondom, hogy nem nagy vészes plusz 25-30ezret hozzáadni egy újért és ráadásul 5 év garanciával! /két három év múlva eladásra kerül és ráadásul nagyobb eséllyel garancia miatt/
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Freddy76
addikt
válasz eastsider #44115 üzenetére
Nekem nem tűnik fakónak. Ezt itt a Tamival lőttem, a színkhez nem nyúltam, csak wb és expó lett korrigálva. Nekem inkább úgy tűnik, hog hajlamos kicsit túlexponálni, de ez egyrészt nem gond, másrészt én inkább szeretem a kissé túlexpózott képeket...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
TeeJay
félisten
válasz Viperator #44123 üzenetére
nem vágod
ebből a Tamronból 2 félét lehet kapni
17-50/2,8 VC és 17-50/2,8
mindkettőt boltban kapod meg 220volt
Nikon bajonettel 24ezer a kettő közt a különbség ám a drágább VC-s változat bár újabb fejlesztés
optikailag nemhogy jobb hanem rosszabb mint a VC nélküli tesójaígy egyértelmű hogy ki az a hülye aki drágábban vesz gyengébbet csak azé hogy elmondhassa 17-50-es objektívre van képstabilizátora...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Freddy76 #44124 üzenetére
neked van/volt AF-S 35/1,8 is ugye?
ennek fényében a kettő közül melyiket tartod jobbnak? tudom egyik fix másik fényerős zoom kompromisszumokkal, de a Nikon pengén karcol már 1,8-on is 2,8-on meg megeszi a Tamron-t
de a Tamron meg zoom és azzal kényelmesebb alkotni
ez a kép tetszik, szép éles a szeme és mivel én is ilyeneket fotózok csak ők 18 de főleg 33feletti nők
így oda gondolkozok melyik lenne jobb majd 1x ha összejön a rávalóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Freddy76
addikt
válasz TeeJay #44129 üzenetére
Nekem a 35 pontatlan volt nagyon, ezért kellett mennie... De nekem ez sem tűnik furcsának, mármint a színek. Az a bögre pont ilyen piros a valóságban is.
Nagyon éles, 2.8-on is jó, 3.5-től pazar.
Eagl: érdekelne, hogy hol/miben látod a hibát. Tény amúgy, hogy az 50/1.8g képe szebb, de nekem ez is okésnak tűnik, tény, hogy a wb/expó/szaturáció nemi igazítást igényel, de nem vészes egyáltalàn; és cserébe az élesség rendben van.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #44109 üzenetére
És ezzel mi a gond Necro? A srác azt kérdezte hogy tudunk-e ajánlani jó 70-200 üveget FF-re, mert a Nikkor drága. Nem az volt a kérdés, hogy melyik a jobb... Most nem értem a kirohanásod
A 80-200-at egyáltalán gyártják még? Sehol nem találom ár listában
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Nem a jobbságról írtam, csak erős túlzás, hogy fele meg harmada. Ha megnézed, egy új "VR"-es Sigma is majdnem 400-ba kerül... Használtan jó kérdés mennyiért mennek, de biztosan nem a Nikon feléért vagy harmadáért. Egy 80-200 VR nélküli Nikon kerül 135-190 közötti árba (D vagy korábbi). SZóval nem értem miért is fele vagy harmada egy Sigma a Nikonnak?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nesa
veterán
válasz Real_Necro #44135 üzenetére
Tegyuk hozza hogy ennyibe hirdetik a D 80-200-at de valosagba 100 at se er, csak amig van olyan hulye aki ennyier is megveszi semmin nem kell csodalkozni.
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #44135 üzenetére
Megkövetlek, összekevertem a a Sigma OS verziót az OS nélkülivel (100 guriga a differencia közöttük). A Tamron VC-s verzió árától meg kicsit hanyatt vágódtam
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Ettől függetlenül egyiket sem adják olcsóbban. Szerintem amúgy a 80-200 elég szépen rajzol, csak ugye dög nehéz az is meg nincs VR se. Ennyi erővel szerintem ha az nem ér 100-at sem, akkor pl egy fix 50 f/1,8 G sem ér 45-öt, csak 30-at, vagy 25-öt...
Szerintem ~130 korrekt ár, fölötte túlzás. De hát a márkajelzést visszafele is meg kell fizetni.
-
imyourfriend
őstag
válasz Real_Necro #44138 üzenetére
[link]
én mindig ezt szoktam nézegetni amikor ilyen lencsét akarok és elveszi a kedvem az a sok gramm
most már szerencsére nem árulják 170 környékén őket, de az új fajta D-s jól jönne 120 környékén. -
MODERÁTOR
TayRol, itt az üveg nálam! Holnap délután egy fagyi?
-
Csabusman18
tag
Üdv, mindenkinek!
Van ez a két obi, szeretném kipróbálni a D5100-on?
Nikon AF NIKKOR 28-80mm 1:3.3-5.6 G
Nikon AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6G
Köszi! -
Motaba78
addikt
Jó reggelt !
gyönyörűen süt a nap, szép nap lesz, irány a természet végre normális fények vannak, lehet kattintgatni.
-
Kleroo
veterán
-
eastsider
nagyúr
válasz Csabusman18 #44141 üzenetére
Nem lesz AF-ed
-
nesa
veterán
válasz Real_Necro #44138 üzenetére
Nem! Rosszul gondolod az 50/1,8G egy uj uveg digitre tervezve a 80-200-ak nagyresze meg 20+ eves es filmre lett tervezve, nem er 120 at baris nekem biztossan nem.
-
Csabusman18
tag
Köszi az infókat. Passzol rá, csak AF nem lesz?
-
eastsider
nagyúr
válasz Csabusman18 #44147 üzenetére
igen
-
imyourfriend
őstag
válasz Csabusman18 #44147 üzenetére
amelyik objektívre AF van írva az kurblis meghajtású: nincs az objektívbe motor építve hanem a váz hajtja meg azt. (már ha a vázba van építve motor) amelyik AF-S annál az objektívbe van építve a motor azt viszont már meghajtja minden mai váz tudtommal.
-
Csabusman18
tag
válasz imyourfriend #44149 üzenetére
Köszönöm.
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest