- MIUI / HyperOS topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
törölt tag
@ gab.m, jtaggerx, Ropi, cOxeR
Canon 24-70
Canon 24-70 II
Nikkor 24-70
Sigma 24-70
Tamron 24-70A Nikkor 24MP D3x-en tesztelve, az összes többi 5Dmk2-n, tehát az eredmények kb. 1:1 összevethetők.
Bárhogy is nézem, a Tamron szépen szorongatja a Canon 24-70 II-est , nagyjából a két Canon közé esik valahova, főleg a (számomra) fontosabb 70mm-re koncentráltam. A Sigma a széleken nagyot esik és rekeszelve sem javul fel (középen és valamivel kintebb igen), a Nikkor élenjár CA-ban (míg a Tamron CA-ja elég kicsi, és bár a CA szoftveresen kiszedhető, az élességérzetre +1 lapáttal rádob az, ha nincs CA).
Ez persze relatív összehasonlítás, hiszen ezek mind "best buy" obik, tehát a "leggyengébb" szereplő is elég jó szerintem.
Optikailag én (ez csak én vagyok) így rangsorolnám őket:
Canon II
Tamron
Nikkor
Canon
SigmaViszont a VC akkora de akkora egy istenkirályság kézből, erre a zoom tartományra, 2.8-as rekeszhez, hogy elmondani nem lehet, lebünteti a teljes mezőnyt használhatóságban.
Venni viszont csak úgy venném - saját Tamron példám után - ahogy Ropi írta, vagy gab.m csinálta: szigorú teszt, nyomkodni a boltban 5-10 percig. Neten isten ments.
Ja és jelentem, a 90-es Tamron makro obimon 2.8 és 3.2 között nincs különbség, 3.5-nél húzza láthatóan picit szűkebbre a rekeszt, illetve 4-nél még jobban és innentől már szépen.. de 2.8 és 3.2 tökugyanaz, a rekeszállító hang megvan, kattanni kattan, a lamella viszont meg sem moccan. Szerintem nem szalagkábel, hanem úgy vannak vele Tamronék, hogy ennyi belefér. De JohnyBlue-nak most jön ilyenje szintén, majd megnézzük azt is (AF-re és erre is) Expozícióban is van így eltérés, de a kijelzőn alig észrevenni a fényerő-bukást 3.2-n a 2.8-hoz képest (minden egyéb ugyanaz) szóval szerintem full tök 8.
Ettől az icipici bibitől eltekintve az egyik leggyönyörűbb bokeh-jú obi amit úgy valaha láttam (kategóriájában) és a szerviz óta az AF is klassz
-
cOxeR
Ármester
válasz #40935168 #42905 üzenetére
Egy dologban nem értek egyet, a VC büntet.... hiszen vélhetően még nem fogtál a kezedben Canon 24-70 f2.8 II-őt! "Pillekönnyű" az üveg, mert nagyon sok műanyagot építettek bele a súlycsökkentés miatt, így könnyebben meg tudod tartani...
Canon 24-70 f2.8 I
950gCanon 24-70 f2.8 II
805gTamron SP 24-70 mm f/2.8 Di VC
825g -
v-man
őstag
válasz Jinxb1rd #42904 üzenetére
Nekem csak egy átlagos kodek-pakk van a gépemen, de nem kizárt, hogy valamelyik része pont kellett a Nikon videóhoz. Csak ez miatt biztosan nem raktam fel külön kodeket.
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
cOxeR
Ármester
válasz Kleroo #42914 üzenetére
Én sem hittem, hogy mennyire kőkemény fizikai munka pl egy esküvő fotózás... és ez nem csak a gép miatt, hanem a folyamatos állóképesség miatt... ergo nagyon nem mindegy, hogy mit emelgetsz, 10-12 órán keresztül az oldaladról... vagy mit tartasz szinte folyamatosan készenlétben, a szemed elé emelve.
Nálunk párom dolgozik vele... én a 70-200-at emelgetem egész nap... az nem nőknek való... 1.490g csak az üveg.
Mindegyik mellé számolj egy vázat, egy markolatot, 2 akkut, és a vakut.
Nálunk ez az alapsúly: ~1,6kg
24-70 esetén: 2,4 kg
70-200 esetén: 3,1 kg
Valamint ugye a tartalék kiegészítők + üveg + vaku + váz +akksik, elemek a hátadon, vagy az oldaladon lógnak... hiszen nincs ember, aki csak úgy leteszi lutrira a táskáját... -
m3ss
veterán
azert az tenyleg durvan nehez lehet, ennyi idon keresztul. ra kell edzeni ezek a zoomobikon is csodalkoztam, hogy majd 1 kilosak en mar a d90+sigma 105-re is racsodalkozok neha sulyban, pedig sztem nincs 1kg a ketto egyutt.
de minden eskuvon 10h az a standard? pont most keresett eskuvofotost a haverom, persze nem engedte hogy meggyozzem hogy mast valasszon, mindegy is osszesen 1 orat fotoznak neki etteremben, meg elotte egy kreativ sorozat a templomnal, szinten egy ora. es hat azert nem mondanam olcsonak...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
cOxeR
Ármester
Mi nem vállalunk főszezonba, 8-10 óránál rövidebbet... egyszerűen nem éri meg, kivéve, ha nagyon drágán adod. Privátban kíváncsi lennék mit mondtak neki rá... mi az ami sok.
