- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz eastsider #44052 üzenetére
Az 1.8 az egyetlen ami a 35ös mellett tart. Ha az nem lenne, már rég 17-50em lenne. De azért sem ártana kitalálnom, hogy mit akarok, mert ha 17-50re cserélem a 35öst, akkor a nagylátóval egy ideig várhatnék is és egyből vehetném a telét...
Valami 2.8-as penge zoom kéne a 35ös helyett, de hát na. 17-50ből nincs 2.8-as verzsön valamelyik gyártónál?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
imyourfriend
őstag
makrózni jól lehet a 17-70el, picit kotyog és súlya miatt visszacsúszik. de ez a visszacsúszás a nehéz obiknál elő szokott fordulni. 50-en f/3.8 a legjobb fényerő szóval az vesse rám az első követ akinek ez életbevágóan fontos. mármint hogy f/2.8 legyen 50en is.
(#44053) spanyoll: AF-S Nikkor 17-55 1:2,8 G ED DX tudtommal nem vagyunk elhalmozva e téren más jóval.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz imyourfriend #44054 üzenetére
Sikerült a kettő szóba jöhető obiból a kevésbé ajánlottat felhoznod.
Már elég régóta a csapból is a Tami 17-50 f2.8 folyik ebben a topicban. Nem véletlenül.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Teemu
tag
A kit 18-55 és a 18-105-ös obik közt csak átfogásban van különbség, vagy képminőségben is?
-
imyourfriend
őstag
válasz aleister #44056 üzenetére
az lehet hogy kevésbé ajánlott de nekem csak jó tapasztalataim vannak vele. persze ettől még lehet jobb a 17-50. másik kategóriában van. közrejátszott az is amikor megvettem hogy 66 volt 1 év garival az OS változat ami számomra kihagyhatatlan volt kitobi után. tamront valamiért nem szívlelem mondhatnám hogy nem véletlen de nem mondom
talán pont Freddy mondta hogy ki kell fogni belőlük a jó darabot ha jól emlékszem
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
-
-
aleister
veterán
válasz imyourfriend #44059 üzenetére
Ugye te most tudod, hogy egy 400ezres objektívről beszélsz?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
A Tami 17-50 konkrétan rommá veri a Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8G IF-ED DX-et. Nem kicsit, nagyon. Mindezt úgy, hogy 100k-nál olcsóbb, miközben a Nikkor 400k.
____a végét töröltem.
[ Módosította: crey ]
-
L4mie
veterán
válasz Throme #44071 üzenetére
ígyígy, meg nekem van is mivel lőni (bár csak BB-t de az is kellően fáj)
amúgy nem tudom, én minden tekintetben inkább 105 ös párti vagyok, kezdve attól, hogy nem forog az eleje fókuszálástól, addig, hogy szerintem a közepén szebb mint az 55 na és átfogásban is jobb.
konkrét összehasonlítást nem nagyon csináltam, de az 55 se rossz, csak iszonyat gyorsan kinövi az ember.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Kleroo
veterán
válasz aleister #44076 üzenetére
Az egyik linkelt teszt 10MP-es váz segítségével készült,míg a másik 16MP-essel. Eleve nem hasonlíthatóak.
Másrészt már megint a nyomorék számok. Ez csak egy adat a sok tulajdonság között.
AF sebesség,pontosság,építés,bokeh,színek, (ca,vignetting,kontraszt,bár ezek korrigálhatóak,nem nagy probléma szvsz)Ez így kijelentve,hogy a Tami rommá veri a Nikkort, nagy butaság.
Ár/tudás: Na abban veri fossá.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
m3ss
veterán
válasz Kleroo #44078 üzenetére
errol az af sebesseg, pontossaggrol jut eszembe, vki irta vmelyik topicban, hogy alapjaba veve mashogy mukodik a canon es nikon fokusza. utobbi utanaallit, pontositgat, fenymasolosok meg nem.
na most kivancsi lennek ez valovilagban hogyan mutatkozik meg.
mert pl af-el makrozni, pl allva, amikor folyamatosan mozog az ember felsoteste, nalam d70-nel meg d90-nel is (keresztpontossal) sokszor mindig ujraallitgatott, es nem tudtam exponalni, mert folyamatosan probalta a fokuszt korrigalni. na most ez hulye pelda, meg lehet ilyenkor C is ugyanezt csinalna, meg legtobbszor ugy is MF, csak kivancsi lennek hogy rillife hogyan nyilvanul meg a ket marka kozotti kulonbseg ilyen teren...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #44078 üzenetére
A D200-as grafikonok alapján is jobb, de tény, hogy a "rommá veri" kissé erős volt. Aki használta már a szóban forgó Tamit, az tudja, hogy nincs probléma az AF.vel.
Azon húztam fel magam, hogy nyilvánvalóan nulla tapasztalattal ajánlgat dolgokat, ráadásul pont egy olyan fórumitára akar 400k-s üveget ész nélkül rásózni, aki még az egri talira sem tud eljönni anyagi okokból.Remélem a PH-n mihamarabb megcsinálják a komment pontozás alapú ignore funkciót...vagy csak úgy simán az ignore-t!
-
Kleroo
veterán
Azt hiszem az picit más jellegű infó volt.
Amire Te gondolsz,az inkább a különböző AF módok(C,S) különbségéből adódik nem?aleister: Nincs a Nikorral is 16MP-es teszt,ha a számokhoz ragaszkodunk?
AF sebesség. Egy cimborámnak sötétebb körülmények között konstansan,következetesen problémája akadt vele,túlságosan is gondolkodós,amíg ténylegesen lockkol. Nálad,nálatok nem gondolkodósabb,problémásabb kevés fényben? (nem extremitásra gondolok)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Dare2Live
félisten
válasz Kleroo #44075 üzenetére
Én mindkettőt probáltam D80on és nekem optikailag, afre semmi +t nem adott a Nikor. Igaz kevesebbet sem. Ez azért k* nagy dolog amikor a Nikor 400.000Ft a Tamron meg 100.000Ft.
Innentől nekem bestbuy obi volt a 17-50es tami, meg is vettem és semmi ingerenciát nem éreztem arra, hogy mellé berakjam az 50 1.8at. Ami azért megint komoly dolog imo.
szerk: Amit én próbáltam az VC(VR) nélküli volt. A VResről fogalmam sincs.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
spanyoll
addikt
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #44082 üzenetére
D5100-en nagyon rossz (de tényleg fosrossz) fényviszony mellett bizonytalankodott kicsit, de nem volt semmivel (pontosabban érezhetően) rosszabb, mint a Nikkor 85 1.8G. D800-án már nincs ilyen probléma. Az más kérdés, hogy azon nem használom.
Az egyébként a baj az N* 17-55-tel, hogy nem homogén a képe. Főleg a tele tartományhoz közeledve lágyul a képe. A Tami az egységesebb. A széleken is éles.
-
spanyoll
addikt
Node ha ennyire tutkó a 17-50, meg veszek is egyet, akkor felteszem a nagy kérdést, kell valakinek az üvegem? Megkérdezem a barátom/fotóstársam, ha neki nem kell, akkor inkább "házon belül" adnám el a kicsikét, mint valami kóklernek
Aztán már csak ki kell fognom egy jó darabot és megvenni. Nálunk hardveraprón 100K-ért láttam a stabisat, annyiért vegye meg a görcs, majd körbenézek a Zindexen..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
spanyoll
addikt
No barátom megkérdeztem, neki most nincs rá pénze, úgyhogy ha kell valakinek a 35ösöm akkor az szóljon, ha nem kapkodtok érte akkor hétvégén felrakom, aztán elviszi majd valaki
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
TayRol
nagyúr
válasz eastsider #44052 üzenetére
pedig megérné a csere. én is (és Freddy is szerintem) főleg a kényelem miatt váltottunk és nem bántuk meg. én a májusig garis dobozos példányt 55e-ért vettem.
(#44072) crey: jaja
(#44092) aleister: igen, nekem VC-s is volt, de most a stabi nélkülit kerestem (és találtam). nagyon ránt, zavaro a hangja és észrevehetően nem jobb a képe a motorosnak. ennél a modellnél plusz egy alkatrész ami elromlik.
[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #44046 üzenetére
Kedves barátom, használt piaci árról beszéltünk, nem újról. Nyilván egy boltból (most már tudtommal 5 év garival) kihozott példány nem teljesen ugyanaz a kategória (legalábbis árban) mint egy használt 1-2-3 éves, amire már nincs gari. És azért itt a "csóró" többség az esetek nagy részében használtat néz, mert a maradékból vesz egy 35/1,8-at (aztán majd eladja ).
Nekem is tetszik a Tami, múltkor volt alkalmam TayRolét kipróbálni, bár a Sigma 18-50 is tetszik, csak Forceberg nem válna meg tőle.
Ettől függetlenül a piaci használt ára tényleg sok helyen magas, ahhoz képest, hogy mennyibe kerül az új.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #44097 üzenetére
eléggé magas. akartam irni a 70 ezres eladónak, hogy vigye lejjebb a nem garis példány árát ha el is akarja adni nem csak hirdetni de inkább nem.
-
Santiagain
őstag
Annyi Tami 17-50 lesz a fórumon, hogy lehetne rendezni egy összehasonlító talit. Kíváncsi lennék a szórásra.
Vinnék D7000-et 35-össel.http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
spanyoll
addikt
válasz Santiagain #44099 üzenetére
Akkora lenne a szórás?
"Super perfundo on the early eve of your day."
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest