- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
törölt tag
Hogy kicsit ON is legyek: nagyon klassz a D7100, most vettem szemügyre, nagyon D800-at idéző a hátulja, a kezelőszervek, a +/- gomb felcserélés (ami Nektek idegen, nekem meg ez esik kézre és örülök hogy cserélték) szóval úgy az egész tök pofás gép lett, anyag, sarkok lekerekítése, .. minden..
Ha milliárdos lennék, nem hezitálnék egy 400/2.8 mellé markolattal beszerezni (a D800 mellé, másodiknak). 24MP szűrő nélkül egy ultra üvegen, helyből 1.5x crop faktor + TC20 és ollé, nem egy sportgép, de szafarizni vele egy jót tuti lehetne [link]
-
aleister
veterán
válasz Dare2Live #43395 üzenetére
"SWAPről meg semmit se mondtam."
Nem, csak idéztél a 10-15 mondatos kommentemből egyetlen mondatot, amit a szövegkörnyezet hiányában támadtál. Miközben pont leírtam, hogy a statikus folyamatok gyorsulnak (amiről te is beszélsz), a dinamikusakra meg nem jó az SSD.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Megvan a gép 5100 lett 18-105-tel. Már van benne 30 expó
Eddigi észrevételem, hogy:
30W-os izzó fényessége sólámpa búrával megspékelve, na itt is képes fókuszálni, ez valami csodálatos élmény A másik 150w mellett se tudta ezt...
A képek viszont nekem zajosnak tűnnek, bármiféle beállítás nélkül csináltam párat (csak hogy működik-e a gép), eleve mondjuk standard képminőségben volt, de egy pár képre elvégzett zoom után már eléggé zajos a kép. Most tölt az akkuja, ha majd befejezi nekiállok átnézem a menüt, lehet csak a standard képminőség szívat...
A kép vakuval készült, mondom a tök gyári beállításokkal AUTO módban.
Bakker. Megnéznétek a kép bal felső részét zoomolva? Van ott egy piros pixel. Sensor hiba lenne???
Másik dolog. Tekerem az objekítvet, kukkerolok a kukkerolóba, és a szemembe fújja azt a levegőt, amit az objektív kiszorít a térfogat-változás miatt..
Illetve.
LCD-n nézem a témát, akkor nem AF segédfényezik, és nem is találja el a fókuszt, pedig küzd vele. Ha átváltok kukkerra, akkro van segédfény és azonnali fókusz is. Mi nincs beállítva?
A kézikönyv 30. oldalánál járok, de eddig még nem írták, hogy ez mi
Amúgy érzem én, hogy jóba leszünk egymással.. már most a 30w-os sólámpás képeken is látszik, hogy nem egy kategória az előző fókusz képtelen off-os géppel...
Köszi
Laci
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz vitezlejszlo #43417 üzenetére
iso3200-on persze, h zajos Az már a d7k-t is megizzasztaná mindenféle utómunka nélkül Az auto iso-t kapcsold ki, és P módban kezdd el használni a gépet. Ha már kicsit is ismered, akkor mehet az A illetve S mód is. Ja és olvasd el a kézikönyvet is
-
atok666
őstag
3200 ISO.. nem csoda, hogy zajos a kep.
Ilyenkor jon kepbe a fix uveg, amit annyit emlegetnek a forumon. 1.8as uveggel 2 FEvel gyorsabb vagy es maris eleg a 800 iso is - ergo sokkal kevesebb zaj.. (vagy egy jobb vaku es oda eleg a 400 is talan)A piros pont meg tenyleg ott van.. hmm...
Atok
[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
-
forceberg
veterán
válasz vitezlejszlo #43421 üzenetére
Szervizben kiveszik, ha beviszed a gépet...
Alacsonyabb ISO-n is van piros pont?http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
vitezlejszlo
őstag
-
szeva000
addikt
válasz Karima #43420 üzenetére
Ugyan,hagyd már a fenébe ezeket a számokat....Nekem van itthon 2db force GT,van itthon OCZ vertex és egy samu 840basic ssd is.....Egyik sem jobb a másiknál átlag felhasználásra,főleg nem fotószerkesztésre...a samu hiába 130MB/sec-al ír...az életben ki nem használod ...az ovasás meg mindnél bőven megvan....
Az bizta,hogy a corsairok lassan verik a 2évet és 100%-osak,az ocz szintén,bár még fél éves,a samu 840 meg 3hónapos....
A samu 840basic TLC alap ráadásul....Én bizta maradnék az MLC-nél mindenféleképp(de a pro-ért annyit nem adnék,mert vicc) -
aleister
veterán
Képzeljétek tegnap találkoztam egy d7k tulajjal, akinek sosem volt fókuszproblémája a 35 1.8G-vel.
Mondjuk szegénynek rászorult a makró közgyűrűsor az obira, úgyhogy ez már sosem fog bebizonyosodni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
spanyoll
addikt
válasz vitezlejszlo #43428 üzenetére
Magas ISO-n előjöhet ilyen. Szard le. Majd ha nagyon sok lesz foglalkozz vele. Addig meg...
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
vitezlejszlo
őstag
válasz vitezlejszlo #43428 üzenetére
Na hát csak ISO 100-on nincs ott a piros pixel, 160-nal mar ott virít...
Laca
-
Eagl3
veterán
válasz vitezlejszlo #43423 üzenetére
Vidd vissza a boltba, hogy cseréljék ki. Vigyél pendrive-on esetleg minta képeket is.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz vitezlejszlo #43432 üzenetére
Hol vetted a gépet?
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
balpis
őstag
válasz vitezlejszlo #43434 üzenetére
egy próbát feltétlen megér...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Freddy76
addikt
Hát, ha zajosnak gondolod, van három megoldás: 1. visszaveszed a régi géped; 2. veszel erre vakut/objektívet; 3. picit megtanulod használni. Én anno a 2. opciót választottam, de neked most a 3-at javasolnám...
A pisor pixelt pikkpakk kiszerid neked.
Én nem értek sem a fányképezéshez, sem az utómunkához, de a képedből kb. 3 perc alatt ki lehet hozni az alábbit (persze ez itt a ph által szétgyalult, 900 kb-s kép..). Raw file-ből nyilván sokkal jobb lenne...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
vitezlejszlo
őstag
válasz Freddy76 #43436 üzenetére
Szia
Az első opció nem játszik. Az a gép ezt a kérdést úgy oldaná meg, hogy félre fókuszál (van pár kép az előző géppel a 43335-ös hozzászólásomban), csinál egy szép mosott képet, és így nagyvonalúan átlépi ezt az ISO kérdést. Részemről ez a tegnapi 3200-as kép is csodálatosanfantasztikus, hogy egyáltalán egy sólámpa mellett képes ilyen minőségre. Csak mivel eddig nem láttam ilyet, ezért ilyedtem meg kicsit Az ISO kérdést megértettem, egyértelmű, haladok tovább Legyetek velem türelmesek, az ötszázadik képnél talán már kebletekre ölelve köszöntötök a Családban addig meg nyomkodom a gombokat, olvasgatom a fotós leírásokat és teszem fel a (nektek biztos egyértelmű) kérdéseket
Úgyhogy maradok most a harmadik opciónál ahogy mondod De egy lépéssel közelebb kerültem a fix kérdéshez
A csatolt képen látom, hogy van élet a nyers képek után is Köszönöm a bemutatót
Laca
ui: AF segédfény. Meglepődtem, hogy szép fehér fény Pirosat vártam, esetleg valami tudományos mintával.. de így fehéren is teljesen jó Bár kicsit fura, hogy az objektív eléggé beletakar a megvilágított képbe, bár (most figyeljetek tanulási képességeimet ) gondolom ahol AF segédfény kell, ott nem a 18-105-ös objektívvel kardozik az ember, hanem mondjuk egy fix 50-essel?
Fura a fix obi gondolat, hogy nincs zoom.. nekem, mint zoom-buzzancsnak. De Ídösanyám is annó a jó kis ruszki filmes géppel sem zoomolt soha lévén, hogy nem volt rajta ugye, csak belőtte a távolságot, aztán katt.. megvolt a boldogság
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz vitezlejszlo #43437 üzenetére
Fura a fix obi gondolat, hogy nincs zoom..
Szobában kb 2-3 lépés előre v. hárta...
Használd egészséggel a gépet, jó fényeket hozzá! Nem kell ezt a fotózás dolgot annyira túlmisztifikálni mint amennyire a fórum alapján tűnik, az alap dolgokat hamar megtanulod úgyis, aztán használd, élvezd a pluszt amit a kompakthoz képest nyújt. Én kb az elmúlt fél évben nem tekertem le a 18-105-öt a vázról, és nem tekertem el a vezérlőtárcsát P-ből, nem vettem le az SB600-at sem a gépről, azt' mégis boldog ember vagyok
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
L4mie
veterán
válasz vitezlejszlo #43437 üzenetére
Majd észreveszed, hogy a beépített vakuval (már ha azt használod) szép ki árnyékot vet a 18-105
Ha majd zavar a segédfény lődd át AF-C re, akkor nem használ, nehezebben fókuszál, de nem néz mindenki rád bután, hogy mi villog a kezedbenDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
vitezlejszlo
őstag
Nah hat akkor ez is olyan, mint a szgepezes.. mindig van mivel boviteni
De eloszor megtanulok a lehetosegeket kihasznalni, aztan majd fejlesztunk, ha ugy latjuk, hogy mar mindent tudunk
Juteszembe. Potaksi. 15k? AAA Keresve talaltam olyat, hogy 20USD, es irjak, hogy decrypted az akku, gondolom ezek szerint van, amivel nem megy a gep, es van, amivel igen? Tehat figyelni kell arra, hogy attol, mert EL14, nem feltetljen jo? Vagy valami trukk van vele?
Koszi
Laca
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz vitezlejszlo #43440 üzenetére
A pótakksi lenne az utolsó amire költenék... 1 töltéssel még masszív vakuhasználattal is elmegy egy napot (150-200 képet biztosan, vegyesben inkább 3-400-at), akkor meg minek?
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
válasz vitezlejszlo #43335 üzenetére
Szerintem kapcsold ki az automata fokuszterulet kivalasztast, mert igy a geped oda fokuszal ahova o gondolja, ezert van az, hogy a kisgyerek helyett legtobbszor a hatter lett eles. Mondjuk amugy minden total auto-n volt, vaku, expozicio, minden
[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
válasz atok666 #43444 üzenetére
Probaltam en fixen kozepre fokuszalast is, semmi eredmeny. Kint napfenynel franko, bent szobaban ilyeneket tud.... Es kuzd a fokusszal, aztan megall a tok homalyban, hogy kesz, itt a fokusz, zold a jel, nyomjad a gombot Laci! :/ ujra fokuszalasnal is ugyanez, majd talan a harmadik-negyedik kiserletre (es poziciot valtva) talan hajnaldo megkozelitoen jo fokuszt talalni. Ezzel szemben az 5100 tegnap este mindig frankon fogta a fokuszt sokkal roszabb fenyviszonyok mellett is mar csak ezert is megerte valtani
laca
Elszornyedve nezegetem, amikor tobb ezer expos gepeket irtok, persze tudom, hogy ha valami 100k expora van meretezve, akkor a 20k benne nem sok. De akkor is. 20k expo? Uristen Aztan hogy tegnap este meg ma reggel nyomkodtam az enyemet, mar van benne 60 expo, pedig meg csak 24 ora se telt el.. szoval porog az expo szamlalo , hamarosan lesz par ezer nekem is ...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz vitezlejszlo #43445 üzenetére
Gondolj bele, ha pl. Timelapse-re használom, ott hogy pörög.... Bár sokan leidiótáztak, hogy miért tükrössel timelapselek, de nekem az van, ezért nem veszek külön egy MILC vázat, megfelelő optika parkkal...
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
L4mie
veterán
muti Timelapsedet
engem is érdekelt, csak ugye pont ez az, hogy eléggé eszi a zárszerkezetet.
mondjuk igen a milc logikus lépés timelapse készítésére, de....lecserélni a meglévőt nem az.*nekem félévente kb. 5k expo megy bele, bár néha beleszaladok egy-egy sorozatfelvételbe mondjuk lövészeten voltunk meg ilyenek.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
vitezlejszlo
őstag
Visszatérve az akku kérdésre, ILYET valaki vett már, használt már?
Gondolom ez a lényeg:
Full coded version:
1.Show Battery Level in camera LCD
2.Can charged by your original chargerKöszi
Laca
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Semmi extra, még nyáron nekiestem a pár felvételnek ami volt, aztán gyorsan egymás után rámoltam őket... Szépen utómunkázva még egyik sem volt (pl. a dubrovniki simán megérne annyit, hogy a végén ne bukjon be, vagy az Igranei is etc.). Azt pl. sajnálom, hogy az igranei naplemente (ahol látszik a hold) ennyire rövid lett... Majd megpróbálok kihozni még belőle többet.
De pl. tervben volt az is, hogy barátoknak van nyaralója nógrádban, olyan helyen, ahova a világítást is lajtoskocsival hordják... oda tervezzük felmenni, hogy rendes fényszennyezés nélküli (Vagyis kevesebb fényszennyezéssel megáldott) területen készítsek égbolt time-lapset.
Aztán ha jobbra fordul az idő, megyünk a Gellért-hegyre, hogy lánchíd és környéke kerüljön (klisé tudom, de egyszer mindenkinek meg kell csinálni). Etc. szóval vannak tervek
Sarcasm: just one of the many services I offer.
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- További aktív témák...