(#42919) crey
Ki lehet bírni, de a szezon elején, az első 2-3 esküvő után azért rendesen izomlázad lesz...[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
Picike tapasztalatom nekem is van, és hát tényleg komoly megterhelés volt, pedig csak egy részét fotóztam a napnak. De ha jól rémlik 4.2kg volt a teljes szett(lemértem grammra pontos mérleggel kíváncsiságból)ami a kezemben volt. És úgy érzem az már mindegy hogy most 1-2 dekával több vagy kevesebb. De ezekszerint mégsem, és igazán hosszú távon számít.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MODERÁTOR
Legutóbb ismerős kedvéért 4 órát dolgoztam végig egy ilyennel (polgári+templomi+lagzi). Nincs 1,5 kg, de utána egy hétig alig bírtam a karomat megemelni. - hiába no, nem szokta a cigány a szántást.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
M_o_g_y_i
őstag
Urak!
D7k-hoz van-e értelmes utángyártott akksi?A D90-hez vett "generic EN-EL3e" (tehát másolat , de elég jó) akkuk 5-7x voltak feltöltve, a gép eladása után nálam maradtak.
Már nem sok szükségem lesz rájuk szerintem.Ha legalább azt a szintet megütné a D7000-hez való is (olyan 10-20%-kal gyorsabban merült magától és a kapacitása is kb. 90%-a volt a gyárinak) már meg lennék vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz mik-oca #42928 üzenetére
1900mAh-tól azért nem -10% különbség, és olyan 1400-1500mAh lehet a valós kapacitása maximum.
szerk.: találtam egyet ebay-en, ha tényleg japán cellás és 10-20%-ot levonunk a ráírt értékből, már jó lehet.
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
-Valinas-
senior tag
Szerintetek egy átlagfelhasználó, aki 4 évvel ezelőtt vásárolt első DSLR-jét, (D3000) úgy érzi, kinőtte, vajon egy D5100-at, vagy esetleg egy D5200-at ki fog nőni valaha is?
Tudom, hogy az üveg sokkal fontosabb, de a szörnyű magas zaj, a sorozatfelvétel lassúsága, és leginkább a live view hiánya nagyon zavaró, hogy csak párat említsek. Mit gondoltok? Lehet, hogy a D7000 már túl drága lenne nekem, bár most, ha esik még az ára, talán... (D7100)
-
akela91
addikt
Ha valaki tud eladó nikon 50mm 1.8G-t az szóljon, mert nagyon nincs szerencsém, kettőt is az orrom elől vittek el. Újonnan külföldről tudtok ajánlani megbízható webáruházat, ahol szállítanak ide is obit? És persze olcsóbb is legyen. Ebayen 50.000Ft-ért van új, de HK-ból jön, tehát lehet megvámolnák, és ugyanott vagyok, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz -Valinas- #42931 üzenetére
ezt te kell tudjad.
Mi az, ami benne van a D7k-ba, és hiányozna a D5100-ból?
Ha nem érzed a státuszkijelző, a második tárcsa, a több gomb, és a beépített fókuszmotor, és a fejlettebb vakukezelés hiányát, és a méret nem zavaró, akkor elég lehet a D5100 is.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
atok666
őstag
Fokuszban hol all a d800 a d700hoz kepest? Sebesseg, pontossag. Tudja/probalta vki?
Atok
-
cool13
őstag
Szintetek melyiket indítsam útnak? A gyárinak tűnő mennyire lehet frankó?
Gyári? vagy
talán japán cellás -
Santiagain
őstag
válasz M_o_g_y_i #42930 üzenetére
Ugyanezt árulja a Battery Empire 99,9%-os pozitív feedbackel. Utóbbi egy évben: 2345 pozitív és csak 4 negatív. Elég meggyőzőnek tűnik.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
cool13
őstag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Santiagain #42947 üzenetére
Szerintem is egy ilyen lesz, 1/3-a a gyárinak az ára és lehet, hogy kb. hasonló a kapacitása.
Még ha gyengébb is valamivel akkor is jó az ár/érték aránya.(#42948) cool13: nyilván nem, mert a Tiédbe EN-EL14 való, ez pedig EN-EL15 helyett van...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest